Pazite na Wi-Fi alate od ananasa: Silicijska dolina ističe hakiranje


Javni Wi-Fi je velika pogodnost. Ali dolazi s puno rizika i ranjivosti. Alati potrebni hakeri za pristup osjetljivim podacima svakim su danom sve manji i dostupniji! Među tim su alatima “Pineapple WiFi” – a na ovom blogu ćemo vam reći više o njima.

Prije nego što pitate, ne, ukusno tropsko voće još nije naučilo koristiti našu tehnologiju ….

U osnovi, alati za ananas su Wi-Fi medene vrpce koje hakeri omogućavaju izvršavanje napada “čovjek u sredini”. Ova vrsta napada događa se kada se hakeri postave na internetsku vezu između vašeg računala i druge strane. S ove pozicije mogu pregledati ili čak mijenjati podatke koji se vraćaju naprijed i nazad.

Nedavna epizoda iz Silicijske doline pod nazivom „Hooli-Con“ istaknula je koliko su ovi alati jednostavni za postavljanje i koliko mogu biti štetni..

* Upozorenje: Spojleri Silicijske doline *

Što su Wi-Fi alati za ananas?

Kad ljudi idu na mrežu, to često rade putem besplatnih, nesigurnih Wi-Fi žarišta. Mogli bi se „prijaviti“ na mjesta na Facebooku, učitati fotografije na Instagramu ili se svađati pripada li ananas na pizzu. Oni mogu koristiti svoju e-poštu, prijaviti se na osobne bankarske račune i obavljati kupovinu kreditnim karticama.

Bez obzira na to što bezopasne ove radnje mogu izgledati, mogu imati strašne posljedice.

Svi smo čuli kako hakeri mogu pristupiti vašim podacima na vašim uređajima. Ono što možda ne znate je koliko bez napora može biti ako imate nešto što se zove Wi-Fi ananas. Ananas je jednostavan uređaj (nažalost nije jestiv) koji omogućuje hakerima postavljanje lažne bežične pristupne točke kako bi privukli korisnike koji se (1) povežu s nečim što izgleda kao normalna mreža i tada (2) nesvjesno daju svoje osobne podatke.

Alat od ananasa može učiniti dvije stvari:

 • Napravite lažnu Wi-Fi pristupnu točku koja je identična okolnim Wi-Fi mrežama ili zvuči zakonito – tj. “Starbucks Wi-Fi.”
 • Automatski se podudara s nazivom prethodno spojene mreže, prevarajući vaše računalo na povezivanje s Ananasom  čak i dok je vaš uređaj zatvoren. Budući da vaše računalo automatski pretražuje pouzdane mreže, kada pogodi Wi-Fi Ananas sa pouzdanim imenom, automatski se povezuje na tu mrežu.

U oba ova slučaja vjerojatno nećete imati pojma da se bilo što neobično dogodilo i rado ćete otkucati – unosite lozinke, korisnička imena, e-poruke, bankarske podatke i druge osobne podatke, kojima svi hakeri sada imaju potpun pristup do.

Koliko je jednostavno koristiti ananas?

1. korak: kupite jedan.

2. korak: Uključite ga.

Ne da biste trebali – to je jednostavno tako lako. Iznenađujuće, Wi-Fi Ananas Nano košta samo 99 dolara. Haker ga jednostavno priključi na svoje prijenosno računalo, odabere željeno Wi-Fi ime i započne emitirati svoj besplatni Wi-Fi signal. Samo tako.  

Silicijska dolina govori sve

Sikejska dolina Mikea Suda i Aleca Berga trendovska je komedija o američkoj tehnološkoj industriji. Richard Hendricks, kojeg glumi Thomas Middleditch, je sramežljiv, prepoznatljiv programer odgovoran za pokretanje tehnološke platforme milijardu dolara nazvanu Pied Piper. Surađujući sa svojim timom pametnih kodera, grupa se bori s uspjehom u konkurentnom poduzetničkom okruženju Silicijske doline.

