Najveća sigurnosna kršenja u 2014. godini

Najveća narušavanja sigurnosti u 2014. godini


Ove smo godine vidjeli zastrašujući broj velikih kršenja podataka. To samo pokazuje koliko je važno čuvati svoje podatke i lozinke. Pregledajmo kršenja prošlih godina!

iCloud – 100 poznatih osoba, kolovoz

Iako nije velika povreda, “Fappening” je i dalje dobio veliku pozornost u tisku. Stotine golih fotografija slavnih procurile su dok je Appleov iCloud servis probijen u vrlo ciljanom napadu. Vjeruje se da su računi prekršeni lažnim predstavljanjem, no još uvijek nije jasno. Jedno je sigurno, međutim, za veću sigurnost trebali biste početi upotrebljavati dvofaktornu provjeru autentičnosti kada se prijavljujete na svoje privatne račune!

Sony Pictures – 1.000 zaposlenika, studeni

Ogromne količine vrlo osjetljivih korporativnih podataka procurile su dok su Sony Pictures nedavno hakirani. Procurile su privatne informacije o desecima tisuća zaposlenika, zajedno s još 5 neobjavljenih filmova o blockbusterima, kao i vjerodajnice za prijavu na financijske, web servise i račune na društvenim mrežama. Iako ovo ne predstavlja prijetnju za javnost, to je veliki PR skandal za Sony koji se sada suočava sa tužbama svojih zaposlenika – to će kompaniji sigurno koštati mnogo miliona da to riješi..

Američka poštanska služba – 800.000 zaposlenih, 2,9 milijuna kupaca, otkriveni su u studenom

Oko 2,9 milijuna kupaca i 800.000 zaposlenika USPS-a pokvarilo je svoje podatke jer je poštanska služba “nekad” hakirana u 2014. To je bio vrlo sofisticiran hack koji je trebalo da otkrije tjedne odjele osiguranja. Srećom, čini se da nije bilo slučajeva krađe identiteta nakon kršenja.

Snapchat – 4,6 milijuna korisničkih imena i telefonskih brojeva, siječanj

Aplikacija za anonimno slanje poruka Snapchat pokazala se manje anonimnom nego što se prethodno mislilo. Ove je godine došlo do nekoliko kršenja usluge, iako je najgore bilo kada je u siječnju prekršeno 4,6 milijuna korisničkih imena i telefonskih brojeva. U listopadu je bilo i “Snappening”, ostavljajući javno dostupne tisuće privatnih slika i video zapisa. Stoga pazite što objavljujete na tim “anonimnim uslugama” ili ćete tamo možda dobiti samo 15 minuta srama!

Google – 5 milijuna korisnika, rujan

Korisnička imena i lozinke za gotovo 5 milijuna korisnika Gmaila procurile su na ruski Bitcoin forum. Nejasno je je li Google prekršen jer su vjerodajnice možda ukradene iz drugog nesigurnog izvora. Ovo samo pokazuje koliko je važno koristiti sigurne alfanumeričke lozinke, zajedno s različitim lozinkama za različite račune.

Home Depot – 56 milijuna vlasnika kartica, rujan

Pod uvjetom da je najveći prekršaj prodavač, kršenje usluge Home Depot ostavilo je prekršajne podatke o 56 milijuna vlasnika kartica. Zlonamjerni softver posebno je dizajniran kako bi prekršio registra uplata prodavača. Srećom, tvrtka je ponudila besplatan nadzor nad kreditom i zaštitu identiteta za sve klijente koji su plaćali kreditnim ili debitnim karticama u bilo kojoj od pogođenih trgovina Home Home..

JP Morgan – 76 milijuna kućanstava, 7 milijuna malih poduzeća, listopad

Prekršaj u banci JP Morgan Chase & Co se pojavljuje kao jedno od najvećih kršenja podataka u povijesti do sada. Imena, adrese, telefonski brojevi i adrese e-pošte 83 milijuna računa procurili su dok su hakeri pristupili informatičkim sustavima tvrtke. U izjavi je banka otkrila da nisu procurili brojevi računa, lozinke, SSN ili datumi rođenja.

eBay – 145 milijuna korisničkih imena i lozinki, ožujak

Ovo je bilo gadno jer su svi članovi aukcijske stranice prekinuli vjerodajnice za prijavu. Nadalje, tvrtka nije na vrijeme obavijestila korisnike niti ih je zatražila da resetiraju svoje lozinke, što je pogoršalo stvari.

Pogled unaprijed

Obično je potrebno neko vrijeme da se riješe ta kršenja, posebno kada klijenti ili zaposlenici podnose tužbe protiv tvrtke koja je pokvarjena. Na primjer, procjena prošlogodišnjeg kršenja cilja prema kompaniji koštala je više od 148 milijuna američkih dolara do sredine 2014. godine.

Pa što možete učiniti da osigurate svoje i podatke svoje tvrtke? Idemo kroz neke osnove. Prvo svakako koristite sigurne alfanumeričke lozinke koje često mijenjate i ne koristite istu lozinku za više računa. Zatim obavezno uvijek koristite anti-malware, ažurirajte ga i izvodite ga svakodnevno. Konačno, uvijek se povežite s VPN-om kada radite izvan ureda ili u pokretu da biste šifrirali sve svoje ulazne i odlazne podatke tako da ih nitko ne može zabraniti. Ako ne upotrebljavate VPN, svi vaši podaci šalju se kao obični tekst ako ste nezaštićena pristupna točka, pa vas uzimamo na istom WiFi-u bilo tko drugi.!

Isprobajte SaferVPN danas besplatno ili nas kontaktirajte ako je vaša tvrtka zainteresirana za naše sigurnosno rješenje za VPN poduzeća.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map