10 dolog, amit tudnia kell a CISA-törvényről

10 dolog, amit tudnia kell a CISA-törvényről


A múlt héten a szenátus hivatalosan elfogadta a CISA törvényjavaslatot. Ez a törvényjavaslat jelentős következményekkel járhat az online adatvédelemre – még akkor is, ha külföldön él. Olvassa tovább, hogy megtudja, miért…

A szenátus túlnyomórészt elfogadta a vitatott kiberbiztonsági CISA (kiberbiztonsági információmegosztási törvény) 74–21. Számú törvényjavaslatát. Ez a törvényjavaslat számos módon közvetlenül érinti a webes szörfösök online adatvédelmét..  

A SaferVPN-nál tudjuk, mennyire értékes az online adatvédelem felhasználóink ​​számára, tehát ezen a héten 10 dolgot vázolunk fel, amelyeket tudnia kell erről a törvényjavaslatról, és hogy ez hogyan fog befolyásolni Önt:

1. Hol olvashatom magam, és mi a lényege??

A CISA-törvényjavaslat teljes szövege itt található.

A fő cél a következő: “A kiberbiztonság javítása az Egyesült Államokban a kiberbiztonsági fenyegetésekkel kapcsolatos információk fokozott megosztása révén és más célokra.”

Alapvetően a közelmúltbeli számítógépes csapások hullámának (például a Sony, a Target és a Személyzeti Igazgatóság ellen) által javasolt törvényjavaslat ösztönzi az internetes forgalmi információk megosztását a magánszervezetek között, valamint a magánszervezetek és a szövetségi kormány között, a reméli, hogy jobban megakadályozzák a nagyszabású kibertámadásokat.

A törvényjavaslat emellett széles körű mentességet biztosít ezeknek a társaságoknak az adatvédelmi törvényekkel szemben, amikor megosztják a kormánygal a kiberbiztonsági információkat, és ez az, ami aggodalomra ad okot..

2. Melyek a következő lépések??

A CISA-törvényjavaslatot a múlt héten az Egyesült Államok Szenátusa fogadta el. Most módosítási felülvizsgálaton esik át, és át kell haladnia a képviselőházon, mielőtt átadná Obama elnöknek aláírásra. Tekintettel arra, hogy a ház már szinte azonos kiberbiztonsági törvényt, a számítógépes hálózatok védelméről szóló törvényt fogadott el, úgy tűnik, hogy simán átjut az Ovális Irodának..

3. Van egy kétélű kard.

Ha a törvényjavaslatot Obama elnök írja alá, ez lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy megosszák a kiberbiztonsági adatokat az Egyesült Államok Belbiztonsági Minisztériumával, amely ezt követően megoszthatja azokat az NSA-val és az FBI-val..

Azok, akik támogatják a CISA-törvényjavaslatot, azt állítják, hogy ez elősegíti a kormány és a magánvállalatok közötti proaktív kommunikációt az internetes támadások súlyosságának és mértékének megelőzése érdekében. Tehát ha egy társaságot megtámadnák, képesek lennének átadni adataikat a Belbiztonsági Minisztériumnak, amely ezt az információt továbbadhatja az ügynökségeknek, mint például az FBI és az NSA..

Ezek az ügynökségek ezután megvizsgálják a hackelés okát, kiadják és figyelmeztetik az információmegosztási programba beiratkozott összes többi társaságot.

Másrészről, mások rámutatnak, hogy a törvényjavaslat arra ösztönzi a vállalatokat, hogy egyszerűen csak megosszák az adatokat azáltal, hogy gyors javításokkal ígérik a hálózati biztonsági hibákat, ahelyett, hogy arra ösztönzik őket, hogy valóban tegyék meg a védelmi földmunkát olyan lépésekkel, mint például a saját védelmük megerősítése és a kiberbiztonsági szabványok növelése..

