9 ting, du SKAL gøre for at sikre din mobil og online bankvirksomhed

9 væsentlige tip til mobil og online banksikkerhed


Med over 190 millioner amerikanere, der handler online og 51% af amerikanske voksne, der laver deres bank online, er det sikkert at sige, at der er et stort behov for at sikre ens online transaktioner. Der er masser af svindel derude, så du skal være opmærksom. Følg vores råd, så vil du styrke din mobil- og online banksikkerhed!

1. Sæt din enhed fast

Brug altid en anti-malware på din computer eller smartphone for at holde ubudne gæster væk. Opdater den ofte, og sørg for at have den nyeste version af din browser, og få alle dine OS-sikkerhedsopdateringer.

2. Sikre din forbindelse

Denne ene er grundlæggende, da uden en sikker forbindelse kan alle dine data opfanges. Først og fremmest skal du sikre dig, at banken eller online-butikken bruger SSL (Secure Sockets Layer), som krypterer forbindelsen. For at finde ud af, om et websted er sikkert, skal du se på URL-adressen – hvis det starter med https: // er det sikkert, hvis det blot er http: // det er ikke krypteret. Sørg for at sikre din forbindelse på offentlige hotspots, da du er meget sårbar over for dem. Læs videre, så finder du den bedste måde at kryptere din forbindelse til maksimal sikkerhed!

3. Pas på phishing, især i e-mails

Pas på at give ud følsomme oplysninger over internettet. Der er ingen grund til, at din bank vil sende dig en e-mail og fortælle dem dine følsomme detaljer. Hvis en ikke-betroet afsender beder dig om betalingsoplysninger eller bankkontooplysninger, skal du bare sende dem direkte til spam-mappen og glemme dem. Der er mange lure måder, som disse identitetstyve vil prøve at narre dig til at give dem fuld adgang til dine bankkonti. Åbn ikke e-mails fra ikke-betroede kilder, især når de hævder at være en bank, en advokat eller en fjern pårørende, der ønsker at donere penge.

4. Beskyt dine adgangskoder

De fleste banker bruger tofaktorautentisering i dag, hvilket betyder, at du får en kode sendt til din mobiltelefon eller en slags dongle – det varierer fra bank til bank. Sørg for at bruge tofaktorautentisering, det giver dig det ekstra lag af sikkerhed. Hvis et websted, der hævder at være en bank, beder om dine detaljer på én gang, skal du være på vagt. Læs mere om at vælge gode adgangskoder her.

5. Gå ofte igennem dine kontoudtog

Hold dig opdateret med dine ugentlige forbrug, især hvad, hvor og hvornår du har brugt. På den måde kan du nemt se falske køb og straks blokere dit kort.

6. Slet alle spor

Send aldrig dine loginoplysninger med e-mail eller SMS, og lad ikke adgangskoder ligge rundt. Når du bruger en andens computer eller en offentlig computer, skal du aldrig have browseren huske dit brugernavn eller din adgangskode. Sørg for at logge ud fra ethvert websted og slette browserens tracking-cookies, cache og historie, når du lukker ned. Jeg har set det selv på internetcaféer, at brugeren foran mig har glemt at logge ud af deres e-mail – forestil dig hvad en uærlig person kunne gøre med alle detaljer derinde!

7. Beskyt også din mobil

Med 35% af amerikanske voksne, der driver deres online banking på mobilenheder, er det tydeligt, at dine håndholdte enheder også har brug for sikkerhed. Sørg for at sikre din mobiltelefon også, hvis du bruger den til bankvirksomhed eller køber ting med den. Få det automatisk til at låse og kodeordbeskytte skærmen efter en kort inaktivitetsperiode. Aktivér Apples “Find min telefon”, hvis du bruger en iPhone eller Googles “Enhedshåndtering”, hvis du bruger Android. På den måde kan du finde din telefon, hvis du mister den, eller fjernt slette alle følsomme data, så den ikke falder i de forkerte hænder.

8. Opsætning af bankkonto underretninger

Nogle banker tilbyder at sende dig gratis realtidsmeddelelser om alle handlinger, der udføres på din bankkonto, enten via e-mail eller SMS. Det er en temmelig fantastisk funktion, især hvis du rejser, så du kan holde styr på alle udgifter og sikre dig i realtid, at ingen overbelaster dig.

9. Forhindre bank lockouts

Før du rejser, er det en god vane at ringe til din bank eller kreditkortselskab for at informere dem om, hvor du skal hen. Dette hjælper dem med deres forebyggelse af svig, og du ender ikke i udlandet med et blokeret kort. Hvis du prøver at logge ind på din bank fra udlandet, kan de muligvis slå din IP-adresse op, og med en fremmed hæves et rødt flag. Sørg for at medbringe det værktøj, der sikrer din bank og giver dig adgang til det hvor som helst i verden …

Sikring af din mobil og online bank

SaferVPN krypterer din forbindelse, både på pc’er og mobile enheder. Ingen kan opfange og dekryptere dine oplysninger, da vi leverer kryptering på bankniveau for alle dine ind- og udgående data. For det andet vil du ved at have dit hjemlands IP-adresse ikke hæve nogen flag til din banks svigafdeling og undgå risikoen for at få dem til at blokere dit kort, når du er i udlandet. Afslutningsvis giver en VPN dig mulighed for sikkert at få adgang til din online bank, betale dine regninger sikkert og undgå, at dine kreditkort blokeres, når du rejser. Prøv SaferVPN gratis i dag!

Bank sikkert!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map