8 moduri de a vă crește securitatea mobilă fără a o încetini

Creșteți securitatea mobilă fără a încetini


În știri s-a vorbit în ultima perioadă despre vulnerabilitățile smartphone-urilor și securitatea mobilă. În această postare vă vom spune exact cum trebuie protejați-vă smartphone-ul Android sau iOS împotriva hackingului, virușilor, spyware-urilor și altor amenințări fără să o încetinească

Telefonul dvs. mobil conține atât de multe informații valoroase, încât doriți să vă asigurați că acestea sunt absolut 100% securizat și protejat în orice moment.

În prezent, 90% dintre adulții americani dețin un smartphone și 55% dintre utilizatorii de telefoane mobile își folosesc telefoanele pentru a merge online, a naviga pe web, a schimba e-mailuri sau a descărca aplicații, potrivit raportului PewResearch Center Mobile Technology. Smartphone-urile sunt din ce în ce mai centrale în viața noastră de zi cu zi – salvăm și expunem din ce în ce mai multe date private și personale pe aceste dispozitive. 

Dar ne asigurăm că aceste dispozitive sunt protejate în mod adecvat?

Un sondaj privind consumatorii rapoarte a constatat că 34% din toți utilizatorii de smartphone-uri americani nu fac absolut nimic pentru a-și proteja telefoanele. Acesta este un număr nebun, având în vedere că anul trecut au fost furate peste 3 milioane de telefoane, 1,4 milioane au fost pierdute sau niciodată recuperate, iar jumătate din toți adulții americani au fost hacked anul trecut.

Securitatea este, desigur, o preocupare, dar și viteza. Raportul PewResearch Center a constatat, de asemenea, că 77% dintre utilizatorii de internet celular spun că au viteze de descărcare lente care împiedicau lucrurile să se încarce cât de repede și-ar fi dorit. Iar dintre acei utilizatori de internet celular, 46% se confruntă cu viteze de descărcare săptămânal sau chiar mai frecvent.

Pentru a vă asigura că iPhone și Androids sunt absolut sigure și sigure, dar funcționează rapid, vă recomandăm următoarele 8 sfaturi:

1. Parola Protejează-ți ecranul

Vă puteți imagina că mai mult de 30% dintre oameni nu își protejează parola dispozitivele mobile? Greu de crezut, având în vedere ce modalitate ușoară și fără efort este să vă protejați dispozitivul.

Crearea unei parole de ecran pentru dispozitivul dvs. mobil este imperativă, deoarece vă protejează de a lua informațiile personale în cazul în care lăsați telefonul nesupravegheat, îl pierdeți sau îl furați.

Puteți utiliza două metode de parolă populare:

  1. Blocarea modelului. Aceasta este o formă personalizată desenată pe ecran care permite accesul. Atragerea acestui lucru este că este mai rapid și mai ușor decât introducerea unei parole.
  2. Codul clasic PIN. Aceasta este, de asemenea, o metodă rapidă de parolă, in orice caz, trebuie să aveți grijă să nu puneți un cod prea de bază și ușor de fisurat, deci asigurați-vă că evitați „1234”, „4567”, „1111”, etc..

Acum, dacă doriți cu adevărat să vă sporiți securitatea mobilă, puteți alege, de asemenea, să creați o parolă mai lungă și mai complexă.

Pentru iOS, puteți face acest lucru prin oprirea opțiunii dvs. simplă de accesare a parolei. Acest lucru vă va permite să utilizați un cod mai lung în loc de codul tipic de patru cifre. Și dacă aveți un iPhone 5s sau o versiune ulterioară, puteți utiliza chiar și Touch ID pentru a crea un senzor de identitate de amprentă unic pentru telefonul dvs. Este un mod rapid și sigur de a vă proteja telefonul.

Parola Protejează-ți ecranul pentru a îmbunătăți securitatea mobiluluiAcum, iPhone-urile vă permit să vă protejați telefonul cu Touch ID

Pentru telefoanele Android, puteți găsi opțiunea sub Blocarea ecranului în secțiunea Securitate ecran. De aici puteți selecta „Parolă” care vă va permite să selectați o parolă mai lungă și mai complexă.

