Bitcoin investicija: vrijedi li to? Sve što trebate znati

Bitcoin Investment - isplati li se to?


U posljednje vrijeme dosta se brblja o Bitcoinu. Evo svega što trebate znati o bitcoinima, uključujući naše savjete za vaše ulaganja u Bitcoin.

Što je bitcoin?

Bitcoin je digitalna valuta koju je 2008. godine izumio nepoznati programer ili grupa pod pseudonimom Satoshi Nakamoto. Poznat je i kao digitalni novac, kripto valuta, međunarodna platna mreža i internet novca. Bitcoin omogućava razmjenu između bilo kojeg dva korisnika računala, stvarajući “Peer-to-Peer” elektronički novčani sustav “i javni zapis financijskih transakcija.

Postoje tri atributa u kojima Bitcoin nadmašuje tradicionalne valute. To su zapravo temeljne vrijednosti Bitcoina, temeljene na decentralizaciji, otvorenom izvoru i umrežavanju.

Još važnije, napajaju ga korisnici sa nema središnje vlasti ili posrednika.

BITCOIN ČINJENICE:

 • Ukupna vrijednost kovanica u opticaju sada je 40 milijardi dolara.
 • Prosječni broj transakcija dnevno približava se 300.000, generirajući volumen trgovanja od 1,5 milijardi dolara.
 • Bitcoin je postao globalna platforma za stotine startupa, nudeći usluge od trgovanja valutom do pružanja podataka na tržištu i Bitcoin bankomata..
 • Investicijske cijene bitcoina dostigle su rekordne vrijednosti iznad 2900 dolara.

Je Bitcoin Anonymous?

Bitcoin se često naziva “anonimnom valutom”, kada bi se u stvarnosti preciznije opisao kao “pseudonim”, a ne anonimno. To je zato što je svaka transakcija limenka biti prepoznati po njihovim javnim adresama – duge žice od oko 30 znakova. Iako ove adrese ne sadrže ime osobe ili druge identifikacijske podatke, u potpunosti su vidljive javnosti i uz poneki rad prosječnog analitičara mogu se povezati s identitetima korisnika.  

Prije ulaganja u Bitcoin uzmite u obzir sljedeće savjete:

SAVJET # 1: Da biste zadržali svoj identitet, koristite novu adresu za svaku pojedinu transakciju, iako je većina modernih Bitcoin novčanika dizajnirana upravo prema ovoj stvari. Međutim, iako to povećava napore koji su potrebni za otkrivanje identiteta korisnika, to je i dalje moguće – što znači Bitcoin je ne 100% anoniman.

Savjet br. 2: Ako ste stvarno nesretni zbog anonimnosti, uvijek možete upotrijebiti “mikser” ili “bubnjar” koji bacaju oko vaših bitcoina i prelistavaju ih kroz niz adresa dok ih gotovo nije moguće pronaći. Iako ovo zvuči prilično besprijekorno, povjerenje u anonimno pokrenutu uslugu možda ne garantira da će svi vaši bitovi iskočiti s druge strane.  

Sve u svemu, kako “Blockchain forenzika” raste kao industrija, trebali biste pokušati ostati ispred krivulje što je više moguće ako su privatne transakcije i drugi detalji ulaganja u Bitcoin važni za vas.

Želite li znati više o tome kako funkcionira Bitcoin? Pogledajte ovaj kratki i informativan video:

Što je Blockchain i Bitcoin Mining?

Sve bitcoin transakcije bilježe se trajno u distribuiranoj knjizi zvanoj “blockchain” – poput čekovne knjižice transakcija. “Rudari”, uz specijalizirani softver, koriste rudarenje Bitcoinima kako bi riješili matematičke zagonetke potrebne za obradu transakcija na Bitcoin mreži i osigurali ih u blockchain.

Svaki put kada to učine, rudari se nagrađuju s 12,5 BTC-a (otprilike 33 000 USD) po bloku.

