8 måder at øge din mobile sikkerhed uden at bremse den

Forøg din mobile sikkerhed uden at falde ned


Der har været en masse taler i nyhederne for nylig om smartphone-sårbarheder og mobilsikkerhed. I dette indlæg fortæller vi dig nøjagtigt, hvordan du gør det beskyt din Android- eller iOS-smartphone mod hacking, vira, spyware og andre trusler uden at bremse det

Din mobiltelefon bærer så meget af dine værdifulde oplysninger, så du vil sikre dig, at de er absolut 100% sikker og beskyttet på alle tidspunkter.

I øjeblikket ejer 90% af amerikanske voksne en smartphone, og 55% af mobiltelefonbrugeren bruger deres telefoner til at gå online, surfe på nettet, udveksle e-mails eller downloade apps, ifølge PewResearch Center Mobile Technology Report. Smartphones er i stigende grad centrale i vores hverdag – vi gemmer og udsætter mere og mere af vores private og personlige data på disse enheder. 

Men sørger vi for, at disse enheder er tilstrækkeligt beskyttet?

En undersøgelse af forbrugerrapporter fandt, at 34% af alle amerikanske smartphonebrugere absolut ikke gør noget for at beskytte deres telefoner. Dette er et vanvittigt antal i betragtning af, at sidste år blev over 3 millioner telefoner stjålet, 1,4 millioner blev mistet eller aldrig gendannet, og halvdelen af ​​alle amerikanske voksne blev hacket sidste år.

Sikkerhed er selvfølgelig en bekymring – men det er også hastigheden. PewResearch Center-rapporten fandt også, at 77% af celleinternetbrugere siger, at de oplever langsomme downloadhastigheder, der forhindrede ting i at indlæses så hurtigt, som de kunne have ønsket. Og af disse celleinternetbrugere er 46% ansigtsoverførselshastigheder ugentligt eller endnu hyppigere.

For at sikre, at din iPhone og Androids er helt sikre og sikre, men stadig kører hurtigt, anbefaler vi følgende 8 tip:

1. Adgangskode Beskyt din skærm

Kan du forestille dig, at mere end 30% af mennesker ikke beskytter deres mobile enheder med en adgangskode? Svært at tro, i betragtning af, hvad en let og ubesværet måde er at beskytte din enhed.

Oprettelse af en skærmadgangskode til din mobile enhed er bydende, da det beskytter dig mod at få dine personlige oplysninger taget, hvis du lader din telefon være uden opsyn, miste den eller den bliver stjålet.

Der er to populære adgangskodemetoder, du kan bruge:

  1. Mønsterlåsen. Dette er en personlig form tegnet på skærmen, der giver adgang. Trækningen mod dette er, at det er hurtigere og lettere end at indtaste en adgangskode.
  2. Den klassiske PIN-kode. Dette er også en hurtig adgangskodemetode, imidlertid, skal du passe på ikke at lægge en kode, der er for grundlæggende og let at knække, så sørg for at undgå “1234”, “4567”, “1111” osv..

Hvis du virkelig ønsker at øge din mobilsikkerhed, kan du også vælge at oprette en længere, mere kompleks adgangskode.

For iOS kan du gøre dette ved at slå din Simple Passcode-indstilling fra. Dette giver dig mulighed for at bruge en længere kode i stedet for den typiske firecifrede kode. Og hvis du har en iPhone 5s eller nyere, kan du endda bruge Touch ID til at oprette en unik fingeraftryksidentitetssensor til din telefon. Det er en hurtig og sikker måde at beskytte din telefon på.

Adgangskode Beskyt din skærm for at forbedre mobil sikkerhedNu giver iPhones dig mulighed for at beskytte din telefon med Touch ID

For Android-telefoner kan du finde muligheden under Skærmlås i sektionen Skærmsikkerhed. Herfra kan du vælge ‘Password’, som giver dig mulighed for at vælge en længere og mere kompleks adgangskode.

2. Lås dit SIM-kort

Nu er en skærmlås nyttig, men det kan ikke forhindre nogen i at fjerne dit SIM-kort og bruge det på en anden telefon. For at forhindre dette er en god anbefaling at oprette en SIM-kortlås i form af et PIN-nummer.

Denne PIN-kode skal indtastes, når en telefon tændes for at tillade netværksforbindelse, hvilket garanterer, at hvis din telefon bliver stjålet, vil den være til meget lille nytte for en tyv.

3. Installer antivirus-apps

Anti-Virus-software er en nøglekomponent i at beskytte din mobilenheds sikkerhed. Disse programmer scanner operativsystemet på en mobilenhed, identificerer risici og fjerner dem. De kører problemfrit i baggrunden på en forudindstillet tidsplan, så brugere af mobile enheder kan være sikre på, at deres enheder er konsekvent beskyttet.

Desuden er mange antivirus-softwareapplikationer designet til ikke at forstyrre den sædvanlige hastighed og ydeevne på din mobile enhed. Faktisk inkluderer de ofte funktioner og er designet til at holde din iPhone eller Android kørende hurtigere.

