Internet sigurnost i ostati zaštićen


Internet sigurnost sve je veća briga za sve nas. Oko 70% američke populacije svake godine strada od hakera! Čitajte dalje kako biste saznali više o tome kako ostati zaštićen na mreži.

Što je Internet Sigurnost?

Internet ne samo što korisnicima pruža mnoštvo korisnih informacija, već može pružiti i hakerima vaš vrijedne informacije. Baš kao što zvuči, Internet sigurnost je postupak osiguranja svih dolaznih i odlaznih podataka s vašeg računala dok ste na Internetu. To je više od sigurnosti samo preglednika, to je mrežna sigurnost! Provjerava i štiti sve informacije poslane putem Interneta.

Mnoge naše svakodnevne aktivnosti uključuju internet u različitim oblicima, kao što su: ostati na društvenim mrežama, kupovati, financije, zabava i rad. Uz sve to vrijeme koje provodimo na Internetu, razmislite koliko smo osobnih stvari podijelili poput bankovnih podataka, fotografija i podataka. Očekujemo da će Internet biti siguran i siguran, ali postoji niz ozbiljnih rizika vezanih uz privatnost.

Određene stvari koje su ugrozile našu internetsku sigurnost

Zlonamjerni softver

HostingTribunal.com je nedavno objavio 40 šokantnih činjenica o internetskom hakiranju. Među statistikama su otkrili da se hakerski napad događa svakih 39 sekundi, dnevno se stvori 300 000 novih zlonamjernog softvera i da će se troškovi kršenja podataka u 2019. globalno povećati na 2,1 trilijuna dolara.

Postoji nekoliko zlonamjernih softvera koji su opasni za vaše računalo kojih mnogi od nas nisu svjesni. Ovisno o određenim pretraživanjima i web mjestu, Adware je skočni oglas koji je nametljiv. Izuzetno je jednostavan za uklanjanje, ali i jednostavan za uklanjanje. Špijunski softver zvuči kao nešto izvan filma, ali u stvarnosti je izuzetno opasno. Gleda vaše podatke na internetu i krade vaše podatke poput adresa, kreditnih kartica i brojeva socijalnog osiguranja.

A onda imamo Malware za one koji su dovoljno naivni da ga kliknu misleći da je to antivirusni softver prije nego što shvate da je lažan. Nakon jednog klika imate infekciju na računalu i teško je to se riješiti. Baš kao što možemo da se prehladimo, tako i naša računala mogu dobiti virus koji ih može razboljeti. Svrha virusa je širenje, a to je upravo ono što rade nakon što ubrizgaju kod u računalo.

Slabe lozinke

Lozinke osiguravaju povjerljivost i sigurnost, stoga je važno da budu jednako teške koliko ih možete napraviti i upamtiti! Jeste li ikad primili e-poruku od prijatelja, ali on ih zapravo nije poslao? To je zato što je haker dobio svoju lozinku i koristio je e-poštu kako bi svima u adresaru poslao zlonamjerne poruke. Slabe lozinke također omogućavaju da na vaše računalo uđu razni virusi. Budite pametni i čitajte da biste saznali što treba, a ne o lozinkama!

Javni Wi-Fi

Trebate li brinuti kada koristite javni Wi-Fi? Da! Svi znamo da je najlakši način za pristup internetu dok radite izvan kuće ili ureda, međutim, to je nezaštićena, nesigurna veza. Nemojte se predstavljati rizikom ako koristite laptop za rad u kafiću ili koristite Wi-Fi u zračnoj luci za provjeru svoje e-pošte. Možda ćete pomisliti da nemate ništa posebno ili privatno za sakriti, ali tako je lako hakeri ući u vaše računalo s javnih internetskih veza. Potrebno je samo jedan pogrešno postavljen e-mail o Facebook korisničkoj prijavi ili zaporki banke da vam upropaste dan, pa zaštitite internetsku sigurnost!

