Az első 15 követendő internetes szabadság befolyásoló

föld festett két kezét az égen


Szeretné tudni, ki vezet az internetes jogainak védelme érdekében folytatott küzdelemben? Akkor ne hagyja ki a Az internetes szabadság befolyásolóinak top 15 része!

Az internetes szabadsághoz való jogunkat állandóan megkérdőjelezik az akadálymentesség kormányzati elnyomása és az ötletek nyílt kifejezése és megosztása képességének szervezett megsértése. Szerencsére az előretekintő emberi jogok és az internetes szabadság aktivistái merészen harcolnak azért, hogy online megőrizzük szabadságainkat.

Az alábbiakban bemutatjuk a 20 vezető internetes szabadság befolyásolót. Kövesse ezeket a szervezeteket és magánszemélyeket, hogy naprakész maradjon az Ön jogainak védelme érdekében!

A 15 legfontosabb internetes szabadság befolyásoló

1. EHA – @EFF

https://www.eff.org/

Az EHA, az Electronic Frontier Foundation vezető nonprofit szervezet, amely a figyelmét a felhasználói adatvédelem, a véleménynyilvánítás és az innováció védelmére, védelmére és létrehozására összpontosítja a jelenlegi és a fejlődő technológiában. Az alapítvány páratlan hírnevet szerzett az internetszabadság elleni küzdelemben a szólásszabadság védelme és az illegális megfigyelés elleni küzdelem során. A sikeres bírósági győzelmek mosási listája a világ egyik legmélyebb internetes biztonsági kampányává teszi őket.

2. Törökország blokkjai – @TurkeyBlocks

https://turkeyblocks.org/

A TurkeyBlocks egy független, párt nélküli digitális átláthatósági projekt, amelynek középpontjában az internetes cenzúra helyzete áll Törökországban. A cenzúrafigyelő eszközök, az információs tartalom, valamint a kutatási technológia és fejlesztés felhasználásával képesek valós időben a nyilvánosságot tájékoztatni a hálózati eseményekről. Ezek az események befolyásolhatják és korlátozhatják az információkhoz való hozzáférést, a véleménynyilvánítást, a biztonságot és a nemzetközi üzleti vagy kereskedelmet.

A TurkeyBlocks keményen dolgozik a törökországi polgárok polgári szabadságjogának védelmében!

3. Freedom House – @FreedomHouseDC

https://freedomhouse.org

A Freedom House az internetes szabadság védelmére törekszik azáltal, hogy biztonságos programokat dolgoz ki az emberi jogok és a demokrácia aktivistáinak számára, hogy felhasználják az internetes szabadság támogatásában. Ezek a programok lehetővé teszik az aktivisták számára, hogy biztonságosan közöljék ötleteiket, és ellenálljanak az Internet fokozott ellenőrzésének. A csoport kutatja és elemzi a weboldal szabályozását és a felhasználók figyelését.

A Freedom House felelős az éves kiadvány kiadásáért is A szabadság a neten jelentés, amely az online szabadságot méri és megtalálható itt. Egy másik mély hozzájárulás a mozgalomhoz az volt, hogy a Freedom House Internet Freedom csapata 2014-ben látogatást tett Burmában, ahol egy helyi partnerrel 126 aktivista, blogger és emberi jogi védő képzésén dolgozott..

4. Mozgások – @movements_org

https://www.movements.org/

„A nagy, együttes fellépések csak kicsi, egyedi fellépések révén valósíthatók meg. Mindenkinek szerepe van. ”

A Movements.org egy tömegforrás-felület, amely lehetővé teszi a zárt társadalmak aktivistáinak és disszidenseinek, hogy kapcsolatba lépjenek a nyitott társadalmakban működő összes képzett egyénnel. Ez áthidalja a különbséget a két csoport között, és lehetővé teszi az emberi jogi aktivisták számára, hogy együtt működjenek azáltal, hogy megerősítik hangjukat és mélyreható változásokat hajtanak végre..

Ők partnerünk a #UnblockTheWeb kezdeményezésben is, amely egy anonim és biztonságos VPN-hozzáférés biztosítása a zárt társadalmakban élő disszidensek és aktivisták számára. További információ a web feloldásának feloldása webhelyen található.

5. YaLa-Young vezetők – @YaLa_YL

https://www.yalaacademy.org/

A YaLa Akadémia Aileen Getty Állampolgári Újságírói Iskola 2011 óta közel egymillió YaLa-Young vezetőt gyűjtött be. A Peres Béke Központ és a YaLa Palesztina által alapított csoport a békés mozgalom, amelyet a középkorú fiatalok vezetnek. Kelet- és Észak-Afrika (MENA). Noha nem közvetlenül a politikai menetrenddel rendelkező aktivista csoport, de a csoport a polgári újságírás látványa révén támogatja a párbeszédet és a változásokat.