U nedavnoj epizodi, Richard planira koristiti mobilnu aplikaciju za ilegalno instaliranje softvera Pied Piper kako bi testirao svoje mrežne veze i uslugu pohrane podataka. Jared inzistira na tome da je taj potez nemoralan, odbijajući sudjelovati i naziva Richardov programski napad kao zlonamjerni softver.

Kad Richard protestira, Jared odgovara: “Smanjite raširene cyber-zločine protiv nevinih civila.”

Ali Richard inzistira da je to za veće dobro jer oni pokušavaju svijetu pružiti besplatan Internet. “Zamislite to kao prisilno usvajanje kroz agresivni gerilski marketing.”

Evo snimke tima koji je pokrenuo svoj Wi-Fi napad na ananas:

U osnovi, Richard, Dinesh i Gilfoyle postavili su besramne Wi-Fi Ananas oko Hooli-Con konvencije. Kad polaznici preuzmu aplikaciju za pristup besplatnom Wi-Fi-u, Ananas stavi poslužitelj PiedPiper-a između svih uređaja i stvarnog Wi-Fi-ja, omogućavajući preuzimanje Pied Piper koda na njihove uređaje.

Plan je na kraju propao zbog Richardove ljubomore zbog novog dečka bivše djevojke, Joela. Njegova igra mobilnog telefona, PeaceFare, omogućuje virtualnim ljudima i selima virtualne novčiće i hranu. U uskom smislu, Richard upada u Joelovo računalo i svoj čuvar zaslona “PeaceFare” mijenja u “PoopFare.”

Hak potiče sumnju iz sigurnosti, koji na kraju brzo pronađu tim koji je posadio Ananas oko kongresa. Tim se nekako odvaja sa zlom zavjerom (čak i nakon što telefoni gomile počnu samozapaljivati ​​usred konferencije).

Pogledajte cjeloviti preokret epizode na The Verge!

Važno je biti informiran o tim uređajima i naučiti kako ne biste postali plijen za njih. Iako za vas osobno velika vjerojatnost haka na tehnološkoj konvenciji nije vjerovatno, ti su napadi nevjerojatno jednostavni – i češći nego što možda mislite. Čitajte dalje kako biste saznali kako se zaštititi od ananasa Ananas poput ovih!

Bilješka: Ako niste bili u mogućnosti pratiti epizode sezone 4 u Silicijskoj dolini, pogledajte naš blog: Kako gledati na Silicijskoj dolini u sezoni 4 na bilo kojem mjestu!

Kako se zaštititi

Dvije su ključne stvari koje možete učiniti da biste se zaštitili od alata od ananasa i drugih vrsta napada. 

 • Prvi, isključite Wi-Fi kada ne upotrebljavate svoj uređaj. Možda zvuči glupo, ali vaš uređaj i dalje traži veze, čak i ako je zaključan zaslon uključen. Želite vidjeti sami? SaferVPN vam daje trenutačne obavijesti kad se vaš telefon spoio na nesigurnu Wi-Fi pristupnu točku, čak i dok je vaš telefon u džepu.!
 • Drugo, preuzmite a virtualna privatna mreža (VPN). Iako VPN neće spriječiti vaš uređaj da se poveže s Ananasom, on će osigurati vašu vezu šifriranjem vaših podataka – što znači da su hakeri za Ananas ili bilo tko drugi na javnoj mreži koji gleda na vaš web promet vidjet će samo lukavstvo. Ovi poslužitelji također mijenjaju vašu IP adresu, prikrivajući vašu lokaciju i anonimirajući vašu web aktivnost od vlada, davatelja internetskih usluga i svih hakera ili snoopera koji pokušavaju zaviriti..

Počnite sigurno pregledavati!

Ako želite odmah početi zaštititi svoje uređaje, preuzmite bilo koju od naših vrlo sigurnih VPN aplikacija i započnite pregledavanje putem enkripcije na razini banke i anonimne IP adrese već danas.

Nadamo se da će vam ovaj blog pomoći da ostanete sigurni na mreži. Imate li bilo kakvih povratnih podataka, prijedloga ili zahtjeva za značajku? Slobodno nas kontaktirajte i pridružite nam se na društvenim mrežama! Voljeli bismo čuti od vas.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map