10 kurset kryesore të sigurisë në internet

Kurset më të mira online për sigurinë në internet


Dëshironi të dini se kush po ofron kurse për t’ju ndihmuar të mbroni kundër shkeljeve në internet? Shikoni tonë 10 kurset kryesore të sigurisë në internet!

Shkeljet e sigurisë dhe aksesi tjetër aksidental ose i paautorizuar në të dhënat personale kanë bërë tituj, veçanërisht në vitin 2016. Këtu janë disa që mund të keni dëgjuar për:

 • FACC, një prodhues austriak i pjesëve të hapësirës ajrore, ishte viktimë e hakerave që dolën me 54.5 milion dollarë amerikanë.
 • S. Departamenti i Drejtësisë kishte të dhënat e 10,000 punonjësve të Departamentit të Sigurisë së Brendshme të lëshuara në vetëm një ditë, me 20,000 punonjës shtesë të FBI ditën tjetër.
 • Në mars Snapchat kishte informacionin personal të 700 punonjësve të lëshuar pasi punonjësit ranë për një scam phishing, duke i mashtruar ata në dërgimin e informacionit të tyre personal.
 • Verizon hasi në një shkelje të të dhënave prej 1.5 milion informacionesh të klientëve që shiten në tokë, duke e lënë Verizon përgjegjës për kompensimin e klientëve të prekur.
 • LinkedIn kishte 117 milion kombinime me email dhe fjalëkalim të vjedhura nga hakerat në vitin 2012, dhe për fat të keq, këto informacione u bënë të disponueshme publikisht në maj 2016.
 • Ne shtator, Yahoo! njoftoi se një llogari tronditëse prej 500 milion ishte hakuar në 2014, duke e bërë atë një nga shkeljet më të zgjeruara të të gjitha kohërave.

Me këto vetëm disa nga haket në 2016 vetëm, është jashtëzakonisht e qartë se kushdo dhe të gjithë janë në rrezik të sulmeve të sigurisë. Fatmirësisht, ka shumë kurse në internet, madje disa që janë plotësisht FALAS që ofrojnë trajnime për t’ju ndihmuar të mbroni ju! Disa nga këto janë trajnime të bazuara në punonjës, megjithëse pothuajse të gjithë dyfishohen nga informacioni për rrjetet personale.

Për të ndihmuar në mbrojtjen kundër këtyre lloj sulmeve, gjëja e vetme më e mirë që mund të bëni është të qëndroni të edukuar! Këtu janë 10 kurset kryesore të sigurisë në internet duke ju ndihmuar të bëni vetëm atë!

10 kurset kryesore të sigurisë në internet

1. Menaxhimi i Riskut Ultima – @UltimaRisk

Për 12 vitet e kaluara, Menaxhimi i Riskut Ultima ka qenë një nga programet e trajnimit më të besueshëm në Mbretërinë e Bashkuar në sigurinë e informacionit, vazhdimësinë e biznesit, mbrojtjen e të dhënave për menaxhimin e rrezikut dhe menaxhimin e pasurive të softuerit. Duke ofruar zgjidhje të menaxhimit në bazë të klasës dhe menaxhimit elektronik përmes programit të tyre Alurna, kompania ofron kurse të çertifikimit profesional dhe jo-çertifikatë. Kurset e certifikatës janë të akredituar nga organe të pavarura certifikimi (BCS, Instituti i Profesionistëve të Sigurisë së Informacionit (IISP) dhe si pjesë e Trajnimit të ertifikuar të GCHQ) pasi të keni ndjekur një kurs banimi 3 ose 5 ditë pasuar nga një provim i administruar. Shikoni orarin dhe informacionin e çmimeve të tyre këtu.

2. International Tree Learning – @LearningTree

Tree Learning ka ofruar një akumulim të mbi 400 IT & Kurset e menaxhimit që nga viti 1974. Këto kurse ndryshojnë nga trajnimet individuale (në internet opsione të shpejtuara në një ditë ose në thellësi 2 – kurse trajnimi 5-ditore) dhe trainimi i ekipit (në vend). Këto kurse përfshijnë trajnimin për sigurinë në internet (GCHQ i certifikuar me mundësi të tjera shtesë të çertifikimit) i cili është i strukturuar për të mësuar punonjësit se si të mbrojnë organizatën tuaj kundër kërcënimeve në internet. Shikoni tarifat e tyre të shkollimit këtu.

3. Mësoni të Ardhmen – @FutureLearn

Ofertat e ardhshme Mësoni FALAS kurse online të sigurisë në internet të krijuara për t’ju ndihmuar të mbroni jetën tuaj dixhitale. Ky kurs 8 javor, i zhvilluar nga Universiteti i Hapur dhe Programi Kombëtar i Sigurisë Kibernetike e Qeverisë së Mbretërisë së Bashkuar, ofron certifikime shtesë, duke përfshirë trajnimin e certifikuar GCHQ dhe akreditimin nga IISP. Nëse dëshironi të kuptoni më mirë sigurinë në internet si në shtëpi ashtu edhe në punë, shikoni faqen e tyre në internet për datat specifike të fillimit dhe regjistrohuni për këtë kurs 8 javor!

