Waarom antivirus- en antimalwaresoftware niet genoeg is om u online veilig te houden

http://www.safervpn.com/blog/vpn-vs-anti-malware/


Denkt u dat het gebruik van anti-malware als virusreiniger of virusverwijderaar een veilige manier is om op internet te surfen? We vergelijken anti-malware en Virtual Private Networks (VPN’s) om u te laten zien waarom je moet beide hebben om online veilig te blijven.

Hoewel een virusreiniger een effectieve anti-malwaretool is die iedereen zou moeten gebruiken, zijn er aanvullende maatregelen die u moet nemen om uzelf en uw apparaat te beschermen!

Anti-Virus, Anti-Malware of Anti-Spyware – Het is allemaal zo verwarrend, toch??

Hoewel het verschillende namen kan hebben, worden de termen “antivirus”, “antimalware” en “antispyware” gebruikt synoniem. Ze zijn in wezen allemaal hetzelfde: ze beschermen uw apparaat (ja, er is zelfs mobiele antivirus!) Tegen malware en werken als een virusreiniger of virusverwijderaar. Over het algemeen noemen we ze gewoonlijk “anti-malware“.

Opmerking: Firewalls zijn ook cruciaal bij het blokkeren van ongewenste verbindingen met uw computer, hoewel ze vooraf zijn geïnstalleerd met nieuwere versies van Windows- en Mac-computers. Firewalls zijn een intern beveiligingssysteem dat effectief is om uw computer te beschermen tegen ongeoorloofde toegang – inclusief Trojaanse paarden, virussen en wormen die kunnen worden geladen zonder dat u het weet, dus laat uw firewall altijd “aan” staan veilig zijn!

Hoe lijken VPN’s en Anti-Malware op elkaar?

Voordat we ingaan op de verschillen tussen VPN’s en anti-malware, laten we eerst de overeenkomsten tussen de twee wijzen:

 • Voorkom identiteitsdiefstal
  Zowel VPN’s als antimalware zijn ontworpen om identiteitsdiefstal te voorkomen – ze doen het gewoon op verschillende manieren. Anti-malware scant door inkomend verkeer en waarschuwt u tegen het klikken op kwaadaardige links. Hoewel dit buitengewoon handig is, versleutelt het je verbinding niet, wat betekent dat je hele browse-ervaring in platte tekst kan worden gelezen door iedereen die probeert te gluren. VPN’s versleutelen daarentegen al uw verzonden gegevens, wat betekent dat niemand uw persoonlijke gegevens kan stelen.
 • Beveilig uw gegevens
  Gerelateerd aan het vorige punt, beschermen beide tools uw gegevens, alleen op verschillende manieren. Anti-malware zit op uw computer en scant op malware die uw computer al is binnengedrongen en mogelijk probeert uw gegevens te stelen of uw apparaat te beschadigen. In plaats daarvan coderen VPN’s uw verkeer zodat een onbevoegde derde partij geen toegang heeft tot uw informatie.

Hoewel deze twee tools vergelijkbaar zijn, zijn ze niet onderling uitwisselbaar. Eigenlijk met zowel een VPN als anti-malware samen is de veiligste en veiligste manier om op internet te surfen! Door zowel uw verbinding te versleutelen EN uw apparaat te scannen op malware, creëer je maximale online veiligheid!

Dit nette Venn-diagram toont de verschillen en overeenkomsten tussen VPN’s en anti-malware, duidelijk illustreren waarom u beide nodig heeft:

Beveiligingsfuncties uitgelegd

VPN versus anti-malware Venn-diagramverschillen en overeenkomsten

VPN’s: VPN’s zijn een absolute noodzaak voor iedereen die buiten zijn eigen netwerk wil communiceren en verbinding wil maken met netwerken. Als u bijvoorbeeld zakelijke aangelegenheden heeft, maar niet per se wilt dat een hacker dezelfde verbinding gebruikt om al uw zakelijke e-mails en bedrijfsinformatie te lezen, maakt een zakelijke VPN al deze gegevens onleesbaar. Hetzelfde geldt voor iedereen die naar het buitenland reist en dingen zoals hun bankgegevens en andere persoonlijke informatie wil verbergen.

Door uw gegevens te versleutelen en door een andere locatie te leiden, creëert een VPN een veilige internetverbinding. Als beveiligingshulpmiddel voorkomt het dat anderen uw verbinding kunnen controleren, waardoor VPN’s essentieel zijn om uw gegevens veilig te houden wanneer u openbare wifi gebruikt.

