Hvorfor AntiVirus og Anti-Malware programvare ikke er nok til å holde deg trygg på nettet

http://www.safervpn.com/blog/vpn-vs-anti-malware/


Tror du å bruke anti-malware som virusrenser eller virusfjerner er en sikker måte å surfe på nettet? Vi sammenligner anti-malware og Virtual Private Networks (VPN) for å vise deg hvorfor du må ha begge deler å holde seg trygge på nettet.

Selv om en virusrenser er et effektivt anti-malware-verktøy som alle bør bruke, er det ytterligere tiltak du bør ta for å beskytte deg selv og enheten din!

Anti-Virus, Anti-Malware eller Anti-Spyware – Det hele er så forvirrende, ikke sant?

Selv om det kan kalles flere forskjellige navn, brukes begrepene “anti-virus”, “anti-malware” og “anti-spyware” synonymt. De er i hovedsak de samme tingene – de beskytter enheten din (ja, det er til og med Mobile antivirus!) Mot skadelig programvare og fungerer som virusrenser eller virusfjerner. Generelt refererer vi til dem ofte som “mot skadelig”.

Merk: Brannmurer er også avgjørende for å blokkere uønskede tilkoblinger til datamaskinen din, selv om de er forhåndsinstallert med nyere versjoner av Windows- og Mac-datamaskiner. Brannmurer er et internt sikkerhetssystem som er effektivt for å beskytte datamaskinen din mot uautorisert tilgang – inkludert trojanere, virus og ormer som kan lastes uten at du engang vet det, så har brannmuren alltid slått “på” å være trygg!

Hvordan ligner VPN-er og Anti-Malware?

Før vi utdyper forskjellene mellom VPN-er og anti-malware, la oss påpeke likhetene mellom de to:

 • Hindre identitetstyveri
  Både VPN-er og anti-malware er designet for å forhindre identitetstyveri – de gjør det bare på forskjellige måter. Anti-malware skanner gjennom innkommende trafikk og advarer deg mot å klikke ondsinnede lenker. Selv om dette er ekstremt nyttig, krypterer det ikke forbindelsen din, noe som betyr at hele nettleseropplevelsen din kan leses i ren tekst av alle som prøver å kikke. VPN-er, på den annen side, krypterer alle overførte data, noe som betyr at ingen kan stjele personopplysningene dine.
 • Sikre dataene dine
  Når det gjelder forrige punkt, sikrer begge verktøyene dine data, bare på forskjellige måter. Anti-malware sitter på datamaskinen din og søker etter skadelig programvare som allerede har trengt gjennom datamaskinen din og potensielt prøver å stjele dataene dine eller ødelegge enheten din. I stedet krypterer VPN-er trafikken din slik at en uautorisert tredjepart ikke får tilgang til informasjonen din.

Selv om disse to verktøyene er like, er de ikke utskiftbare. Egentlig bruker både VPN og anti-malware sammen er den tryggeste og sikreste måten å surfe på nettet! Ved å både kryptere tilkoblingen, OG skanne enheten din etter skadelig programvare, du oppretter maksimal online sikkerhet!

Dette pene Venn-diagrammet viser forskjellene og likhetene mellom VPN-er og anti-malware, illustrerer tydelig hvorfor du trenger begge deler:

Sikkerhetsfunksjoner forklart

VPN vs Anti-Malware Venn Diagram Forskjeller og fellestrekk

VPN: VPN-er er en absolutt nødvendighet for alle som ønsker å kommunisere og koble til nettverk utenfor sine egne. For eksempel, hvis du har forretningssaker å pleie, men ikke nødvendigvis ikke vil ha en hacker som bruker den samme forbindelsen for å lese alle arbeidsmailene og firmainformasjonen, vil en forretnings-VPN lage alle disse dataene uleselig. Det samme gjelder alle som reiser utenlands og ønsker å skjule ting som bankopplysningene sine og annen personlig informasjon.

Ved å kryptere dataene dine og tunnelere dem gjennom et annet sted, oppretter en VPN en sikker internettforbindelse. Som et sikkerhetsverktøy forhindrer det andre i å overvåke forbindelsen din, noe som gjør VPN-er viktige for å holde dataene dine trygge når du bruker offentlig WiFi.

