8 načina da povećate svoju mobilnu sigurnost bez usporavanja

Povećajte svoju sigurnost za mobilne uređaje bez usporavanja


U posljednje vrijeme dosta se priča u vijestima o ranjivosti smartfona i sigurnosti mobilnog uređaja. U ovom ćemo postu reći točno kako to učiniti zaštitite svoj Android ili iOS pametni telefon protiv hakiranja, virusa, špijunskog softvera i drugih prijetnji bez usporavanja

Vaš mobilni telefon nosi toliko vrijednih podataka da biste bili sigurni da je apsolutno 100% sigurno i zaštićen u svakom trenutku.

Trenutno 90% odraslih Amerikanaca posjeduje pametni telefon, a 55% korisnika mobitela koristi svoje telefone za internet, pregledavanje interneta, razmjenu e-mailova ili preuzimanje aplikacija, navodi se u izvješću PewResearch Center Mobile Technology. Pametni telefoni postaju sve središnji u našem svakodnevnom životu – na tim uređajima štedimo i izlažemo sve više i više naših privatnih i osobnih podataka. 

No, jesmo li sigurni da su ti uređaji adekvatno zaštićeni?

Istraživanje Consumer Reports otkrilo je da 34% svih američkih korisnika pametnih telefona ne čini apsolutno ništa kako bi zaštitilo svoje telefone. Ovo je luda brojka s obzirom na to da je prošle godine ukradeno više od 3 milijuna telefona, izgubljeno ili nikad oporavljeno 1,4 milijuna, a polovica svih odraslih Amerikanaca prošle je godine hakirana.

Sigurnost je sigurno zabrinjavajuća – ali brzina je takva. Izvještaj centra PewResearch također je otkrio da 77% korisnika mobilnog interneta kaže da imaju brze brzine preuzimanja koje su spriječile da se stvari učitaju onoliko brzo koliko bi željeli. A od tih korisnika mobilnog interneta 46% se suočava sa brzinom preuzimanja tjedno ili čak i češće.

Da biste bili sigurni da su vaši iPhone i androidi apsolutno sigurni, ali i dalje rade, preporučujemo sljedećih 8 savjeta:

1. Zaštita zaslona lozinkom

Možete li zamisliti da više od 30% ljudi lozinkom ne štiti svoje mobilne uređaje? Teško je povjerovati s obzirom na to kako je to jednostavan i jednostavan napor zaštititi vaš uređaj.

Stvaranje zaslonske lozinke za vaš mobilni uređaj neophodno je jer vas štiti od uzimanja vaših osobnih podataka u slučaju da svoj telefon ostavite bez nadzora, izgubite ga ili ga ukradu.

Postoje dvije popularne metode zaporke koje možete koristiti:

  1. Zaključavanje uzorka. Ovo je personalizirani oblik nacrtan na zaslonu koji omogućava pristup. Izvlačenje ovoga je brže i lakše nego unošenje lozinke.
  2. Klasični PIN broj. Ovo je također brza metoda lozinke, međutim, morate paziti da ne unesete kôd koji je preobičan i jednostavan za pucanje, pa pripazite da izbjegavate “1234”, “4567”, “1111” itd..

Sada, ako zaista želite povećati sigurnost svojeg mobilnog uređaja, možete odlučiti i za stvaranje dužih, složenijih zaporki.

Za iOS to možete učiniti tako da isključite svoju opciju Simple Passcode. To će vam omogućiti da koristite dulji kod umjesto uobičajenog četveroznamenkastog koda. A ako imate iPhone 5s ili noviji, čak možete upotrijebiti Touch ID za stvaranje jedinstvenog senzora identiteta otiska prsta za vaš telefon. To je brz i siguran način zaštite vašeg telefona.

Zaštita zaslona lozinkom za poboljšanje sigurnosti u mobilnim uređajimaSada iPhone-ovi omogućuju vam zaštitu telefona pomoću Touch ID-a

Za Android telefone tu opciju možete pronaći pod Zaključavanje zaslona u odjeljku Sigurnost zaslona. Odavde možete odabrati “Lozinka” koja će vam omogućiti odabir dulje i složenije lozinke.

