Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää Equifax-petosvaroituksesta

Equifax-petosvaroitusEquifax-petosvaroitus: tässä on kaikki mitä sinun tarvitsee tietää viimeisimmästä verkkoturvakriisistä.


Torstaina maailma katsoi, kuinka Equifax-petosvaroitus eteni Internetissä. Luottokorttiyhtiö ilmoitti löytäneensä merkittävän tietörikkomuksen, joka on vaikuttanut jopa useiden henkilöiden henkilöllisyyteen ja henkilötietoihin 143 miljoonaa kuluttajaa Yhdysvalloissa.

Rikkomukseen sisältyneet henkilökohtaisesti tunnistetiedot, kuten sosiaaliturvatunnukset, ovat tehneet massiivisesta Equifax-hakkeroinnista suurimman huolenaiheen. Tämän rikkomuksen laajuus vaikuttaa vähiten 44% koko Amerikan väestöstä.

Puhutaanpa kaikesta, mitä Equifaxin oli sanottava, kiistasta kriisistä ja mitä tämä tarkoittaa kärsiville.

Mikä on Equifax?

Equifax on maailmanlaajuinen tietoratkaisuyritys, joka käyttää henkilökohtaisia ​​tietoja laskeaksesi luottotulokset. Koska Equifax on yksi kolmesta Yhdysvaltojen pääorganisaatiosta, sillä on jopa 143 miljoonan kuluttajan yksityiset tiedot. Se sisältää kaiken henkilökohtaisista taloudellisiin tietoihin, jotka ovat lähes puolet jokaisesta amerikkalaisesta aikuisesta.

Mikä on Equifax-petosvaroitus?

Equifax ilmoitti torstaina 7. syyskuuta yleisölle, että hakkerit olivat saaneet yrityksen tiedot jo toukokuun puolivälissä. Suurin osa uhreista on Yhdysvalloissa, mutta jotkut asuvat Isossa-Britanniassa ja Kanadassa.

hakkereiden käyttämät tiedot sisältävät:

 • nimet
 • Sosiaaliturvatunnukset
 • Syntymäajat
 • osoitteet
 • Ajokortin numerot
 • Noin 209 000 luottokorttinumeroa
 • 182 000 Equifax-riita-asiakirjaa (valitukset, jotka sisältävät henkilötietoja)

Toistaiseksi ei näytä olevan mitään tietoja siitä, olisiko kyse myös Equifaxin ulkopuolisista urakoitsijoista.

Vielä on epäselvää, kuka rikkomuksen takana on, ja Equifax ei ole paljastanut mitään tietoja paitsi, että lainvalvonta työskentelee edelleen tapauksen parissa. Hakkerointiin sisältyvät Equifax-riita-asiakirjat näyttävät kuitenkin osoittavan, että hakkerit ovat saattaneet käyttää tietoja asiakaslähetyspalvelun tai vastaavan kautta.  

Equifaxin itseohjautuva ”anteeksipyyntö”: Rick Smith, Equifaxin puheenjohtaja ja toimitusjohtaja:

Mitä tapahtuu niille, joita asia koskee?

Yksi Equifax-petosvaroituksen kammottavimmista puolista johtuu siitä, että julkaistujen tietojen joukossa yksilön sosiaaliturvatiedot voivat olla haitallisimpia.

Tämä määrä ei muutu koskaan, ja sillä on se, että sitä voidaan käyttää, myydä ja jälleenmyydä mustilla markkinoilla olettaen, että rikolliset ovat varastaneet tiedot, ei kansallisvaltio. Tämän takia asianomaiset tuntevat rikkomuksen vaikutukset tulevina vuosina.

Equifax-petosvaroitus Kiista

Tapahtumaan liittyvän ilmeisen julkisen vastakkaisuuden lisäksi Equifax-riitaan liittyy muutamia lisäkiistoja kiistoja..  

Tässä on muutama, löysästi pahemmasta pahempaan:

 • Rento terveisiä
  Vaikka monet olivat juuri kuulleet uutisia, miljoonat ihmiset kääntyivät verkkosivuston ja puhelinlinjojen puoleen saadakseen apua. Valitettavasti Equifaxin chatbotit toivoivat iloisesti yksilöille ”onnellista perjantaita” (nyt poistettu) viestillä, joka herätti asiakkaiden törkeää.
 • Mahdoton puhelinlinja
  Jos haluat ottaa yhteyttä Equifaxiin puhelimitse, saatat joutua kohtaamaan ongelmaa. Valitettavasti heidän puhelinkeskukseensa on ollut lähes mahdotonta päästä läpi, se ei ole auki 24 tuntia käsittelemään ihmisten myrskyä, joka yrittää saada käsityksen identiteettikriisistä, ja palvelulinja ei välttämättä ole varsinaisten työntekijöiden palveluksessa (ihmisillä on ilmoitetut puhelukeskukset, jotka eivät oikeastaan ​​kuulu Equifaxiin).  
 • Hienotulostuksen yksityiskohdat
  Yksi Equifaxin kauhistuttava siirto oli heidän yritys saada uhrit tahattomasti menetetään heidän oikeus nostaa kanne jos he ilmoittautuivat yrityksen tarjoamaan ilmaiseen luotonvalvontaan. Onneksi käyttäjät löysivät hienon tuloksen lauseeseen piilotettuna ja sosiaalisessa mediassa leikentyneinä vaatien sen poistamista.
 • Ilmoituksen viivästyminen
  Yksi kysymys, jonka olet jo ehkä kysynyt itsellesi, on: “Jos hakkeri löydettiin 29. heinäkuuta, miksi me vain tiedämme siitä?” Yhtiö on kieltäytynyt kommentoimasta viivettä.
  Yksi mielenkiintoinen teoria? Se tosiasia, että heti rikkomuksen havaitsemisen jälkeen, Equifaxin toimitusjohtaja Richard Smith nimitettiin yhdeksi ”Atlantan vuoden 2017 ihailtuimmista toimitusjohtajista”, ja hänet kunnioitettiin gaalassa 24. elokuuta 2017. Vaikuttaa siltä, ​​että hän on ehkä halunnut odottaa ilmoitusta rikkomuksesta vasta, kun hän sai kunnian.
 • Johtosuhteet
  Bloomberg News kertoi, että yrityksessä on kolme ylimääräistä, mukaan lukien talousjohtaja John Gamble, myi osakkeita yhteensä 1,8 miljoonan dollarin arvosta havainnon jälkeisinä päivinä. Equifax kuitenkin kiisti, että ylimmät johtajat olisivat tietoisia hakkeroinnista ja “heillä ei ollut tietoa siitä, että tunkeutumista oli tapahtunut tuolloin”.

