Salasanasuojaus: Kuinka valita vahvempi salasana

Kuinka valita vahvempi salasanasuojaus


Hyvien salasanojen valitseminen on yhtä tärkeää kuin salatun yhteyden käyttäminen yksityisten tietojen suojaamiseksi verkossa. Tässä oppaassa esitän joitain parhaita käytäntöjä ja annan nopeita vinkkejä, joiden avulla voit valita vahvan hakkeriturvallisen salasanan!

Tähän mennessä sinun pitäisi olla tietoinen siitä, että SaferVPN salaa yhteytesi turvallisuuden varmistamiseksi, varsinkin kun käytät julkisia yhteyspisteitä, joita muuten ei ole suojattu.

Mutta kun haluat pitää sinut turvassa verkossa, on valitettavasti joitain asioita, jotka ovat käsillämme.

Yksi niistä käyttää vahvoja ja hyviä salasanoja. Jopa edistyneimpien haittaohjelmien torjunnan tai maailman parhaan VPN-palvelun kanssa, olet silti haavoittuvainen, jos käytät heikkoja salasanoja.

Nopea tausta salasanan salaamisessa

Ensinnäkin, sinun tulee aina ottaa huomioon se, käyttääkö verkkosivusto HTTPS-yhteyttä yhteyden suojaamiseen tietokoneesi ja tietokoneesi välillä. Vaikka suosituimmat verkkosivustot käyttävät sitä nykyään, etsi aina lukkosymbolia URL-palkista.

Sivustoilla on erilaisia ​​tapoja tallentaa salasanoja, jotkut turvallisemmat kuin toiset. Käyttäjänä et tiedä, minkä tyyppisiä salasanasuojauksia verkkosivusto käyttää. Jos verkkosivustojen tallennustila ei ole riittävän turvallinen, kaikki niiden koko tietokannan salasanat voidaan murtaa kerralla, jos hyökkääjä onnistuu pääsemään heidän järjestelmäänsä. Tässä tapauksessa olet erittäin haavoittuvainen, jos käytät samoja kirjautumistietoja muille verkkosivustoille.

Kuinka salasanat salataan (valinnainen lukeminen)

Tämä osa tulee puolitekniseksi, jotta salasanasuojaus olisi kaikille ymmärrettävää, mutta siirry vapaasti seuraavaan osaan.

Jotkut verkkosivustot tallentavat kaikki salasanansa selkeänä tekstinä, mikä tarkoittaa, että kuka tahansa, joka onnistuu tunkeutumaan siihen, voi lukea kaikki salasanat tarvitsematta edes mitään halkeilua tai ylimääräisiä työkaluja.

Salaamalla salasanat verkkosivustot tekevät niin kutsuttua hajauttamista:

Salasanan hajautus on yksisuuntainen toiminto, joka muuttaa salasanat numero- ja kirjainjonoiksi, jotta ne pysyvät turvassaNäin hajautetut salasanat näyttävät

Hajautus on yksisuuntainen toiminto, joka muuntaa salasanasi kiinteän pituiseksi kirjain- ja numerojonoksi. Mikä tahansa salasanan muutos, kuten kirjaimen iso kirjain tai korvaaminen numerolla, johtaa aivan erilaiseen hashiin. Jokaisella salasanalla on aina sama hash, mikä tarkoittaa, että “hello” -salasana kääntyy aina samaan hash-merkkijonoon.

Viimeinen kohta on tärkeä, koska vaikka verkkosivusto käyttäisi hajautusjärjestelmää salasanojensa koodaamiseen, hyökkääjä voi suorittaa koko sanakirjan hajautusohjelmiston kautta ja käyttää sitten ohjelmistoa, joka yrittää kirjautua sisään kaikilla hajautuksilla. Joten esimerkiksi jos käytät yksinkertaista salasanaa, kuten ‘salasana’, ‘amerikka’ tai ‘salainen’, hyökkääjän ei tarvitse kestää kauan ennen kuin hän käyttää tiliäsi.

Edellä mainittu poikkeus on, jos verkkosivusto käyttää ”suolaa” salasanasi salaamiseen. Pohjimmiltaan (pahoillani siitä, että täältä tuli tekninen) se lisää satunnaisen kirjain- ja numerojonon salasanasi ennen hajotusta.

Verkossa on tietokantoja, joissa on tiivistelmät kaikista yleisimmin käytetyistä salasanoista. Tällaisten työkalujen avulla hakkeri voisi periaatteessa vain kirjoittaa kaikki varastetut hajautetut salasanat muuntaa ne pelkkää tekstin salasanaa vastaavaksi.

