10 dingen die u moet weten over de CISA-wet

10 dingen die u moet weten over de CISA-wet


Vorige week keurde de Senaat officieel de CISA-wet goed. Dit wetsvoorstel kan aanzienlijke gevolgen hebben voor uw online privacy – zelfs als u in het buitenland woont. Lees meer om erachter te komen waarom …

De Senaat heeft het controversiële wetsvoorstel CISA (Cyber ​​Security Information Sharing Act) cybersecurity 74 tot en met 21 overweldigend aangenomen. Dit wetsvoorstel heeft op verschillende manieren een directe impact op de online privacy van websurfers..  

Bij SaferVPN weten we hoe waardevol online privacy is voor onze gebruikers, daarom beschrijven we deze week 10 dingen die u moet weten over deze factuur en hoe deze op u van invloed zal zijn:

1. Waar kan ik het zelf lezen en wat is de grap?

De volledige tekst van het CISA-wetsvoorstel vindt u hier.

Het belangrijkste doel is als volgt: “Verbetering van de cyberbeveiliging in de Verenigde Staten door een betere uitwisseling van informatie over cyberbeveiligingsbedreigingen en voor andere doeleinden.”

Door de recente golf van cyber-hacks (zoals die tegen Sony, Target en het Office of Personnel Management), stimuleert dit wetsvoorstel in wezen het delen van internetverkeersinformatie tussen privé-entiteiten en tussen particuliere entiteiten en de federale overheid, met de hoopt grootschalige cyberaanvallen beter te voorkomen.

Het wetsvoorstel verleent deze bedrijven ook brede immuniteit tegen privacywetten wanneer ze informatie over cyberbeveiliging delen met de overheid – en dat is de reden tot bezorgdheid.

2. Wat zijn de volgende stappen?

De CISA-wet is vorige week door de Amerikaanse Senaat aangenomen. Het zal nu worden herzien en moet door de Tweede Kamer gaan voordat het ter ondertekening aan president Obama wordt voorgelegd. Gezien het feit dat het Huis al een bijna identiek wetsvoorstel inzake cyberbeveiliging heeft aangenomen, de wet op de bescherming van cybernetwerken, lijkt het erop dat het probleemloos zal worden overgedragen aan het Oval Office.

3. Er is een tweesnijdend zwaard.

Als het wetsvoorstel wordt ondertekend door president Obama, kunnen bedrijven gegevens over cyberbeveiliging delen met het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid, dat het vervolgens kan delen met de NSA en de FBI.

Degenen die het CISA-wetsvoorstel steunen, stellen dat het de proactieve communicatie tussen de overheid en particuliere bedrijven zal verbeteren om de ernst en omvang van cyberaanvallen te voorkomen. Dus als een bedrijf is gehackt, kunnen ze hun gegevens doorgeven aan het Department of Homeland Security, dat die informatie vervolgens kan doorgeven aan instanties als de FBI en de NSA.

Deze instanties zouden vervolgens de oorzaak van de hack en uitgifte onderzoeken en alle andere bedrijven die deelnamen aan het informatie-uitwisselingsprogramma waarschuwen.

Aan de andere kant wijzen anderen erop dat het wetsvoorstel bedrijven ertoe aanzet eenvoudig gegevens te delen door snelle oplossingen voor gebreken in de netwerkbeveiliging te beloven, in plaats van hen aan te moedigen echt het verdedigingswerk te leggen door maatregelen te nemen zoals het versterken van hun eigen bescherming en het verhogen van hun cyberbeveiligingsnormen.

En natuurlijk is het probleem van het delen van gegevens zorgwekkend …

4. Het schaadt de privacy van gewone burgers.

Het CISA-wetsvoorstel heeft betrekking op het delen van informatie tussen bedrijven en de overheid, maar heeft natuurlijk een groot potentieel voor de gewone burger.

Hoe? Welnu, VICE meldt dat hoewel het wetsvoorstel vereist dat: a) bedrijven alle persoonlijke informatie verwijderen voordat ze relevante gegevens aan de DHS overhandigen, en b) burgers worden geïnformeerd als hun persoonlijke informatie onbedoeld wordt gedeeld, het stelt de overheid ook in staat wanneer ze het gevoel hebben dat er een bedreiging is, om in de datasystemen te kijken van bedrijven die zich voor het programma hebben aangemeld.

Dit zou in theorie overheidsinstanties zoals de FBI en de NSA volledige en ongefilterde toegang tot persoonsgegevens en privé-informatie kunnen geven. 

En natuurlijk is het vanzelfsprekend dat, aangezien het CISA-wetsvoorstel een immuniteitsclausule biedt aan bedrijven die informatie bekendmaken, er weinig aansprakelijkheid is als persoonlijke klantgegevens onderweg worden gedeeld.

5. Wat zegt Snowden?

Klokkenluider Edward Snowden van de NSA heeft openlijk kritiek geuit op het wetsvoorstel en stelt op Twitter dat een stem voor CISA “een stem tegen het internet” is:

We noemen de namen van mensen die daarna voor hebben gestemd. Een stem voor #CISA is een stem tegen internet. https://t.co/IctF0UYSO6

– Edward Snowden (@Snowden) 27 oktober 2015

Progressive nieuwszender Common Dreams meldt dat toen Snowden zich bij Fight for the Future’s Q voegde&Een sessie over reddit schreef hij in de “IAmA” thread:

“Het zal aanvallen niet stoppen. Het zal ons niet veiliger maken. Het is een bewakingsrekening. Wat het toestaat, is voor de bedrijven waarmee u elke dag communiceert – zichtbaar, zoals Facebook, of onzichtbaar, zoals At&T– om zonder onderscheid privégegevens over uw interacties en activiteiten met de overheid te delen. ‘

Je kunt het volledige bericht van Snowden hier lezen.