2. Blocați cartela SIM

Acum, un blocaj de ecran este util, însă nu poate împiedica pe cineva să-ți scoată cartela SIM și să o folosească pe un alt telefon. Pentru a preveni acest lucru, o recomandare bună este configurarea unui blocaj pentru cartela SIM sub forma unui număr PIN.

Acest PIN va trebui introdus atunci când un telefon este pornit pentru a permite conectarea la rețea, ceea ce garantează că, dacă telefonul dvs. va fi furat, va fi foarte puțin util pentru un hoț.

3. Instalați aplicații Anti-Virus

Software-ul Anti-Virus este o componentă cheie în protejarea securității dispozitivului dvs. mobil. Aceste programe scanează sistemul de operare al unui dispozitiv mobil, identifică riscurile și le elimină. Rulează perfect în fundal, într-un program prestabilit, astfel încât utilizatorii dispozitivelor mobile să poată fi siguri că dispozitivele lor sunt protejate în mod constant.

Mai mult, multe aplicații antivirus sunt concepute pentru a nu interfera cu viteza și performanțele obișnuite ale dispozitivului dvs. mobil. De fapt, de multe ori acestea includ funcții și sunt concepute pentru a menține iPhone-ul sau Android-ul să funcționeze mai rapid.

Luăm, de exemplu, Avira și 360 Security, aceste aplicații anti-virus includ funcții de blocare a virușilor, troienilor și malware, dar oferă și beneficii, cum ar fi curățarea fișierelor inutile, economisirea duratei de viață a bateriei și optimizarea vitezei..

AntiVirus App 360 Security pentru îmbunătățirea securității mobile cu încetinirea telefonului360 Security este un exemplu de aplicație anti-virus mobil care nu numai că oferă protecție împotriva virusului, dar îmbunătățește și viteza telefonului.

În total, aplicațiile Anti-Virus durează doar câteva minute pentru a te descărca și îți pot salva orele de agravare în cazul în care un virus telefonic va provoca ravagii pe dispozitivul tău.

4. Instalați aplicații de securitate

Aplicațiile de securitate sunt alegeri excelente și eficiente pentru a rezolva problemele de securitate unice dispozitivelor mobile. Un mare beneficiu pentru multe aplicații de securitate mobilă este faptul că le permite utilizatorilor să își controleze dispozitivele de la distanță.

De exemplu, aplicații precum avast! Aplicațiile de securitate ale dispozitivului mobil Anti-Theft, Find My iPhone și Cerberus nu numai că permit urmărirea GPS să dezvăluie locația exactă a unui telefon pierdut sau furat, ci vă permit, de asemenea, să blocați smartphone-ul de la distanță în cazul în care l-ați înlocuit greșit. În plus, vă permiteți să eliminați datele sensibile de la distanță dacă vă îngrijorați că dispozitivul dvs. a căzut în mâinile greșite.

Aplicații de securitate pentru îmbunătățirea securității mobile prin gestionarea telefonului de la distanțăAplicațiile de securitate, cum ar fi FindMyiPhone, oferă securitate la distanță în caz de pierderi de telefon sau furt

Și în măsura în care afectează viteza? În comparație cu dimensiunea medie a aplicației de 23 MB, aceste aplicații rulează între 5-7 MB, astfel încât acestea nu ocupă foarte mult spațiu pe telefoane și, prin urmare, nu vor încetini telefonul, ci păstrați-l în siguranță în caz de urgență!

5. Monitorizarea permisiunilor aplicației

Deși poate fi tentant să răscolim prin acordările de permis pentru o aplicație pe care o dorești cu adevărat, este extrem de important să acorde o atenție deosebită accesului pe care îl solicită aceste aplicații. Acestea ar putea avea un impact imens asupra securității mobile a telefonului.

