Șase sfaturi publice de securitate WiFi (și o soluție sigură)

Laptop și cafea


Citiți mai departe pentru a afla șase lucruri pe care le puteți face pentru a vă proteja pe WiFi-ul public – precum și o soluție cuprinzătoare pentru nevoile dvs. de securitate online.

WiFi public este absolut peste tot în aceste zile. Te plimbi într-o cafenea, lounge aeroport, restaurant fast-food sau hol hotel și bam – rețelele wireless sar din pereți pentru a te invita să te conectezi la Internet.

Și este destul de îngrijit, nu-i așa? Cu ani în urmă, va trebui să aduci un cablu Ethernet împreună cu tine pentru a accesa WiFi public și pentru a lupta cu vecinii pentru priză.

Acum puteți accesa gratuit Internetul aproape oriunde la viteze care cu ani în urmă ne-ar fi făcut să ne învârtim capul – toate profitând în același timp de mâncare bună, băuturi răcoritoare și de un mediu relaxat, dar productiv..

Problema cu WiFi public

Toate acestea fiind spuse, nimic în viață nu este gratuit – Internetul inclus. Este posibil să nu suportați costuri directe imediat, utilizând WiFi-ul magazinului dvs. de cafea preferat, dar fără să luați măsurile de precauție corespunzătoare, este posibil să vă configurați pentru o încălcare a datelor, furt de identitate, să pierdeți controlul asupra informațiilor dvs. private sau mai rău..

Hotspot-urile WiFi publice sunt, în general, deschise pentru toată lumea și de obicei nu sunt criptate. Asta înseamnă că tot ce este nevoie sunt câteva abilități de bază de hacking și / sau instrumente ieftine, precum scanere sau Ananas WiFi, pentru ca oamenii să schițeze să facă una dintre următoarele:

 • Monitorizați-vă traficul web – inclusiv căutările și e-mailurile
 • Capturați parolele pe măsură ce le introduceți
 • Interceptați și redirecționați tranzacțiile financiare
 • Instalați software-ul rău intenționat („malware”) pe computer

Căderea victimei acestor încălcări de securitate cibernetică poate duce la faptul că informațiile dvs. private devin vizibile în lume, dispărând o grămadă de bani fără nici o modalitate de a-l recupera, sau chiar pierderea totală a dispozitivelor sau a conturilor de social media..

Oamenii de pe dispozitive

Cele 6 elemente fundamentale ale securității publice WiFi

Vestea bună: nu trebuie să sacrifici securitatea pentru confortul WiFi-ului public. Este de fapt posibil să rămâneți în siguranță rezonabil pe conexiunile WiFi publice!

Iată principalele noastre șase sfaturi pentru a vă proteja într-o rețea publică – și o sugestie suplimentară care vă va păstra cu adevărat în siguranță oriunde online:

1. Dezactivați distribuirea.

Înțelegem comoditatea de a permite conectarea la distanță și partajarea muzicii, fotografiilor, imprimantelor și multe altele în timpul acasă. Dar a avea toate acestea în aer liber pe o rețea publică este o idee foarte proastă.

Când te afli într-o conexiune WiFi publică, debifează toate casetele din secțiunea Grup de acțiuni a Setărilor de rețea și Internet de pe un computer și din Partajare în Preferințe de sistem pe un Mac.

2. Folosiți software anti-malware.

Ar trebui să vă protejați întotdeauna computerele și dispozitivele mobile de atacuri rău intenționate – de fapt, chiar dacă nu utilizați niciodată WiFi public. Unul dintre cele mai bune moduri de a face acest lucru este prin obținerea unui program anti-malware.

Adevărat, nu este altceva decât să stai la curent cu vaccinările și medicamentele tale. Din fericire, îngrijirea sănătății computerului dvs. este destul de accesibilă sau poate fi gratuită dacă utilizați un serviciu precum Avira.

Pentru mai multe informații, consultați pachetele de software anti-malware preferate de PCMag.

