Oroszország anya letiltja az internetes adatvédelmet

Az internetes adatvédelem visszaszorítása


Az orosz kormány szigorítja az online cenzúrát és visszaszorítja az internetes adatvédelmet. A közelmúlt eseményei vezettek az egyre szigorodó orosz internetes cenzúra és az internetes adatvédelem elleni küzdelem. A pletykák felfutottak arról, hogy mi válhat kizárólag orosz internetré; Oroszország legnagyobb közösségi hálózatának alapítóját kirúgták és elmenekültek Oroszországból; és a hatóságok megszorítják a bloggereket és a külföldi tech-vállalatokat. Itt van egy jelentés az orosz internet legújabb fejleményeiről.

Új törvények a blogolók és a nem orosz internetes cégek ellen

A Duma (a parlamenti alsó ház) áprilisban módosította az információs törvényt, amely előírja, hogy minden orosz blogger, akinek napi több mint 3000 látogatója van, regisztráljon a hatóságoknál médiaként. Ide tartoznak azok is, akik nagy figyelmet fordítanak a Twitteren és a közösségi médiában, és ez azt jelenti, hogy szigorú ellenőrzést és irányelveket kell követniük. A szabályok be nem tartása miatt a Roskomnadzor médiafelügyeleti hatóság heves bírságot von maga után. Mivel a hagyományos média cenzúrázott és évek óta tele van a kormány propagandájával, a kormány ellenfelei vitához és a szólásszabadsághoz fordultak az internethez. Az új korlátozásokkal a Kreml öncenzúrájú erőteljesen elfojtja ellenfeleit. A Roskomnadzor már rendelkezik hatalommal a „szélsőséges” webhelyek és vitafórumok bezárására.

Ugyanebben a hónapban a Duma megszavazta a külföldi internetes társaságok törvényhozását, amely szerint az összes belföldi adatot legalább fél évig megőrzik Oroszországon belül. Aggodalmak vannak amiatt, hogy a Facebook és a Google, például a cégek az Oroszországi adatközpontok és szerverek költségeit viselni akarják. A becslések szerint 200 millió dollárt kell felépíteni és évi 10 millió dollárt kell fenntartani ilyen nagy óriások számára. Ez arra vezetheti őket, hogy sokkal kisebb méretű orosz versenytársak felé veszítsék el piaci részesedéseiket. De még Durov, a VKontakte úr mondta a TechCrunch-nak, hogy “az ország jelenleg nem kompatibilis az internetes üzlettel.”

A Kreml Sacks Oroszország legbefolyásosabb közösségi hálózatának alapítója

Április 1-jén a 100 millió felhasználóval rendelkező, a VKontakte társadalmi hálózat alapítója áprilisi bolondként bejelentette lemondását. Noha a viccet később az alapító, Pavel Durov vette át, most azt állítja, hogy Putyin úr barátai átvették a VKontakte irányítását. Durov úr kijelentette, hogy visszatérési tervei nélkül hagyta el Oroszországot. Az alapító megtagadta a hatóságokkal való együttműködést, megtagadta számukra az ukrán kormányellenes tüntetők adatainak megadását és az ellenzéki csoportok elszámolásának segítését..

A házépítésű orosz Cheburashka Internet

Az orosz parlament egyik vezető képviselője egy teljesen orosz, Cheburashka nevű internet kifejlesztését javasolta, amely csak Oroszországon belül lenne elérhető. A szenátor később rámutatott, hogy csak tudományos célokra és információkra használják fel. Hasonlóképpen az orosz Kommersant újság arról számolt be, hogy egy Putyin által támogatott bizottság lobbizik egy olyan rendszer, amely lehetővé teszi a kormány számára az összes adat ellenőrzését és cenzúrázását az orosz szerverekön megy keresztül.

A Rádió Szabad Európája / Rádió Szabadság (RFE / RL) szerint az öncenzúra az uralkodó országokban érvényes, amelyek az erkölcstelennek vagy a rezsimnek fenyegetőnek ítélt tartalmakat büntetik. Glenn Kates, az RFE / RL digitális kezdeményezések menedzsere, egy nemrégiben írt cikkében írja:A felhasználók és a vállalatok tisztában vannak azzal, hogy online tevékenységüket bármikor figyelemmel lehet kísérni, és maguk is részt vesznek a cenzúrakörnyezet létrehozásában.”

Mi a következő lépés az internetes adatvédelemben és cenzúrában??

Csak a Kreml, a Roskomnadzor, a cenzúra és az orosz internetes adatvédelem jövőjéről gondolhatunk. Erősen támogatjuk a szólásszabadságot és a demokráciát, hiszünk abban, hogy mindenkinek joga van ahhoz, hogy véleményét nyilvánítsa és a témákat rendezett módon vitassa meg. Ezért mindig állunk az Ön adatainak, magánéletének és bármilyen információhoz való hozzáférésének védelmében. Ahogy a jelenlegi fejlemények sugallják, ez csak az egyre szigorodó cenzúra-politika jéghegyének csúcsa lehet. Bármi történhet, és ki tudja, hamarosan talán egy nap Oroszország nagy tűzfalával szembesülünk. Reméljük a legjobbakat!

Hírek frissítése 2014. július 27

Az Oroszország a fejléceken jelentése szerint Putyin július 22-én aláírta a törvényt, amely előírja az oroszok személyes adatainak hazai tárolását. Az új jogszabály részletesen körvonalazza az ilyen információk feldolgozását, és kibővített jogokat biztosít a Roskomnadzor számára a nem megfelelő webhelyekhez való hozzáférés korlátozására. Az online cégeknek 2016-ig kell eleget tenniük, különben feketelistára kerülnek és elérhetetlenné válnak Oroszországban.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map