A nagy vita: Online adatvédelem és nemzetbiztonság

Online adatvédelem vs Nemzetbiztonsági Blog kép


Tudta, hogy az amerikaiak 45% -a szerint az online adatvédelem fontosabb, mint a nemzetbiztonság? Olvassa tovább, hogy többet tudjon meg az internet egyik legforróbb vitájának közelmúltbeli fejleményeiről.

Ez az egyik legnagyobb erkölcsi vita az internetet körül: Online adatvédelem vs. Nemzetbiztonság. Pontosan hol kezdődik a biztonság és véget ér az adatvédelem?

A jelentős kiberbiztonsági megsértésekről szóló számos beszámolóval, a terrorista csoportok, mint például az ISIS ügyes felhasználásával, és az ellentmondásos adatmegosztó állami törvényjavaslatok bevezetésével, mint például a CISA és a nyomozati hatalomról szóló törvényjavaslat, a kérdés egyre inkább játszik szerepet. És amint látszik, nincs egyszerű válasz …

Az éves TrusteConsumer Confidence Index legfrissebb kiadásának sajtóközleménye rámutatott, hogy az amerikaiak 92% -a jobban aggódik online adatvédelme miatt; 42 százalékkal jobban aggódnak, mint egy évvel ezelőtt.

Ha tény, amikor a következő nyilatkozattal mutatják be: „A személyes online adatvédelem nem olyan fontos, mint a nemzetbiztonság”, 45% nem értett egyet.

A megkérdezettek többsége, 38 százalék, aggódott annak lehetősége miatt, hogy a vállalatok megosztják adataikat más társaságokkal. Nagyjából ugyanaz a százalék azt mondta, hogy a vállalatok átláthatóbbá teszik az adatok gyűjtését és felhasználását, és ez lenne az egyik legjobb módszer aggodalmaik enyhítésére. Huszonhét százalék azt mondta, hogy a kormány további jogszabályok elfogadásával személyes adatainak védelme érdekében segít enyhíteni aggodalmaikat.

Miért a növekvő online adatvédelmi aggodalom??

Mint úgy tűnik, a fogyasztói bizalom egyre növekvő aggodalomra ad okot. És jó okból. Végül is az adatközvetítés több millió dolláros iparág.

Steve Kroft újságíróval 60 perces interjúban Julie Brill, a szövetségi kereskedelmi biztos megjegyezte:

„Senki sem tudja, hány vállalat kereskedik adatunkkal. De ez természetesen a több ezren található, és magában foglalja a kutató cégeket, mindenféle internetes társaságot, hirdetőket, kiskereskedőket és kereskedelmi szövetségeket. A legnagyobb adatközvetítő az Acxiom, egy olyan marketing óriás, amely átlagosan 1500 darab információval rendelkezik több mint 200 millió amerikairől. ”

Aggasztó az, hogy ezeknek az aknáknak a részei el tudják osztani az Ön adatait anélkül, hogy tudnának. Vegyük például a közelmúltbeli híreket, amelyek szerint az Egyesült Királyság legnagyobb online gyógyszertára 200 000 dollár bírságot szabott ki a betegek személyes adatainak csalóknak történő eladásáért. Megállapítást nyert, hogy a Pharmacy2U jogellenesen értékesítette több mint 21 000 beteg nevét és címét anélkül, hogy beleegyezést kapott volna, vagy akár előzetesen tájékoztatta volna őket. Még ennél is aggasztóbb az egyik olyan adat, amely megvásárolta ezeket az adatokat, egy csaló ausztrál lottó céget is tartalmazott, amely szándékosan megcélozta a krónikus egészségi állapotú idős férfiakat..

Az szándékos adatmegosztás aggodalmainak felszámolása érdekében a véletlen megosztás a kiberbitorlás és támadás következménye. Néhány jelentős vállalati adat- és biztonsági megsértés történt az elmúlt évben, többek között:

