Hvad skal jeg gøre, når din sociale mediekonto er hacket

bærbar computer med hacker-klistermærke og rejsemærkater


Hvis du har mistet kontrollen over din konto, skal du ikke lede længere! Vi er her for at detaljere hvert trin, du skal tage for at genvinde adgang til din konto og forhindre, at et andet socialt mediehack sker igen i fremtiden. Kun du kan sikre dig, at dine data er sikre!

Mens en lille skala på sociale medier kan omfatte pinlige sociale medieindlæg, har der også været en enorm stigning i store angreb, der kan føre til skadeligt datatab og endda identitetstyveri!

Hvis din sociale mediekonto bliver hacket, redigerer du simpelthen ikke at ændre din adgangskode dig. Kender du de andre skridt, du skal tage for at sikre dig, at hackeren ikke har klaret din konto til successive angreb? Her er alt hvad du har brug for at vide for at holde hackere ubestemt!

Hvad er risiciene ved en social media hack?

Lad os sige, at du får nogle beskeder fra dine venner, der siger, at du har sendt et par skitserede beskeder. Det er sandsynligt, at din computer ikke kun er på fritz, selvom det er det, vi alle gerne vil tro på. Når du er offer for et hack på sociale medier, skal du overveje, at denne person har fuld adgang til din konto. 

Selv hvis kun et websted bliver hacket, kan dine andre konti også blive hacket.

Hackere får ikke bare adgang til dit brugernavn og din adgangskode. Hvis du bruger den samme adgangskode på andre websteder, vil de sandsynligvis også få adgang til hver af dine andre konti. Hvis du f.eks. Er knyttet til din Instagram, er det to konti, der nemt kan hackes! Tilsvarende, hvis din Twitter er knyttet til din Instagram, så voilà! Fuld kontoadgang.

Lad os overveje, hvilke oplysninger de muligvis kan få fra disse konti. Din fødselsdato er sandsynligvis på din Facebook, dine personlige e-mails er låst på disse sider, dit telefonnummer er sandsynligvis synligt for hackeren, de kan sende beskeder til alle i dine kontakter osv. Husk, dette er ikke bare pinligt, men dine kontakter kan endda faktisk ende med at sende dem penge …

Det er mere end bare dine adgangskoder, der er i fare.

Det er ikke svært at forestille sig, hvordan denne tendens fortsætter med at akkumuleres, og lader en angriber endda udføre identitetstyveri ved hjælp af dine personlige oplysninger. Alt dette kan påvirke ikke kun dit omdømme online (især hvis du er en forretning!), Men også din økonomi.

Hvordan ved jeg, om min konto er blevet hacket?

Ikke alle får en direkte besked fra deres e-mail eller sociale mediewebsted om, at deres konto er kompromitteret. Derfor ved du måske ikke med det samme, at der er noget galt med din konto, især hvis angriberen kun foretager små ændringer eller sender periodiske meddelelser. Nogle almindelige tegn på, at du har været offer for et hack i sociale medier, er:

 • Hvis der er NOGEN opdateringer på din konto, som du ikke har offentliggjort selv
 • Hvis nogen fortæller dig, at de har modtaget beskeder fra din konto, som du ikke har sendt (tjek lejlighedsvis dine sendte meddelelser)
 • Nye spil eller apps, der er knyttet til din konto (disse kan omfatte køb)
 • Hvis du får en anmeldelse om, at du har foretaget ændringer på din konto
 • Eventuelle andre handlinger på din konto, f.eks. Venskab, følge / fjerne, blokere osv.

Hvordan blev min konto hacket?

Det er vigtigt at forstå nøjagtigt, hvordan et socialt mediehack fandt sted for at forhindre yderligere angreb i fremtiden. Her er de mest almindelige måder hackere får adgang til din konto:

 • Malware på din enhed
 • Selve webstedet bliver hacket
 • Din sikkerhedssoftware er forældet
 • Du klikkede på et skadeligt link i en e-mail, direkte meddelelse eller på en webside
 • Svage eller ofte anvendte adgangskoder
 • En tredjepartsapp, som du har godkendt, bliver overtrådt

Tjek, hvor nemt det er at hacke ind i et firma.