És természetesen aggasztó az adatmegosztás kérdése …

4. Befolyásolja a mindennapi polgárok magánéletét.

A CISA-törvényjavaslat tárgyalja a vállalatok és a kormány közötti információmegosztást, ám természetesen nagy potenciállal rendelkezik, hogy az általános polgárokat érintse.

Hogyan? Nos, a VICE arról számol be, hogy bár a törvényjavaslat megköveteli, hogy: a) a társaságok bármilyen személyes információt levágjanak, mielőtt a vonatkozó adatokat átadnák a DHS-nek, és b) a magánszemélyeket értesítik, ha személyes adataik véletlen megosztása megtörténik, ugyanakkor lehetővé teszi a kormány számára, hogy úgy érzi, hogy fenyegetés jelentkezik, ha bekapcsolódik a programot választó cégek adatrendszereibe.

Ez elméletileg teljes és szűretlen hozzáférést biztosíthatna a kormányzati ügynökségekhez, mint például az FBI és az NSA, a személyes adatokhoz és a magáninformációkhoz. 

És természetesen magától értetődik, hogy mivel a CISA törvényjavaslat mentességi záradékot nyújt azoknak a társaságoknak, amelyek információkat tettek közzé, nagyon kevés a felelősség, ha a személyes ügyféladatokat megosztják az út során..

5. Mit mond Snowden??

Az NSA bejelentője, Edward Snowden nyíltan kritizálta a törvényjavaslatot, a Twitteren kijelentve, hogy a CISA szavazása „az internet elleni szavazás”:

Megnevezzük azoknak a nevét, akik utólag igennel szavaztak. A #CISA szavazása az internet elleni szavazás. https://t.co/IctF0UYSO6

– Edward Snowden (@Snowden), 2015. október 27

Progresszív hírlevél A Common Dreams arról számol be, hogy amikor Snowden csatlakozott a Fight for the Future Q-hez&A reddit ülésén az „IAmA” szálat írta:

„Nem fogja megállítani a támadásokat. Nem fog minket biztonságosabbá tenni. Ez egy felügyeleti törvényjavaslat. Amit azoknak a cégeknek tesz lehetővé, amelyekkel mindennapi kapcsolatban áll – láthatóan, mint a Facebook, vagy láthatatlanul, mint például az At&T– hogy megkülönböztetés nélkül megosszák a kormányával folytatott interakcióid és tevékenységeid adatait. ”

Itt olvashatja Snowden teljes bejegyzését.

6. Korábban hasonló törvényjavaslatot vezettek be, de lelőtték.

Egy hasonló törvényjavaslatot, a számítógépes intelligencia megosztásáról és védelméről szóló törvényt (CISPA) a republikánusok vezették be a képviselőházban 2013-ban. Az internetről széles körű tiltakozás és a Fehér Ház elítélése után lőtték le..

Mi teszi a CISA számlát másképp? Barak Obama augusztusban hivatalosan jóváhagyta.

7. A CISA-törvényjavaslatot zavaró és ellentmondásos rendelkezések miatt bírálták.

Rand Paul szenátor petíciót terjesztett elő a CISA megszüntetése érdekében. Azt állítja, hogy a törvényjavaslat „homályos meghatározásokkal van ellátva, amelyek agresszív új kémhatásokat adnak, amelyek befolyásolják a magánélet védelmére vonatkozó törvényeket, és lehetővé teszik az internetszolgáltatók és a webhelyek számára, hogy személyes adataikat bármely szövetségi kormány ügynökségének átadják”.

A Daily Dot részeként az adatvédelmi aktivisták figyelmeztették arra, hogy a törvényjavaslat nyelve hangsúlyozza az olyan információk eltávolítását, amelyek „nyilvánvalóan irrelevánsak az adott számítógépes fenyegetés szempontjából”. De mi pontosan minősül „véglegesen” egy nyomozási helyzetben? Sok szürke terület van itt.