Yritykselle, jolla on niin suuri määrä arvokkaita, henkilötietoja ja jopa myy henkilökohtaisia ​​tietoturva- ja henkilöllisyysvarmistustuotteita, on epäselvää, kuinka Equifax palauttaa tulevien asiakkaiden luottamuksen..

”Tämä on yrityksellemme selvästi pettymystapahtuma, ja tapahtumassa on keskeinen merkitys kuka olemme ja mitä teemme. Pahoittelen kuluttajia ja yritysasiakkaitamme tämän aiheuttamasta huolestumisesta ja turhautumisesta ”, Equifaxin puheenjohtaja ja toimitusjohtaja Richard Smith totesivat lausunnossa. “Olemme ylpeitä siitä, että olemme johtava tietojen hallinnassa ja suojaamisessa.”

Kuinka saan selville, onko Equifax-riita kärsinyt minusta?

Kissa on poissa laukusta. Ainoa asia, jonka käyttäjät voivat tehdä, on tarkistaa, ovatko he vaikuttaneet henkilökohtaisesti vai eivät.

Puhelinlinjat näyttävät olevan melko turhia, mutta Equifax tarjoaa verkkosivuston www.equifaxsecurity2017.com, jolla voit tarkistaa, onko tietosi vaarannettu.

Tällä hetkellä verkkosivusto ei anna sinulle paljon yksityiskohtia Miten olet vaikuttanut sinuun, mutta se kertoo sinulle, jos et ole:

Equifax-petosvaroitus - ei vaikutusta

Näyttää kuitenkin siltä, ​​että sivusto kanavoi vastauksia sattumanvaraisesti. Techcrunchilla oli mielenkiintoinen aika syöttää järjestelmään satunnaisia ​​nimiä ja numeroita vain havaitaksesi, että rikkomus vaikutti myös näihin kuvitteellisiin ihmisiin. Ei kuulosta lainkaan todelliselta tarkastajalta, tekee sen?

Monet käyttäjät ovat vakuuttuneita siitä, että Equifax-petosvaroitusverkkosivusto saattaa olla vähemmän kuluttajien suojeleminen ja enemmän saada heidät kirjautumaan TrustID-tuotteeseen.

Equifax ilmaisen luoton seuranta

Equifax tarjoaa yksittäinen ilmaisen luottotarkkailun ja henkilöllisyysvakuutuksen vuosi. Vaikka tarjous tuntuu aitolta, uhrien ei vienyt kauan lukea hienoa tekstiä, jos päätät valita palvelun. Kun olet hyväksynyt ilmaisen luotonvalvontavuoden, saatat olla pettynyt oppiessasi, että olet samanaikaisesti poistunut oikeudesta nostaa kanne yritykselle (lue yllä, jos unohdat tämän). Sneaky liikkua, Equifax.

Pidä myös mielessä, että sosiaaliturvanumerot ovat ikuisesti, ja yksi vuosi ei tee paljon asioiden suuressa järjestelmässä.

Joten mitä nyt?

Saatat tuntea olosi hiukan toivoton tässä vaiheessa, joten tässä on muutamia turvatoimenpiteitä, jotka sinun tulee suorittaa tulevina päivinä (tai vuosina):

 • Seuraa tarkkaan taloustasi.
 • Seuraa henkilökohtaista luottotietosi ja aktiviteettiasi.
 • Tarkista, onko nimesi uusia luottohakemuksia.
 • Harkitse luottojen jäädyttämistä tiedostoihin, mikä vaikeuttaa pettäjien avaamaan uusia tilejä nimesi avulla.
 • Ilmoita verot aikaisin veropetosten vähentämiseksi (kun joku käyttää sosiaaliturvatunnustasi veronpalautuksen saamiseksi).

Equifax-petosvaroituksen jälkeen tulevina päivinä on epäilemättä enemmän kysymyksiä.

Onko sinulla palautetta, ehdotuksia tai ominaisuuspyyntöjä? Ota rohkeasti yhteyttä ja liity mukaan sosiaaliseen mediaan! Haluaisimme kuulla sinusta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map