Saksikan Piala Dunia Kriket 2019 Online

bola kriket di rumput


Piala Dunia Kriket sudah siap! Ketahui cara menyaksikan kejuaraan dari mana sahaja anda berada.

Kriket adalah salah satu sukan paling popular di planet ini. Dan dengan Piala Dunia Kriket ICC tahun ini sedang berjalan, semua mata tertuju pada England dan Wales kerana sepuluh pasukan terbaik dunia berjuang untuk mendapat tempat teratas!

Piala Dunia Kriket

Piala Dunia Kriket ICC diadakan setiap empat tahun sekali. Kejohanan terakhir, pada tahun 2015, menyaksikan pasukan kriket Australia hampir tidak mengalahkan New Zealand, memenangi gelaran kelima negara itu dalam proses.

Lebih 1.5 bilion penonton menyaksikan keseluruhan permainan. Hebatnya, satu bilion orang menyaksikan perlawanan India vs Pakistan sahaja – iaitu lebih dari sepuluh kali penonton biasa NFL Super Bowl!

Sudah tentu, jika anda sudah menjadi peminat kriket, anda tidak memerlukan kami untuk memberitahu anda tentang betapa popularnya – anda hanya ingin mengetahui tentang kejohanan dan cara menontonnya.

Piala Dunia Kriket ICC 2019 diadakan di United Kingdom dengan alasan dari London ke Birmingham ke Cardiff. Sepuluh pasukan bermain antara satu sama lain dalam beberapa minggu akan datang merangkumi:

 • Afghanistan
 • Australia
 • Bangladesh
 • Inggeris
 • India
 • New Zealand
 • Pakistan
 • Afrika Selatan
 • Sri Lanka
 • India Barat

Dari jumlah tersebut, empat akan berjaya ke pusingan separuh akhir, yang akan diadakan pada 9 dan 11. Julai. Final akan dimainkan pada 14 Julai di London. Pasukan yang menang tidak hanya akan merangkul piala Piala Dunia tetapi juga hadiah wang bernilai $ 4,000,000!

Inilah upacara pembukaan permainan dan pratonton mengenai apa yang diharapkan:

Tempat Anda Boleh Menonton Piala Dunia Kriket 2019 Dalam Talian

Bergantung pada tempat anda berada, anda mungkin menghadapi masalah untuk mengetahui cara mendapatkan live streaming permainan.

Berikut adalah beberapa pilihan, bergantung pada tempat anda tinggal:

 • Sekiranya anda tinggal di United Kingdom, anda boleh mendapatkan liputan semua permainan melalui Sky Sports. Pas sukan TV Now, yang memberi anda semua saluran Sky Sports, berharga £ 8,99 sehari atau £ 14,99 setiap minggu. Untuk masa yang terhad, Sky juga menawarkan tawaran empat bulan dengan harga £ 25 sebulan.
 • Channel 9 Australia mengalirkan semua permainan yang melibatkan pasukan Australia secara percuma. Anda boleh menonton selebihnya dengan akaun Kayo Sports, yang berharga $ 25 sebulan untuk langganan asas. Sekiranya anda hanya memerlukan akses selama beberapa minggu, Kayo memang menawarkan percubaan percuma selama 14 hari!
 • Saluran Willow membawa Piala Dunia Kriket di Amerika Syarikat. Beberapa pelanggan TV premium sudah mempunyai akses ke Saluran Willow melalui penyedia mereka. Mereka yang tidak mempunyai pakej kabel boleh mendapatkan Willow dengan hanya $ 9,99 sebulan melalui Sling TV.
 • Pertaruhan terbaik anda ialah rangkaian Hotstar India, yang menawarkan kriket dan pelbagai rancangan lain dengan harga 299 rupee sebulan. Itu hanya lebih dari $ 4 – berbanding $ 19.99 untuk langganan bulanan Hotstar yang berpangkalan di A.S..

Cara Menonton Piala Dunia Kriket dari Mana sahaja

Sekiranya anda menghadapi masalah untuk mengakses salah satu perkhidmatan ini, ini mungkin kerana anda berada di tempat yang “salah”. Banyak platform hiburan penstriman – termasuk aliran sukan – terikat dengan perjanjian pengedaran yang menghadkan akses kepada siapa mereka dapat.

Pada dasarnya, dengan melihat alamat IP anda, perkhidmatan ini dapat mengetahui dengan tepat di mana dunia anda berada dan dapat memutuskan sama ada untuk menyekat anda – walaupun anda adalah pelanggan yang membayar!

Nasib baik, pergantungan pada alamat IP menjadikan penyelesaiannya sangat mudah. Yang perlu anda lakukan ialah memuat turun VPN seperti SaferVPN dan menggunakannya untuk menukar alamat IP anda.

Inilah cara kerjanya secara ringkas: Apabila anda menggunakan VPN, sambungan Internet anda akan dihantar melalui pelayan jauh yang terletak di negara lain. Apabila keluar dari hujung pelayan itu, anda mendapat alamat IP tanpa nama baru yang berpusat di negara lain.

Hasilnya, platform hiburan yang ingin anda sambungkan akan menganggap anda juga berada di sana, dan mereka akan membiarkan anda menonton.

Lihat video di bawah untuk demonstrasi!

Bermula dengan SaferVPN

Sangat mudah untuk memulakan dengan SaferVPN, dan anda juga tidak perlu mendapatkan langganan berbayar untuk memulakan!

Manfaatkan percubaan percuma kami dan tonton Cricket World Cup dari mana saja di dunia tanpa sebarang bayaran selama tempoh percubaan. Anda juga boleh mendapatkan langganan dengan tawaran pakej tiga tahun masa terhad khas kami.

Walau apa pun, anda akan menyaksikan Piala Dunia Kriket dalam masa yang singkat.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map