6. Een vergelijkbaar wetsvoorstel was eerder ingediend, maar werd neergeschoten.

Een soortgelijk wetsvoorstel, de Cyber ​​Intelligence Sharing and Protection Act (CISPA), werd in 2013 door Republikeinen in de Tweede Kamer ingediend. Het werd neergeschoten na wijdverbreide bezwaren van internet en veroordeling van het Witte Huis..

Dus wat maakt de CISA-factuur anders? Het werd in augustus formeel goedgekeurd door Barak Obama.

7. Het wetsvoorstel van CISA is bekritiseerd vanwege verwarrende en tegenstrijdige bepalingen.

Senator Rand Paul heeft een petitie ingediend om CISA te stoppen. Hij beweert dat het wetsvoorstel “vol zit met vage definities die agressieve nieuwe spionagebevoegdheden verlenen die de privacywetten ondermijnen en internetproviders en websites in staat stellen persoonlijke gegevens aan ELKE instantie in de federale overheid over te dragen.”

Zoals de Daily Dot aangeeft, hebben privacyactivisten gewaarschuwd dat de taal van het wetsvoorstel de nadruk legt op het verwijderen van informatie ‘waarvan definitief bekend is dat ze niet relevant zijn voor de specifieke cyberdreiging’. Maar wat kwalificeert precies als “definitief” in een onderzoekssituatie? Er is hier veel grijs gebied.

8. Wie ondersteunt het en wie niet?

Verschillende grote technologiebedrijven zoals Twitter, Apple, Salesforce, Yelp, Wikipedia en reddit zijn direct tegen de rekening. Net als burger- en digitale rechtenorganisaties zoals de Electronic Frontier Foundation.

De American Banking Association en de Telecommunications Industry Association hebben CISA gesteund. Ondertussen heeft Facebook kennelijk beschuldigingen ontkend dat het in het geheim voor de rekening heeft gelobbyd.

9. Er zijn twijfels over de ware bedoeling en effectiviteit van het CISA-wetsvoorstel.

Elissa Shevinsky, CEO van cyberbeveiligingsfirma Jekudo Privacy Company, schreef onlangs een opinie waarin ze haar bezorgdheid over de rekening uitte. Naast het uiten van haar bezorgdheid over het feit dat zij van mening is dat het wetsvoorstel bedrijven in staat zal stellen ‘hun privacybeleid zonder aansprakelijkheid te schenden’, wees ze er ook op dat het wetsvoorstel daadwerkelijk is ingediend door de Senate Intelligence Committee..

Het verzamelen van informatie, zoals Shevinsky opmerkt, is “nuttiger voor het vervolgen van misdaden dan voor het beveiligen van onze technische infrastructuren (onze servers, onze netwerken, onze computers, onze communicatiesystemen, enz.)”

Trevor Timm, uitvoerend directeur van de Freedom of the Press Foundation, heeft zich ook in dit opzicht tegen het wetsvoorstel uitgesproken: “Vraag de sponsors van het wetsvoorstel hoe het wetsvoorstel cyberaanvallen zal voorkomen of bedrijven en regeringen zal dwingen hun verdediging te verbeteren,” Hij schreef. “Ze kunnen niet antwoorden.”

10. Het wetsvoorstel heeft internationale gevolgen.

Uit een Guardian-rapport van vorige week bleek dat het CISA-wetsvoorstel de autoriteiten meer kansen zou geven om buitenlandse cybercriminelen te vervolgen als hun misdaden een Amerikaans bedrijf zouden betreffen..

“[Als] een Franse onderdaan een MasterCard van een Spaanse onderdaan hackt, kan zij worden onderworpen aan 10 jaar gevangenisstraf in de VS volgens de wetten die per wet zijn gewijzigd”, aldus het rapport..

Natuurlijk zijn veel bedrijven en grote bedrijven die in de Verenigde Staten actief zijn, ook wereldwijd actief. Het lijkt er dus op dat de bredere, wereldwijde implicaties voor het aannemen van dit wetsvoorstel onvermijdelijk zijn.

Dus, hoe u uw online privacy en activiteiten proactief kunt beschermen?

De mogelijke goedkeuring van deze factuur maakt de voordelen van een VPN nog waardevoller.

Wanneer u verbinding maakt met een van de wereldwijde servers van SaferVPN, kunt u op internet surfen met een volledig gecodeerde verbinding. Dit voegt in wezen een beschermingslaag toe tegen overheidstoezicht en stelt u in staat om met volledige privacy en anonimiteit te bladeren.

Als u geïnteresseerd bent in het beveiligen van uw waardevolle online privacy, en wilt genieten van tal van andere VPN-voordelen zoals online beveiliging, toegang tot uw favoriete geografisch beperkte inhoud en de mogelijkheid om prijsdiscriminatie op vluchten en huurauto’s te omzeilen, meld u aan voor SaferVPN of start vandaag nog uw gratis VPN-proefperiode.

En natuurlijk, als u vragen of suggesties heeft – of het nu gaat om ons product of uw persoonlijke online privacy en beveiliging, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen op Facebook, Twitter of Google+.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map