2. Zaključajte svoju SIM karticu

Sada je zaključavanje zaslona korisno, no ne može spriječiti nekoga da ukloni vašu SIM karticu i koristi je na drugom telefonu. Da biste to spriječili, dobra preporuka je postavljanje zaključavanja SIM kartice u obliku PIN broja.

Ovaj PIN morat ćete unijeti kada je telefon uključen kako bi se omogućila mrežna veza, što jamči da će lopov, ako vam ga ukrade, biti od vrlo malo koristi..

3. Instalirajte antivirusne aplikacije

Anti-Virus softver ključna je komponenta zaštite vaše mobilne naprave. Ovi programi skeniraju operativni sustav mobilnog uređaja, prepoznaju rizike i uklanjaju ih. Oni rade u pozadini prema unaprijed zadanom rasporedu, tako da korisnici mobilnih uređaja mogu biti sigurni da su njihovi uređaji dosljedno zaštićeni.

Nadalje, mnoge su antivirusne softverske aplikacije dizajnirane tako da ne ometaju uobičajenu brzinu i performanse vašeg mobilnog uređaja. U stvari, često uključuju značajke i dizajnirane su za brži rad iPhonea ili Androida.

Uzmimo za primjer Avira i 360 Security, ove antivirusne aplikacije uključuju značajke za blokiranje virusa, trojana i zlonamjernog softvera, ali nude i prednosti poput čišćenja nepotrebnih datoteka, štednje baterije i optimizacije brzine.

AntiVirus App 360 Sigurnost za poboljšanje sigurnosti mobilnih uređaja sa usporavanjem telefona360 Security je primjer mobilne antivirusne aplikacije koja ne samo da pruža zaštitu od virusa, već i poboljšava brzinu telefona.

Sve u svemu, antivirusne aplikacije trebaju samo nekoliko minuta za preuzimanje i mogu uštedjeti vaše vrijeme pogoršanja u slučaju da telefonski virus ošteti vaš uređaj.

4. Instalirajte sigurnosne aplikacije

Sigurnosne aplikacije odličan su i učinkovit izbor za rješavanje sigurnosnih problema jedinstvenih za mobilne uređaje. Velika je korist mnogim mobilnim sigurnosnim aplikacijama to što omogućuju korisnicima daljinsku kontrolu svojih uređaja.

Na primjer, aplikacije poput avast! Sigurnosne aplikacije za mobilne uređaje protiv krađe, pronađite moj iPhone i Cerberus ne samo da omogućuju GPS praćenje da otkriju točnu lokaciju izgubljenog ili ukradenog telefona, već vam omogućuju i daljinsko zaključavanje pametnog telefona u slučaju da ste ga pogrešno zamijenili. Uz to omogućite vam uklanjanje osjetljivih podataka na daljinu ako ste zabrinuti da je vaš uređaj pao u pogrešne ruke.

Sigurnosne aplikacije za poboljšanje sigurnosti mobilne telefonije daljinskim upravljanjem telefonomSigurnosne aplikacije poput FindMyiPhone pružaju udaljenu sigurnost u slučaju gubitka ili krađe telefona

A što se tiče utjecaja na brzinu? U usporedbi s prosječnom veličinom aplikacije od 23 MB, te aplikacije rade između 5-7 MB tako da ne zauzimaju puno prostora na telefonima i stoga neće usporiti telefon, samo ga čuvajte u slučaju nužde!

5. Nadzor vaših dozvola za aplikacije

Iako je moguće primamiti se kroz odobrenja za dozvolu za aplikaciju koju stvarno želite, izuzetno je važno obratiti veliku pažnju na pristup koji te aplikacije traže. Mogli bi imati ogroman utjecaj na sigurnost mobilnog telefona.