Sada ćemo točno reći kako …

Kako možete zaštititi svoju internetsku sigurnost

Svaki put kad se povežete s internetom, podložni ste hakerima. Postoji nekoliko načina kako blokirati sve ove štetne prijetnje nama i našim računalima i zaštititi se dok ste na mreži:

Ojačajte lozinku

Kada stvarate nove lozinke, učinite ih jakim i kreativnim baš onako kako kaže onaj mali dosadni okvir – nemojte to ignorirati, to sugerira s razlogom! Ispada da više od polovice potrošača svoje zaštitne uređaje ne štiti lozinkom što je suludo jer je to tako jednostavno i lako učiniti. Gotovo je kraj desetljeća, a ljudi još uvijek ne stavljaju svoje kreativne šešire dok dolaze sa lozinkama! Neke od najpopularnijih lozinki uključuju, “12345”, “abc123”, “qwerty”, “11111”, “lozinka”. Hajde ljudi, koristite svoje mašte! Izbjegavajte uobičajene lozinke pomoću vašeg imena i rođendana.

Sljedeći put kad se od vas zatraži da stvorite jaku lozinku pokušajte upotrijebiti kombinaciju abecednih i numeričkih znakova. Budući da lozinke razlikuju velika i mala slova, integrirajte velika i mala slova, zamjenjujte slova brojevima. Koristite ove savjete i nadmašite njušku pokušavajući ući u svoje osobne podatke. Ali obavezno zapamtite svoju novu i poboljšanu zaporku, tako da je ne činite previše nejasnom!

Budite oprezni na nepoznatim web lokacijama

Kupovina na mreži je zabavno i jednostavno, ali kupujte mudro i obratite pažnju na zakonite web stranice i krađe identiteta. Možete naići na web mjesto za koje smatrate da je previše dobro da bi bilo istinito, to bi moglo biti zato što jest! Kada kupujete na mreži, odvojite vrijeme i izbjegavajte davati svoje osobne podatke tvrtkama za koje nikada ranije niste čuli. Možete otvoriti internetsku trgovinu i dodati stvari u svoju košaricu, ali kao što smo već spomenuli, pričekajte dok ne budete zaštićeni Wi-Fi prije nego što zapravo obavite kupnju..

Provjerite počinje li URL web stranice https, a ne samo http, jer “s” znači da je zaštićen. I klonite se klika na skočne prozore, ne odgovarajte na neočekivana pitanja i budite oprezni pri preuzimanju besplatnih aplikacija. Posljednje što želite je da ne primate sve što ste naručili putem Interneta i ukradenu kreditnu karticu!

Koristite VPN

Možda ga poznajete kao VPN, virtualnu privatnu mrežu ili uslugu koja vam omogućava pristup pristupu vašim omiljenim streaming uslugama ili ga možda čak i ne koristite ili mislite da ga trebate. Svi bi trebali koristiti VPN! Jedan od najvažnijih čimbenika koje VPN može ponuditi je njegova sigurnost. Osigurava internetsku vezu uređaja koji koristite i jamči da su svi dolazni i odlazni podaci šifrirani od drugih.

Kao što vidite, VPN nije više od gledanja vaših omiljenih emisija s bilo kojeg mjesta na svijetu, nego o upravljanju sigurnošću vašeg interneta. kako nam je rekao SEO KRU Privatna veza koju VPN pruža omogućava vam sigurno surfanje Internetom i zaštitu vaših osobnih podataka dok koristite javne Wi-Fi žarišne točke u zrakoplovnim tvrtkama, hotelima, kafićima i bilo gdje izvan vašeg zaštićenog Interneta.

Pouka priče? Bolje da ostanete sigurni i koristite VPN nego žalite! Usluga SaferVPN omogućuje vam sigurni pristup privatnim mrežama čak i ako koristite javni Wi-Fi putem naše pametne automatske značajke Wi-Fi zaštite..

Ako još nemate SaferVPN, nabavite pretplatu danas (uz 30-dnevno jamstvo povrata novca, nemate što izgubiti!) Ili testirajte SaferVPN besplatno tako da možete ostati podalje od svih tih sumornih hakera i zaista osigurati svoju internetsku sigurnost!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map