Tag for eksempel Avira og 360 Security, disse antivirus-apps inkluderer funktioner til at blokere vira, trojanere og malware, men tilbyder også fordele såsom rengøring af unødvendige filer, sparer batteriets levetid og optimerer hastigheder.

AntiVirus App 360-sikkerhed til forbedring af mobilsikkerhed ved at sænke telefonen360 Security er et eksempel på en mobil antivirus-app, der ikke kun giver virusbeskyttelse, men også forbedrer telefonens hastighed.

Alt i alt tager Anti-Virus-apps kun et par minutter at downloade og kan spare dine timers forværring, hvis en telefonvirus brænder på din enhed.

4. Installer sikkerhedsapps

Sikkerhedsapps er fremragende og effektive valg til at løse sikkerhedsproblemer, der er unikke for mobile enheder. En stor fordel for mange mobile sikkerhedsapps er, at de giver brugerne mulighed for fjernbetjening af deres enheder.

F.eks. Apps såsom avast! Tyverisikring, Find min iPhone og Cerberus-sikkerhedsapps til mobilenheder tillader ikke kun, at GPS-sporing afslører den nøjagtige placering af en mistet eller stjålet telefon, men giver dig også mulighed for at låse din smartphone eksternt, hvis du har forlagt den. Giv dig også mulighed for at fjerne følsomme data eksternt, hvis du er bekymret for, at din enhed er faldet i de forkerte hænder.

Sikkerhedsapps til forbedring af mobil sikkerhed ved at administrere din telefon eksterntSikkerhedsapps som FindMyiPhone giver fjernsikkerhed i tilfælde af tab af telefon eller tyveri

Og hvad angår hastigheden? Sammenlignet med den gennemsnitlige appstørrelse på 23 MB kører disse apps mellem 5-7 MB, så de ikke tager meget plads på telefonerne og derfor ikke bremse din telefon, bare hold den sikker i nødstilfælde!

5. Overvågning af dine apptilladelser

Selvom det kan være fristende at vinde gennem tilladelsesbevillingerne til en app, du virkelig ønsker, er det ekstremt vigtigt at være nøje opmærksom på den adgang, disse apps beder om. De kan have en enorm indflydelse på din telefons mobilsikkerhed.

For ikke længe siden forbød Apple hundreder af iPhone-apps, der i hemmelighed indsamlede personlige oplysninger fra dem, der downloadede dem. De fleste af apps blev lavet i Kina, men var tilgængelige over hele verden. Ved hjælp af en software designet til annonceplacering indsamlede disse apps oplysninger om de mennesker, der downloadede dem, inklusive deres e-mail-adresser og iPhone-serienumre, og sendte derefter dataene til softwareudviklerens servere. Yikes.

overvåge apptilladelser til mobilsikkerhedHundreder af apps blev forbudt i Apple Store på grund af en skræmmende privatlivslækage

Moral i historien – det er vigtigt at være forsigtig, når det kommer til de apps, du downloader, og den slags information, de er i stand til at få adgang til. Selv download fra en betroet kilde eller udvikler er muligvis ikke tilstrækkeligt med en garanti. Tag f.eks. De dataovertrædelser, der er sket med den populære app Snapchat, hvoraf den ene udsatte mindst 100.000 stjålne brugerbilleder, den anden hvor navnene og telefonnummeret på 4,6 millioner brugere var lækket.

En enkel måde at forhindre, at dataindtrængen fra en app er, er, når du downloader appen, at være nøje opmærksom og sikre, at anmodningerne om adgang til forskellige funktioner på din telefon er rimelige. For eksempel ville en notat-app ikke have brug for din placering, selvfølgelig en transport-app.

Med alle de stigende tilladelsesanmodninger og krav til download af apps er det nogle gange svært at nægte vis adgang, selvom du gerne vil. Hvis du f.eks. Vil downloade Facebook-messenger-appen, men ikke ønsker, at appen skal have adgang til din opkaldslog, er du desværre heldig.

Det er her en app som XPrivacy er praktisk. Denne open source-app (i øjeblikket tilgængelig til Android) giver dig mulighed for at omgå tilladelsesindstillinger, du ikke kan lide, ved at tilføje disse anmodninger uønsket data (Strålende, ikke?) Der er også MyPermissions, som hjælper dig med at administrere appindstillinger og tilladelser på din telefon. Du modtager advarsler, når apps får adgang til dine private oplysninger, så du kan bekræfte eller tilbagekalde tilladelser med det samme.

XPrivacy bruger næsten ingen hukommelse og batteri, og MyPermissions har en størrelse på 7 MB.

6. Bluetooth-tilladelser

Du forventer måske ikke, at Bluetooth-adgang truer din mobilsikkerhed, men det kan. Hackere kan bruge Bluetooth-tilladelser til ekstern adgang til en telefon og bruge den til at foretage opkald, få adgang til data, lytte til samtaler og surfe på internettet.