Nedavno je Apple zabranio stotine iPhone aplikacija koje su tajno prikupljale osobne podatke od onih koji ih preuzimaju. Većina aplikacija rađena je u Kini, ali su bile dostupne širom svijeta. Pomoću softvera dizajniranog za postavljanje oglasa te su aplikacije prikupljale informacije o ljudima koji su ih preuzeli, uključujući njihove adrese e-pošte i serijske brojeve iPhonea, a zatim su podatke slali na poslužitelje programera softvera. jao.

nadgledajte dopuštenja aplikacija za sigurnost mobilnih uređajaStotine aplikacija zabranjeno je u Apple Storeu zbog zastrašujućeg curenja privatnosti

Moral priče – važno je biti oprezan kada su u pitanju aplikacije koje preuzmete i vrste informacija kojima mogu pristupiti. Čak i preuzimanje iz pouzdanog izvora ili programera možda nije dovoljno jamstvo. Uzmimo za primjer kršenja podataka do kojih je došlo s popularnom aplikacijom Snapchat, od kojih je jedna otkrila najmanje 100.000 ukradenih korisničkih slika, a druga u kojoj su procurila imena i telefonski broj 4,6 milijuna korisnika.

Jedan jednostavan način sprječavanja provale podataka iz aplikacije je prilikom preuzimanja aplikacije budno paziti i osigurati da su zahtjevi za pristup različitim značajkama na vašem telefonu razumni. Na primjer, aplikacija za bilježenje ne bi trebala vašu lokaciju, naravno, aplikacija za prijevoz.

No, sa svim povećanim zahtjevima za dozvolama i zahtjevima za preuzimanjem aplikacija, ponekad je teško odbiti određeni pristup, čak i ako to želite. Na primjer, ako želite preuzeti aplikaciju za slanje Facebooka, ali ne želite da aplikacija pristupi vašem popisu poziva, nažalost nemate sreće.

Tu nam dolazi program poput XPrivacya. Ova aplikacija otvorenog koda (trenutno dostupna za Android) omogućuje vam da zaobiđete postavke dozvole koje ne volite dodavanjem neželjenih podataka tih zahtjeva (sjajno, zar ne?) Tu je i MyPermissions, koji vam pomaže u upravljanju postavkama i dozvolama aplikacija na vašem telefonu. Primit ćete upozorenja kada aplikacije pristupaju vašim privatnim podacima, tako da možete odmah potvrditi ili opozvati dozvole.

XPrivacy koristi gotovo nikakvu memoriju i bateriju, a MyPermissions ima veličinu od 7 MB.

6. Bluetooth dozvole

Možda ne očekujete da Bluetooth pristup ugrožava vašu mobilnu sigurnost, ali može. Hakeri mogu koristiti Bluetooth dozvole za daljinski pristup telefonu i pomoću njega za upućivanje poziva, pristup podacima, slušanje razgovora i pregledavanje interneta.

Ako iz bilo kojeg razloga koristite Bluetooth vezu gdje se drugi korisnici mogu povezati s vašim uređajem u bliskom radijusu, posebno zauzeto mjesto poput kafića, bara ili vlaka, nemojte zaboraviti ili odbiti bilo koji nepoznati zahtjev za uparivanje s uređajem.

Pratite Bluetooth odobrenja za sigurnost mobilnih uređajaBudite pažljivi kada koristite Bluetooth na prepunim javnim mjestima poput kafića

Kako biste spriječili sigurnosne prijetnje Bluetoothom, najbolja mjera opreza da u potpunosti isključite Bluetooth funkciju vašeg uređaja kad je ne upotrebljavate. Ako Bluetooth postavite u način rada koji se ne može otkriti, nije dovoljno jer postoje loše aplikacije koje mogu ponovo uključiti vaš uređaj.

Mnoge aplikacije za upravljanje baterijama automatski će to učiniti za vas, uključujući JuiceDefender i Battery Doctor. Dakle, dok štitite telefon, optimizirat ćete i njegove performanse baterije.

7. Šifrirajte podatke svog telefona

Šifriranje podataka datoteka na vašem telefonu je dobar način da se osigura mobilna sigurnost u slučaju da vaš telefon padne u ruke lopova i da ga ne možete daljinski blokirati.