4. QA Ltd – @QAtraining

QA shpk është një tjetër ofrues kryesor i kurseve të trajnimit, përfshirë çertifikatat në internet. Kursi i tyre i sigurisë kibernetike ka për qëllim të ndihmojë punonjësit e të gjitha niveleve të mbrojnë kundër softuerit me qëllim të keq, kërcënimi i vetëm më i madh për sigurinë e TI-së në vitin 2016. Laboratorët e tyre të mëparshëm Cyber ​​u ofrojnë kompanive aftësinë për të simuluar sulmet kibernetike në jetën reale duke i ndihmuar ata të parashikojnë shkelje të sigurisë pa rrezikuar rrjetin e tyre. Me gjashtë çertifikata të ndryshme në dispozicion, ata ofrojnë gjithçka, nga klasa e ndërgjegjësimit në internet për të gjitha nivelet, në klasa për profesionistët e sigurisë, zbatimin e ligjit & qeveri.

5. Ribotimi i Kibernetikës – @CyberRetraining

Akademia e parë e Kibernetikës në Mbretërinë e Bashkuar, e partnerizuar me @SANSEMEA, trajnimin më të madh në botë për sigurinë kibernetike të themeluar në vitin 1989 që arrin në më shumë se 200,000 profesionistë të sigurisë çdo javë, është krijuar për ata që kanë pak ose aspak përvojë në sigurinë në internet, si dhe ata të cilët dëshirojnë të rimarrin dhe kalojnë nga karriera të tjera. Kjo lëndë e Akademisë së Kualifikimit Kibernetik (e certifikuar GCIH) kërkon një vlerësim në procesin e aplikimit 5 hap i cili do të përcaktojë nivelin tuaj të njohurive për sigurinë në internet para fillimit të kursit, pas së cilës, tarifat do të mbulohen.

6. Coursera – @coursera

Coursera siguron qasje universale në arsim. Organizata ka partnerizuar me universitete dhe organizata të larta për të ofruar kurse online. Nga këto kurse janë një mori opsionesh përfshirë kurset e sigurisë në internet. Për shembull, kursi Cybersecurance Fundamentals është një kurs 7-javor i ofruar përmes Universitetit të Maryland. Megjithëse kurset kërkojnë shpenzime të shkollimit, ka mundësi të ndihmës financiare për ata që nuk mund të paguajnë tarifën.

7. Siguria e Heimdal – @HeimdalSecurance

Siguria e Heimdal ofron 5 javë FALAS kurset e sigurisë në internet kanë për qëllim t’ju mbrojnë nga sulmet. Këto klasa përfshijnë bazat e sigurisë në internet, mënyrën se si funksionojnë sulmet kibernetike, si të kundërveprojnë me pasojat e tyre dashakeqe dhe aftësitë e tjera të sigurisë kibernetike. Ky trajnim konsiston në këshilla hap pas hapi të dorëzuara drejtpërdrejt në kutinë tuaj çdo 2 ditë, duke përfshirë një “Vetëvlerësim të Sigurisë së Lirë”.

8. Aces Cyber ​​- @CyberAces

Cyber ​​Aces Online gjithashtu ofron FALAS, kurse online të sigurisë në internet në partneritet me SANS, liderin global në trajnimin e sigurisë kibernetike. Ky format kursi i hapur përfshin tre fushat themelore të sigurisë së informacionit: Sistemet Operative, Rrjetet dhe Administrimi i Sistemeve. Duke marrë këto kurse, studentët mund të fillojnë kudo nga fillimi i një karriere në sigurinë në internet ose thjesht forcimi i rrjetit të tyre të shtëpisë.

9. Cybrary – @cybraryIT

Cybrary është një nga komunitetet më të mëdha në botë për sigurinë kibernetike që ofron burim të hapur FALAS mësim në internet Siguria në internet. Duke luftuar për revolucionin e arsimit falas, Cybrary ju lejon të zgjidhni nga një larmi e madhe kursesh duke kërkuar vetëm për ndonjë kurs të sigurisë kibernetike që ju dëshironi. Kjo mund të jetë çdo gjë nga kurset e prezantimit, komunikimi i sigurt i të dhënave, apo edhe çertifikatat e avancuara për profesionistë me përvojë të sigurisë kibernetike. Ata madje ofrojnë mësime përmes Aplikacionit të tyre Android!

10. Alison – @AlisonCourses

Ky udhëheqës global në FALAS trajnimi në internet i aftësive të punës ofron 750 klasa për 8 milion studentë aktualë në 250 vende. Lënda e tyre falas në internet që jep mësim mbi bazat e sigurisë së rrjetit është e orientuar drejt atyre që janë të interesuar për profesionalizëm IT ose një karrierë si IT ose administrator i rrjetit. Ndërsa studioni me ritmin tuaj, ju mund të fitoni Diplomën ose Certifikatën tuaj zyrtare Alison duke shënuar 80% ose më të lartë në të gjitha modulet dhe vlerësimet. Si rezultat, ju do të kuptoni faktorët e sigurisë, të tilla si kriptimi, të cilat përdoren për të mbrojtur rrjetin e kompjuterit tuaj.

Ndërsa siguria kibernetike bëhet gjithnjë e më e rëndësishme, dhe siguria në internet shkel edhe më të përhapura, shpresojmë që kjo listë e 10 kurset kryesore të sigurisë në internet ju ndihmon të qëndroni të informuar dhe të arsimuar.

Nëse dëshironi të sugjeroni kurse shtesë ose organizata që nuk janë përfshirë në listë, ju lutem mos hezitoni të na njoftoni!

Dëshironi të vazhdoni të merrni të gjitha lajmet e fundit për sigurinë në internet? Na ndiqni në Facebook, Twitter, LinkedIn dhe Google+, ku gjithmonë ju mbajmë të azhurnuar!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map