Sådan skjules browserhistorik fra din internetudbyder

Skjul browserhistorik fra ISP SaferVPN


Læs videre for at lære præcist, hvordan du forhindrer internetudbydere i at spore dine hver online bevægelse og sælge dine personlige data!

Der er masser af brummer på Internettet lige nu om den nylige ophævelse af FCC’s privatlivsregler. Dette er et direkte resultat af den enkle kendsgerning, at internetudbydere nu har fuld tilladelse til at indsamle og sælge dine personlige oplysninger … og stort set alt andet om dine online aktiviteter – uden din tilladelse.

Nu hvor internetudbydere kan sælge din webhistorik og personlige oplysninger, kan du lære at skjule dine online aktiviteter.

Vi har samlet alt hvad du har brug for at vide om hvordan man blokerer ISP-sporing og skjuler browserhistorik fra en ISP!

Om FCC’s Internet Privacy Regel

I oktober 2016 håndhævede Federal Communications Commission (FCC) regler for smart netneutralitet ved at vedtage en bredbåndsbeskyttelsesregel, som ville begrænse amerikanske internetudbydere fra at få adgang til, opbevare og sælge dine personlige oplysninger.

Desværre solgte Kongressen os, da denne regel hurtigt blev ophævet, hvilket lader internetudbydere give mulighed for frit at sælge dine data og personlige oplysninger til den højeste byder.

Nu kan din internetudbyder sælge dine trafikoplysninger uden selv at behøve høfligt at bede om din tilladelse.

Hvad er en internetudbyder og hvilken type data kan de indsamle?

Internetudbydere (ISP) er de virksomheder, der giver adgang til Internettet, og som har ubegrænset dataindvindingsstyrke over dine personlige oplysninger ved at spore dine hvert skridt online. De kender hvert websted, du besøger, hvilke timer du er aktiv og fra hvilken placering og endda hvilken enhed du bruger. De ser mere end blot et par websteder, du hyppigt, men kan se 100% af al ikke-krypteret internettrafik.

Efter at Kongressen ophævede vores tidligere etablerede fortrolighedsregler, har internetudbydere nu et ubegrænset potentiale til at sælge og gemme alle disse oplysninger til annoncører for at:

 • Indsæt målrettede annoncer baseret på din browserhistorik.
 • Distribuer potentielt personlige oplysninger såsom: navn, adresse, telefonnummer, e-mail-adresse, betalingsdata, sikkerhedskoder og servicehistorik.
 • Brug “Eksplicit betroede proxy” til at slette og potentielt kompromittere krypterede pakker med information.
 • Forudinstaller spyware på dine enheder.
 • Injicér ikke-detekterbare trackingcookies.

Hvis du synes, dette er lidt invasivt, er vi enige!

Ikke kun har de evnen til at distribuere disse oplysninger, men Internetudbydere behøver ikke engang at fortælle kunderne, hvad de egentlig indsamler, eller hvordan de bruger eller deler det. Denne information kan frit sælges uden deres kunders samtykke.

Alarmerende er det ikke engang nødvendigt at tage “rimelige” skridt for at beskytte kundeoplysninger mod uautoriseret adgang, hvilket betyder, at din internetudbyder ikke holdes ansvarlig, hvis nogen hacks deres database.

“Uden disse regler vil internetudbydere være i stand til at overvåge, indsamle og gemme næsten alt hvad du gør online og sælge disse oplysninger til annoncører og dataminingvirksomheder – og bruge dem til at opbygge en næsten komplet profil af din online aktivitet,” sagde Evan Greer af kamp for fremtiden.

Kan du vælge din internetudbyder?

Hver ISP kører efter deres egen moralske pil, hvilket betyder, at hvis din lokale ISP beslutter at bruge hver af disse invasive foranstaltninger og udnytte deres kundes personlige oplysninger, er det helt op til dem.

Vi foreslår, at du prøver at finde en internetudbyder, der tager dit privatliv i deres egne hænder og respekterer dine personlige oplysninger. Her er en liste over dem.

Desværre er det muligvis ikke så enkelt at vælge din foretrukne internetudbyder, da mange mennesker ikke har noget valg afhængigt af deres placering.

Hvis dette er tilfældet for dig, skal du ikke bekymre dig. Vi har alt, hvad du har brug for at vide, så du kan lære at skjule browsningshistorik fra en internetudbyder og blokere ISP-sporing.

Sådan skjules browserhistorik fra en internetudbyder

Vi har samlet de 3 øverste indstillinger, du kan bruge til at skjule browseshistorik fra en internetudbyder.

Brug HTTPS overalt:

På din søgelinje har nogle websteder HTTP, mens andre har HTTPS. Hvert websted, du besøger, skal ledsages af et låst hængelåsesymbol og ordet “Sikker” til venstre for HTTPS. Electronic Frontier Foundation tilbyder HTTPS Everywhere, en browserudvidelse, der krypterer dine oplysninger og blokerer ISP-sporing.

