Undgå online identitetstyveri med disse 6 hurtige tip

Online identitetstyveri - SaferVPN


Online-identitetstyveri er stigende, og det er en alvorlig trussel. At fikse en kan koste dig op til et par tusinder af dollars, for ikke at nævne de mange timer, der kræves for at reparere eventuelle skader. Lad os grave i emnerne om data og identitetstyveri, og mere vigtigt, hvordan man kan forhindre det!

Hvad er online identitetstyveri?

En rapport fra det amerikanske justitsministerium definerer identitetstyveri som:

“Forsøgt eller vellykket misbrug af en eksisterende konto, såsom en debet- eller kreditkonto, misbrug af personlige oplysninger for at åbne en ny konto eller misbrug af personlige oplysninger til andre svigagtige formål, såsom at opnå offentlige fordele.”

Identitetstyveri i tal

Mange mennesker er uvidende om, hvor mange ofre der er af online identitetstyveri hvert år. Her er nogle statistikker, der viser, hvor almindeligt og alvorligt identificere tyveri kan være:

 • Undersøgelsen om identitetssvig fra 2017, frigivet af Javelin Strategy & Forskning fandt det $ 16 milliarder blev stjålet fra 15,4 millioner amerikanske forbrugere i 2016.
 • 34,0% af svig var beskæftigelse eller skatterelateret.
 • Overtrædelser ramte en ny rekord i 2016, stigende til 1.093, op fra 780 i 2015.

Det er klart, at det er vigtigt for din identitet og din lomme at forblive beskyttet mod cyberkriminalitet, der er målrettet mod dine personlige oplysninger.

Almindelige typer af identitetstyveri

Der er mange måder for cyberkriminelle at få adgang til dine private data. Nogle almindelige metoder inkluderer:

 • Opfangning af dine data om hvornår ved hjælp af offentlig Wi-Fi
 • Inficere en offentlig computer med malware
 • Phishing-svindel ved hjælp af ondsindede links i en e-mail eller et websted
 • MITM-angreb og SSL Stripping
 • Sårbarheder i dine enheds software

Tyveri af medicinsk identitet har også været stigende for nylig. En nylig undersøgelse fandt, at tyveri af medicinsk identitet sprang over 21 procent på kun et år, og det koster det gennemsnitlige offer $ 13.500 for at ordne det. En femtedel af ofrene havde endda fejlagtige oplysninger tilføjet til deres optegnelser af bedragerne, for eksempel Tramadol, positive stoftest, hvilket igen kostede dem karrieremuligheder. Det gennemsnitlige tilfælde tager 200 timer at løse – 8 dage, du kan bruge på en meget sjovere måde!

Ransomware er også stigende. Denne form for angreb lader en angriber kryptere filer på din computer og holde dem løsepenge, indtil du betaler et gebyr til angriberen for at få dem dekrypteret. Det er også næsten umuligt at spore de kriminelle, da de gemmer sig bag flere krypteringslag. Og hvis du ikke betaler op – ja, de kan gøre hvad de vil med dine data – enten sælge dem, ødelægge dem eller bruge dem til identitetstyveri.

Sådan forhindres online identitetstyveri

1. Hold faner med dine konti

Størstedelen af ​​ofre for online-identitetstyveri lider under uautoriseret brug af personlige kreditkort. Den næst mest almindelige forbrydelse er misbrug af debitering, kontrol eller opsparingskonti. Det er vigtigt at hyppigt overvåge dine kontoaktiviteter og sikre dig, at alle transaktioner er foretaget af dig personligt. Kontroller, om din bank tilbyder SMS-beskeder i realtid, når penge tages ud af din konto. Dette hjælper med at holde dig opmærksom.

2. Brug stærke og forskellige adgangskoder

Sørg for at bruge svære alfanumeriske adgangskoder, da de er meget sværere at knække. Skift dem fra tid til anden, og sørg for, at du ikke bruger den samme adgangskode til alle dine konti. Desuden skal du beskytte alle dine enheder med en adgangskode, hvis de går tabt. På den måde kan enhver finder ikke få adgang til dine private konti eller data. Læs mere om password-sikkerhed her.

3. Brug Anti-Malware og en firewall

Dette vil hjælpe dig med at afværge skadelige angreb, der prøver at stjæle dine data. Det er også vigtigt, at du har de nyeste versioner af alle drivere, OS, anti-malware og browsere, fordi de ofte opdateres for at lave sikkerhedsfejl..

4. Åbn ikke eller klik på Fishy e-mails, websteder eller pop-ups

Vær forsigtig med de e-mails, du åbner. Dette gælder for at klikke på link eller vedhæftede filer, da de kan indeholde vira. Derudover er disse pop-ups, der siger, at din computer er blevet inficeret, og du er nødt til at downloade deres antivirus? Luk dem med det samme! Dette er alle almindelige eksempler på phishing – teknik, hvor cyberkriminelle lokker dig til at dele dine private oplysninger med dem.

5. Tag forholdsregler, når du bruger offentlige hotspots

Vi har sagt det igen og igen, men det er så vigtigt. Du skal beskytte din forbindelse, når du bruger offentlige hotspots. Hvis du ikke gør det, kan nogen anden på det samme netværk aflytte alle dine data og endda logge ind på de konti, du i øjeblikket er logget på. Lær mere om, hvordan du forbliver sikker på offentlige hotspots.

6. Krypter din forbindelse med en VPN

Hvor du end er, skal du altid bruge SaferVPN, når du opretter forbindelse til internettet. Dette tilføjer et ekstra lag af sikkerhed, da det krypterer og krypterer alle dine data, hvilket gør det umuligt for nogen, der prøver at dechiffrere, hvad du laver online. Med 256-bit kryptering har du den samme sikkerhed, som bankerne bruger til at sikre din online bank! SaferVPN forhindrer identitetstyveriforsøg ved at gøre alle dine data private, så snoopere ikke kan få adgang til det!

Det er så enkelt! Hvis du endnu ikke har SaferVPN, kan du prøve SaferVPN gratis eller få et abonnement (med vores 30-dages pengene-tilbage-garanti, har du intet at tabe!). Begynd at beskytte dig selv mod online identitetstyveri i dag!

Har du nogen feedback, forslag eller anmodninger om funktion? Du er velkommen til at kontakte os og melde dig på sociale medier! Vi vil meget gerne høre fra dig.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map