Hakkereilla on käytettävissään laaja valikoima työkaluja hakkeroida tietokantoihin tai käyttää raa’aa voimaa salasanojen arvaamiseen. Jos et salaa yhteysasi ja he seuraavat sitä, he voivat saada käsiinsä hajautetut salasanasi. Kun he ovat hakkeroiden hallussa, hänen on vain suoritettava hash tällaisessa tietokannassa salauksen purkamiseksi ja kirjautumiseksi henkilökohtaisille tileillesi. Jos käytät samaa salasanaa useissa sivustoissa, hakkeri voi kirjautua sisään kaikkiin niihin.

 Lue erittäin täältä tarkempi tekninen opas hajauttamiseen.

Mitä tämä tarkoittaa sinulle:

Maallikkojen mielestä, jos käytät hyvin yleistä salasanaa tai sen muunnelmaa, hakkeri voi käyttää hyvin yksinkertaisia ​​työkaluja testatakseen tiensä tilillesi, koska kaikista yleisimmin käytetyistä salasanoista on tietokantoja. Pysyäksesi turvassa sinun on salattava yhteys ja käytettävä vahvoja salasanoja. Lue lisätietoja turvallisten salasanojen valitsemisesta!

Kuinka valita hyvät salasanat

Hyvä on, joten nyt kun tiedät kuinka salasanat tallennetaan ja miten ne voidaan murtaa, tutkitaan joitain salasanasuojausvinkkejä.

 Nämä eivät ole turvallisia salasanoja:

 • Vältä käyttämästä liian ilmeisiä salasanoja, kuten rakastettujen perheenjäsenten nimiä, syntymäpaikkaasi, suosikkielokuvasi, teini-ikäistäsi ja niin edelleen

 • Älä käytä salasanoja, jotka koostuvat vain yhdestä sanasta, jonka löydät sanakirjasta

 • Älä säilytä tietokoneesi salasanoja selkeästi tekstillä postilaatikossasi, vain jos hakkeri pääsee niihin

 • Älä käytä samaa salasanaa kaikissa online-tileissäsi – siten minimoit riskin, jos rikkomus tapahtuu

Nämä ovat turvallisten salasanojen tekemistä:

 • Käytä pitkiä salasanoja: mitä pidempiä ne ovat, sitä kauemmin niiden murtuminen kestää

 • Käytä isojen ja pienten kirjainten yhdistelmää

 • Sekoita numerot salasanasi

 • Käytä erikoismerkkejä, kuten!, @, #, $ Ja &

 • Käytä eri salasanaa jokaiselle tärkeälle tilillesi

 • Muista käyttöoikeustietosi luotettavan ja suojatun salasananhallinnan avulla

Joten miten luot erittäin turvallisen salasanan??

No, tässä on hyvä temppu.

Muista suosikki kappaleesi kuoro, suosikki lainauksesi, rivi elokuvastasi, jota rakastat, tai vain jotain henkilökohtaista, joka muistat. Käytä sitten kunkin sanan ensimmäisiä merkkejä todellisena salasanana. Voit jopa vuorotella pienten ja isojen suurten kirjaimien välillä ja lisätä loppuun numerosarjan, jotta se olisi entistä monimutkaisempi.

Esimerkki jos aiot matkustaa Espanjaan 12. elokuuta, voit luoda lause: “Vierailen Espanjassa keskiviikkona 12. elokuuta 2015!” että muutat sitten “IwbvSoWA122015”. Älä nyt käytä tarkkaa salasanaa, vaan se on vain havainnollistaakseni asiaa. Sen sijaan tee oma sellainen muunnelmasi!

Jos sinulla on vaikea löytää hyvä salasana, tutustu LastPassin ilmaiseen suojattujen salasanojen luontiin.

Aloita tänään katsomalla nykyisiä salasanasi ja vaihda turvalliset salasanat. Älä unohda aina etsiä HTTPS-salausta kirjautuessasi sisään omaan tiliisi ja muista salata yhteys SaferVPN: llä estääksesi hakkereita varastamasta salasanasi!

Jos sinulla ei vielä ole, kokeile SaferVPN: tä ilmaiseksi nyt!

Bonus: työkalut salasanojen muistamiseen

Siellä on paljon salasananhallintatyökaluja, mutta tässä on kaksi suosittua työkalua, jotka alkavat aloittaa:

LastPass

LastPass -sovelluksessa sinun on muistettava vain yksi salasana, koska se tallentaa turvallisesti kaikki salatut salasanasi “holviin”. Se voi jopa ehdottaa salasanoja automaattisesti kaikille luomillesi uusille online-tileille ja täyttää kirjautumistiedot automaattisesti verkossa.

Avainnipun käyttö

Jos käytät Apple-laitetta, voit käyttää sisäänrakennettua salasananhallintaa. Sen avulla voit käyttää kaikkia tallentamiasi salasanoja, mutta voit myös luoda manuaalisesti uusia kohteita sen muistamiseksi.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map