8 manieren om uw mobiele beveiliging te verbeteren zonder deze te vertragen

Verhoog uw mobiele beveiliging zonder te vertragen


Er is de laatste tijd veel gepraat in het nieuws over kwetsbaarheden voor smartphones en mobiele beveiliging. In deze post vertellen we je precies hoe bescherm uw Android- of iOS-smartphone tegen hacking, virussen, spyware en andere bedreigingen zonder het te vertragen

Uw mobiele telefoon bevat zoveel waardevolle informatie dat u zeker wilt weten dat deze absoluut is 100% veilig en te allen tijde beschermd.

Momenteel bezit 90% van de Amerikaanse volwassenen een smartphone en 55% van de gebruikers van mobiele telefoons gebruikt hun telefoons om online te gaan, op internet te surfen, e-mails uit te wisselen of apps te downloaden, volgens het PewResearch Center Mobile Technology Report. Smartphones worden steeds belangrijker in ons dagelijks leven – we bewaren en stellen steeds meer van onze privé- en persoonlijke gegevens op deze apparaten beschikbaar. 

Maar zorgen we ervoor dat deze apparaten voldoende beschermd zijn?

Uit een Consumer Reports-onderzoek bleek dat 34% van alle Amerikaanse smartphonegebruikers absoluut niets doet om hun telefoon te beschermen. Dit is een gek aantal aangezien vorig jaar meer dan 3 miljoen telefoons zijn gestolen, 1,4 miljoen verloren zijn gegaan of nooit zijn teruggevonden en de helft van alle Amerikaanse volwassenen vorig jaar is gehackt.

Beveiliging is natuurlijk een zorg – maar dat geldt ook voor snelheid. Het PewResearch Center Report ontdekte ook dat 77% van de mobiele internetgebruikers zegt lage downloadsnelheden te hebben waardoor de dingen niet zo snel konden worden geladen als ze hadden gewild. En van die mobiele internetgebruikers heeft 46% wekelijks of zelfs vaker downloadsnelheden.

Om ervoor te zorgen dat je iPhone en Androids absoluut veilig zijn, maar nog steeds snel werken, raden we de volgende 8 tips aan:

1. Bescherm uw scherm met een wachtwoord

Kun je je voorstellen dat meer dan 30% van de mensen hun mobiele apparaten niet met een wachtwoord beveiligt? Moeilijk te geloven als je bedenkt hoe gemakkelijk en moeiteloos dit is om je apparaat te beschermen.

Het maken van een schermwachtwoord voor uw mobiele apparaat is absoluut noodzakelijk, omdat het u beschermt tegen het nemen van uw persoonlijke gegevens als u uw telefoon onbeheerd achterlaat, verliest of wordt gestolen.

Er zijn twee populaire wachtwoordmethoden die u kunt gebruiken:

  1. Het patroonslot. Dit is een gepersonaliseerde vorm die op het scherm is getekend en die toegang mogelijk maakt. De aantrekkingskracht hiervan is dat het sneller en gemakkelijker is dan het invoeren van een wachtwoord.
  2. De klassieke pincode. Dit is ook een snelle wachtwoordmethode, echter, u moet ervoor zorgen dat u geen code invoert die te eenvoudig is en gemakkelijk te kraken, dus vermijd “1234”, “4567”, “1111”, enz..

Als u nu echt uw mobiele beveiliging wilt verbeteren, kunt u er ook voor kiezen om een ​​langer, complexer wachtwoord te maken.

Voor iOS kunt u dit doen door uw Simple Passcode-optie uit te schakelen. Hierdoor kunt u een langere code gebruiken in plaats van de typische viercijferige code. En als je een iPhone 5s of hoger hebt, kun je zelfs Touch ID gebruiken om een ​​unieke vingerafdrukidentiteitssensor voor je telefoon te maken. Het is een snelle en veilige manier om je telefoon te beschermen.

Bescherm uw scherm met een wachtwoord om de mobiele beveiliging te verbeterenMet iPhones kun je je telefoon nu beschermen met Touch ID

Voor Android-telefoons vindt u de optie onder Schermvergrendeling in het gedeelte Schermbeveiliging. Hier kunt u ‘Wachtwoord’ selecteren, waarmee u een langer en complexer wachtwoord kunt selecteren.