 • A BlueCross BlueShield egészségügyi szolgáltató két találatot tapasztalt. Az Excellus BlueCross BlueShield és a Premera BlueCross BlueShield megsértése több mint 21,7 millió egészségügyi előfizető esetleges szivárgását eredményezte a név, a születési dátum, a társadalombiztosítási szám, a bankszámla-adatok, a telefon és a cím tekintetében..
 • Az Experian hitelszolgáltatóját a hackerek célozták meg, veszélyeztetve 15 millió T-Mobile ügyfelének személyes adatait. A veszélyeztetett adatok tartalmazzák a társadalombiztosítási számokat, a születési időket és az azonosító számokat.
 • A CVS Gyógyszertárnak egy valószínű hackelés miatt el kellett vonnia a népszerű online fotónyomtatási rendelési oldalát. Hitelkártya-adatok, e-mail & a postai címeket, telefonszámokat és jelszavakat vették. Nem világos, hogy hány milliót érintett.
 • A VTech játékgyártó félelmetes jogsértést szenvedett, különös tekintettel arra, hogy a hack-támadás ártatlan fiatalok magánéletét sértette. Az érintett gyermekprofilok (ideértve a nevet, a nemet és a születésnapot), az értékesítési naplók, az e-mail, a profilfotók és a tevékenységi naplók kiszivárgása 5 millió szülő és több mint 6 millió gyermek számára veszít.

És természetesen ott voltak a hírhedt Ashley Madison támadások, amelyek jobb vagy rosszabb szempontból 37 millió csaló felhasználót vettek ki..

A vállalatok sok adatot vesznek, de a fogyasztókat érthető módon attól tartják, hogy ezeket a magán- és értékes adatokat megfelelően védik-e.

Mégis, a bevezetett új internetes számlák, amelyek ideális esetben fejlett védelmet nyújtanának, minden bizonnyal nem fékeztek félelmet..

A CISA-törvényjavaslat elfogadása rendkívül ellentmondásos, amint azt a 10 napi tudnivalóról a CISA-törvényről szóló blogbejegyzésünkben megvitattuk. A törvényjavaslat, amelynek – amint azt állította – célja a „kiberbiztonság javítása” a „kiberbiztonsági fenyegetésekkel kapcsolatos információk fokozott megosztásával”, alapvetően ösztönzi az internetes forgalmi információk megosztását a magánszervezetek és a szövetségi kormányzati szervek között a nagyszabású kibernetikai támadások megelőzésének reményével..

Számos kiberbiztonsági és online adatvédelmi támogató azonban bírálta. Rámutatnak, hogy az ösztönzi a vállalkozásokat az adatok megosztására a kormánygal és más vállalkozásokkal, ahelyett, hogy ösztönözné a tényleges nehéz emelést, amely a kibernetikus támadásokkal szembeni valódi védelem biztosításához szükséges..

Nemzetbiztonság: az érme másik oldala

Természetesen a közelmúlt eseményei, például a párizsi terrortámadások és a San Bernardino-i lövöldözések azt mutatják, hogy az ISIS-hez hasonló terrorista csoportok globális online elérhetőségét sem lehet figyelmen kívül hagyni..

Az internetes és a szociális média csatornáinak használata egyre népszerűbb a szélsőségesek körében, akik sikeresen használják ezeket a csatornákat toborzáshoz, radikalizálódáshoz és pénzeszközök összegyűjtéséhez. Mint sokan már tudják, az ISIS lelkesen használja a közösségi média minden formáját, beleértve a YouTube-ot, a Twitter-et, az Instagram-ot és a Tumblr-t. Egy nap a csoport minden napban elérte a közel 40 000 tweetet, amikor beléptek az iraki északi Moszul városba..

Az erősen összehangolt párizsi támadások óta, amelyek 129 ártatlan ember életét vesztették, sokat beszélt azokról az intézkedésekről, amelyeket a nemzetközi kormányoknak meg kell tenniük és fognak tenni.

A támadások rámutatnak a nyugati hírszerző ügynökségek növekvő nehézségeire, amelyek nyomán követik el és akadályozzák a terrorista támadásokat, mivel a terroristák növelik online jelenlétüket és elmozdulnak a titkosított kommunikáció kifinomult módszerei felé..

Ahogyan a Yahoo News számolt be, Nick Rasmussen, az NCTC, a Nemzeti Terrorizmus Elleni Központ jelenlegi igazgatója egy kongresszusi bizottságnak azt mondta, hogy a terroristák egyre növekvő képességgel bírnak „elérhetetlenségünkön kívül” és a telkek nyomon követésének nehézségei az idő múlásával növekednek. .”

A terroristák agresszív és kifinomult megközelítése az online kommunikáció terén, valamint tevékenységük nyomon követésének új akadályai egyedülálló kihívást jelentenek a kormányzati hírszerző ügynökségek számára..

