De største sikkerhetsbruddene i 2014

De største sikkerhetsbruddene i 2014


Det siste året har vi sett et skummelt antall store datainnbrudd. Det viser bare hvor viktig det er å holde dataene dine sikret og passord trygge. La oss se gjennom bruddene på det siste året!

iCloud – 100-tallet av kjendiser, august

Selv om det ikke var et stort brudd, fikk “Fappening” fremdeles mye oppmerksomhet i pressen. Hundrevis av nakenbilder fra kjendiser ble lekket da Apples iCloud-tjeneste ble brutt i et veldig målrettet angrep. Det antas at kontoene ble brutt gjennom phishing, men det er fremdeles ikke klart. En ting er imidlertid sikkert – du bør begynne å bruke tofaktorautentisering når du logger deg på dine private kontoer for økt sikkerhet!

Sony Pictures – 1 000 ansatte, november

Enorme mengder svært sensitive bedriftsdata ble lekket da Sony Pictures nylig ble hacket. Privat informasjon om titusenvis av ansatte ble lekket, sammen med 5 ennå ikke utgitte filmfilmer, samt påloggingsinformasjon til finansielle kontoer, webtjenester og kontoer på sosiale medier. Selv om dette ikke utgjør en trussel for publikum, er det en enorm PR-skandale for Sony som nå står overfor søksmål fra sine ansatte – det vil helt sikkert koste selskapet mange millioner å løse det.

US Postal Service – 800 000 ansatte, 2,9 millioner kunder, avslørt i november

Omtrent 2,9 millioner kunder og 800 000 ansatte i USPS fikk informasjonen brutt da posttjenesten ble hacket “en eller annen gang” i 2014. Det var et veldig sofistikert hack som det tok sikkerhetsavdelingen uker å oppdage. Heldigvis ser det ikke ut til å være noen tilfeller av identitetstyveri etter bruddet.

Snapchat – 4,6 millioner brukernavn og telefonnummer, januar

Den anonyme meldingsappen Snapchat viste seg å være mindre anonym enn tidligere antatt. Dette året har sett et par brudd på tjenesten, selv om det verste var da 4,6 millioner brukernavn og telefonnummer ble brutt i januar. Det var også “Snappening” i oktober, hvor tusenvis av private bilder og videoer ble offentlig tilgjengelig. Så pass på hva du legger ut på de “anonyme tjenestene”, ellers kan du bare få 15 minutters skam der ute!

Google – 5 millioner brukere, september

Brukernavnene og passordene til nesten 5 millioner Gmail-brukere ble lekket på et russisk Bitcoin-forum. Det er uklart om Google ble brutt, siden legitimasjonsbeskrivelsen kan ha blitt stjålet fra en annen usikret kilde. Dette viser bare hvor viktig det er å bruke trygge alfanumeriske passord, sammen med forskjellige passord for forskjellige kontoer.

Home Depot – 56 millioner kortholdere, september

Home Depot-bruddet, som ble kalt det største bruddet på en forhandler, etterlot kontoinformasjonen til 56 millioner kortholdere. Malware er spesielt designet for å bryte forhandlerens betalingsregister. Heldigvis tilbød selskapet gratis kredittovervåking og identitetsbeskyttelse til alle kunder som hadde betalt med kreditt- eller debetkort i noen av de berørte Home Depot-butikkene.

JP Morgan – 76 millioner husholdninger, 7 millioner småbedrifter, oktober

Bruddet i banken JP Morgan Chase & Co går ned som et av historiens største datainnbrudd hittil. Navn, adresser, telefonnumre og e-postadresser til 83 millioner kontoer ble lekket da hackere fikk tilgang til selskapets IT-systemer. I en uttalelse avslørte banken at ingen kontonummer, passord, SSN eller fødselsdatoer var lekket.

eBay – 145 millioner brukernavn og passord, mars

Dette var ekkel ettersom alle auksjonsnettstedets medlemmer hadde påloggingsinformasjon. Videre varslet selskapet ikke brukerne i tide eller ba dem om å tilbakestille passordene sine, noe som gjorde vondt verre.

Ser fremover

Det tar vanligvis litt tid å avgjøre disse bruddene, spesielt når klienter eller ansatte inngir søksmål mot det overtrådte selskapet. For eksempel er estimert brudd på målet i fjor kostet selskapet over 148 millioner dollar frem til midten av 2014.

Så hva kan du gjøre for å sikre dine egne og bedriftens data? La oss gå gjennom noen grunnleggende. Først må du sørge for å bruke trygge alfanumeriske passord som du endrer ofte, og ikke bruk det samme passordet for flere kontoer. Deretter må du alltid bruke en anti-malware, holde den oppdatert og kjøre den hver dag. Til slutt kan du alltid koble deg til en VPN når du jobber utenfor kontoret eller når du er på farten for å kryptere alle inn- og utgående data slik at de ikke kan snooped inn av noen. Hvis du ikke bruker en VPN, blir alle dataene sendt som ren tekst hvis du er et usikret hotspot, så det er klart for noen andre på samme WiFi!

Prøv SaferVPN i dag gratis, eller kontakt oss hvis selskapet ditt er interessert i vår VPN-sikkerhetsløsning.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map