2. Vergrendel uw simkaart

Nu is een schermvergrendeling nuttig, maar het kan niet voorkomen dat iemand uw simkaart verwijdert en op een andere telefoon gebruikt. Om dit te voorkomen is een goede aanbeveling het instellen van een simkaartvergrendeling in de vorm van een pincode.

Deze pincode moet worden ingevoerd wanneer een telefoon wordt ingeschakeld om netwerkverbinding mogelijk te maken, wat garandeert dat als uw telefoon wordt gestolen, deze voor een dief weinig nut heeft..

3. Installeer antivirus-apps

Antivirussoftware is een belangrijk onderdeel bij het beschermen van de veiligheid van uw mobiele apparaat. Deze programma’s scannen het besturingssysteem van een mobiel apparaat, identificeren risico’s en verwijderen deze. Ze werken naadloos op de achtergrond volgens een vooraf ingesteld schema, zodat gebruikers van mobiele apparaten erop kunnen vertrouwen dat hun apparaten consistent worden beschermd.

Bovendien zijn veel antivirussoftwaretoepassingen ontworpen om de normale snelheid en prestaties van uw mobiele apparaat niet te verstoren. Vaak bevatten ze zelfs functies en zijn ze ontworpen om ervoor te zorgen dat je iPhone of Android sneller blijft werken.

Neem bijvoorbeeld Avira en 360 Security, deze antivirus-apps bevatten functies om virussen, trojans en malware te blokkeren, maar bieden ook voordelen zoals het opschonen van onnodige bestanden, het besparen van batterijduur en het optimaliseren van snelheden.

AntiVirus App 360-beveiliging om mobiele beveiliging te verbeteren door het vertragen van de telefoon360 Security is een voorbeeld van een mobiele antivirus-app die niet alleen virusbescherming biedt, maar ook de snelheid van de telefoon verbetert.

Al met al hebben antivirus-apps slechts een paar minuten nodig om te downloaden en kunnen ze je uren van ergernis besparen als een telefoonvirus grote schade aanricht op je apparaat.

4. Installeer beveiligingsapps

Beveiligingsapps zijn uitstekende en effectieve keuzes om beveiligingsproblemen aan te pakken die uniek zijn voor mobiele apparaten. Een groot voordeel voor veel mobiele beveiligingsapps is dat ze gebruikers in staat stellen hun apparaten op afstand te bedienen.

Apps zoals avast! Antidiefstal, Find My iPhone en beveiligingsapps voor mobiele apparaten van Cerberus staan ​​niet alleen GPS-tracking toe om de exacte locatie van een verloren of gestolen telefoon te onthullen, maar stellen u ook in staat uw smartphone op afstand te vergrendelen voor het geval u deze kwijt bent. Daarnaast kunt u gevoelige gegevens op afstand verwijderen als u bang bent dat uw apparaat in verkeerde handen is gevallen.

Beveiligingsapps om de mobiele beveiliging te verbeteren door uw telefoon op afstand te beherenBeveiligingsapps zoals FindMyiPhone bieden beveiliging op afstand in geval van telefoonverlies of diefstal

En wat betreft snelheid? Vergeleken met de gemiddelde app-grootte van 23 MB, lopen deze apps tussen 5-7 MB, dus ze nemen niet veel ruimte in op de telefoons en vertragen daarom je telefoon niet, maar bewaar hem gewoon in geval van nood!

5. Bewaken van uw app-machtigingen

Hoewel het verleidelijk kan zijn om de toestemmingssubsidies voor een app die u echt wilt te doorlopen, is het uiterst belangrijk om goed op de toegang te letten waar deze apps om vragen. Ze kunnen een enorme impact hebben op de mobiele beveiliging van je telefoon.

