Az internetes cenzúra elleni küzdelem: Nyissa fel a webhelyek és a cenzúrázott tartalmakat

Az internetes cenzúra elleni küzdelem, a webhelyek és a cenzúrált tartalom feloldása


A földrajzi korlátozások és a regionális elnyomás korlátozhatják az online tartalomhoz való hozzáférést. Tudja meg, hogyan lehet leküzdeni a cenzúrázott internetet és feloldhatja a weboldalakat – bárhonnan!

Létrehozása óta az internet gyorsan ötletek és információk megosztásának helyévé vált, lehetővé téve a véleménynyilvánítás szabadságát az egész világon. 

Manapság több mint 3,77 milliárd ember fér hozzá az internethez. De amit itt szeretnénk megvitatni, az a meghökkentő 1,5 milliárd ember, akik képtelenek szabadon hozzáférni az információkhoz online – némelyikük egyáltalán nem.  

Sokak számára az Internet egy erősen őrzött, korlátozott és cenzúrált világ, ahol az egyéneket megfigyelik, és néha akár büntetik az online cselekedeteikért..

A SaferVPN-nél ezt hisszük a cenzúrázatlan internetnek elérhetőnek kell lennie a mindenki.

Olvassa tovább, hogy többet megtudjon az internetes cenzúráról és arról, hogy miként használhatja szolgáltatásainkat a webhelyek feloldásához és a cenzúrázott tartalom eléréséhez – bárhol is van.

Mi az online cenzúra??

Az internetes cenzúra számos formában létezik, de alapja az Interneten található információk elérése vagy elérése, vagy közzététele, a kívánt narratívák elrejtése, korlátozása vagy megtervezése céljából..

Az internetszűrést az egyének, szervezetek és kormányok gyakran morális, vallási, üzleti vagy politikai okokból végezhetik. Ennek eredményeként az információmegosztást lehetővé tevő hálózati eszközöket és alkalmazásokat szűrjük és blokkoljuk.

És bár országonként jelentős különbségek vannak, a világ leginkább elnyomó rendszereitől kezdve a Nyugat állítólag „ingyenes” internetéig, a cenzúra a bolygó minden sarkában látható..

Függetlenül attól, hogy korlátozza a tartalmat és az alkalmazásokat, előnyben részesíti vagy blokkolja bizonyos termékeket vagy webhelyeket, vagy akár büntetőjogilag felszámolja az ingyenes gondolkodókat, a cenzúra szennyezi a világot.

A Freedom on the Net 2016 jelentés megállapította, hogy:

 • Az internetes szabadság a világ minden táján 2016-ban hatodik egymást követő évben csökkent.
 • Az összes internetező kétharmada – 67% – olyan országokban él, ahol cenzúrázott a kormány, a katonaság vagy az uralkodó család kritikája..
 • A közösségi média felhasználóinak példátlan büntetéseket kell kiszabniuk, mivel 38 ország hatóságai a szociális média bejegyzései alapján tartóztattak le az elmúlt évben. Globálisan az internethasználók 27 százaléka olyan országokban él, ahol az embereket letartóztatták a Facebook tartalom közzététele, megosztása vagy puszta kedvelése miatt..

A cenzúra leküzdése és a webhelyek feloldása érdekében az egyéneknek adatvédelmi és biztonsági eszközöket kell keresniük. Olvassa tovább, hogy megtudja, hogyan nyújt a SaferVPN korlátlan hozzáférést a cenzúrázott tartalomhoz az egész világon.

Cenzúra fokozata

Az internetes szabadság nem könnyű. A politikai és társadalmi aktivista erőfeszítéseket a kormány cenzúrája szétzúzza olyan webhelyekre, mint a Facebook, a YouTube, a Twitter stb. 

A „Globális internetes cenzúra változó tája” 45 ország internetes cenzúráját dokumentálja a világ legkeresettebb és legbefolyásosabb webhelyeinek 2046 segítségével..

A 2017. évi jelentés szerint 26 ország cenzúrázza: politikai és társadalmi tartalmat, a konfliktusokkal és a biztonsággal kapcsolatos témákat, valamint olyan internetes eszközöket, mint a közösségi média platformjai.