Hvis du af en eller anden grund bruger Bluetooth-forbindelse, hvor andre brugere kan oprette forbindelse til din enhed inden for en tæt radius, især et travlt sted såsom en café, bar eller tog, skal du huske at ignorere eller afvise ukendte anmodninger om parring med en enhed.

Overvåg Bluetooth-tilladelser til mobilsikkerhedPas på, når du bruger Bluetooth på overfyldte offentlige steder som cafeer

For at forhindre Bluetooth-sikkerhedstrusler er den bedste forsigtighed for at slukke for enhedens Bluetooth-funktion helt, når du ikke bruger den. At sætte din Bluetooth i ‘ikke-synlig’ tilstand er ikke nok, da der er dårlige apps, der kan tænde din enhed igen.

Mange batteristyringsapps vil automatisk gøre dette for dig, herunder JuiceDefender og Battery Doctor. Så mens du beskytter din telefon, optimerer du også batteriets ydeevne.

7. Krypter din telefons data

Datakryptering af filerne på din telefon er en god måde at sikre mobilsikkerhed i, hvis din telefon falder i hænderne på en tyv, og du ikke kan blokere den eksternt.

Hvad gør datakryptering? I det væsentlige ændrer det elektroniske data og information til uleselig tilstand via algoritmer eller cifre.

Selvom det muligvis ikke er muligt at fuldstændigt kryptere alt, kan du kryptere nogle følsomme filer og meddelelser, der er bedre uberørt!

Datakryptering til forbedring af mobil sikkerhedKrypter dine mobildata, så de er uleselige for alle hackere eller tyve

For iPhone skal du blot aktivere adgangskodelåsen i afsnittet Generelt i menuen med indstillinger. Viola! Dine udgående iMessages skal være krypteret, og nogle data krypteres med en unik nøgle genereret fra din adgangskode. For at sikre, at krypteringen fungerer, skal du kontrollere, at funktionen Databeskyttelse i din adgangskodelås-menu er aktiveret.

For Android skal du åbne enhedsindstillingerne og derefter gå til menupunktet Sikkerhed. Vælg derfra menuelementet Skærmlås, vælg en pinkode eller adgangskode og bekræft (sørg for at skrive denne adgangskode nu – du har brug for den!). Derefter skal du rulle til indstillingen Krypter telefon i Sikkerhedsindstillingerne og vælge indstillingen Krypter SD-kort ved at markere afkrydsningsfeltet. Vælg Næste og bekræft din pinkode. Tryk derefter på Krypter telefon.

Det eneste, der er tilbage, er at vente 30+ minutter, mens krypteringsprocessen finder sted. I løbet af denne tid genstarter enheden flere gange. Efter afslutningen bliver du bedt om at indtaste din valgte adgangskode.

** Bemærk, at du ikke kan vende kryptering til Android. Så hvis du beslutter at dekryptere din enhed, bliver du nødt til at udføre en nulstilling af fabrikken, som vil udslette alle data.

Selvom der er nogle betænkeligheder med hensyn til effekten af ​​datakryptering på mobilhastighed og ydeevne og batteriets levetid, er telefoner lavet i de senere år sandsynligvis kabelforbundet med speciel hardware for at fremskynde kryptering.

8. Brug VPN-software

Sidst men bestemt ikke mindst, at bruge en VPN er en fremragende måde at forbedre din telefons sikkerhed med meget lidt effekt på din telefons hastighed.

Når du opretter forbindelse til SaferVPN, kan du surfe på internettet gennem en krypteret tunnel på bankniveau for at nyde en fuldstændig sikker forbindelse og holde alle dine private oplysninger beskyttet mod hackere og snoopers.

Hvordan SaferVPN leverer mobilsikkerhed

Dette er især vigtigt, når du opretter forbindelse til offentlige trådløse netværk på cafeer, lufthavne, hoteller og busser og tog. Offentlige wifi-netværk er ofte ikke sikret og kan derfor sætte dine personlige data og følsomme oplysninger i fare.

Vores iOS- og Android-apps beskytter alle dine følsomme loginoplysninger, e-mails og forretningsdata, så du behøver aldrig at bekymre dig om at blive eksponeret på din mobiltelefon.

Derudover kører SaferVPNs apps med et enkelt klik til iOS og Android problemfrit i baggrunden og bremser derfor ikke din telefon.

SaferVPN mobile apps problemfrit designSaferVPN-appen kører problemfrit i baggrunden, så den ikke bremser din telefon

Hvis du vil komme i gang med at beskytte din mobiltelefon i dag, så prøv vores 24 timer gratis prøveversion eller tilmeld dig et SaferVPN-abonnement.

Vi håber, du fandt dette blogindlæg informativt og nyttigt. Hvis du har spørgsmål eller anbefalinger om, hvordan du forbedrer din mobilsikkerhed, mens du holder din telefons ydelse hurtig, skal du oprette forbindelse til os på Facebook, Twitter eller Google+. Vi ser frem til at høre fra dig!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map