Feriți-vă de instrumentele Wi-Fi de ananas: Silicon Valley evidențiază hackingul


Wi-Fi public este o comoditate excelentă. Dar vine cu o mulțime de riscuri și vulnerabilități. Instrumentele necesare pentru ca hackerii să acceseze informațiile dvs. sensibile sunt din ce în ce mai mici și mai accesibile în fiecare zi! Printre acestea se află instrumentele „Ananas WiFi”, iar în acest blog, vă vom spune mai multe despre ele.

Înainte de a vă întreba, nu, deliciosul fruct tropical nu a învățat încă să folosească tehnologia noastră … încă.

Practic, instrumentele Ananas sunt miere Wi-Fi care permit hackerilor să efectueze atacuri „om-la-mijloc”. Acest tip de atac se întâmplă atunci când hackerii se plasează pe conexiunea web între computer și o altă parte. Din această poziție, ei pot vedea sau chiar modifica datele mergând înainte.

Un episod recent din Silicon Valley intitulat „Hooli-Con” a evidențiat cât de simple sunt de configurat aceste instrumente și cât de dăunătoare pot fi acestea..

* Avertisment: Spoilers Silicon Valley *

Ce sunt instrumentele Wi-Fi ananas?

Când oamenii merg online, acest lucru le face deseori prin hotspoturi Wi-Fi gratuite și nesigure. S-ar putea să „se înscrie” în locurile de pe Facebook, să încarce fotografii pe Instagram sau să se certe dacă ananasul aparține pizza. Aceștia își pot folosi e-mailul, se conectează la conturile bancare personale și pot face achiziții cu carduri de credit.

Cu toate acestea, pe cât pot părea aceste acțiuni, acestea pot avea consecințe grave.

Cu toții am auzit cum hackerii pot accesa informațiile dvs. pe dispozitivele dvs. Ceea ce poate nu știți este doar cât de fără efort poate fi dacă veți primi ceva numit ananas Wi-Fi. Un ananas este un dispozitiv simplu (din păcate, nu poate fi comestibil) care permite hackerilor să configureze un hotspot wireless fals pentru a atrage utilizatori care (1) se conectează la ceea ce pare a fi o rețea normală, iar apoi (2) să-și ofere detalii personale.

Instrumentele de ananas pot face două lucruri:

 • Faceți un hotspot Wi-Fi fals care este identic cu rețelele Wi-Fi înconjurătoare sau sună legitim – adică „Starbucks Wi-Fi”.
 • Se potrivește automat cu numele unei rețele conectate anterior, păcălind computerul să se conecteze la Pineapple  chiar dacă dispozitivul dvs. este închis. Deoarece computerul dvs. verifică automat rețelele de încredere, când atinge un ananas Wi-Fi cu un nume de încredere, acesta se conectează automat la rețeaua respectivă..

În ambele cazuri, nu veți avea ideea că s-a întâmplat ceva ciudat și veți tasta cu bucurie – introducerea de parole, nume de utilizator, e-mailuri, informații bancare și alte detalii personale, la care hackerul are acces complet. la.

Cat de usor este sa folosesti o ananas?

Pasul 1: Cumpărați unul.

Pasul 2: Porniți-l.

Nu că ar trebui – este atât de ușor. Uimitor, Wi-Fi Ananas Nano costă doar 99 USD. Un hacker îl conectează pur și simplu la laptop, își alege numele preferat de Wi-Fi și începe să emită semnalul Wi-Fi gratuit. Pur si simplu.  

Silicon Valley spune totul

Mike Judge și Alec Berg’s Silicon Valley este o comedie la modă despre industria tehnologică americană. Richard Hendricks, interpretat de Thomas Middleditch, este un programator timid, recluziv, responsabil pentru demararea unei platforme tehnologice de un miliard de dolari numită Pied Piper. Colaborând cu echipa sa de codificatori experimentați, grupul se luptă cu succes în mediul antreprenorial competitiv din Silicon Valley.