Erre reagálva a kormányzati hatóságok új, erőteljesebb jogszabályok kidolgozására törekedtek. Az Egyesült Királyság nyomozati hatalmáról szóló törvényjavaslat célja például annak felülvizsgálata, hogy a hatóságok miként férhetnek hozzá az emberek kommunikációjához annak érdekében, hogy segítsék a kormányt a bűnözés, a terrorizmus és a nemzetbiztonságot fenyegető egyéb fenyegetések elleni küzdelemben..

A CISA-hoz hasonlóan ez a törvényjavaslat azonban komoly aggályokat vet fel a magánélettel kapcsolatban. Például magában foglalja az új energiát igénylő kommunikációs cégeket, például szélessávú vagy mobiltelefonokat, amelyek éves fogyasztói kommunikációs adatokat tárolnak. A múltban a hatályos törvény értelmében a kormányzati ügynökségek felkérhetik a cégeket, hogy kezdjék meg ezeket az adatokat, de nem tudtak hozzáférni a történeti információkhoz, mert a vállalatok nem őrizték meg azokat..

Az Egyesült Királyság nyomozati hatalmáról szóló törvény szintén forró víz alá került, a titkosítás megközelítése miatt. A törvényjavaslat tartalmaz egy záradékot, amely arra kényszeríti az Egyesült Királyságban működő vállalatokat, hogy adják át titkosítási kulcsokat, hogy a kódolt üzenetek dekódolhatók és olvashatók legyenek..

Legutóbb az Apple állást foglalott, hogy hangot adjon az ezzel kapcsolatos aggodalmaiknak, rámutatva, hogy ennek végrehajtása véletlenül olyan gyengeséget is eredményezhet, amelyet mások kihasználhatnak, és ezáltal a felhasználók adatait kevésbé biztonságossá teszik..

Ahogy a BBC jelentése szerint, a cég kijelentette: „Az ajtószekrény alá hagyott kulcs nemcsak a jó fiúk számára lenne ott. A rossz fiúk is megtalálják.

Szóval mi a következő?

Összességében az online adatvédelem és a nemzetbiztonság közötti vita nem kínál egyszerű válaszokat.

Chris Babel vezérigazgatóként a TRUSTe észrevételeinek közzétételét követően megjegyezte:

„A 2014-ben nyilvántartott legtöbb adat megsértése miatt aligha meglepő, hogy az online adatok adatvédelme és biztonsága forró gomb kérdés az amerikaiak számára, és egyre növekvő aggodalom. Azonban a hírről bejelentett gyakori terrorista fenyegetésekkel meglepő, hogy oly sok ember fontosabbnak tekinti személyes magánéletét, mint hogy ellensúlyozza ezt a fenyegetést..

„A kormányok finoman elhatárolják a nemzetbiztonság és a fogyasztók magánéletének jogait; a vállalkozások számára a tét is magas. Az egyre inkább összekapcsolódó világban a bizalom hiánya korlátozhatja a növekedést és megfojthatja az innovációt, mivel a vállalatokat megfosztják az adataiktól, amelyekre szükségük van az értékesítéshez.

„Ezek az eredmények megmutatják a hatás mértékét, mivel 4 amerikai közül 3, akik magánéletük miatt aggódnak, módosította online viselkedését az elmúlt évben, ami kevesebb adatot, kevesebb kattintást és elveszített értékesítést jelentett. Az üzenet egyszerű: ne várjon jogszabályra vagy a következő adatsértésre – cselekedjen most, hogy rendezze adatvédelmi stratégiáját, és helyreállítsa az ügyfelekkel szembeni bizalmat. ”

Időközben, mint hétköznapi fogyasztónak, nem kell tehetetlennek éreznie magát. A magánélet magának a kezébe kerülhet, ha óvatosan jár el, és eszközöket használ a személyes adatainak védelmére.

Például egy VPN használata további védettséget kínál egy teljesen biztonságos és privát internetkapcsolaton keresztül. Ha többet szeretne megtudni az Ön értékes és személyes adatainak online védelméről, olvassa el a weboldalunkon található 6 Gyors Ötletet az online személyazonosság-lopás leállításához..

Szóval mi a véleményed erről a vitáról? Hol állsz? Vegye fel velünk a kapcsolatot, és csatlakozzon a beszélgetéshez. Jelenleg a Facebook-on, a Twitter-en és a Google + -on vagyunk, és örülnénk, ha megismerjük az Ön perspektíváját.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map