Kuinka valita paras VPN-protokolla

Nainen kannettavalla tietokoneella


Haluatpa ylimääräisen tietoturvan, nopeaa nopeutta tai helpon kokoonpanon, oikean VPN-protokollan valitseminen voi auttaa sinua saamaan kaiken hyödyn irti Internet-yhteydestäsi.

VPN-protokollat ​​saattavat tuntua todella arkalaiselta osalta verkkoteknologiaa, johon sinun ei todellakaan tarvitse kiinnittää paljon huomiota.

Mutta usko tai älä, valitsemallasi laitteella ja henkilökohtaisilla mieltymyksilläsi valinta on todella merkityksellinen. Jokaisessa nykyään käytössä olevassa neljässä pääprotokollassa on tosiasiallisesti melko huomattavia eroja.

Onneksi ei tarvitse viedä tekniikkaa säästävää verkkotoimintoa ymmärtää eroja. Muutaman aseman tunteminen auttaa sinua valitsemaan oikean salausprotokollan – ja antaa sinun optimoida online-kokemuksesi.

Lue eteenpäin oppiaksesi, mitkä VPN-protokollat ​​ovat ja mitkä sinun tulisi valita.

VPN-protokollat ​​määritetty

Mikä on VPN-protokolla? Protokolla kuvataan parhaiten sovituksi kieleksi, jonka kautta tietokoneet kommunikoivat. VPN-yhteyksissä protokolla määrittää tarkalleen kuinka tietosi kulkevat tietokoneesi ja käyttämäsi VPN-palvelimen välillä.

Voit lukea lisää VPN-protokollista täältä.

Tietokoneen näyttö ja lasitVPN-protokollat ​​saattavat näyttää ensi silmäyksellä hämmentävältä, mutta ne eivät todellakaan ole!

Neljä suurta VPN-protokollaa

Tärkeimmät nykyään käytössä olevat VPN-protokollat ​​ovat IKEv2, PPTP, L2TP / IPSEC VPN ja OpenVPN. Jokaisella heistä on omat ainutlaatuiset edunsaajat. Lue edelleen saadaksesi tietää mitä he ovat!

IKEv2

Internet Key Exchange (IKE tai IKEv2) on uusin ja kehittynein VPN-tunneliprotokolla. Tämä protokolla – jonka tiedetään olevan nopein – tarjoaa myös parhaan mobiiliyhteyden edut. IKEv2 mahdollistaa jatkuvan ja luotettavan VPN-yhteyden – myös vaihdettaessa Wi-Fi- ja 3G / LTE-verkkojen välillä. Lisäksi IKEv2 takaa maksimaalisen turvallisuuden 256-bittisellä salauksella. Suurin haittapuoli on kuitenkin se, että sitä ei vielä tueta vanhemmissa laitteissa.

PPTP VPN

Piste-piste-tunneliprotokolla (PPTP) on yksinkertaisin protokollista, ja sen kehitti vuonna 1999 Microsoftin johtama konsortio. Se toimii 128-bittisellä salauksella, ja se on jo pitkään ollut sisäisten yritys VPN-verkkojen standardi, ja sitä tukee suurin määrä laitteita. Koska salaus on yksinkertaisempaa kuin muut protokollat, PPTP ei hidasta kaistanleveyttä. Haittapuoli on, että se voidaan estää – myös Kiinan suuri palomuuri -, ja se ei ole aina vakaa. Tämä tarkoittaa yleensä vain vähäistä katkaisun riskiä.

L2TP / IPSEC VPN

Kerroksen 2 tunneliprotokolla (L2TP) toimii yleensä hitaammin kuin muut protokollat ​​sen 256-bittisen salauksen vuoksi, mutta se johtuu vain siitä, että siellä on ylimääräinen suojaustaso. Se yhdistetään yleensä IPsec-protokollaan, joka antaa sille etua yksityisyyteen, todennukseen ja eheyteen. Oikein toteutettuna siinä ei ole tunnettuja haavoittuvuuksia. Ja onneksi sitä on saatavana melkein kaikilla moderneilla alustoilla. Varo kuitenkin, että se joskus kamppailee rajoittavien palomuurien kanssa.

OpenVPN

OpenVPN on avoimen lähdekoodin protokolla, jota päivitetään ja parannetaan jatkuvasti. Se on erittäin vakaa, toimii hyvin langattomissa yhteyksissä ja on erittäin turvallinen. Se sisältää SSL (Secure Sockets Layer) -tekniikan, jota käytät yleensä jo verkkoostoksiin, pankkitoimintoihin ja muun arkaluontoisen tiedon siirtoon. OpenVPN on monella tavalla paras kaikista maailmoista, mutta sen määrittäminen voi olla hieman hankalampaa kuin kolmen muun protokollan kanssa – eikä sitä ole saatavana kaikissa VPN: issä. Silti suosittelemme sitä useimmille.

Parhaimman VPN-protokollan valitseminen SaferVPN: n avulla

Paras VPN-protokolla valitaan riippuen siitä, mitä haluat tehdä VPN: lläsi.

 • Jos haluat vain avata estettyjä sivustoja etkä todella ole huolissasi yksityisyydestä tai turvallisuudesta, käytä nopeaa yhteyttä PPTP: llä.
 • Jos käytät VPN-järjestelmää ensisijaisesti ylimääräiseen tietoturvaan etkä välitä nopeuksista, suosittelemme L2TP-protokollaa. Se suojaa sinua hakkereilta, snooppereilta ja uteliailta hallituksilta ja auttaa sinua ohittamaan sensuurin.
 • Uusimman, vakaimman protokollan – ja parhaan suoratoiston sekä mobiiliturvallisuuden ja liitettävyyden – muodosta yhteys IKEv2: een, jos laitteesi tukee sitä.
 • Käytä vähän kaikkea OpenVPN: llä.

Jos et todella halua vaivautua valitsemalla parasta VPN-protokollaa, se on hyvä. Jos käytät SaferVPN-sovellustamme, voit rentoutua ja rentoutua – sovellus valitsee sinulle parhaan protokollan.

Mutta jos luulet yhden tietyn protokollan toimivan sinulle parhaiten, SaferVPN antaa sinun valita minkä tahansa neljästä. Yksi huomionarvoinen: Monet kilpailijoistamme antavat premium-käyttäjille pääsyn vain OpenVPN-palveluun. Animme kaikkien käyttää sitä.

Jos et ole vielä aloittanut VPN-yhteyden luomista, voit saada ilmaisen SaferVPN-kokeilun tai perustaa tilauksen jo tänään! Ota rohkeasti yhteyttä osoitteeseen [email protected] saadaksesi lisätietoja tai apua protokollan valinnassa.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map