Vær forsiktig med ananas Wi-Fi-verktøy: Silicon Valley fremhever hacking


Offentlig Wi-Fi er en stor bekvemmelighet. Men det kommer med mange risikoer og sårbarheter. Verktøyene som er nødvendige for at hackere skal få tilgang til sensitiv informasjon, blir mindre og mer tilgjengelige hver dag! Blant disse er verktøyet “Ananas WiFi” – og i denne bloggen vil vi fortelle deg mer om dem.

Før du spør nei, den deilige tropiske frukten har ikke lært å bruke teknologien vår… ennå.

I utgangspunktet er ananasverktøy Wi-Fi-honypoter som lar hackere utføre “mann-i-midten” -angrep. Denne typen angrep skjer når hackere plasserer seg på nettforbindelsen mellom datamaskinen din og en annen part. Fra denne posisjonen kan de se eller til og med endre dataene frem og tilbake.

En fersk episode fra Silicon Valley med tittelen “Hooli-Con” fremhevet hvor enkle disse verktøyene er å sette opp og hvor skadelige de kan være.

* Advarsel: Silicon Valley Spoilers *

Hva er ananas Wi-Fi-verktøy?

Når folk går på nettet, gjør de det ofte gjennom gratis, usikrede Wi-Fi-hotspots. De kan “sjekke inn” til steder på Facebook, laste opp bilder på Instagram eller krangle om ananas hører hjemme på pizza. De kan bruke e-posten sin, logge seg på personlige bankkontoer og foreta kredittkortkjøp.

Likevel så ufarlige som disse handlingene kan se ut, kan de få alvorlige konsekvenser.

Vi har alt hørt hvordan hackere kan få tilgang til informasjonen din på enhetene dine. Det du kanskje ikke vet, er hvor enkelt det kan være hvis du har noe som heter en Wi-Fi-ananas. En ananas er en enkel enhet (dessverre ikke spiselig) som lar hackere sette opp en falsk trådløs hotspot for å tiltrekke brukere som (1) kobler seg til det som virker som et normalt nettverk og deretter (2) ubevisst gir bort sine personlige detaljer.

Ananasverktøy kan gjøre to ting:

 • Lag en falsk Wi-Fi-hotspot som er identisk med omkringliggende Wi-Fi-nettverk eller høres legitim ut – dvs. “Starbucks Wi-Fi.”
 • Samsvarer automatisk navnet på et tidligere tilkoblet nettverk, og lurer datamaskinen din til å koble til ananas  selv mens enheten din er lukket. Siden datamaskinen automatisk søker etter pålitelige nettverk, når den treffer en Wi-Fi-ananas med et pålitelig navn, kobles den automatisk til det nettverket.

I begge disse tilfellene har du sannsynligvis ingen anelse om at noe rart har skjedd, og du vil gjerne skrive bort – å legge inn passord, brukernavn, e-post, bankinformasjon og andre personlige opplysninger, som alle hacker nå har full tilgang til til.

Hvor enkelt er det å bruke en ananas?

Trinn 1: Kjøp en.

Trinn 2: Slå den på.

Ikke at du burde – det er bare hvor enkelt det er. Utrolig nok koster Wi-Fi Pineapple Nano bare 99 dollar. En hacker kobler den ganske enkelt til den bærbare datamaskinen, velger det foretrukne Wi-Fi-navnet og begynner å kringkaste gratis Wi-Fi-signalet. Bare sånn.  

Silicon Valley forteller alle

Mike Judge og Alec Bergs Silicon Valley er en trendy komedie om den amerikanske teknologibransjen. Richard Hendricks, spilt av Thomas Middleditch, er en sjenert, tilbakelent programmerer som er ansvarlig for å starte en milliard dollar teknisk plattform kalt Pied Piper. I samarbeid med teamet med kyndige kodere, sliter gruppen med suksess i det konkurrerende gründermiljøet i Silicon Valley.