Nu cu mult timp în urmă, Apple a interzis sute de aplicații pentru iPhone care strângeau în secret informații personale de la cele care le descărcau. Majoritatea aplicațiilor au fost realizate în China, dar erau disponibile la nivel mondial. Folosind un software conceput pentru plasarea anunțurilor, aceste aplicații au strâns informații despre persoanele care le-au descărcat, inclusiv adresele de e-mail și numerele de serie ale iPhone-ului, apoi au trimis datele către serverele dezvoltatorilor de software. Hopa.

monitorizați permisiunile pentru aplicații pentru securitatea mobilăSute de aplicații au fost interzise pe Apple Store din cauza unei scurgeri înfricoșătoare de confidențialitate

Moralul poveștii – este important să fii prudent când vine vorba de aplicațiile pe care le descarci și de tipul de informații pe care le pot accesa. Chiar și descărcarea de la o sursă de încredere sau a unui dezvoltator poate să nu fie suficientă pentru a garanta. Luăm, de exemplu, încălcările de date care au avut loc cu aplicația populară Snapchat, una dintre care a expus cel puțin 100.000 de poze de utilizator furate, cealaltă în care au fost scurse numele și numărul de telefon de 4,6 milioane de utilizatori..

Un mod simplu de a preveni orice incursiune de date dintr-o aplicație este, atunci când descărcați aplicația, să acordați o atenție deosebită și să vă asigurați că solicitările de acces la diferite funcții de pe telefonul dvs. sunt rezonabile. De exemplu, o aplicație care să ia notițe nu ar avea nevoie de locația dvs., o aplicație de transport, desigur.

Cu toate acestea, cu toate solicitările și cerințele de autorizare din ce în ce mai mari pentru a descărca aplicații, uneori este dificil să refuzi un anumit acces, chiar dacă vrei. De exemplu, dacă doriți să descărcați aplicația de mesagerie Facebook, dar nu doriți ca aplicația să vă acceseze jurnalul de apeluri, din păcate, nu sunteți de noroc.

Acolo o aplicație precum XPrivacy este la îndemână. Această aplicație open source (disponibilă în prezent pentru Android) vă permite să ocoliți setarea de permisiuni care nu vă place prin alimentarea acestor solicitări de date neplăcute (Brilliant, nu?) Există, de asemenea, MyPermissions, care vă ajută să gestionați setările și permisiunile aplicației pe telefon. Primești alerte atunci când aplicațiile accesează informațiile tale private, astfel încât să poți confirma sau revoca permisiunile imediat.

XPrivacy nu folosește aproape nicio memorie și baterie, iar MyPermissions are o dimensiune de 7 MB.

6. Permisiunile Bluetooth

Este posibil să nu vă așteptați ca accesul Bluetooth să vă amenințe securitatea mobilă, dar poate. Hackerii pot utiliza permisiunile Bluetooth pentru a accesa de la distanță un telefon și îl pot utiliza pentru a efectua apeluri, a accesa date, a asculta conversațiile și a răsfoi pe internet.

Dacă, din orice motiv, utilizați conexiunea Bluetooth în care alți utilizatori se pot conecta la dispozitivul dvs. într-o rază apropiată, în special un loc ocupat, cum ar fi o cafenea, un bar sau un tren, asigurați-vă că ignorați sau refuzați orice solicitări necunoscute de a se asocia cu un dispozitiv.

Monitorizați permisiunile Bluetooth pentru securitate mobilăAveți grijă când utilizați Bluetooth în locuri publice aglomerate, cum ar fi cafenele

Pentru a preveni amenințările de securitate Bluetooth, cea mai bună precauție pentru a opri complet funcția Bluetooth a dispozitivului dvs. atunci când nu o utilizați. Introducerea Bluetooth în modul „care nu poate fi descoperit” nu este suficientă, deoarece există aplicații proaste care pot alimenta dispozitivul din nou.

Multe aplicații de gestionare a bateriei vor face acest lucru automat, inclusiv JuiceDefender și Battery Doctor. Deci, în timp ce vă protejați telefonul, veți optimiza și performanțele bateriei sale.