8. Ki támogatja, és ki nem?

Számos olyan nagyvállalat, mint a Twitter, az Apple, a Salesforce, a Yelp, a Wikipedia és a reddit, közvetlenül ellenzi a törvényjavaslatot. Ugyanúgy, mint a polgári és digitális jogokkal foglalkozó csoportok, mint például az Electronic Frontier Foundation.

Az Amerikai Bankszövetség és a Távközlési Ipari Szövetség támogatta a CISA-t. Eközben a Facebook nyilvánvalóan tagadta azon állításokat, miszerint titokban lobbizott a számlán.

9. Kétség merül fel a CISA törvényjavaslat valódi szándékával és hatékonyságával kapcsolatban.

Elissa Shevinsky, a Jekudo Privacy Company kiberbiztonsági cég vezérigazgatója nemrégiben írt op-ed parancsot, és aggodalmának adott hangot a törvényjavaslat miatt. Amellett, hogy aggodalmát fejezi ki amiatt, hogy véleménye szerint a törvényjavaslat lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy „felelősségvállalás nélkül megsértsék adatvédelmi politikájukat”, rámutatott arra is, hogy a törvényjavaslatot tényleg a Szenátus hírszerző bizottsága terjesztette elő..

Az intelligencia összegyűjtése – amint azt Shevinsky rámutat – „sokkal inkább segítséget nyújt a bűncselekmények üldözéséhez, mint a műszaki infrastruktúránk (szervereink, hálózataink, számítógépeink, kommunikációs rendszereink stb.) Biztonságához”

Trevor Timm, a Sajtószabadság Alapítvány ügyvezetõ igazgatója ebben a tekintetben is felszólalt: “Próbáljon megkérdezni a törvényjavaslat szponzorait, hogy a törvényjavaslat megakadályozza-e az internetes támadásokat, vagy arra kényszeríti a vállalatokat és a kormányokat, hogy javítsák védekezésüket”. írt. “Nem tudnak válaszolni.”

10. A törvényjavaslatnak nemzetközi vonatkozásai vannak.

A múlt héten megjelent Guardian-jelentés rámutatott, hogy elfogadása esetén a CISA-törvény több lehetőséget ad a hatóságoknak külföldi kiberbűnözőkkel szembeni vádemelésre, ha bűncselekményeik egy amerikai társaságot érintenek..

“[Ha] egy francia állampolgár csapkod fel egy spanyol állampolgár MasterCard kártyájára, tízéves börtönbüntetést szenvedhet vele a törvényjavaslat által módosított törvények szerint” – mondta a jelentés.

Természetesen sok olyan vállalat és nagyvállalat, amelyek az Egyesült Államokban működnek, globálisan is működnek. Tehát úgy tűnik, hogy elkerülhetetlen a törvényjavaslat átfogóbb, világszintű következményei.

Tehát, hogyan lehet proaktív módon védelmezni online adatvédelmét és tevékenységét?

Ennek a törvényjavaslatnak az esetleges elfogadása a VPN előnyeit még értékesebbé teszi.

Amikor csatlakozik a SaferVPN globális szerveréhez, teljes titkosított kapcsolaton keresztül böngészhet az interneten. Ez lényegében hozzáteszi a védelem egy rétegét a kormányzati felügyelet ellen, és lehetővé teszi a teljes adatvédelmi és névtelenséggel történő böngészést.

Ha érdekli az értékes online adatvédelem biztosítása, valamint számos más VPN előnye, például az online biztonság, a kedvenc földrajzilag korlátozott tartalmakhoz való hozzáférés, valamint az a képesség, hogy megkerüljék az ármegkülönböztetést a repülések és a bérautók területén, iratkozzon fel a SaferVPN-re vagy indítsa el ma ingyenes VPN-próbaverzióját.

És természetesen, ha bármilyen kérdése vagy javaslata van – akár a termékünkről, akár az Ön személyes online adatvédelméről és biztonságáról, ne habozzon kapcsolatba lépni velünk a Facebook-on, a Twitter-en vagy a Google-on+.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map