Az Aileen Getty Állampolgárságú Újságíró Iskola nem célja, hogy hivatásos újságírókat készítsen, bár sokan vannak. A program az Egyesült Államok Békés Intézetével együttműködve az újságírás alapjait, az új médiákat, a foto-újságírást és a video-újságírást nyújtja biztonságos, kényelmes és békés környezetben. A résztvevők online előadások nézésével, Facebook beszélgetésekben való részvétellel, szakmai és társaik visszajelzéseivel kapcsolatos feladatok kitöltésével és akár kiválasztott közel-keleti országokban való találkozással is részt vehetnek..

A csoport annyira sikeres volt, hogy más hírességek és politikai aktivisták között partneri kapcsolatot építenek ki Sharon Stone-val és Richard Gere-rel.

Elolvashatják munkájuk néhány részét a YaLa Press oldalon.

“A YaLa-Young Leaders egy fiatal közép-húsvéti mozgalom, amely valóságot szabadságot, egyenlőséget és békét teremt.”

6. Edward Snowden – @Snowden

Edward Snowden ellentmondásos és polarizáló figura – egyesek hősként és valódi hazafinak tartják őt, mások visszajelentőnek és árulónak tartják. De vitathatatlanul kijelenthető, hogy az online szabadsághoz vezető utat nyitott azáltal, hogy felhívta a figyelmet az információs adatvédelemmel kapcsolatos kritikus kérdésekre..

2013-ban Snowden, a CIA volt alkalmazottja, megzavarta az átlagos polgári magánélet szintjének koncepcióját, amikor kiszivárogtatta az NSA dokumentumokat, felfedve a kormány számos internetes és telefonos megfigyelési programjának hatalmas elérhetőségét..

Most Snowden, akit kénytelenek elmenekülni az Egyesült Államokból és menedéket keresni Oroszországban, a Sajtószabadság Alapítvány (@Freedomof Press) igazgatójaként működik, amely szervezet az átláthatósággal foglalkozó újságírást védi azzal, hogy újságírókat és bejelentőket biztosít a magánszemélyek közötti kommunikáció és biztosan.

7. Rebecca MacKinnon – @rmack

https://consentofthenetworked.com/

Rebecca MacKinnon egy internetes szabadság aktivista, kínai internetes cenzúra-szakértő, a polgári médiahálózat, a Global Voices társalapítója, és a könyv szerzője: A Hálózat jóváhagyása: Az internetes szabadságért folytatott küzdelem világszerte, amely rávette őt a 2013. évi Aranyművészeti Könyvdíj.

Tapasztalata betekintést nyújt a kormányzat és a társaságok technológiára, polgári szabadságjogokra és magánéletére gyakorolt ​​összetettségének és hatalmának. Sürgősen sürget minket, hogy megvédjük jogainkat a digitális platformon, és vállaljunk felelősséget az internet jövője iránt. MacKinnon az új America of the Ranking Digital Rights projekt igazgatója, az újságírók védelmével foglalkozó bizottság igazgatótanácsában, valamint a Global Network Initiative alapító testületének tagja, számos egyéb figyelemreméltó eredmény és közreműködés mellett..

8. Michael Anti – @mranti

Jing Zhao, akit Michael Anti tollal hívnak, ismert az internetes szabadság híve. Osztályozóként, a Nemzetközi Ügyek újságírójaként és független bloggerként ezeket a platformokat használja az interneten való jogainkkal kapcsolatos aggályaik kifejezésére.

Leginkább a sajtószabadságról Kínában folytatott politikai állásfoglalásairól ismert, amelyet a 2012. évi TED-beszélgetés: Kína nagy tűzfala mögött példáznak. Harvard Nieman Fellow ’08 tagja.

9. La Quadrature du Net- @laquadrature

laquadrature.net

A La Quadrature du Net francia non-profit állampolgár, közösség tulajdonában álló érdekképviseleti csoport, amelynek célja az alapvető jogok és szabadságok védelme. A nyilvános viták támogatásával a csoport információkat szolgáltat az internettel kapcsolatos politikákról, a véleménynyilvánítás szabadságáról, a szerzői jogokról és az online adatvédelemről, miközben támogatja a tudás szabad áramlását az interneten..

10. Bytes for All, PK – @bytesforall

www.bytesforall.pk

A Bytes for All egy digitális és emberi jogi szervezet, amely az internetes szabadságra, az online véleménynyilvánítás szabadságára, az információs és kommunikációs technológiákra (IKT), valamint a magánélet védelmére és a nemekhez fűződő jogokra összpontosít. A digitális biztonsággal kapcsolatos kutatásuk és megbeszélésük támogatást nyújt a politikai érdekképviselethez és az emberi jogok védelmezőihez.

Sok más program között a Bytes for All felelős a világszerte elismert Take Back The Tech kampányért, amely az IKT-kat használja a nők elleni erőszak elleni küzdelemhez Pakisztánban.

