Forhindre online identitetstyveri med disse 6 raske tipsene

Online Identity Theft - SaferVPN


Online identitetstyveri øker, og det er en alvorlig trussel. Å fikse en kan koste deg opp til et par tusenvis av dollar, for ikke å snakke om de mange timene som trengs for å reparere eventuelle skader som er gjort. La oss grave inn i temaene data og identitetstyveri, og enda viktigere, hvordan vi kan forhindre det!

Hva er online identitetstyveri?

En rapport fra det amerikanske justisdepartementet definerer identitetstyveri som:

“Forsøkt eller vellykket misbruk av en eksisterende konto, for eksempel en debet- eller kredittkonto, misbruk av personlig informasjon for å åpne en ny konto, eller misbruk av personlig informasjon til andre uredelige formål, for eksempel å oppnå offentlige fordeler.”

Identitetstyveri i tall

Mange mennesker er ikke klar over hvor mange ofre det er av online identitetstyveri hvert år. Her er noen statistikker som viser hvor vanlig og alvorlig identifisere tyveri kan være:

 • Studien om identitetssvindel 2017, utgitt av Javelin Strategy & Forskning, fant det 16 milliarder dollar ble stjålet fra 15,4 millioner amerikanske forbrukere i 2016.
 • 34,0% av svindel var sysselsettings- eller skatterelatert.
 • Brudd traff en ny rekord i 2016, stigende til 1.093, opp fra 780 i 2015.

Det er klart det er viktig for din identitet og lommen å være beskyttet mot nettkriminalitet som er rettet mot din personlige informasjon.

Vanlige typer identitetstyveri

Det er mange måter for nettkriminelle å få tilgang til dine private data. Noen vanlige metoder inkluderer:

 • Oppfanger dataene dine om når bruker offentlig Wi-Fi
 • Infisere en offentlig datamaskin med skadelig programvare
 • Phishing-svindel ved å bruke ondsinnede lenker i en e-post eller et nettsted
 • MITM-angrep og SSL-stripping
 • Sikkerhetsproblemer i enhetens programvare

Tyveri av medisinsk identitet har også vært på vei opp den siste tiden. En fersk studie fant at medisinsk identitetstyveri hoppet mer enn 21 prosent på bare ett år, og kostet det gjennomsnittlige offeret 13 500 dollar å fikse. En femtedel av ofrene hadde til og med feilaktig informasjon lagt til postene sine av bedragerne, for eksempel Tramadol, positive medikamentprøver, som igjen kostet dem karrieremuligheter. Gjennomsnittlig sak tar 200 timer å løse – 8 dager du kan bruke på en mye morsommere måte!

Ransomware er også på vei opp. Denne formen for et angrep lar en angriper kryptere filer på datamaskinen din og holde dem løsepenger til du betaler et gebyr til angriperen for å få dem dekryptert. Det er også praktisk talt umulig å spore de kriminelle siden de gjemmer seg bak flere krypteringslag. Og hvis du ikke betaler opp – vel, de kan gjøre hva de vil med dataene dine – enten selge dem, ødelegge dem eller bruke dem til identitetstyveri.

Hvordan forhindre online identitetstyveri

1. Hold oversikt over kontoene dine

Flertallet av ofre for identitetstyveri på nettet lider av uautorisert bruk av personlige kredittkort. Den nest vanligste forbrytelsen er misbruk av debet-, sjekk- eller sparekontoer. Det er viktig å overvåke kontoaktivitetene dine ofte og sikre at alle transaksjoner er gjort av deg personlig. Sjekk om banken din tilbyr SMS-varsler i sanntid når penger tas ut av kontoen din. Dette hjelper deg med å holde deg våken.

2. Bruk sterke og forskjellige passord

Sørg for å bruke vanskelige alfanumeriske passord, siden de er mye vanskeligere å sprekke. Endre dem fra tid til annen, og pass på at du ikke bruker det samme passordet for alle kontoene dine. Passordbeskytt også alle enhetene dine i tilfelle de går tapt, på den måten har ikke alle søkerne tilgang til dine private kontoer eller data. Les mer om passordsikkerhet her.

3. Bruk Anti-Malware og en brannmur

Dette vil hjelpe deg å avverge eventuelle ondsinnede angrep som prøver å stjele dataene dine. Det er også viktig at du har de nyeste versjonene av alle drivere, operativsystemer, anti-malware og nettlesere fordi de ofte blir oppdatert for å opprette sikkerhetsfeil..

4. Ikke åpne eller klikk på Fishy e-postmeldinger, nettsteder eller popup-vinduer

Vær forsiktig med e-postene du åpner. Dette gjelder for å klikke på lenker eller vedlegg, da de kan inneholde virus. I tillegg, disse popup-vinduene som sier at datamaskinen din har blitt smittet og at du trenger å laste ned antiviruset deres? Lukk dem umiddelbart! Dette er alle vanlige eksempler på phishing – teknikk der nettkriminelle lokker deg til å dele din private informasjon med dem.

5. Ta forholdsregler når du bruker offentlige hotspots

Vi har sagt det igjen og igjen, men det er så viktig. Du må beskytte forbindelsen din når du bruker offentlige hotspots. Hvis du ikke gjør det, kan noen andre i det samme nettverket avskjære alle dataene dine og til og med logge på kontoer du for øyeblikket er logget på. Lær mer om hvordan du kan være trygg på offentlige hotspots.

6. Krypter forbindelsen din med en VPN

Uansett hvor du er, bruk alltid SaferVPN når du kobler til Internett. Dette gir et ekstra lag med sikkerhet når det krypterer og krypterer alle dataene dine, og gjør det umulig for noen som prøver å tyde hva du gjør på nettet. Med 256-biters kryptering vil du ha den samme sikkerheten som bankene bruker for å sikre nettbanken din! SaferVPN forhindrer identitetstyveriforsøk ved å gjøre alle dataene dine private, slik at snoopere ikke får tilgang til det!

Så enkelt er det! Hvis du ikke har SaferVPN ennå, kan du prøve SaferVPN gratis eller få et abonnement (med vår 30-dagers pengene-tilbake-garanti, du har ingenting å tape!). Begynn å beskytte deg mot online identitetstyveri i dag!

Har du tilbakemeldinger, forslag eller funksjonsforespørsler? Ta gjerne kontakt og bli med oss ​​på sosiale medier! Vi vil gjerne høre fra deg.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map