Video: Se denne hacker pause i et firma

Hvad skal jeg gøre, hvis din konto blev hacket

Hvis du opdager en social media hack, er der et par skridt, du skal tage, straks:

 • Tjek din computer for malware: De fleste hackere indsamler adgangskoder ved hjælp af malware. Kør en fuld virusscanning på din computer for at fjerne skadelige filer og programmer. Genstart computeren, og kør scanningen endnu en gang for at være sikker. Ændring af dine adgangskoder uden at rense dit system kan muligvis ikke låse hackere ud af dine konti.
 • Nulstil din adgangskode: Hvis du bruger det kompromitterede kodeord på et andet sted, skal du også ændre det der. Du skal også gøre din adgangskode stærkere, end du havde den før. Dette skal være 10 tegn lang og bruge store bogstaver, små bogstaver, tal og symboler.
 • Aktivér totrinsbekræftelse (2SV): 2-trins-bekræftelse tilføjer et ekstra lag af sikkerhed til din konto. Ved at kræve en speciel kode sendt til din telefon, når dine kontoindstillinger ændres, kan du sikre dig, at du altid er opmærksom på, om nogen forsøger at komme ind på din konto.
 • Tilbagekald tilladelser fra apps fra tredjepart: Gå gennem dine autoriserede tredjepartsapps, og fjern alt det, du ikke har brug for. Mange af os klikker uforsigtigt på “autoriser” uden at indse, hvor meget information du lader dem få adgang til. Hvis denne app overtrædes, er du et mål.
 • Kontroller, at dit system er opdateret: Faktisk skal du indstille din computer til automatisk at opdatere automatisk, så du får beskyttelse mod nye angreb så hurtigt som muligt.
 • Underret venner og familie: Selvom de fleste mennesker er klar over, at det sandsynligvis ikke var, at du sendte invitationer til at købe en mirakel-vægttabskur, er det værd at dobbeltkontrol, at de fik notatet. Fortæl dine venner og familie, at du er blevet hacket, især i tilfælde af, at de modtog pengeanmodninger. Dette gælder især, hvis hacket var resultatet af malware eller ondsindede links.
 • Kontroller dine e-mail-indstillinger: Kontroller dine mailindstillinger, da hackere kan ændre dine indstillinger for at videresende en kopi af dine e-mails. Du skal også gennemgå din signatur for at sikre dig, at de ikke har efterladt nogen skjulte koder eller spor. Glem heller ikke at tjekke for en aktiveret auto-responder, der har til formål at omdanne din e-mail til en spam-maskine.
 • Rapporter eventuelle spam eller svindel: Sørg for at rapportere overtrædelsen, så webstedet kan forhindre angrebet i at sprede sig.
 • Kontakt support: Hvis du ikke har adgang til din konto, skal du kontakte support for at genvinde kontrol.

Phishing, svindel og hukommelse

Hvis din konto blev hacket, skyldtes det sandsynligvis spam phishing og svindel. Det er værd at tage et øjeblik at opdatere din hukommelse om, hvordan disse ondsindede links ofte ser ud, og hvordan du kan undgå dem i fremtiden.

Det er fair at sige, at alt online, der lyder for godt til at være sandt, sandsynligvis er. Selvom det ville være rart at have nogle længe mistede fjerne familiemedlemmer, der gerne vil give dig millioner af dollars, og alt hvad du skal gøre er at sende dem dine kontooplysninger – vi er smuk positive, de prøver bare at få adgang til dine økonomiske oplysninger. Åh, og endnu vigtigere, brug sikre netværk og beskyt dig selv ved hjælp af en VPN.

Gennemse privat med SaferVPN

Med SaferVPN krypteres dine data altid ved hjælp af bankniveau 256 AES-kryptering. Hjælp med at forhindre et socialt mediehack ved at sikre dig, at dine personlige data aldrig udsættes online.

Hvis du endnu ikke har SaferVPN, skal du få et abonnement i dag (vi tilbyder en 30-dages pengene-tilbage-garanti, har du intet at tabe!) eller prøv SaferVPN gratis så du kan nyde ro i sindet online.

Har du nogen feedback, forslag eller anmodninger om funktion? Du er velkommen til at kontakte os, stille spørgsmål i kommentarerne og være med på sociale medier! Vi vil meget gerne høre fra dig.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map