Seks offentlige WiFi-sikkerhedstips (og en sikker løsning)

Bærbar computer og kaffe


Læs videre for at lære seks ting, du kan gøre for at beskytte dig selv på offentlig WiFi – samt en omfattende løsning på dine online sikkerhedsbehov.

Offentlig WiFi er absolut overalt i disse dage. Du går ind i en kaffebar, lufthavnsalong, fastfood-restaurant eller hotellets lobby og bam – trådløse netværk springer ud af væggene for at invitere dig til at oprette forbindelse til Internettet.

Og det er ret pænt, er det ikke? For mange år siden skulle du have et ethernet-kabel med dig for at få adgang til offentlig WiFi og kæmpe mod dine naboer om stikkontakten.

Nu kan du frit få adgang til Internettet næsten overalt i hastigheder, som for mange år siden ville have fået vores hoveder til at dreje – alt sammen mens du drager fordel af god mad, forfriskende drinks og et afslappet, men produktivt miljø.

Problemet med offentlig WiFi

Alt dette bliver intet i livet gratis – Internettet inkluderet. Du kan ikke pådrage dig øjeblikkelige direkte omkostninger ved at bruge din yndlings kaffebar’s WiFi, men uden at tage de rette forholdsregler, kan du muligvis indstille dig selv til et dataovertrædelse, identitetstyveri, miste kontrollen over dine private oplysninger eller værre.

Offentlige WiFi hotspots er generelt åbne for alle, og de er normalt ikke krypterede. Det betyder, at alt det kræver er nogle grundlæggende hackingfærdigheder og / eller billige værktøjer som scannere eller WiFi-ananas til skitserede mennesker til at gøre et af følgende:

 • Overvåg din webtrafik – inklusive søgninger og e-mails
 • Fang dine adgangskoder, mens du skriver dem ind
 • Opfang og omdiriger dine økonomiske transaktioner
 • Installer ondsindet software (“malware”) på din computer

At falde offer for disse eller andre cybersikkerhedsbrud kan resultere i, at dine private oplysninger bliver synlige for verden, at mange penge forsvinder uden nogen måde at gendanne dem eller endda totalt tab af dine enheder eller sociale mediekonti.

Mennesker på enheder

De 6 grundlæggende elementer i offentlig WiFi-sikkerhed

Den gode nyhed: Du behøver ikke at ofre sikkerhed for bekvemmeligheden af ​​offentlig WiFi. Det er faktisk muligt at forblive rimeligt sikkert på offentlige WiFi-forbindelser!

Her er vores seks øverste tip til beskyttelse af dig selv på et offentligt netværk – og et yderligere forslag, der holder dig virkelig sikker overalt online:

1. Sluk for deling.

Vi forstår bekvemmeligheden ved at aktivere ekstern login og dele din musik, fotos, printere og mere, mens du er hjemme. Men at have alt det ude i det åbne på et offentligt netværk er en meget dårlig idé.

Når du er på en offentlig WiFi-forbindelse, skal du fjerne markeringen i alle boksene fra sektionen Hjemgruppe i Netværks- og internetindstillinger på en pc og fra Deling under Systemindstillinger på en Mac.

2. Brug anti-malware-software.

Du skal altid beskytte dine computere og mobile enheder mod ondsindede angreb – faktisk, selvom du ikke nogensinde bruger offentlig WiFi. En af de bedste måder at gøre det på er ved at få et anti-malware-program.

Sandheden skal siges, dette er egentlig ikke andet end at holde sig ajour om dine vaccinationer og medicin. Heldigvis er det ret overkommeligt at tage sig af din computers sundhed som dette – eller det kan endda være gratis, hvis du bruger en tjeneste som Avira.

For mere information, se PCMags foretrukne anti-malware softwarepakker.

3. Brug HTTPS.

Generel tommelfingerregel: Indtast ikke følsomme oplysninger – kreditkortnumre, personnummer, adgangskoder eller noget andet, du vil have hemmelighed – på sider uden “https” helt i starten af ​​webadressen (den fulde adresse, du ser mod øverst på din skærm).

De ekstra “s” indikerer, at din forbindelse med siden er krypteret, hvilket gør den så tredjepart ikke kan se de oplysninger, der sendes frem og tilbage – uanset hvad der er.

Naturligvis har ikke alle websteder denne kryptering. Læs videre til vores bonustips for at lære, hvordan du får adgang til alle websteder – også “http” – med et højt krypteringssikkerhedsniveau.

4. Beskyt dine adgangskoder – og gør dem unikke.

Hvis du bruger den samme adgangskode til hvert websted, eller hvis din adgangskode er vist i ordbogen, har du et problem. Desuden bør en adgangskords levetid ikke overstige mere end et par måneder.

Dine adgangskoder bør ideelt set være nonsens-kombinationer af bogstaver, tal og symboler, og de bør ofte ændres. De skal også være unikke for hver konto – f.eks. E-mail, Facebook, Amazon osv.

For at håndtere alt dette anbefaler vi at bruge LastPass. Det genererer hurtigt nye adgangskoder, logger ind på dine konti for dig og gemmer alt online, så du kan få adgang til dine umuliggjorte alfanumeriske adgangskoder hvor som helst.

Du kan også bare skrive dine nonsens-adgangskoder ned på et stykke papir og skjule dem væk – så er de umulige at hacke (i det mindste digitalt).

5. Aktivér en firewall.

En firewall forhindrer uønsket webtrafik i at indtaste (eller forlade) din enhed – og kan aktiveres på både Windows og Mac-computere med blot et par klik. Når den er tændt, tilføjes et ekstra lag af sikkerhed på alle netværk og kan bruges til at beskytte din maskine mod uvenlige udenforstående. Du kan lære, hvordan du konfigurerer din firewall her.

Væg af røde lys

6. Bekræft netværksnavnet.

Før du prøver at oprette forbindelse til WiFi på dine lokale Starbucks, skal du verificere netværksnavnet med en medarbejder – du ønsker ikke at ende med at oprette forbindelse til et falskt netværk, der lyder som om det kunne være det rigtige hotspot, men kører faktisk gennem nogle creeper’s computer.

Når det er sagt, hvis nogen, der hænger rundt, opretter et netværk med det samme nøjagtige navn som det legitime, kan du muligvis ikke vide forskellen. (Se vores næste tip for at lære, hvordan du forbliver sikker mod selv denne grimme hackingmetode.)

Den enkle løsning til WiFi-sikkerhed: Få en VPN

Hvis du følger ovenstående tip, skal du holde dig relativt sikker online. Men hvis du virkelig ønsker beskyttelse – uden at skulle ændre dine vaner så meget – bliver du nødt til at bruge en VPN som SaferVPN.

Med et klik på en knap, vil en VPN kryptere al din webtrafik, hvilket gør det, så alle de data, din computer sender og modtager, ser ud som total gibberish til omverdenen. Det betyder ikke noget, om du er på et HTTPS-sted eller ikke – eller endda på et netværk, der helt hemmeligt kontrolleres af en tredjepart. Dine private oplysninger forbliver private.

Nu hvor du er en offentlig WiFi-sikkerhedspro, skal du gå ud og få de værktøjer, du har brug for for at forblive sikker – der er en hel verden af ​​kaffebarer, der bare venter på dig.

Hvis du ikke endnu har SaferVPN, tilmeld dig en plan eller start din gratis VPN-prøve nu!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map