A webhelyek blokkolásának feloldása téma szerint - SaferVPNHitel: Berkman Klein Központ

Az internetes cenzúra súlyossági szintje változik. Annyira finom, mint a gondosan finomítani kívánt keresési eredmények, akár olyan szélsőséges, mint a teljes webhely vagy alkalmazás blokkolása, vagy akár a teljes internet leállítása..

Az cenzúra cenzúrája a Freedom House szerint, az online szabadságot értékelő globális projekt szerint a következőkkel mérhető:

 • A hozzáférés akadályai részletezi a hozzáférés infrastrukturális és gazdasági akadályait, az internetszolgáltatók jogi és tulajdonjogi ellenőrzését, valamint a szabályozó testületek függetlenségét;
 • A tartalom korlátai elemzi a tartalmakra, a weboldalak műszaki szűrésére és blokkolására, az öncenzúrára, az online hírközlés élénységére / sokféleségére és a digitális eszközök polgári mozgósításra vonatkozó jogi szabályozását;
 • A felhasználói jogok megsértése foglalkozik a megfigyeléssel, a magánélettel és az online beszéd és tevékenységek következményeivel, például börtönökkel, törvény nélküli zaklatással vagy cyberacks-kel.

2016-ban 65 különböző országban mérték az internetes szabadságot, és azt találták A kormányok cenzúráznak az Internet felhasználók kétharmadát:

Az internetes cenzúra befolyásoló indokolása

Az egész világon a véleménynyilvánítás szabadsága összeomlik az internetes cenzúra növekvő globális trendje alatt, gyakran a nemzetbiztonság nevében..

Példák a kormányzati beavatkozásra és a cenzúra előmozdítására az egész világon a következő példák segítségével láthatók:

 • A német igazságügyi miniszter, Heiko Maas bejelentette, hogy drámaian tolják a szociális média cenzúráját – ígéretet tettek arra, hogy 24 órán belül törlik a „gyűlöletbeszédet” a közösségi média webhelyeiről. Ez azt jelenti, hogy bármi, amelyet a kormány politikájával nem értek el, potenciálisan „bűncselekmény”.
 • Törökországban a véleménynyilvánítás szabadságát agresszív módon korlátozták, és több mint 100 000 közszektorbeli alkalmazottat elbocsátottak „terrorista szervezettel való kapcsolatok vagy a nemzetbiztonság fenyegetése” miatt, és további 184 médiaegységet véglegesen bezártak..
 • Egyiptomban a hatóságok szigorúan korlátozták a véleménynyilvánítás szabadságát, mivel az újságírók és aktivisták letartóztatásokkal, büntetőeljárásokkal és börtönbüntetésekkel szembesültek a tüntetések jelentése vagy azokban való részvétel miatt.

A hatalmas érdekek, a politikai pártok és a nagyobb médiavállalatok megkezdték a nemzeti tragédiák kiaknázását az internetes tömeges megfigyelés igazolására. A cenzúrázatlan kibertérnek a szélsőséges tartalmak számára terepszempontú hibáinak vádjával a cenzúra megszerezte a nyilvános vonzódást, mivel a hírhálózatok továbbra is a terrorizmust használják az Internet megfigyelésének és cenzúrázásának igazolására.

Ugyanakkor nem szabadíthatjuk meg az internetet a szélsőséges tartalmaktól, ha nem vesszük le a szólásszabadsághoz fűződő egyéni jogokat.

A cenzúra szintjétől függetlenül a bűncselekmény azonos – korlátozott hozzáférés az információkhoz és a véleménynyilvánítás szabadságának vége.

Miért számít?

Különböző kormányok szerte a világon korlátozták az internet-hozzáférést és illegálisan figyelték meg saját polgáraikat. Gyakran elnyomják a szólásszabadságot, letartóztatják a disszidenseket, eltávolítják a tartalmakat, sőt félinformációkat indítanak a közvélemény alakítása érdekében. Igazságtalan, hogy az országok, az önkormányzatok és a szervezetek eldöntsék, mely tartalomhoz lehet hozzáférni az interneten vagy nem.