11. Birgitta Jonsdottir – @birgittaj

birgitta.is

Birgitta Jonsdottir erős hangszó szólásszabadsággal rendelkezik, mint izlandi politikus, aki az izlandi parlament tagja 2009 óta. Közismert arról, hogy a WikiLeaks Collate Murder videót társszerkesztőként közzétette a nyilvánosság előtt. A Chelsea Manning állami támogatója & Snowden-t 2009-ben megválasztották a Polgári Mozgalom képviselőjévé, mielőtt csatlakozott volna a mozgalomhoz, és létrehozta a Nemzetközi Modern Média Intézetet, 2011-ben pedig ügyvezető igazgató lett..

Az egyik felperes az USA kormányát beperelte az NDAA törvényjavaslat által biztosított javasolt felügyeleti hatáskörökkel kapcsolatban.

12. Tim Berners-Lee – @timberners_lee

https://www.w3.org/People/Berners-Lee/

Tim Berners-Lee, az internetes feltaláló 1989-ben, a globális nyílt kormányzati adatok hajtóereje és határozottan ellenzi a kétszintű internet fogalmát. Vitathatatlanul hozzájárul olyan jogokhoz, mint a magánélet, a szabadság és az internet nyitottsága.

Olyan csoportokat alapított, mint például a Web Alapítvány, amely a WWW-nek az emberiség számára szolgáltatást nyújt, a londoni Open Data Institute, a World Wide Consortium (W3C), amely a web műszaki fejlesztésére összpontosít, és kutatási csoportot működtet a MIT Computerjében A Science és az AI Lab („CSAIL”) a web újradecentralizálására törekszik.

Emellett tagja az Egyesült Királyság átláthatósági testületének, és 2011-ben nevezték el a Ford Alapítvány kuratóriumának..

13. Heather Brooke – @newsbrooke

http://heatherbrooke.org/

Heather Brooke díjnyertes író, újságíró és aktivista, aki ismert az információszabadságért és a megfigyelő állammal szembeni ellenzéki kampányáról. Az egyik újságíró volt a WikiLeaks projekten, amely a WikiLeaks nagykövetségi kábeleket szerezte, és fontos eszköz volt a képviselők költségtérítési rendszerének visszaélését felfedő jogi lépésekben..

Brooke most a Nyílt Jogok Csoport tanácsadó testületén dolgozik, a „Csendes állam” (Heinemann), A Tudás joga (Pluto Press) és a Forradalom digitalizálva lesz: Dispatches from the information háború.

14. Ron Wyden szenátor – @RonWyden

https://www.wyden.senate.gov/

Ron Wyden az Oregon állambeli szenátor, karrierje nagy részét az internet és a magánélet védelmére szentelte. A szenátus hírszerző bizottságának tagjaként Wyden egyes NSA programokat szorgalmazott, és közvetlen kérdéseket intézett a Nemzeti Hírszerzés Igazgatójához, amíg végül bizonyítást nem nyert, hogy az NSA valójában szinte minden amerikai telefonos adatait gyűjti..

Kampánya sikeresen biztosította a korlátlan internetes adószabadságot is, elfogadta az internetes adószabadságról szóló törvényt (ITFA), amely végre nem jár lejárati idővel.

15. Sina Khanifar – @sinak

https://taskforce.is

Sina Khanifar egy webfejlesztő, közismert webhelyéről, a Stop Watching Us című webhelyről ismert, amely 575 000 petíció benyújtójának aláírását sikeresen szervezte az NSA programjai ellen, és bemutatta azokat a kongresszusnak. Azáltal, hogy szövetségessé vált olyan szervezetekkel, mint az EFF, a Reddit, az Occupy Wall Street és a Fight For the Future, erős támogatója lett a jobb technológiai törvényeknek..

Az EFF munkatársaként Khanifar segített az EFF nyílt forráskódú akcióközpont-eszközkészletének kidolgozásában. Épített eszközöket az internethasználók számára, és a DMCA reformján dolgozik a Digitális Javítási Joga Koalíció igazgatósági tagjaként, a @OpenSignal társalapítója / tanácsadója, a @RepeaterStore társalapítója és a Taskforce.is alapítója..

Mivel a kormányok továbbra is megtámadják jogainkat azzal, hogy manipuláljuk, megfigyeljük és kiszűrjük kifejezésünket online, reméljük, hogy ez a lista Az internetes szabadság befolyásolóinak top 15 része segít tájékozódni és bekapcsolódni.

Ha olyan személyeket vagy szervezeteket szeretne javasolni, amelyek nem szerepelnek a listán, kérjük, ne habozzon értesíteni!

Szeretne ismeri az internetet érintő legfrissebb híreket az internetes szabadságról és az adatvédelemről? Csatlakozzon a beszélgetéshez a Facebook-on, a Twitter-en, a LinkedIn-en és a Google + -on. Szeretnénk hallani felőled!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map