Niet lang geleden verbood Apple honderden iPhone-apps die in het geheim persoonlijke informatie verzamelden van degenen die ze downloadden. De meeste apps zijn gemaakt in China, maar waren wereldwijd beschikbaar. Met behulp van een software die is ontworpen voor advertentieplaatsing, verzamelden deze apps informatie over de mensen die ze hadden gedownload, inclusief hun e-mailadressen en iPhone-serienummers, en stuurden ze de gegevens vervolgens naar de servers van de softwareontwikkelaars. Yikes.

app-machtigingen bewaken voor mobiele beveiligingHonderden apps zijn in de Apple Store verbannen vanwege een eng privacylek

Moraal van het verhaal: het is belangrijk om voorzichtig te zijn als het gaat om de apps die u downloadt en het soort informatie waartoe ze toegang hebben. Zelfs downloaden van een vertrouwde bron of ontwikkelaar is mogelijk niet voldoende garantie. Neem bijvoorbeeld de datalekken die zijn opgetreden met de populaire app Snapchat, waarvan er één minstens 100.000 gestolen gebruikersfoto’s heeft blootgelegd, de andere waarin de namen en het telefoonnummer van 4,6 miljoen gebruikers zijn gelekt.

Een eenvoudige manier om het binnendringen van gegevens door een app te voorkomen, is door tijdens het downloaden van de app goed op te letten en ervoor te zorgen dat de verzoeken om toegang tot verschillende functies op uw telefoon redelijk zijn. Een notitie-app heeft bijvoorbeeld uw locatie niet nodig, een transport-app natuurlijk wel.

Echter, met alle toenemende toestemmingsverzoeken en vereisten om apps te downloaden, is het soms moeilijk om bepaalde toegang te weigeren, zelfs als je dat zou willen. Als u bijvoorbeeld de Facebook Messenger-app wilt downloaden maar niet wilt dat de app toegang heeft tot uw oproeplogboek, heeft u helaas pech.

Dat is waar een app als XPrivacy van pas komt. Met deze open source-app (momenteel beschikbaar voor Android) kun je de machtigingsinstelling die je niet leuk vindt omzeilen door deze ongewenste gegevens te sturen (briljant, toch?). Er is ook MyPermissions, waarmee je app-instellingen en machtigingen op je telefoon kunt beheren. U ontvangt waarschuwingen wanneer apps toegang hebben tot uw privégegevens, zodat u de rechten onmiddellijk kunt bevestigen of intrekken.

XPrivacy gebruikt bijna geen geheugen en batterij en MyPermissions heeft een grootte van 7 MB.

6. Bluetooth-machtigingen

U verwacht misschien niet dat Bluetooth-toegang uw mobiele beveiliging in gevaar brengt, maar dat kan wel. Hackers kunnen Bluetooth-machtigingen gebruiken om op afstand toegang te krijgen tot een telefoon en deze gebruiken om te bellen, toegang te krijgen tot gegevens, naar gesprekken te luisteren en op internet te surfen.

Als u om welke reden dan ook een Bluetooth-verbinding gebruikt waarbij andere gebruikers binnen een korte straal verbinding kunnen maken met uw apparaat, vooral een drukke plaats zoals een coffeeshop, bar of trein, negeer of weiger dan onbekende verzoeken om te koppelen met een apparaat.

Bewaak Bluetooth-rechten voor mobiele beveiligingWees voorzichtig bij het gebruik van Bluetooth in drukke openbare plaatsen zoals cafés

Om Bluetooth-beveiligingsbedreigingen te voorkomen, is de beste voorzorgsmaatregel de Bluetooth-functie van uw apparaat volledig uit te schakelen wanneer u deze niet gebruikt. Je Bluetooth in de ‘niet-vindbare’ modus zetten is niet genoeg, want er zijn slechte apps die je apparaat weer kunnen inschakelen.

Veel apps voor batterijbeheer doen dit automatisch voor u, waaronder JuiceDefender en Battery Doctor. Dus terwijl u uw telefoon beschermt, optimaliseert u ook de batterijprestaties.

7. Versleutel de gegevens van uw telefoon

Gegevenscodering van de bestanden op uw telefoon is een goede manier om mobiele beveiliging te garanderen voor het geval uw telefoon in handen van een dief valt en u deze niet op afstand kunt blokkeren.

