Pas på Cybersikkerhedsrisici Denne feriesæson

Uhyggelig nøddeknækker


Se efter disse cyber-risici før, under og efter denne feriesæson.

Feriesæsonen er en tid for familie, venner, sjov, kastanjer, der steger på åben ild, og – ligesom det eller ej – masser af shopping.

Tilbage på dine forældres dag havde de største julehandelsrisici at gøre med lommetyve, skræmmende Santas og trække sig ud af indkøbscenterets parkeringsplads med dine tasker stadig på toppen af ​​bilen. Folk der lever dengang aldrig drømte at skulle afværge cyberkriminelle handlinger, undgå tyveri af kreditkort eller kontrollere for kryptering, inden du foretager et køb.

De var heller ikke nødt til at bekymre sig om gaver som ure, tv’er eller bamser, der blev hacket af det virkelige liv. Men med fremkomsten af ​​”Internet of Things” ser det ud til, at alt i disse dage har en måde at oprette forbindelse til internettet og placere vores data på steder, hvor vi ikke forventer, at de skal gå.

50 år senere, for al den bekvemmelighed, som moderne teknologi har bragt os, er den kommet med en masse farer. Læs i forvejen for at lære om nogle af de største online risici, du skal være opmærksom på i denne feriesæson.

Bamse på fortovet

^ Denne bamse kræver, at du opretter forbindelse til Internettet, så glem ikke din adgangskode.

Shopping risici

I gamle dage skulle du gå gennem indkøbscenteret med ømme fødder, trætte arme og alt for meget butik julemusik ringer i ørerne. Men disse tider er væk. Nu kan du udføre din julehandel bogstaveligt talt hvor som helst på Jorden – mens du venter på din næste flyvning, når du får en kop kaffe på gadehjørnecaféen, eller bare fra den varme komfort i din sofa.

Hvis du er ligesom de fleste amerikanere, foretager du det meste af din ferie shopping online i år. Og som du gør, er nummer én ting du skal sørge for at gøre shop ved hjælp af en krypteret forbindelse. Det betyder ikke noget, om du er på et usikret websted eller et internetnetværk – hvis din forbindelse er kompromitteret, kunne snoopers let finde ud af:

 • Hvad du købte
 • Hvor det bliver sendt til
 • Dine adgangskoder og kontooplysninger
 • Dine kreditkortoplysninger
 • Dine betalingskortoplysninger
 • Din faktureringsadresse

mand bruger laptop i cafe

^ Denne fyr er temmelig glad for, at han fik alle sine ferieshopping gjort … men det offentlige netværk, han var på, var ikke krypteret, så fyren i baggrunden stjal sit betalingskortnummer.

Så hvilke slags webforbindelser er mest sårbare? Nå, offentlige netværk er ret farlige for en. (Tænk biblioteker, hoteller, lufthavnsstuer, kaffebarer osv.) Alt, hvad det kræver, er en rimelig dygtig hacker til at bruge et par billige “sniffe” -værktøjer til at identificere dine adgangskoder, når du indtaster dem – eller endda opfange dine økonomiske detaljer, så snart du klikker på “Bestil ordre.”

Selv dit hjemmenetværk er måske ikke så sikkert, som du tror, ​​det er. Selvfølgelig kan du sikre dig, at din router har alle de nyeste opdateringer og ændrer din adgangskode hver anden uge. Det kan forhindre fremmede i at logge ind på dit hjemmenetværk, men det forhindrer ikke din internetudbyder i at overvåge, hvad du gør online. Denne information kan sælges til annoncører og andre virksomheder, der bygger en online profil af dig.

Risici ved dine gaver

Flere internet-tilsluttede enheder vil blive købt og solgt denne jul end nogensinde. Ting som termostater, droner, motionscykler og endda babymonitorer bruger internetforbindelser for brugernes bekvemmelighed.

Desværre har ikke alle internetaktiverede enheder det samme sikkerhedsniveau.

For eksempel bruger din PlayStation 4 kryptering – hvilket er godt! Men det kan muligvis dele dine oplysninger med tredjepart – og du skal sandsynligvis oprette tofaktorautentisering på din konto for at holde dig dobbelt sikker fra folk, der foretager uautoriserede køb. Bortset fra det er din PlayStation et ret sikkert produkt.

I den anden ende af spektret bruger FREDI babymonitor angiveligt ikke kryptering, har ikke automatiske sikkerhedsopdateringer, og virksomheden ser ikke ud til at administrere sikkerhedssårbarheder godt. Og hvis du glemmer at ændre standardadgangskoden, er det tilsyneladende ikke noget problem at gætte – for dig eller creepers. (Det skyldes, at det er “123”.)

Hvid gaveæske foran fyrretræer og varm chokolade

^ Hvad er der i kassen? Vi er ikke sikre, men det forbindes sandsynligvis til Internettet.

Du kan selv tjekke dine enheder ud i Mozilla Foundation’s rapport “Privatlivets fred ikke inkluderet”. Nej, vi ønsker ikke at lægge en skygge på julegaver – men i spændingen over at opsætte dine pæne nye enheder denne jul, skal du stadig være forsigtig.

Hvordan en VPN kan hjælpe med at holde dig sikker

En VPN kan hjælpe med at beskytte dig mod mange af disse farer. Dette skyldes, at når du kører dine enheds webforbindelser gennem en VPN, kører du det gennem en sikker “tunnel.” (SaferVPN går så langt som at bruge en 256-bit bankniveau krypteringsstandard, så du ved, at dine data er beskyttet.) Du kan endda tilslutte din router selv til SaferVPN.

Uanset hvad du køber, sælger eller gør online, beskytter en VPN din online aktivitet.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map