Ta se knjiga može javno pregledavati i dijeli je između svih bitcoin rudara i „čvorova“ širom svijeta koji mrežu održavaju sigurnom.

Evo malo više detalja o tome kako funkcionira rudarstvo Bitcoina:

Nažalost, rudarstvo oduzima nevjerojatnu količinu brzo zastarjele opreme i energije. Iako je Bitcoin.com izdao Cloud Mining Services koji omogućuje svakome da zarađuje bitcoine pomoću samo vlastitog računala, gledanje u Bitcoin Investment može biti praktičnije za većinu korisnika.

Može li vam bitcoin investicija dopustiti da kupite bilo što stvarno?

Iako su bitcoin bankomati pojavili se oko određenih trgovina, malo je vjerojatno da mnogi od njih zapravo uzimaju valutu za plaćanje. Umjesto toga, pomoću uređaja možete polagati novac na svoj Bitcoin račun.  
Članak The Guardian opisuje situaciju u kojoj je pisac zamijenio 20 GBP za Bitcoin (što je prevedeno na 0,00923 jednog Bitcoin-a). Pokušali su kupiti DVD u lokalnoj trgovini. 

Žena na šalteru je rekla, “Ne trošite svoj Bitcoin. Zašto biste ih potrošili? Postoji samo ograničen broj koji se može minirati, pa kada dosegnu tu točku, oni će jednostavno rasti. “

To je istina, ali uobičajeno je pretjerivanje od strane onih koji ne razumiju u potpunosti normaciju bitcoina. Iako postoji ograničen iznos od 21 milijun bitcoina i više se ne može stvoriti (što znači da nitko ne može odlučiti da bi trebalo biti više kada je to prikladno), neophodno je pojasniti da svaki bitcoin može podijeliti do 8 decimalnih mjesta.

Iako je 16,5 milijuna bitcoina već minirano, svaki bitcoin dijeli se sa 100 000 000 satoša (najmanja jedinica bitcoin valute).

Iako slučajno DVD možda nećete moći kupiti u nasumičnom prodavaonici, već postoji mnoštvo korisnih stvari koje MOŽETE kupiti na mreži poput rezervacije vlakova za kupnju hrane i pića, letovi s Expedijom, računala s Dell-om, Microsoftom itd.

Trenutna kontroverza: Bitcoin građanski rat

Pitanje: Veličina “bloka.”

Blok opisuje veličinu serija koje se sastavljaju bitcoin transakcije prije nego što se dodaju u blockchain.

Nakamoto je nakon stvaranja ograničio veličinu bloka na jedan megabajt, što znači da sustav može podnijeti najviše sedam transakcija u sekundi. Za usporedbu, platni sustavi poput Visa za to vrijeme mogu obraditi tisuće.

Kako su popularnost i stope transakcija rasli, sustav je usporavao, što je natjeralo korisnike da plaćaju rudarima dodatne naknade kako bi povećali vrijeme obrade transakcija.

No, ako se povećava veličina bloka, rudari će dobiti manje novca za “nagradu za blok” od 12,5 bitcoina.

Kao što bilježi bijeli papir RootStock,

“Ako se veličina bloka Bitcoin ne poveća tvrdom tvrdnjom, kada se sljedeća nagrada za Bitcoin prepolovi, naknada za transakcije Bitcoin može postati previsoko visoka za određene aplikacije.”

Vrijedi spomenuti da je i sam Satoshi Nakamoto 2010. godine izjavio:

„Bilo bi lijepo zadržati datoteke [block chain] što je moguće duže.

Eventualno rješenje će biti da nije briga koliko će dobiti.

No, za sada, iako je još mali, lijepo je držati ga malo kako bi novi korisnici mogli brže ići. Kad na kraju implementiram samo način rada za klijenta, to više neće biti važno. “

Kako se Bitcoin suočava s konkurencijom iz drugih digitalnih valuta, mora se postići konsenzus.

