Az FCC nettó semlegességének visszavonása: Több millió felhasználó digitális adatvédelmének figyelmen kívül hagyása

A Kongresszus hatályon kívül helyezi az FCC internetes adatvédelmi szabályait


Egy hosszú év után a digitális magánélet elleni küzdelem csalódást okozó vége lehet. Az utolsó FCC nettó semlegesség-szavazásra december 14-én kerül sor.

Az Egyesült Államok a digitális adatvédelem szélsőséges degenerációjával néz szembe. Amint Ajit Pai a Szövetségi Kommunikációs Bizottság (FCC) elnöke állítja az „Internet szabadság helyreállítása” állítást, a világ tiltakozott, utcákat vonzott, elterjedt a tudatosság, és mindent megtett a nyílt internet védelme érdekében.. 

A javaslat szavazására december 14-én kerül sor. – olyan szavazás, amely várhatóan megváltoztatja az internetet, amint azt ismertük.

Adatvédelmi szabályokról

2014-ben, miután a Snowden szivárog, mi lehettünk tanúi az internetes adatvédelem egyik legsikeresebb megnyilvánulásának. A polgári tiltakozások és az olyan helyi szervezetek, mint például a Restore the negyedik, internet-felhasználók ezreit szervezték azért, hogy álljanak az Egyesült Államok kormányánál és harcoljanak az online biztonság, a magánélet és a hálózatsemlegességért. 

Miért vannak ezek a szabályok a helyén??

Az internetszolgáltatók (ISP) korlátlanul birtokolja a személyes adatait. Segíthetik minden online mozgását, ismerik az összes meglátogatott weboldalt, az órákat, amikor a különböző webhelyeken aktívak, a pontos helyét, és még azt is, hogy milyen eszközt használ.

És most, az FCC nettó semlegességi hatályon kívül helyezése megszabadítja az internetszolgáltatók lehetőségeit az összes információ tárolására és eladására a hirdetők számára (bárkivel együtt, akik hajlandóak érte fizetni érte)..

Az új szabály a nagysebességű szélessávú internet besorolását inkább „információs szolgáltatásként”, mint „telekommunikációs szolgáltatásként” osztályozná. Miért számít ez? Az FCC-nek tilos az információs szolgáltatások szabályozása. Az átminősítés teljes ellenőrzést biztosít számukra.

Hogyan védi a nettó semlegesség??

A hálózatsemlegességi szabályok védik az Ön digitális adatvédelmét azáltal, hogy az internetszolgáltatót kötelezik:

 • Mondja el az ügyfeleknek, hogy mit gyűjtenek, hogyan használják és hogyan osztják meg
 • Az érzékeny információk, például pénzügyi és egészségügyi információk, társadalombiztosítási számok, webböngészés és alkalmazáselőzmények használatához és megosztásához engedély szükséges
 • Engedje meg az ügyfeleknek, hogy minimális erőfeszítéssel kilépjenek az információgyűjtésből
 • Tegyen ésszerű intézkedéseket az ügyfelek adatainak biztonságossá tétele érdekében
 • Időben értesítse az ügyfeleket az adatok megsértéséről, és nagyobb megsértés esetén értesítse a rendészeti tisztviselőket

Természetesen ezt nem tették meg nagyobb nyomás nélkül. Szélessávú internetszolgáltatók, mint például az AT&A T, a Verizon, a T-Mobile és a Sprint ellenezték ezeket a korlátozásokat, mivel akadályozták képességeiket, hogy pénzt keressenek a felhasználók személyes adatai alapján. Lobbiztak a kongresszuson, hogy hatályon kívül helyezzék ezeket a szabályokat, és még petíciót benyújtottak az FCC-hez – mindegyik hozzájárul a jelenlegi helyzetünkhöz.

A jelenlegi helyzet

Az FCC végleges javaslatot tett közzé a hálózatsemlegesség végleges megszüntetéséről. Mit jelent ez az amerikai felhasználók számára? Az internetszolgáltatók az adatcsomag alapján diktálhatják a böngészési sebességet, gyors és lassú sávokat kínálva. Letilthatják bizonyos weboldalakhoz való hozzáférést, és prioritássá tehetik saját tartalmukat. Például korlátozhatják a hozzáférést a versenytársak webhelyeire vagy más olyan streaming szolgáltatásokhoz, amelyek a sajátjától elvonzó tartalmat kínálnak. 

Nem azt mondjuk, hogy ijeszteni. Pontosan ezt állítják fel javaslatukban, amely itt található.

