De grootste beveiligingsinbreuken van 2014

De grootste beveiligingsinbreuken van 2014


Het afgelopen jaar hebben we een eng aantal grote datalekken gezien. Het laat alleen zien hoe belangrijk het is om uw gegevens en wachtwoorden veilig te houden. Laten we eens kijken naar de inbreuken van het afgelopen jaar!

iCloud – honderden beroemdheden, augustus

Hoewel het geen grote doorbraak was, kreeg de “Fappening” toch veel aandacht in de pers. Honderden naaktfoto’s van beroemdheden zijn gelekt toen de iCloud-service van Apple door een zeer gerichte aanval werd geschonden. Er wordt aangenomen dat de accounts zijn geschonden door phishing, maar het is nog steeds niet duidelijk. Eén ding is echter zeker: u moet tweeledige verificatie gebruiken wanneer u zich aanmeldt bij uw privé-accounts voor meer beveiliging!

Sony Pictures – 1.000 medewerkers, november

Er zijn enorme hoeveelheden zeer gevoelige bedrijfsgegevens uitgelekt toen Sony Pictures onlangs werd gehackt. Privé-informatie over tienduizenden werknemers is gelekt, samen met 5 nog niet uitgebrachte blockbuster-films, evenals inloggegevens voor financiële, webservices en sociale media-accounts. Hoewel dit geen bedreiging vormt voor het publiek, is het een enorm PR-schandaal voor Sony die nu wordt geconfronteerd met rechtszaken van hun werknemers – het kost het bedrijf zeker vele miljoenen om het op te lossen.

US Postal Service – 800.000 werknemers, 2,9 miljoen klanten, onthuld in november

Bij ongeveer 2,9 miljoen klanten en 800.000 werknemers van USPS werd hun informatie geschonden, aangezien de postdienst in 2014 “ergens” werd gehackt. Het was een zeer geavanceerde hack die de beveiligingsafdeling weken nodig had om te ontdekken. Gelukkig lijken er na de inbreuk geen gevallen van identiteitsdiefstal te zijn.

Snapchat – 4,6 miljoen gebruikersnamen en telefoonnummers, januari

De anonieme berichten-app Snapchat bleek minder anoniem dan eerder werd gedacht. Dit jaar zijn er enkele inbreuken op de service geweest, hoewel het ergste was toen in januari 4,6 miljoen gebruikersnamen en telefoonnummers werden geschonden. Er was ook de “Snappening” in oktober, waardoor duizenden privéfoto’s en -video’s openbaar beschikbaar waren. Dus kijk uit wat je plaatst op die “anonieme diensten”, anders krijg je misschien 15 minuten schaamte!

Google – 5 miljoen gebruikers, september

De gebruikersnamen en wachtwoorden van bijna 5 miljoen Gmail-gebruikers zijn gelekt op een Russisch Bitcoin-forum. Het is onduidelijk of Google is geschonden, omdat de inloggegevens mogelijk zijn gestolen van een andere onbeveiligde bron. Dit bewijst alleen maar hoe belangrijk het is om veilige alfanumerieke wachtwoorden te gebruiken, samen met verschillende wachtwoorden voor verschillende accounts.

Home Depot – 56 miljoen kaarthouders, september

De Home Depot-inbreuk, de grootste inbreuk van een winkelier, liet de accountgegevens van 56 miljoen kaarthouders geschonden. De malware is speciaal ontworpen om de betalingsregisters van de detailhandelaar te schenden. Gelukkig bood het bedrijf gratis kredietbewaking en identiteitsbescherming aan alle klanten die met een creditcard of betaalpas hadden betaald in een van de getroffen Home Depot-winkels.

JP Morgan – 76 miljoen huishoudens, 7 miljoen kleine bedrijven, oktober

De breuk bij de bank JP Morgan Chase & Co gaat ten onder als een van de grootste datalekken in de geschiedenis tot nu toe. De namen, adressen, telefoonnummers en e-mailadressen van 83 miljoen accounts zijn gelekt toen hackers toegang kregen tot de IT-systemen van het bedrijf. In een verklaring heeft de bank onthuld dat er geen rekeningnummers, wachtwoorden, SSN of geboortedata zijn gelekt.

eBay – 145 miljoen gebruikersnamen en wachtwoorden, maart

Dit was een vervelende omdat alle leden van de veilingsite hun inloggegevens hadden geschonden. Bovendien heeft het bedrijf de gebruikers niet op tijd op de hoogte gesteld en hen ook niet gevraagd hun wachtwoord opnieuw in te stellen, wat de zaken nog erger maakte.

Vooruit kijken

Het duurt meestal even voordat deze inbreuken zijn opgelost, vooral wanneer klanten of werknemers een rechtszaak aanspannen tegen het geschonden bedrijf. Zo werd geschat dat de Target-inbreuk van vorig jaar het bedrijf tot medio 2014 meer dan US $ 148 miljoen heeft gekost.

Dus wat kunt u doen om uw eigen gegevens en die van uw bedrijf te beveiligen? Laten we enkele basisprincipes doornemen. Zorg er eerst voor dat u veilige alfanumerieke wachtwoorden gebruikt die u vaak wijzigt, en gebruik niet hetzelfde wachtwoord voor meerdere accounts. Zorg er vervolgens voor dat u altijd een anti-malware gebruikt, deze up-to-date houdt en dagelijks uitvoert. Maak ten slotte altijd verbinding met een VPN wanneer u van buiten het kantoor of onderweg werkt om al uw in- en uitgaande gegevens te versleutelen, zodat niemand ze kan bekijken. Als u geen VPN gebruikt, worden al uw gegevens als platte tekst verzonden als u een onbeveiligde hotspot bent, dus het ligt voor de hand voor iemand anders op dezelfde wifi!

Probeer SaferVPN vandaag gratis uit of neem contact met ons op als uw bedrijf geïnteresseerd is in onze enterprise VPN-beveiligingsoplossing.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map