Az információ szabad áramlása nélkül az emberektől megfosztják a joguktól az információkhoz, a tudáshoz, az ötletekhez, és képességüket arra, hogy ezeket a lehetőségeket felhasználják a fejlődéshez és az innovációhoz való hozzájáruláshoz.

Ellenállásunk nélkül a jövőnk teljesen cenzúrázott internettel bír az egész világon.

A SaferVPN-nél úgy gondoljuk, hogy az Internet gazdag tudás és globális hálózat, amelynek senki sem tartozik, és mindenki számára hasznos. Ezért kínálunk kiemelkedő biztonságot, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy feloldják a webhelyek blokkolását és a cenzúrázott tartalomhoz való hozzáférést – bárhonnan!

Mit csinálunk belőle?

Küldetésünk az, hogy a világ minden tájáról érkező emberek hozzáférjenek olyan webhelyekhez, amelyek egyébként nem érhetők el országukban, megkerüljék a kormány cenzúráját, és személyes adataikat biztonságban és titkosítva tartsák névtelen szerverek böngészésével. A 2013. évi bevezetésünk óta kiberbiztonsági szakértőink világszerte több ezer felhasználónak segítettek biztonságosan és névtelenül böngészni az interneten.

A megfelelő eszközökkel a zárt társadalmak polgárai biztosíthatják magánéletüket és névtelenségüket. Azáltal, hogy hozzáférést biztosítanak számukra virtuális magánhálózatokhoz (VPN-k) az Internet-kapcsolatok titkosításához és identitásuk elrejtéséhez, az egyének biztonságosan és biztonságosan böngészhetik az internetet!

Nyissa fel a web blokkolását Kampány a cenzúrázatlan internet számára

A Mozgalmakkal (az emberi jogok előmozdításának platformja) együtt elindítottuk Nyissa fel a web blokkolását, kampány az internet szabadságának előmozdítása és a cenzúrázott polgárok számára az online szabadon kifejezés lehetőségeinek elősegítése érdekében.

A SaferVPN kibővíti kommunikációs erőfeszítéseinket azzal a céllal, hogy több mint egymillió órás ingyenes licenceket állítson ki a SaferVPN asztali és mobilszoftverről a világ más országaiban élő emberek számára, ahol az internet cenzúrázva van.. 

Unblocktheweb - webhelyek feloldása

A UnblockTheWeb.org webhelyen részt vehet a kampányban, és ingyenes órákat biztosíthat az online adatvédelemről és névtelenségről az erősen cenzúrázott rendszerekben élők számára.!

Az online szabadság előmozdítása és az emberek webhelyek feloldásának elősegítése érdekében mindenki segítségére számít!

A webhelyek feloldása és a cenzúrázott tartalom elérése

A GlobalWebIndex szerint több mint 400 millió ember virtuális magánhálózatokat használ a cenzúra megkerülésére, a magánélet fokozására és a webhelyek feloldására.

A SaferVPN lehetővé teszi a felhasználók számára a webhelyek feloldását és cenzúrázott tartalmak elérését bárhonnan:

 1. Töltse le és telepítse a SaferVPN-t (Ha még nem rendelkezik fiókkal, jelentkezzen be az ingyenes próbaverziónkkal).
 2. Futtassa a SaferVPN-t, és csatlakozzon a kiszolgálóhoz, ahol a kívánt hely található.
 3. Legyőzni a földrajzi korlátozásokat, feloldhatja a webhelyek blokkolását, és bárhonnan hozzáférhet a cenzúrázott tartalomhoz.

Böngészés biztonságosan a SaferVPN használatával

Ha azonnal el szeretné kezdeni az eszközök védelmét, töltse le bármely rendkívül biztonságos VPN-alkalmazásunkat, és kezdje el böngészést bankszintű titkosítással és névtelen IP-címmel ma.

Van visszajelzése, javaslata vagy szolgáltatáskérése? Ne habozzon kapcsolatba lépni velünk, és csatlakozzon hozzánk a közösségi médiában! Szeretnénk hallani felőled.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map