Néhány darab a közelmúltbeli „Tájékoztatóból” tartalmazza:

  • Nem tudják tagadni azt a tényt, hogy az FCC hálózati semlegesség hatályon kívül helyezése „gyors sávokat” és „lassú sávokat” eredményez az interneten. 
  • Hogyan nem fogják korlátozni az internetszolgáltatók azon képességét, hogy megakadályozzák Önt a meglátogatni kívánt webhelyek felkeresésében. Saját megdöntésük az, hogy az internetszolgáltatók esetleg nem teszik ezt, mert a közönség feldühödik. 
  • Nem akadályozhatják meg az internetszolgáltatókat abban, hogy díjat számítsanak fel Önnek az online tartalom eléréseért. Az FCC rávilágít arra, hogy ez nem fog megtörténni, bár nagyon jól tudják, hogy ez 100% -ban lehetséges és teljesen valószínű.

Az FCC széles körben nem támogatott javaslatának aggasztó következményeiről itt olvashat bővebben.

A SaferVPN-nál további elemzéseket adtunk a VPNRanks kérdésével kapcsolatban.

A közvélemény diskreditálása

Noha az emberek több mint egy évtizeden keresztül petíciót nyújtanak az internethasználók védelme érdekében a tisztességtelen gyakorlatok ellen, úgy tűnik, hogy az FCC megtalálta a módját az összes közvélemény diskreditálására..

Megtévesztő személyazonosságok

Míg az FCC platformot kínált a nyilvánosság számára álláspontjaik benyújtására, ezek közül a beadványok közül sok nem tett eleget. A megjegyzések gyakran hamis vagy félrevezető személyes információkat tartalmaztak, vagyis az emberek nem fedték fel valódi személyazonosságukat. 

Furcsa? Valójában nem gondoljuk. Az FCC benyújtási űrlapja egyértelműen kijelenti, hogy minden benyújtott információ, beleértve a neveket és címeket, az FCC honlapján nyilvánosan elérhető lesz. Könnyű elképzelni, hogy néhány ember kényelmetlenül érezheti magát azáltal, hogy valódi nevét a tényleges e-mail címhez kötött módon használja, amely egyértelműen megjelenik az egész világ számára megjegyzéseikkel…

Hasonló megfogalmazás

A megjegyzés nagy részének pontos vagy hasonló megfogalmazása volt, amelyet a kutatók olyan spam üzenetekkel társítanak, amelyek valójában nem járulnak hozzá a közvéleményhez. Ezeknek a megismétlődő megjegyzéseknek sok azonban könnyen előfordulhat, hogy egy előre kitöltött benyújtási nyomtatványt eredményeznek, mint például az alábbiakban – ami nem jelenti azt, hogy ezeket a megjegyzéseket figyelmen kívül kell hagyni..

A számításba vett megjegyzések még mindig nem számítottak.

Az egyik fontos információ az a tény, hogy még a teljesen egyedi, személyre szabott megjegyzéseknek sem látszik hatásuk. A hatályon kívül helyezést ellenző megjegyzések megdöbbentő 1,5 millió összeget jelentettek, míg csupán 23 000 hozzászólás támogatta a hálózatsemlegesség felszámolását.. 

Mondjuk még egyszer világosabbá. Azt jelenti Az egyedi hálózatsemlegességgel kapcsolatos megjegyzések 98,5% -a ellenzi Ajit Pai által a hálózatsemlegesség hatályon kívül helyezését.

Az egyedi megjegyzések 98,5% -a ellenzi az FCC #netneutralitás hatályon kívül helyezését. Kattintson a Tweet-re

Mit jelent ez az FCC-nek??

A hálózatsemlegesség egyértelmű támogatása mellett, az FCC kijelentette: “Ez azt mutatja, hogy a szabályalkotási eljárás miért nem közvélemény-kutatás, és miért az FCC a minőségre, nem pedig a megjegyzések mennyiségére összpontosít.”

Itt található többet az FCC katasztrófa:

Jó üzleti? Valószínűleg nem.

Több mint 200 vállalat, köztük az Airbnb, a Reddit és a Twitter, levelet küldött az FCC-nek, azzal érvelve, hogy a hálózatsemlegesség visszavonása sértené az amerikai gazdaságot. A szabályozás hátrányos helyzetbe hozná a kis- és középvállalkozásokat, és jelentősen akadályozná az induló vállalkozásokat abban, hogy vonzáshoz jussanak.

Monopolista szolgáltatók, mint például a Comcast, AT&A T és a Verizon hatalmas hatalmat fognak szerezni. A végeredmény? Kevesebb választás, magasabb árak és stagnáló szolgáltatás.

Védelem a Tech Giants révén

Néhányan reménykednek abban, hogy amint a semlegességi szabályokat hatályon kívül helyezik, az olyan technológiai cégek, mint a Facebook, a Google és a Netflix, az internetszolgáltatók irányítják számunkra. Bármennyire optimista is, akár ez a gondolat is, elvonul az alapvető kérdéstől. A hálózatsemlegesség azt jelenti, hogy az interneten mindenki egyenlő feltételek mellett vesz részt. Ez azt jelenti, hogy mindenki, akár vállalkozás, akár vadonatúj az interneten, ugyanolyan valószínűleg nyeri el az internetes forgalmat, és képes létrehozni egy népszerű webhelyet, terméket vagy üzletet.

