Seks offentlige WiFi-sikkerhetstips (og en sikker løsning)

Bærbar datamaskin og kaffe


Les fremover for å lære seks ting du kan gjøre for å beskytte deg på offentlig WiFi – i tillegg til en omfattende løsning på dine online sikkerhetsbehov.

Offentlig WiFi er absolutt overalt i disse dager. Du går inn på en kaffebar, flysalong, gatekjøkkenrestaurant eller hotellobby og bam – trådløse nettverk hopper ut av veggene for å invitere deg til å koble deg til Internett.

Og det er ganske pent, ikke sant? For mange år siden måtte du ta med deg en Ethernet-kabel for å få tilgang til offentlig WiFi og kjempe mot naboene for stikkontakten.

Nå kan du fritt få tilgang til Internett nesten hvor som helst i hastigheter som for mange år siden ville ha fått hodene våre til å snurre – alt mens du utnytter god mat, forfriskende drinker og et avslappet, men produktivt miljø.

Problemet med offentlig WiFi

Alt dette blir sagt, ingenting i livet er gratis – Internett inkludert. Du kan ikke pådra deg noen umiddelbare direkte kostnader ved å bruke WiFi-favorittkaféen din, men uten å ta de riktige forholdsreglene, kan det hende du setter deg opp for et datainnbrudd, identitetstyveri, mister kontrollen over din private informasjon eller verre.

Offentlige WiFi-hotspots er vanligvis åpne for alle, og de er vanligvis ikke kryptert. Det betyr at alt det trengs er noen grunnleggende hackingferdigheter og / eller billige verktøy som skannere eller WiFi ananas for skisserte mennesker å gjøre noe av følgende:

 • Overvåke netttrafikken din – inkludert søk og e-postmeldinger
 • Ta passordene dine mens du skriver dem inn
 • Avskjær og omdirigér dine økonomiske transaksjoner
 • Installer ondsinnet programvare (“malware”) på datamaskinen din

Å bli offer for disse bruddene eller andre nettbaserte sikkerhetsbrudd kan føre til at din private informasjon blir synlig for verden, tonnevis av penger forsvinner uten noen måte å gjenopprette den, eller til og med totalt tap av enhetene dine eller sosiale mediekontoer..

Mennesker på enheter

De 6 grunnleggende om offentlig WiFi-sikkerhet

Den gode nyheten: Du trenger ikke å ofre sikkerhet for bekvemmeligheten av offentlig WiFi. Det er faktisk mulig å holde seg rimelig trygg på offentlige WiFi-tilkoblinger!

Her er de seks beste tipsene våre for å beskytte deg selv i et offentlig nettverk – og ett forslag som vil holde deg virkelig trygg hvor som helst på nettet:

1. Slå av deling.

Vi forstår bekvemmeligheten med å aktivere ekstern pålogging og dele musikk, bilder, skrivere og mer mens du er hjemme. Men å ha alt dette ute i et offentlig nettverk er en veldig dårlig idé.

Når du har en offentlig WiFi-tilkobling, fjerner du merket for alle boksene fra Hjemmegruppe-delen av Nettverks- og Internett-innstillinger på en PC og fra Deling under Systemvalg på en Mac.

2. Bruk programvare mot malware.

Du bør alltid beskytte datamaskiner og mobile enheter mot ondsinnede angrep – selv om du aldri bruker offentlig WiFi. En av de beste måtene å gjøre det på er ved å få et anti-malware program.

Sannheten skal sies, dette er egentlig ikke annerledes enn å holde deg oppdatert om vaksinasjoner og medisiner. Heldigvis er det ganske rimelig å ta vare på datamaskinens helse som dette – eller til og med være gratis hvis du bruker en tjeneste som Avira.

For mer informasjon, sjekk ut PCMags favorittprogramvare for anti-malware.

3. Bruk HTTPS.

Generell tommelfingerregel: Ikke skriv inn sensitiv informasjon – kredittkortnummer, personnummer, passord eller annet du vil ha hemmelig – på sider uten “https” helt i begynnelsen av nettadressen (hele adressen du ser mot øverst på skjermen).

De ekstra “s” indikerer at forbindelsen din med siden er kryptert, slik at tredjeparter ikke kan se informasjonen som blir sendt frem og tilbake – uansett hva som er.

Naturligvis har ikke alle nettsteder denne krypteringen. Les videre til vårt bonustips for å lære hvordan du får tilgang til alle nettsteder – til og med “http” – med høyt krypteringssikkerhetsnivå.

4. Beskytt passordene dine – og gjør dem unike.

Hvis du bruker det samme passordet for hvert nettsted, eller hvis passordet ditt er vist i ordboken, har du et problem. Dessuten bør levetiden for et passord ikke overstige mer enn noen få måneder.

Passordene dine bør ideelt sett være tullete kombinasjoner av bokstaver, tall og symboler, og de bør endres ofte. De skal også være unike for hver konto – f.eks. E-post, Facebook, Amazon osv.

For å håndtere alt dette, anbefaler vi å bruke LastPass. Den genererer raskt nye passord, logger seg på kontoene dine for deg og lagrer alt på nettet slik at du kan få tilgang til de alfanumeriske passordene som du ikke kan huske hvor som helst..

Du kan også bare skrive nonsens-passordene dine på et stykke papir og gjemme dem bort – da er de umulige å hacke (digitalt, i det minste).

5. Aktiver en brannmur.

En brannmur forhindrer uønsket webtrafikk fra å gå inn (eller gå ut) fra enheten din – og kan aktiveres på både Windows og Mac-datamaskiner med bare noen få klikk. Etter å ha slått på den tilfører du et ekstra lag med sikkerhet i alle nettverk og kan brukes til å beskytte maskinen din mot uvennlige utenforstående. Du kan lære hvordan du konfigurerer brannmuren din her.

Vegg av røde lys

6. Bekreft nettverksnavnet.

Før du prøver å koble deg til WiFi på lokale Starbucks, må du bekrefte nettverksnavnet med en ansatt – du vil ikke ende opp med å koble til et falskt nettverk som høres ut som det kan være den virkelige hotspot men faktisk kjører gjennom noen creeper’s datamaskin.

Når det er sagt, hvis noen som henger rundt lager et nettverk med samme nøyaktige navn som det legitime, kan du kanskje ikke vite forskjellen. (Se vårt neste tips for å lære hvordan du kan være trygg mot selv denne ekle hacking-metoden.)

Den enkle løsningen på WiFi-sikkerhet: Få en VPN

Følg tipsene ovenfor bør holde deg relativt trygg på nettet. Men hvis du virkelig ønsker beskyttelse – uten å måtte endre vanene dine så mye – må du bruke et VPN som SaferVPN.

Med et klikk på en knapp, vil en VPN kryptere all webtrafikken din, slik at alle dataene datamaskinen sender og mottar ser ut som totalt søppel for omverdenen. Det har ikke noe å si om du er på et HTTPS-nettsted eller ikke – eller til og med i et nettverk helt hemmelig kontrollert av en tredjepart. Din private informasjon vil forbli privat.

Nå som du er en offentlig WiFi-sikkerhetsproff, kan du gå ut og få verktøyene du trenger for å holde deg trygg – det er en hel verden av kaffebarer som bare venter på deg.

Hvis du ikke har SaferVPN ennå, meld deg på en plan eller starte din gratis VPN-prøveperiode nå!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map