Într-un episod recent, Richard intenționează să utilizeze o aplicație mobilă pentru a instala ilegal software-ul Pied Piper pentru a-și testa serviciul de rețea și de stocare a datelor peer-to-peer. Jared insistă că mișcarea este imorală, refuzând să participe și referindu-se la intruziunea programatică a lui Richard ca malware.

Când Richard protestează, Jared răspunde: „Aruncați cibernetice la scară largă împotriva unor civili nevinovați.”

Dar Richard insistă că este pentru un bine mai mare, deoarece încearcă să ofere lumii Internet gratuit. „Gândiți-vă la ea ca la adopție forțată prin marketing agresiv de gherilă.”

Iată un clip al echipei care a lansat atacul de ananas Wi-Fi:

În esență, Richard, Dinesh și Gilfoyle au creat ananas Wi-Fi neplăcut în jurul unei convenții Hooli-Con. Când participanții descarcă aplicația pentru a accesa Wi-Fi gratuit, Pineapples pune serverul PiedPiper între dispozitivele tuturor și Wi-Fi-ul real, permițând descărcarea codului Pied Piper pe dispozitivele lor.

Planul este în cele din urmă dezvăluit din cauza geloziei lui Richard asupra noului iubit al unei foste prietene, Joel. Jocul său de telefon mobil, PeaceFare, permite utilizatorilor să trimită monede virtuale și mâncare către oameni și sate virtuale. Într-o mișcare îngustă, Richard intră în computerul lui Joel și își schimbă ecranul „PeaceFare” în „PoopFare”.

Hackul stârnește suspiciuni din partea securității, care sfârșesc găsind rapid echipa plantată Ananas în jurul convenției. Cumva, echipa scapă de complotul lor rău (chiar și după ce telefoanele mulțimii încep să se ardă de la sine în mijlocul conferinței).

Consultați recapitularea completă a episodului Verge!

Este important să fiți informați despre aceste gadgeturi și să aflați cum să evitați căderea de pradă a acestora. Deși un hack la scară largă dintr-o convenție tehnologică poate fi puțin probabil pentru tine personal, aceste atacuri sunt de fapt incredibil de ușoare – și mai frecvente decât ai putea crede. Citiți mai departe pentru a afla cum să vă protejați de unelte Wi-Fi ananas ca acestea!

Notă: Dacă nu ați reușit să țineți pasul cu episoadele din sezonul 4 din Silicon Valley, consultați blogul nostru: Cum să vizionezi Silicon Valley Sezonul 4 online oriunde!

Cum să vă păstrați protejat

Există două lucruri cheie pe care le puteți face pentru a vă păstra protejat de instrumentele Ananas și de alte tipuri de atacuri. 

 • Primul, opriți Wi-Fi-ul atunci când nu utilizați dispozitivul. Poate suna prost, dar dispozitivul caută în continuare conexiuni chiar dacă ecranul de blocare este activ. Vrei să vezi pentru tine? SaferVPN vă oferă notificări instantanee când telefonul dvs. s-a conectat la un hotspot Wi-Fi securizat, chiar dacă telefonul dvs. a fost în buzunar!
 • În al doilea rând, descărcați o rețea virtuală virtuală (VPN). Deși un VPN nu va împiedica conectarea dispozitivului dvs. la un Ananas, vă va asigura conexiunea prin criptarea datelor dvs., adică hackerii din ananas sau orice altcineva din rețeaua publică care se uită pe traficul dvs. web va vedea doar mesaje. Aceste servere schimbă, de asemenea, adresa dvs. IP, ascunzându-vă locația și anonimizând activitatea dvs. web de la guverne, ISP-uri și orice hackeri sau amatori care încearcă să arunce o privire.

Începeți Navigarea în siguranță!

Dacă doriți să începeți să vă protejați imediat dispozitivele, descărcați oricare dintre aplicațiile noastre VPN extrem de sigure și începeți să navigați cu criptare la nivel de bancă și o adresă IP anonimă astăzi.

Sperăm că acest blog vă va ajuta să rămâneți în siguranță online. Aveți feedback, sugestii sau solicitări de funcții? Nu ezitați să ne contactați și să ne alăturați-ne pe social media! Ne-am bucura sa primim vesti de la tine.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map