A technológiai óriásokra támaszkodva éppen ellenkezője van annak, amire szükségünk van. Nagyon valószínűtlen, hogy nagyon érdekelnek a verseny ösztönzése. Ez rávilágít arra, hogy mi valójában a kockázata az FCC hálózatsemlegesség-hatályon kívül helyezésének: több ezer kisvállalkozás (még kis ISP-k is) nem lesz harci esély.

Nettó semlegesség nélkül bevezetett új adatvédelmi kockázatok

Pai, a Verizon volt ügyvédje, felfüggesztette az adatbiztonsági szabályt is, amely megköveteli az internetszolgáltatóktól, hogy „ésszerű” lépéseket tegyenek az ügyfelek adatainak jogosulatlan felhasználástól vagy hozzáféréstől való védelme érdekében, ügyelve arra, hogy az internetszolgáltatók ne legyenek hibáik, ha az Ön adatai ki vannak téve.

Titkosítás törlése – a hackerek számára is

Jelenleg az internetszolgáltatók csak a nem titkosított átvitt információk bitjeit kémlik (a https helyett csak a http-vel kezdődő webhelyek). Ezenkívül csak a jelenlegi domain oldalt láthatják, de nem a pontos oldalt és annak részleteit. Az információhiány ellensúlyozása érdekében az internetszolgáltatók javaslatot tettek az „Explicit Trusted Proxies” kifejezésre, amely lehetővé tenné számukra az adatok meghallgatását, a titkosítás eltávolítását, az adatok elolvasását és azután újra titkosítását..

Sajnos ez az „új titkosítási” folyamat nem ugyanolyan biztonságos, növeli a kibernetikai támadások kockázatát és lehetővé teszi a MiTM [közép-ember] támadás lehetőségét. Egy nemrégiben készült tanulmány azt találta, hogy a visszafejtött és újra titkosított visszafogott kapcsolatok 54% -a gyengébb titkosítást és ezért a biztonságot eredményezte..

Ha az internetszolgáltatók elkezdenek használni ezeket a rendszereket, akkor nem mondják el, hogy milyen biztonsági intézkedéseket fognak tenni. Nyissuk meg a lehetőséget arra, hogy az e-mailektől az érzékeny személyes információkig bármit felfedjünk a hackereknek..

Szoftver vagy spyware előtelepítése a telefonra

Bármennyire is hangzik, megtörtént – főleg mobiltelefonokon. Amikor telefonon vásárolnak szolgáltatótól, sokan bebizonyították, hogy spyware telepítettek, mint például a Carrier IQ.

Ez lehetővé teszi az internetszolgáltató számára, hogy láthasson mindent, amit a telefonján csinál – azaz minden gombnyomást, szöveges üzenetet, tartalmat és minden egyéb nagyon érzékeny információt továbbít az eszközére. Ez lehetővé teszi a hackerek számára, hogy hozzáférjenek személyes adataihoz anélkül, hogy még maguk is kifejtnének. Ijedős!

Zombie Supercookies – nem észlelhető nyomkövető sütik a HTTP forgalomban

2014-ben a Verizon Wireless szuper sütiket helyezett be minden mobil ügyfelének forgalmába. Még nekik sem volt módjuk kikapcsolni a funkciót, azaz nem tehettek meg semmit, hogy megállítsák: nem inkognitómód, privát böngészés mód vagy bármi más. Ez azt jelenti, hogy a meglátogatott webhelyekbe ágyazott minden webhely és harmadik fél nyomon követheti Önt.

Az új szabályozás visszavonása újból megnyitja ezt az invazív, nem észlelhető eszközt az internetszolgáltatóktól.

Nyilvánvalóan a Twitter hibáztatja

Pai megdöbbent a világon a digitális magánélet védelme elleni kemény álláspontjával – ám komikusan váratlan volt a Twitter felelősségre vonása.

Pai ragaszkodott hozzá, hogy „amikor a nyílt internetről van szó, a Twitter a probléma része” – magyarázta. “A vállalatnak van nézőpontja, és ezt a nézőpontot használja megkülönböztetés céljából.”

Érdekes álláspont … Az internet szabályozása nem diszkriminatív, de a Twitter nyitott platformja valahogy …

Védje digitális adatvédelmét egy VPN segítségével

Bár nem sok tennivalónk van, de látni kell, mi történik december 14-én, van egy lépés, amelyet proaktívan megtehetsz a digitális magánélet védelme érdekében: használjon VPN-t. A virtuális magánhálózat (VPN) lehetővé teszi az Ön IP-címének megváltoztatását és az adatok titkosított alagúton keresztül történő elküldését, lehetővé téve névtelen böngészést és online tevékenységek elrejtését..

Ha az FCC továbbra is figyelmen kívül hagyja a közérdeket, a világ arra készül, hogy az ügyet bíróságra fordítsa. A hálózatsemlegesség és a digitális adatvédelemért folytatott harc még nem ért véget.

CSELEKSZIK

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map