Chromecast VPN: Cara Buka Sekatan Sebarang Aplikasi

Chromecast VPN: Cara Buka Sekatan Sebarang Aplikasi


Chromecast, peranti TV popular Google, membolehkan anda melakukan streaming dari telefon, komputer atau tablet secara langsung dari TV anda. Inilah cara menggunakan Chromecast VPN semasa melakukannya!

Kami telah menulis panduan tentang cara menggunakan VPN di Apple TV, Playstation 3, Playstation 4 dan Xbox, tetapi sekarang giliran Chromecast. Oleh kerana peranti ini membolehkan anda menstrimkan kandungan tanpa had dari telefon, tablet atau komputer riba anda, perlu diketahui bahawa tetap selamat semasa mengakses kandungan kegemaran anda lebih penting daripada sebelumnya!

Baca terus dan kami akan memberitahu anda cara menggunakan Chromecast VPN agar anda selalu dilindungi!

Ciri Chromecast

Dengan harga hanya AS $ 35, Chromecast membolehkan anda mengalirkan semua kandungan kegemaran anda dari telefon, komputer atau tablet anda terus ke TV anda. Bagaimana dengan Netflix, Pandora Radio, YouTube, HBO SEKARANG, dan Spotify, hanya untuk menamakan beberapa aplikasi yang disokong?

Sekiranya minat anda lebih cenderung ke arah masa depan kandungan resolusi tinggi, Chromecast Ultra AS $ 69 mungkin lebih sesuai. Versi Chromecast baru ini membolehkan anda melakukan streaming sehingga 4K Ultra HD & Kualiti gambar HDR melalui rangkaian Wi-Fi anda.

Dengan kedua-dua versi Chromecast ini, fungsi utamanya adalah kemampuan untuk mencerminkan, atau “menghantar” secara wayarles, apa sahaja dari peranti anda yang disokong ke TV anda. Pada dasarnya, ini mengubah TV mana pun dengan input HDMI menjadi TV pintar!

Berikut adalah sedikit video mengenai cara kerjanya:

Dengan satu klik butang, anda dapat menonton mana-mana kandungan kegemaran anda pada peranti yang paling menarik di rumah anda.

Sekarang setelah kita mengetahui dengan tepat apa yang dilakukannya, mari kita bahas dengan tepat bagaimana menggunakan Chromecast anda sambil mengekalkan keselamatan anda.  

Dua Cara Menggunakan VPN Chromecast

Beberapa laman penstriman, filem dan muzik terbaik disekat kerana sekatan geo. Ini bermakna anda tidak akan dapat mengakses atau melakukan streaming menggunakan Chromecast anda. Contohnya, jika anda berada di China dan ingin mengakses kandungan Amerika di YouTube, cukup sambungkan ke pelayan AS untuk mengakses laman web versi Amerika dengan akses penuh. Perkhidmatan ini menyekat akses dengan mengesan lokasi geografi alamat IP anda.

Dengan Chromecast VPN, anda boleh melewati sekatan tersebut.

Dengan menggunakan VPN tanpa nama, anda boleh mengelakkan penyekat geo dan mengakses kandungan dari mana sahaja dengan mendapatkan alamat IP baru. Dengan cara ini, anda boleh memperdayakan laman web untuk mempercayai bahawa anda berada di negara lain.

Ini caranya:

 • Buat Hotspot Sendiri
  Penyelesaian yang cukup mudah adalah membuat hotspot maya anda sendiri dengan komputer riba anda. Ia cukup mudah! Cukup sambungkan ke salah satu pelayan SaferVPN (arahan di akhir blog ini) di negara tempat perkhidmatan anda tersedia. Ini menjadikan komputer anda menjadi penghala, mengarahkan lalu lintas anda melalui sambungan VPN anda. Ini menjadikan peranti anda kelihatan berada di mana-mana negara yang anda mahukan!
 • Gunakan Penghala Pra-Pemasangan
  Penyelesaian lain adalah dengan membeli penghala dengan SaferVPN yang terpasang di atasnya. Alat berguna ini juga mengubah alamat IP mana-mana peranti yang disambungkan kepadanya, memberikan anda akses ke laman web mana pun yang disekat di negara anda! Anda mungkin juga ingin membaca panduan kami untuk mengetahui tentang cara melakukan streaming langsung ke TV anda dengan penghala VPN.

Gunakan Panduan Muktamad kami: Buka blokir Laman Web dari Mana sahaja dan strim kandungan dari seluruh planet ini! Klik Untuk Tweet

Penting untuk diperhatikan bahawa kedua-dua Chromecast dan peranti genggam anda disambungkan ke pelayan VPN negara yang sama. Contohnya, jika anda mahu streaming Pandora Amerika, sambungkan kedua-dua peranti ke pelayan AS yang sama melalui Wi-Fi yang sama.

Bagaimana VPN Chromecast Menjaga Anda Selamat

Selain memungkinkan anda memintas sekatan geo, menyembunyikan lalu lintas internet anda, membuka blokir laman web streaming dan mengakses kandungan yang disensor, VPN juga merupakan fitur keselamatan yang wajib dimiliki. Dengan melayari tanpa nama dengan sambungan VPN yang dienkripsi peringkat bank, anda dapat melindungi butiran kad kredit dan perbankan anda, maklumat peribadi, e-mel dan pertukaran peribadi. Dapatkan maklumat lanjut di blog kami yang menerangkan 10 Sebab Anda Memerlukan VPN Tanpa Nama.  

Mulakan sekarang!

Berikut adalah panduan langkah demi langkah mudah untuk menggunakan Chromecast VPN anda dan membuka blokir sebarang aplikasi:
 • Dapatkan pelan SaferVPN, atau mulakan percubaan percuma jika anda belum mempunyai akaun.
 • Sambungkan ke pelayan yang terletak di negara di mana kandungan yang anda inginkan dibenarkan.
 • Akses kandungan yang anda inginkan, dan anda akan melihat bahawa ia berfungsi sama seperti anda berada di negara yang mengalirkannya secara bebas. Anda kini boleh mengakses apa sahaja yang anda mahu streaming menggunakan Chromecast VPN anda, dari mana sahaja!

Jangan ragu untuk menghubungi kami dengan sebarang maklum balas, cadangan atau permintaan ciri. Kami ingin mendengar daripada anda!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map