Voorkom online identiteitsdiefstal met deze 6 snelle tips

Online identiteitsdiefstal - SaferVPN


Online identiteitsdiefstal neemt toe en vormt een ernstige bedreiging. Het repareren ervan kan u tot een paar duizenden dollars kosten, om nog maar te zwijgen van de vele uren die nodig zijn om eventuele schade te herstellen. Laten we ingaan op de onderwerpen over gegevens- en identiteitsdiefstal en, nog belangrijker, hoe we dit kunnen voorkomen!

Wat is online identiteitsdiefstal?

Een rapport van het Amerikaanse ministerie van Justitie definieert identiteitsdiefstal als:

“Het poging of succesvolle misbruik van een bestaande rekening, zoals een debet- of kredietrekening, misbruik van persoonlijke informatie om een ​​nieuwe rekening te openen, of misbruik van persoonlijke informatie voor andere frauduleuze doeleinden, zoals het verkrijgen van overheidsvoordelen.”

Identiteitsdiefstal in cijfers

Veel mensen weten niet hoeveel slachtoffers er elk jaar zijn van online identiteitsdiefstal. Hier zijn enkele statistieken die laten zien hoe vaak diefstal kan worden geïdentificeerd:

 • Het onderzoek naar identiteitsfraude uit 2017, uitgebracht door Javelin Strategy & Onderzoek, vond dat Er is $ 16 miljard gestolen van 15,4 miljoen Amerikaanse consumenten in 2016.
 • 34,0% van fraude was werk of belasting gerelateerd.
 • Inbrekingen bereikten een nieuw record in 2016 en stegen naar 1.093, tegenover 780 in 2015.

Het is duidelijk dat het belangrijk is dat uw identiteit en uw portemonnee beschermd blijven tegen cybercriminaliteit die uw persoonlijke gegevens target.

Veel voorkomende soorten identiteitsdiefstal

Cybercriminelen kunnen op veel manieren toegang krijgen tot uw privégegevens. Enkele veel voorkomende methoden zijn:

 • Onderscheppen van uw gegevens over wanneer via openbare wifi
 • Een openbare computer infecteren met malware
 • Phishing-oplichting met kwaadaardige links in een e-mail of een website
 • Man-in-the-middle (MITM) -aanvallen en SSL-strippen
 • Kwetsbaarheden in de software van uw apparaten

Diefstal van medische identiteit is de laatste tijd ook in opkomst. Uit een recent onderzoek is gebleken dat diefstal van medische identiteit in slechts één jaar tijd met meer dan 21 procent is gestegen, wat het gemiddelde slachtoffer $ 13.500 kostte om te repareren. Een vijfde van de slachtoffers had zelfs foutieve informatie in hun archief opgenomen door bedriegers, bijvoorbeeld Tramadol, positieve drugstests, wat hen op hun beurt carrièremogelijkheden kostte. De gemiddelde zaak duurt 200 uur om op te lossen – 8 dagen zou je op een veel leukere manier kunnen gebruiken!

Ransomware zit ook in de lift. Met deze vorm van een aanval kan een aanvaller bestanden op uw computer versleutelen en losgeld houden totdat u een vergoeding betaalt aan de aanvaller om ze te laten ontsleutelen. Het is ook vrijwel onmogelijk om de criminelen te volgen, omdat ze zich verschuilen achter meerdere versleutelingslagen. En als u niet betaalt – wel, ze kunnen doen wat ze willen met uw gegevens – verkopen, vernietigen of gebruiken voor identiteitsdiefstal.

Hoe u online identiteitsdiefstal kunt voorkomen

1. Houd uw accounts in de gaten

De meeste slachtoffers van online identiteitsdiefstal lijden onder het ongeoorloofde gebruik van persoonlijke creditcards. De op één na meest voorkomende misdaad is het misbruik van debet-, cheque- of spaarrekeningen. Het is belangrijk om regelmatig uw accountactiviteiten te controleren en ervoor te zorgen dat alle transacties door u persoonlijk zijn uitgevoerd. Controleer of uw bank realtime sms-meldingen biedt wanneer er geld van uw rekening wordt gehaald. Zo blijft u alert.

2. Gebruik sterke en verschillende wachtwoorden

Zorg ervoor dat u moeilijke alfanumerieke wachtwoorden gebruikt, omdat deze veel moeilijker te kraken zijn. Wijzig ze van tijd tot tijd en zorg ervoor dat u niet voor al uw accounts hetzelfde wachtwoord gebruikt. Bescherm ook al uw apparaten met een wachtwoord voor het geval ze verloren gaan, zodat elke vinder geen toegang heeft tot uw privé-accounts of gegevens. Lees hier meer over wachtwoordbeveiliging.

3. Gebruik anti-malware en een firewall

Dit helpt u om eventuele kwaadaardige aanvallen af ​​te weren die proberen uw gegevens te stelen. Het is ook belangrijk dat u de nieuwste versies van alle stuurprogramma’s, besturingssysteem, anti-malware en browsers heeft, omdat deze regelmatig worden bijgewerkt om beveiligingsfouten op te lossen.

4. Open of klik niet op Fishy e-mails, websites of pop-ups

Wees voorzichtig met de e-mails die je opent. Dit geldt voor het klikken op links of bijlagen omdat deze virussen kunnen bevatten. Bovendien, die pop-ups die zeggen dat uw computer is geïnfecteerd en u moet hun antivirusprogramma downloaden? Sluit ze onmiddellijk! Dit zijn allemaal veelvoorkomende voorbeelden van phishing-technieken waarbij cybercriminelen u ertoe verleiden uw persoonlijke gegevens met hen te delen.

5. Neem voorzorgsmaatregelen bij het gebruik van openbare hotspots

We hebben het keer op keer gezegd, maar het is zo belangrijk. Je moet je verbinding beschermen wanneer je openbare hotspots gebruikt. Als u dat niet doet, kan iemand anders op hetzelfde netwerk al uw gegevens onderscheppen en zelfs inloggen op accounts waarmee u momenteel bent ingelogd. Lees meer over hoe u veilig kunt blijven op openbare hotspots.

6. Versleutel uw verbinding met een VPN

Waar u ook bent, gebruik altijd SaferVPN wanneer u verbinding maakt met internet. Dit voegt een extra beveiligingslaag toe omdat het al uw gegevens versleutelt en versleutelt, waardoor het voor iedereen onmogelijk is om te ontcijferen wat u online doet. Met 256-bit encryptie heb je dezelfde beveiliging die banken gebruiken om je online bankieren te beveiligen! SaferVPN voorkomt pogingen tot identiteitsdiefstal door al uw gegevens privé te maken, zodat snuffelaars er geen toegang toe hebben!

Het is zo simpel! Als je nog geen SaferVPN hebt, probeer SaferVPN dan gratis of neem een ​​abonnement (bij ons 30-dagen geld terug garantie, je hebt niets te verliezen!). Begin uzelf vandaag nog te beschermen tegen online identiteitsdiefstal!

Heeft u feedback, suggesties of functieverzoeken? Neem gerust contact met ons op en doe mee op social media! We zouden graag van je horen.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map