SegWit Split spriječen

Jedna je mogućnost povećala veličinu bloka na dva megabajta, kako bi se transakcije dodale u blockchain. Drugi; Primijenite “Segregirani svjedok” ili, ukratko, SegWit. To bi povećalo ograničenje veličine bloka uklanjanjem potpisnih podataka iz Bitcoin transakcija, oslobađajući prostor za više transakcija.

Odabirom jedne od tih opcija nad drugom, dovelo bi do toga blok lanac split.

Umjesto toga, grupa bitcoin tvrtki smislila je kompromis nazvan “SegWit2x”, koji je predvidio implementaciju SegWita sredinom kolovoza, a zatim povećanje veličine bloka na dva megabajta 3 mjeseca kasnije.

Upravo je taj kompromis dobio službenu podršku gotovo svih rudara.

Rascjep je spriječen – za sada.

Jasno je da Bitcoin treba uspostaviti nekakav sustav upravljanja koji će omogućiti da se kripto-valuta prilagodi zadržavajući svoju sposobnost evolucije. bez oslanjajući se na vođu tipa vladara.

Je li bitcoin investicija vrijedna toga?

Bitcoin posjeduje jedinstvenu kvalitetu, sposobnost prekoračenja granica, nadmašivanje naknada za bankovni prijenos i neprobojnost prema tečajevima bez obzira na trenutno stanje vaše vlade ili banke.

Za one koji trpe posljedice nezasluženog ili nedovoljno dobrog međunarodnog bankarskog sustava, života u ekonomiji u nastajanju ili slobodne posla za klijente u inozemstvu, Bitcoin nudi rješenje koje nikad prije nije bilo dostupno.  

U svijetu, Bitcoin nudi atraktivnu priliku za one koji inače ne mogu pristupiti fondovima na novi način da dođu do ostatka svijeta. Upravo iz tih razloga najveći su kupci Bitcoina bili u Kini – regiji u kojoj građani zaobilaze valutnu kontrolu zbog koje ne mogu uzimati kapital iz zemlje..

Bitcoin se može koristiti i za anonimne donacije organizacija koje lokalne samouprave ne mogu odobriti. Na primjer, LBGT prava, pobačaj, politička oporba itd. Imaju mogućnost pronalaženja podrške putem kripto valute.

Kada ulažete u Bitcoin i druge kripto valute, čest je problem kada ICO (Initial Coin Offering) blokira ulaganja iz vaše zemlje prebivališta. Zemlje poput SAD-a, Kine, Izraela i Singapura imaju vrlo stroge, možda čak i zastarjele investicione propise. Međutim jednostavno rješenje za zaobilaženje geoblokiranja koristi VPN uslugu poput SaferVPN.

Kako koristiti bitcoine za plaćanje sigurnijim VPN

Na SaferVPN cijenimo vašu privatnost i internetsku sigurnost, stoga vam nudimo i ovu opciju plaćanja.

Korištenje VPN-a za Bitcoin omogućuje istu razinu sigurnosti i šifriranja koje često traže VPN korisnici. Korištenje Bitcoina nudi povećanu razinu sigurnosti i anonimnosti u usporedbi s podacima o kreditnoj kartici ili Paypalu. Plaćanja s Bitcoinima također su u korist potrošačima, omogućavajući im preskakanje naknada od 2-3% koje obično naplaćuju kompanije s kreditnim karticama.

Samo odaberite plan koji najbolje odgovara vašim potrebama i jednostavno odaberite Bitcoine na stranici plaćanja. Kako je to lako?

Ako se još niste prijavili, odmah isprobajte naš SaferVPN!

Čak i ako niste razmišljali o investiciji u Bitcoin, možete biti sigurni da je vaš identitet siguran kod nas.

Kakve su vaše misli o bitcoinu? Podijelite svoje misli u odjeljku Komentari u nastavku!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map