Što radi šifriranje podataka? U osnovi mijenja elektroničke podatke i informacije u nečitljivo stanje putem algoritama ili šifri.

Iako možda nije moguće potpuno šifrirati sve, možete kriptirati neke osjetljive datoteke i poruke koje je bolje ostaviti netaknute!

Šifriranje podataka radi poboljšanja sigurnosti mobilnog uređajaŠifrirajte svoje mobilne podatke tako da ih ne mogu čitati svi hakeri ili lopovi

Za iPhone jednostavno omogućite značajku zaključavanja lozinke u odjeljku Općenito u izborniku postavki. Viola! Vaše odlazne iMessages trebaju biti šifrirane, a neki će podaci biti šifrirani jedinstvenim ključem generiranim iz vašeg šifre. Da biste provjerili radi li šifriranje, provjerite je li značajka zaštite podataka u vašem izborniku Zaključavanje lozinke uključena.

Za Android otvorite postavke uređaja, a zatim otvorite stavku izbornika Sigurnost. Odatle odaberite stavku izbornika Lock Screen, odaberite PIN ili lozinku i potvrdite (obavezno upišite ovu lozinku sada – trebat će vam!). Zatim pomaknite se do opcije Šifriraj telefon u Sigurnosnim postavkama i odaberite opciju Šifriraj SD karticu potvrdite potvrdni okvir. Odaberite Sljedeće i potvrdite svoj PIN. Zatim pritisnite Šifriraj telefon.

Sve što preostaje je da pričekate 30+ minuta dok traje proces šifriranja. Tijekom tog vremena uređaj će se ponovno pokrenuti nekoliko puta. Nakon dovršetka, od vas će se zatražiti da unesete odabranu lozinku.

** Imajte na umu da ne možete povratiti enkripciju za Android. Ako odlučite dešifrirati svoj uređaj, morat ćete izvršiti resetiranje na tvornici, čime ćete obrisati sve podatke.

Iako postoje zabrinutosti u vezi s učinkom šifriranja podataka na brzinu i performanse mobilnosti i vijek trajanja baterije, telefoni napravljeni posljednjih godina najvjerojatnije su ožičeni posebnim hardverom kako bi se ubrzalo šifriranje.

8. Koristite VPN softver

Posljednje, ali svakako ne najmanje bitno, upotreba VPN-a je izvrstan način za poboljšanje sigurnosti vašeg telefona s vrlo malim učinkom na brzinu vašeg telefona..

Kada se povežete sa SaferVPN, možete pregledavati Internet putem šifriranog tunela na razini banke kako biste uživali u potpuno sigurnoj vezi i zadržali sve svoje privatne podatke zaštićene od hakera i snajperskih napadača.

Kako SaferVPN pruža sigurnost u mobilnom uređaju

To je posebno važno pri povezivanju s javnim bežičnim mrežama u kafićima, zračnim lukama, hotelima, autobusima i vlakovima. Javne wifi mreže često nisu osigurane i zbog toga mogu ugroziti vaše osobne podatke i osjetljive podatke.

Naše iOS i Android aplikacije štite sve vaše osjetljive podatke za prijavu, e-poštu i poslovne podatke, tako da se nikada ne morate brinuti da biste bili izloženi na svom mobilnom telefonu.

Štoviše, aplikacije SaferVPN jednim klikom za iOS i Android pokreću se u pozadini, pa neće usporiti vaš telefon.

Sigurnosni dizajn SaferVPN mobilnih aplikacijaAplikacija SaferVPN bežično radi u pozadini tako da neće usporiti telefon

Ako danas želite započeti sa zaštitom mobitela, isprobajte naša 24 sata besplatno probno razdoblje ili se prijavite za pretplatu SaferVPN.

Nadamo se da ste pronašli ovaj blog blog informativnim i korisnim. Ako imate bilo kakvih pitanja ili preporuka kako poboljšati sigurnost mobilnog telefona, a da pritom brzo postignete performanse telefona, povežite se s nama na Facebooku, Twitteru ili Google+. Radujemo se što ćemo se javiti s vama!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map