Wat doet gegevensversleuteling? Het verandert in wezen elektronische gegevens en informatie in onleesbare staat via algoritmen of cijfers.

Hoewel het misschien niet mogelijk is om alles volledig te versleutelen, kunt u enkele gevoelige bestanden en berichten versleutelen die beter onaangeroerd blijven!

Gegevenscodering om mobiele beveiliging te verbeterenVersleutel uw mobiele gegevens zodat deze onleesbaar zijn voor hackers of dieven

Voor de iPhone schakelt u eenvoudig de functie Passcode Lock in in het gedeelte Algemeen van uw instellingenmenu. Altviool! Uw uitgaande iMessages moeten worden versleuteld en sommige gegevens worden versleuteld met een unieke sleutel die wordt gegenereerd op basis van uw toegangscode. Om er zeker van te zijn dat de codering werkt, moet u controleren of de functie Gegevensbescherming in uw Passcode Lock-menu is ingeschakeld.

Open voor Android de apparaatinstellingen en ga naar het menu-item Beveiliging. Van daaruit selecteert u het menu-item Schermvergrendeling, kiest u een pincode of wachtwoord en bevestigt u (zorg ervoor dat u dit wachtwoord nu opschrijft, u heeft het nodig!). Blader vervolgens naar de optie Telefoon versleutelen in de beveiligingsinstellingen en kies de optie SD-kaart versleutelen door het selectievakje aan te vinken. Selecteer Volgende en bevestig uw pincode. Druk vervolgens op Telefoon versleutelen.

Het enige dat overblijft is 30+ minuten wachten terwijl het coderingsproces plaatsvindt. Gedurende deze tijd zal het apparaat meerdere keren opnieuw opstarten. Na voltooiing wordt u gevraagd uw geselecteerde wachtwoord in te voeren.

** Houd er rekening mee dat u de codering voor Android niet kunt omkeren. Dus als u besluit uw apparaat te decoderen, moet u een fabrieksreset uitvoeren, waardoor alle gegevens worden gewist.

Hoewel er enige bezorgdheid bestaat over het effect van gegevensversleuteling op mobiele snelheid en prestaties en levensduur van de batterij, zijn telefoons die de afgelopen jaren zijn gemaakt waarschijnlijk voorzien van speciale hardware om de versleuteling te versnellen.

8. Gebruik VPN-software

Last but zeker not least, het gebruik van een VPN is een uitstekende manier om de beveiliging van je telefoon te verbeteren met heel weinig effect op de snelheid van je telefoon.

Wanneer u verbinding maakt met SaferVPN, kunt u op internet surfen via een versleutelde tunnel op bankniveau om te genieten van een volledig veilige verbinding en al uw privégegevens te beschermen tegen hackers en snuffelaars.

Hoe SaferVPN mobiele beveiliging biedt

Dit is vooral belangrijk bij het verbinden met openbare draadloze netwerken in cafés, luchthavens, hotels en bussen en treinen. Openbare wifi-netwerken zijn vaak niet beveiligd en kunnen daardoor uw persoonsgegevens en gevoelige informatie in gevaar brengen.

Onze iOS- en Android-apps beschermen al uw gevoelige inloggegevens, e-mails en bedrijfsgegevens, zodat u zich nooit zorgen hoeft te maken dat u wordt weergegeven op uw mobiele telefoon.

Bovendien werken de apps met één klik van SaferVPN voor iOS en Android naadloos op de achtergrond en vertragen daarom uw telefoon niet.

SaferVPN mobiel apps naadloos ontwerpDe SaferVPN-app werkt naadloos op de achtergrond, dus het vertraagt ​​je telefoon niet

Als je vandaag nog wilt beginnen met het beschermen van je mobiele telefoon, probeer dan onze 24 uur gratis proefperiode of meld je aan voor een SaferVPN-abonnement.

We hopen dat je dit blogbericht informatief en nuttig hebt gevonden. Als je vragen of aanbevelingen hebt over hoe je je mobiele beveiliging kunt verbeteren en de prestaties van je telefoon snel kunt houden, neem dan contact met ons op via Facebook, Twitter of Google+. We horen graag van u!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map