7. Criptați datele telefonului dvs.

Criptarea datelor fișierelor de pe telefonul dvs. este o modalitate bună de a vă asigura securitatea mobilă în cazul în care telefonul dvs. va cădea în mâinile unui hoț și nu veți putea să îl blocați de la distanță.

Ce face criptarea datelor? În mod esențial, schimbă datele și informațiile electronice în stare de citit prin algoritmi sau cifre.

Deși este posibil să nu criptați complet totul, puteți cripta anumite fișiere și mesaje sensibile care sunt mai bine lăsate neatinse!

Criptarea datelor pentru îmbunătățirea securității mobileCriptați datele dvs. de telefon mobil astfel încât acestea să nu poată fi citite hackerilor sau hoților

Pentru iPhone, pur și simplu activați funcția de blocare a parolei în secțiunea Generală din meniul dvs. de setări. Viola! IMessages-ul dvs. de ieșire ar trebui să fie criptat și unele date vor fi criptate cu o cheie unică generată de pe parola dvs. Pentru a vă asigura că criptarea funcționează, verificați dacă funcția de protecție a datelor din meniul dvs. Blocare a parolei este activă.

Pentru Android, deschideți Setările dispozitivului și apoi accesați meniul Securitate. De acolo, selectați elementul de meniu Screen Lock, alegeți un PIN sau o parolă și confirmați (asigurați-vă că scrieți această parolă acum – veți avea nevoie de ea!). Apoi, derulați la opțiunea Criptare telefon din setările de securitate și alegeți opțiunea Criptare card SD, bifând caseta de selectare. Selectați Următorul și confirmați codul PIN. Apoi apăsați Criptați telefonul.

Rămâne doar să aștepți 30+ minute în timp ce are loc procesul de criptare. În acest timp, dispozitivul se va reporni de mai multe ori. După finalizare, vi se va solicita să introduceți parola selectată.

** Rețineți că nu puteți inversa criptarea pentru Android. Deci, dacă decideți să decriptați dispozitivul, va trebui să efectuați o resetare din fabrică, care va șterge toate datele.

Deși există anumite îngrijorări cu privire la efectul criptării datelor asupra vitezei și performanței mobile și a duratei de viață a bateriei, telefoanele fabricate în ultimii ani sunt cel mai probabil conectate cu hardware special pentru a accelera criptarea..

8. Folosiți software VPN

Nu în ultimul rând, dar nu în ultimul rând, utilizarea unei VPN este o modalitate excelentă de a îmbunătăți securitatea telefonului, cu un efect foarte mic asupra vitezei telefonului..

Când vă conectați la SaferVPN, puteți naviga pe Internet printr-un tunel criptat la nivel de bancă pentru a vă bucura de o conexiune complet sigură și pentru a vă păstra toate informațiile private protejate de hackeri și amatori.

Modul în care SaferVPN oferă securitate mobilă

Acest lucru este deosebit de important atunci când vă conectați la rețele publice fără fir la cafenele, aeroporturi, hoteluri și autobuze și trenuri. Rețelele wifi publice nu sunt adesea securizate și, prin urmare, pot pune în pericol datele dvs. personale și informațiile confidențiale.

Aplicațiile noastre iOS și Android vă protejează toate detaliile de conectare sensibile, e-mailurile și datele de afaceri, astfel încât nu trebuie să vă faceți griji cu privire la expunerea pe telefonul mobil.

Mai mult, aplicațiile cu un singur clic pentru iOS și Android ale SaferVPN rulează perfect în fundal și, prin urmare, nu va încetini telefonul.

Aplicații mobile SaferVPN design perfectAplicația SaferVPN rulează perfect în fundal, astfel încât nu va încetini telefonul

Dacă doriți să începeți să vă protejați telefonul mobil astăzi, încercați 24 de ore încercare gratuită sau înscrieți-vă la un abonament SaferVPN.

Sperăm că ai găsit această postare pe blog informativă și utilă. Dacă aveți întrebări sau recomandări cu privire la modul de îmbunătățire a securității mobile, păstrând rapid performanțele telefonului, vă rugăm să vă conectați la noi pe Facebook, Twitter sau Google+. Asteptam sa auzim de tine!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map