I en fersk episode planlegger Richard å bruke en mobilapp for å installere Pied Piper-programvare ulovlig for å teste peer-to-peer-nettverk og datalagringstjeneste. Jared insisterer på at flyttingen er umoralsk, nekter å delta og omtaler Richard’s programmatiske inntrenging som malware.

Når Richard protesterer, svarer Jared, “Du trekker på deg nettkriminalitet i stor skala mot uskyldige sivile.”

Men Richard insisterer på at det er til fordel for de prøver å gi verden gratis internett. “Tenk på det som tvungen adopsjon gjennom aggressiv geriljamarkedsføring.”

Her er et klipp av teamet som lanserer deres Wi-Fi Ananas-angrep:

I hovedsak satte Richard, Dinesh og Gilfoyle opp useriøse Wi-Fi-ananas rundt et Hooli-Con-stevne. Når deltakere laster ned appen for å få tilgang til gratis Wi-Fi, plasserer Ananas PiedPipers server mellom alles enheter og den virkelige Wi-Fi, slik at Pied Piper-koden kan lastes ned på enhetene sine.

Planen blir til slutt foliert på grunn av Richards sjalusi over en eks-kjærestes nye kjæreste, Joel. Hans mobiltelefonspill, PeaceFare, lar brukere sende virtuelle mynter og mat til virtuelle mennesker og landsbyer. I et trangsynt trekk hacker Richard seg inn i Joels datamaskin og endrer “PeaceFare” skjermspareren til “PoopFare.”

Hacken gnister mistanke fra sikkerhet, som ender opp med å raskt finne teamets plantede ananas rundt stevnet. På en eller annen måte slipper laget unna med det onde komplottet deres (selv etter at publikumets telefoner begynner å forbrenne seg midt på konferansen).

Sjekk ut den fullstendige episoden på nytt Kanten!

Det er viktig å holde deg oppdatert om disse dingsene og lære hvordan du unngår å falle dem. Selv om en storstilt hack på et teknisk stevne kan være usannsynlig for deg personlig, er disse angrepene faktisk utrolig enkle – og mer vanlige enn du kanskje tror. Les videre for å finne ut hvordan du kan beskytte deg mot ananas Wi-Fi-verktøy som disse!

Merk: Hvis du ikke har klart å følge med på Silicon Valley sesong 4-episoder, kan du se på bloggen vår: Slik ser du Silicon Valley sesong 4 online hvor som helst!

Slik holder du deg beskyttet

Det er to viktige ting du kan gjøre for å holde deg beskyttet mot ananasverktøy og andre typer angrep. 

 • Først, slå av Wi-Fi-enheten når du ikke bruker enheten din. Det kan høres dumt ut, men enheten søker fortsatt etter tilkoblinger selv om låseskjermen er på. Vil du se selv? SaferVPN gir deg øyeblikkelig varsel når telefonen har koblet seg til et usikret Wi-Fi-hotspot, selv mens telefonen har vært i lommen.!
 • For det andre, last ned en virtuelt privat nettverk (VPN). Selv om en VPN ikke forhindrer enheten din fra å koble seg til en ananas, vil den sikre forbindelsen din ved å kryptere dataene dine – noe som betyr at ananas-hackere eller andre i det offentlige nettverket som ser på netttrafikken din, bare vil se søppel. Disse serverne endrer også IP-adressen din, skjuler posisjonen din og anonymiserer nettaktiviteten din fra myndigheter, Internett-leverandører og eventuelle hackere eller snoopere som prøver å ta en titt.

Begynn å surfe trygt!

Hvis du ønsker å begynne å beskytte enhetene dine umiddelbart, kan du laste ned noen av våre svært sikre VPN-apper og begynne å bla gjennom banknivåkryptering og en anonym IP-adresse i dag.

Vi håper denne bloggen hjelper deg med å holde deg trygg på nettet. Har du tilbakemeldinger, forslag eller funksjonsforespørsler? Ta gjerne kontakt og bli med oss ​​på sosiale medier! Vi vil gjerne høre fra deg.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map