Når du er tilsluttet HTTP-websteder, tvinger HTTPS Everywhere webstedet til at kryptere dine data, hvis webstedet understøtter HTTPS.

Selvom dette beskytter indholdet af dine oplysninger, kan din internetudbyder stadig se hvert af de websteder, du besøger. For eksempel kan din internetudbyder se, at du har besøgt Facebook, men den kan ikke se dit feed, mens du er der.

Huske: Din browsers private eller inkognitotilstand forhindrer IKKE internetudbydere i at overvåge din internetaktivitet.

Brug Tor:

Hvis du vil holde alle browsningsoplysninger skjult og blokere ISP-sporing, er Tor en absolut sikker metode. Tor-browseren krypterer din trafik og forhindrer effektivt internetudbydere og andre i at spore dine online aktiviteter ved at funnle din trafik gennem en række virtuelle tunneler.

Ulemper sammenlignet med en VPN:

Browseren tilbyder fuldstændig anonymitet, så brugerne endda kan table i det mørke web, men mange brugere synes Tor er lidt kompliceret og mindre praktisk end en VPN af følgende grunde:

 • En VPN krypterer al transmitteret trafik, mens Tor kun beskytter de oplysninger, du sender via Tor-browseren. Enhver anden enhed eller anvendelse vil ikke blive anonymiseret.
 • Tor er ikke kompatibel med websteder, der kører Cloud Flares sikkerhedssoftware, som de fleste websteder bruger på nettet. 
 • Næsten hver gang du indtaster et nyt domæne, skal du indtaste en sikkerhedskaptcha for at bevise, at du er menneskelig, en opgave, der bliver mere irriterende, jo mere du gennemser.
 • Regeringsorganer som NSA er ekstremt mistænkelige over for nogen, der bruger Tor, selv når dine intentioner er ærlige.
 • Du vil muligvis bemærke et fald i din internethastighed afhængigt af ruten for din Tor-trafik.

Brug et betalt virtuelt privat netværk:

Et Virtual Private Network (VPN) giver dig praktisk talt mulighed for at ændre IP-adresser og sende dine oplysninger gennem en krypteret tunnel, så du kan gennemse anonymt og maskere dine online aktiviteter.

Selvom der findes gratis VPN’er, skal du aldrig have tillid til en gratis service (eller urealistisk billig) til at bekymre dig om dit privatliv eller beskytte dine personlige oplysninger. Disse ‘for gode til at være rigtige’ tjenester er typisk bare det.  

En god VPN vil love at ikke logge din trafik eller IP-adresse, tilbyde stærk, ajourført kryptering, ekstra genstande såsom en internet-kill-switch, automatisk wifi-sikkerhed og faktisk med vilje andragender om generel internetsikkerhed og friheder overalt i verden. 

I modsætning til brugere af Tor, der risikerer at gøre sig selv til et mistænkeligt mål for myndigheder eller internetudbydere, der muligvis begynder at undre sig over, hvorfor du bruger et medium, der er tilknyttet det mørke web, krypterer en VPN simpelthen al internettrafik og dirigerer den gennem forskellige servere . Derudover kan din internetudbyder ikke se din browsertrafik, noget indhold, der transmitteres via Internettet, eller injicere målrettede reklamer, så du kan skjule browserhistorik fra en internetudbyder. 

Tjek din status:

Når du har valgt din foretrukne metode til anonymitet, skal du tage et øjeblik for at sikre dig, at dine oplysninger faktisk er sikre. Du kan gøre dette ved at bruge  IPLeak.net og DNS-lækagetest for at kontrollere, om nogen af ​​dine oplysninger transmitteres.

Hvad du kan gøre for at beskytte dit online privatliv

Det faktum, at internetudbydere ikke holdes ansvarlige for “rimelig” beskyttelse af dine personlige oplysninger, er det rimeligt at sige, at kryptering af dine data er vigtigere end nogensinde før.

For at finde ud af, hvordan du kan hjælpe i kampen for digitalt privatliv, tjek Electronic Frontier Foundation og fortæl dine valgte embedsmænd, hvad du synes om FCC-reglerne og Kongres bestræbelser på at ophæve dem.  

Hvis du gerne vil begynde at beskytte dit online privatliv, skal du downloade en af ​​vores meget sikre VPN-apps og begynde at gennemsøge med bankniveaukryptering og en anonym IP-adresse i dag.

Vi håber, at denne blog hjælper dig med at opnå det komplette privatliv, du fortjener online. Har du nogen feedback, forslag eller anmodninger om funktion? Du er velkommen til at kontakte os og melde dig på sociale medier! Vi vil meget gerne høre fra dig.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map