Anti-malware: Du kan tenke på anti-malware som portvakt til datamaskinen din siden den skanner alle inn- og utgående data for skadelig programvare og fungerer som en virusrenser. Den krypterer ikke tilkoblingen din, så hvis WiFi-enheten din ikke er sikker, kan andre fortsatt lese informasjonen din. Uten VPN er dataene dine helt sårbare for trusler – akkurat som om datamaskinen din ikke hadde noen sikkerhetsprogramvare i det hele tatt. Når det er sagt, er det fortsatt nødvendig å bruke anti-malware for å skanne trafikk for ondsinnede trusler.

 VerktøyHva det gjør:Hva den ikke gjør:
VPN
 • Krypterer tilkoblingen din – Alle inn- og utgående data blir uleselige av hackere, snoopere, Internett-leverandører og myndigheter.
 • Skjuler din beliggenhet – Med en VPN får du en ny IP-adresse, noe som betyr at ingen skisserende snooper kan se hvor du befinner deg for øyeblikket.
 • Hindrer sporing – Takket være den nye IP-adressen din, kan ikke dine online aktiviteter spores lenger!
 • Skanner inn- og utgående data – VPN-er er ikke portvakter, så vi anbefaler at du fortsatt aktiverer brannmuren og anti-malware.
 • Fjern virus eller malware – Hvis en malware klarer å finne veien inn i datamaskinen din, trenger du en virusrenser eller virusfjerner.
 • Skann og oppdag ondsinnede koblinger – Bruk en anti-malware for å motta advarsler om mistenkelige koblinger, filer og e-poster.
Anti-malware
 • Skanner gjennom alle inn- og utgående data – Denne typen virusrensere sørger for at ingen virus og skadelig programvare kan stjele informasjon fra enheten din.
 • Oppdager ondsinnede filer og lenker – Anti-malware holder skadelig programvare utenfor. Det er derfor de er essensielle å ha som virusfjerner..
 • Advarer mot å åpne ondsinnede nettsteder – Ved å be deg om å bekrefte om du virkelig ønsker å åpne mistenkelige nettsteder, hjelper anti-malware med en tryggere nettopplevelse.
 • Krypterer ikke dataene dine – Dataene dine er helt synlige i ren tekst for hackere og snoopere, spesielt over usikrede offentlige hotspots. Du trenger en VPN for å være trygg på farten!
 • Skjuler ikke plasseringen din – Med anti-malware kan ethvert nettsted eller snooper bestemme din nåværende plassering. Skjul det med en VPN for å bli anonym online.
 • Forhindrer ikke sporing – Anti-malware betyr at du fremdeles kan spores (spesielt av nettsteder og annonsører) siden alle dine online aktiviteter er knyttet til IP-adressen din. Få en ny IP-adresse med en VPN for å forhindre sporing.

Hvis du tror du allerede har blitt påvirket av skadelig programvare, kan du gå over til Malwarebytes og laste ned anti-malware-teknologien.

Slik får du maksimal online sikkerhet

Nå som vi har avklart forskjellene mellom anti-malware og VPN-er, vet du hvorfor begge deler er viktige for å holde deg trygge på nettet. Så hvordan sammenligner SaferVPN? Selvfølgelig hjelper vi deg med å beskytte nettbank, internettkjøp og sikre dine private og bedriftsdata uansett hvor du er, men VPN-tjenesten vår skiller seg ut fra resten på grunn av våre unike sikkerhetsfunksjoner:

 • Vår automatiske Wi-Fi-sikkerhet, så snart telefonen kobles til et usikret offentlig WiFi-hotspot, vil du automatisk være beskyttet mot identitetstyveri og trusler mot nettets sikkerhet – uten å måtte gjøre noe!
 • 256-biters sterk kryptering når krypteringsstandarder på banknivå, og sikrer absolutt sikkerhet og anonymitet for internettrafikken din.
 • Hvis VPN-forbindelsen din synker, kan den personlige informasjonen din vises ofte før du selv vet at det har skjedd. Vår VPN Kill Switch sørger for at informasjonen din aldri vises ved å kutte wifi-forbindelsen din hvis VPN-en din synker.

Endelig konklusjon? Bruk en virusrens, men ikke glem å slå på SaferVPN når du surfer på nettet!

Hvis du ikke har SaferVPN ennå, kan du prøve SaferVPN gratis eller få et abonnement (med vår 30-dagers pengene-tilbake-garanti, har du ingenting å tape!) og kos deg med kampen og mange flere live-strømmer.

Har du tilbakemeldinger, forslag eller funksjonsforespørsler? Ta gjerne kontakt og bli med oss ​​på sosiale medier! Vi vil gjerne høre fra deg.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map