3. Folosiți HTTPS.

Regula generală: nu introduceți informații sensibile – numere de card de credit, numere de securitate socială, parole sau orice altceva doriți să fie păstrat secret – în paginile fără „https” la începutul URL-ului (adresa completă pe care o vedeți către partea de sus a ecranului).

„S” suplimentare indică faptul că conexiunea dvs. cu pagina este criptată, astfel încât terții nu pot vedea informațiile care sunt trimise înainte și înapoi – indiferent de ce este.

Desigur, nu toate site-urile web au această criptare. Citiți mai departe sfatul nostru bonus pentru a afla cum să accesați toate site-urile – chiar și cele „http” – cu un nivel ridicat de securitate pentru criptare.

4. Protejați-vă parolele – și faceți-le unice.

Dacă utilizați aceeași parolă pentru fiecare site sau dacă parola este inclusă în dicționar, nu aveți o problemă. În plus, durata de viață a unei parole nu trebuie să depășească mai mult de câteva luni.

Parolele dvs. ar trebui, în mod ideal, să fie combinații nechibzuite de litere, numere și simboluri, iar acestea ar trebui schimbate frecvent. De asemenea, acestea ar trebui să fie unice pentru fiecare cont – de exemplu, e-mail, Facebook, Amazon etc..

Pentru a gestiona toate acestea, vă recomandăm să folosiți LastPass. Acesta generează rapid parole noi, se înregistrează în conturile dvs. pentru dvs. și stochează totul online, astfel încât să puteți accesa parolele alfanumerice imposibil de reținut de oriunde.

Puteți, de asemenea, să vă scrieți parolele nonsens pe o bucată de hârtie și să le ascundeți – atunci nu le este imposibil de piratat (cel puțin) digital.

5. Activați un firewall.

Un firewall împiedică traficul web nedorit să intre (sau să părăsească) dispozitivul dvs. și poate fi activat atât pe computere Windows cât și pe Mac cu doar câteva clicuri. Dacă îl porniți, adăugați un strat suplimentar de securitate în toate rețelele și poate fi folosit pentru a proteja mașina dvs. împotriva unor străini neprieteni. Puteți afla cum să configurați firewallul aici.

Zid de lumini roșii

6. Confirmați numele rețelei.

Înainte de a încerca să vă conectați la WiFi la Starbucks-ul dvs. local, verificați numele rețelei cu un angajat al personalului – nu doriți să vă conectați la o rețea falsă care pare că ar putea fi adevăratul punct de pornire, dar rulează de fapt unii computerul creeperului.

Acestea fiind spuse, dacă cineva agățat face o rețea cu același nume exact ca și legitim, s-ar putea să nu poți cunoaște diferența. (Consultați următorul nostru sfat pentru a afla cum să vă mențineți în siguranță chiar și din această metodă urâtă de hacking.)

Soluția simplă pentru securitatea WiFi: Obțineți un VPN

Urmând sfaturile de mai sus ar trebui să vă păstreze relativ sigur online. Dar dacă doriți cu adevărat protecție – fără a fi nevoie să vă schimbați atât de mult obiceiurile, va trebui să utilizați un VPN precum SaferVPN.

Prin simpla apăsare a unui buton, un VPN va cripta întregul trafic web, ceea ce face ca toate datele pe care le trimite și să le primească computerul să pară un aspect total în lumea exterioară. Nu contează dacă sunteți sau nu pe un site HTTPS – sau chiar într-o rețea controlată complet în secret de o terță parte. Informațiile dvs. private vor rămâne private.

Acum, că sunteți un profesionist public de securitate WiFi, mergeți și primiți instrumentele de care aveți nevoie pentru a vă păstra în siguranță – există o întreagă lume a cafenelelor care abia vă așteaptă..

Dacă nu aveți încă SaferVPN, înscrieți-vă la un plan sau începe procesul VPN gratuit acum!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map