Anti-malware: U kunt anti-malware beschouwen als de poortwachter van uw computer, aangezien het alle in- en uitgaande gegevens op malware scant en als een virusreiniger fungeert. Het versleutelt uw verbinding niet, dus als uw wifi niet veilig is, kunnen anderen uw informatie nog steeds lezen. Zonder een VPN zijn uw gegevens volledig kwetsbaar voor bedreigingen, net alsof uw computer geen beveiligingssoftware heeft helemaal niet. Dat gezegd hebbende, is het nog steeds nodig om anti-malware te gebruiken om verkeer te scannen op kwaadaardige bedreigingen.

 GereedschapWat het doet:Wat het NIET doet:
VPN
 • Versleutelt uw verbinding – Al je in- en uitgaande data wordt onleesbaar voor hackers, snuffelaars, ISP’s en overheden.
 • Verbergt uw locatie – Met een VPN krijg je een nieuw IP-adres, wat betekent dat geen schetsmatige snuffelaar kan zien waar je je momenteel bevindt.
 • Voorkomt tracking – Dankzij uw nieuwe IP-adres kunnen uw online activiteiten niet meer worden gevolgd!
 • Scant in- en uitgaande gegevens – VPN’s zijn geen poortwachters, dus we raden u aan om uw firewall en anti-malware nog steeds in te schakelen.
 • Verwijder virussen of malware – Als malware erin slaagt zijn weg naar uw computer te vinden, heeft u een virusreiniger of virusverwijderaar nodig.
 • Scan en detecteer kwaadaardige links – Gebruik een anti-malware om waarschuwingen te ontvangen over verdachte links, bestanden en e-mails.
Anti-malware
 • Scant door alle in- en uitgaande gegevens – Dit type virusreiniger zorgt ervoor dat virussen en malware geen informatie van uw apparaat kunnen stelen.
 • Detecteert schadelijke bestanden en links – Anti-malware houdt de malware buiten. Daarom zijn ze essentieel als virusverwijderaar..
 • Waarschuwt tegen het openen van kwaadaardige websites – Door u te vragen te verifiëren of u echt verdachte websites wilt openen, helpt anti-malware u bij een veiligere browse-ervaring.
 • Codeert uw gegevens niet – Uw gegevens zijn volledig zichtbaar in platte tekst voor hackers en snuffelaars, vooral via onbeveiligde openbare hotspots. Je hebt een VPN nodig om onderweg veilig te blijven!
 • Verbergt uw locatie niet – Met anti-malware kan elke website of snooper uw huidige locatie bepalen. Verberg het met een VPN om online anoniem te worden.
 • Voorkomt het volgen niet – Anti-malware betekent dat u nog steeds kunt worden gevolgd (vooral door websites en adverteerders) omdat al uw online activiteiten zijn gekoppeld aan uw IP-adres. Krijg een nieuw IP-adres met een VPN om tracking te voorkomen.

Als je denkt dat je al door malware bent getroffen, ga dan naar Malwarebytes en download hun antimalwaretechnologie.

Hoe u maximale online beveiliging krijgt

Nu we de verschillen tussen anti-malware en VPN’s hebben verduidelijkt, weet u waarom beide essentieel zijn om veilig te blijven op internet. Dus hoe vergelijkt SaferVPN? Natuurlijk helpen we u bij het beschermen van uw online bankieren, internetaankopen en het beveiligen van uw privé- en bedrijfsgegevens, waar u ook bent, maar onze VPN-service onderscheidt zich van de rest door onze unieke beveiligingsfuncties:

 • Onze automatische Wi-Fi-beveiliging, zodra uw telefoon verbinding maakt met een onbeveiligde openbare WiFi-hotspot, wordt u automatisch beschermd tegen online identiteitsdiefstal en cyberbeveiliging, zonder dat u iets hoeft te doen!
 • 256-Bit Strong Encryption bereikt coderingsnormen op bankniveau, waardoor absolute veiligheid en anonimiteit voor uw internetverkeer wordt gegarandeerd.
 • Als uw VPN-verbinding wegvalt, kunnen uw persoonlijke gegevens vaak worden weergegeven voordat u zelfs maar weet dat het is gebeurd. Onze VPN Kill Switch zorgt ervoor dat uw informatie nooit wordt weergegeven door uw wifi-verbinding te verbreken als uw VPN wegvalt.

Uiteindelijke conclusie? Gebruik een virusreiniger, maar vergeet SaferVPN niet in te schakelen wanneer u op internet surft!

Als je nog geen SaferVPN hebt, probeer SaferVPN dan gratis of neem een ​​abonnement (bij ons 30-dagen geld terug garantie, je hebt niets te verliezen!) en geniet van de wedstrijd en nog veel meer livestreams.

Heeft u feedback, suggesties of functieverzoeken? Neem gerust contact met ons op en doe mee op social media! We zouden graag van je horen.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map