3 Langkah untuk melayari tanpa nama & carian tanpa nama

3 Langkah Melayari Tanpa Nama


Selamat untuk mengatakan bahawa, pada tahap tertentu, kita semua ingin tetap tidak dikenali semasa melayari dalam talian. Dalam siaran ini, kami akan memberi anda 3 petua cepat dan berkesan supaya anda dapat menjelajah tanpa nama dan pastikan privasi dalam talian anda dengan menggunakan VPN tanpa nama!

Di blog ini, kami akan menjawab:

Telah menjadi semakin jelas bahawa terdapat banyak mata memandang di luar sana mencari maklumat peribadi anda. Selepas skandal NSA yang terkenal pada tahun 2013 – dan sekarang dengan pendedahan WikiLeaks mengenai program penggodaman CIA – ramai di antara kita berjuang untuk mempercayai kerajaan kita. Selain itu, penggodam dan pengintip telah menjadi lebih bijak daripada sebelumnya, menyiapkan Wi-Fi awam palsu dan mencuri maklumat peribadi kami. Malah jiran anda boleh berusaha mengintip!
Dengan mengikuti langkah mudah kami untuk menyemak imbas tanpa nama, anda akan kembalikan privasi anda!

Sembunyikan Jejak Dalam Talian Anda

Sekiranya anda tertanya-tanya mengapa anda perlu bersusah payah menyembunyikan aktiviti dalam talian anda, kami mempunyai beberapa sebab yang mungkin anda ingin pertimbangkan.

 • Pemantauan Kerajaan
  Sudah diketahui umum bahawa banyak negara menyekat atau mengehadkan akses ke laman web seharian. Sekiranya negara yang anda sertai menyekat perkhidmatan ini, anda boleh yakin bahawa Big Brother mempunyai akses untuk menonton anda dan aktiviti dalam talian anda.  
  Beberapa negara demokratik, terutama sebagai reaksi terhadap pengembangan organisasi pengganas dan peretasan keselamatan siber korporat utama, telah meluluskan peraturan baru yang mengizinkan pengawasan internet yang meluas.
 • Penjejakan Kuki
  Pernahkah anda perhatikan bahawa iklan sepertinya selalu mengetahui dengan tepat apa yang anda cari dalam talian? Kuki adalah fail teks biasa yang digunakan untuk memperibadikan pengalaman melayari anda dengan mengesan dan menyimpan aktiviti anda. Ini termasuk nombor ID anda, butiran kad kredit, alamat e-mel dan banyak lagi. Sekiranya maklumat ini tidak dienkripsi dan dihantar melalui rangkaian yang tidak selamat, 100% boleh dibaca oleh sesiapa sahaja yang ingin mencuri data sensitif anda.
 • Pembalakan Aktiviti Jauh
  Aktiviti jarak jauh merangkumi ketika laman web dan perkhidmatan mengesan anda, aktiviti carian dan aktiviti dalam talian anda. Webmaster bahkan dapat mengesan semua aktiviti Internet anda, walaupun setelah membersihkan sejarah penyemakan imbas anda dan kuki yang disimpan.

Dapatkan alamat dan lokasi IP tanpa nama sekarang

Tahukah anda bahawa sekurang-kurangnya 41% orang Amerika telah menjadi mangsa kecurian dalam talian?!

Ramai orang Amerika mengalami beberapa bentuk kecurian data

3 Petua untuk Melayari Tanpa Nama

1. Log keluar dari enjin carian dan alat mereka

Anda mungkin tidak menyedarinya, tetapi setiap kali anda masuk ke Gmail atau alat dalam talian percuma Google yang lain, carian anda dipantau, dan profil dibuat khusus untuk anda. Ini Google peluang untuk menargetkan iklan yang berkaitan langsung dengan pengalaman melayari anda. Sebagai contoh, kami tidak akan melupakan petikan kontroversi CEO Google Eric Schmidt mengenai privasi:

“Dengan izin anda, anda memberi kami lebih banyak maklumat mengenai anda, tentang rakan anda, dan kami dapat meningkatkan kualiti pencarian kami. Kami tidak memerlukan anda sama sekali menaip. Kami tahu di mana anda berada. Kami tahu di mana anda berada. Kami lebih kurang dapat mengetahui apa yang anda fikirkan.”

Sudah tentu, kami percaya bahawa Google akhirnya adalah orang yang baik (bagaimanapun, slogan korporat mereka selama bertahun-tahun adalah Jangan Jahat), tetapi agak membimbangkan apabila menyedari bahawa mereka benar-benar mengetahui semua yang anda mahukan.

2. Gunakan mod privasi penyemak imbas anda

Semua penyemak imbas internet utama mempunyai mod privasi pilihan. Ini menyekat penyemak imbas anda daripada menyimpan sejarah web anda di cache sambil mematikan kuki penjejakan. Walaupun ini adalah peningkatan kecil, Penyedia Perkhidmatan Internet anda, atau ISP, bersama dengan pemerintah, masih dapat mengesan aktiviti dalam talian anda – agar lebih spesifik, setiap laman web yang anda lawati.

3 Langkah Melayari Tanpa Nama

3. Gunakan VPN untuk menyembunyikan alamat IP dan kehadiran dalam talian anda

Semasa menggunakan VPN, anda mendapat pelbagai faedah privasi. Anda boleh menukar alamat IP, mengarahkan aktiviti Internet anda melalui pelayan pihak ketiga yang jauh, sembunyikan aktiviti carian anda, dan menjadikan lalu lintas anda benar-benar tanpa nama sehingga penggodam dan pemerintah yang ingin mengintai aktiviti dalam talian anda tidak dapat mengetahui identiti anda. Sekiranya anda mencari penyemakan imbas tanpa nama, VPN adalah cara terbaik. Anda dapat membaca lebih banyak Penyulitan VPN, mengenai fitur privasi yang tersedia ketika menggunakan VPN.

Petua Bonus untuk Tanpa Nama Dalam Talian Tambahan

 • Pembayaran Tanpa Nama: Sekiranya anda bimbang untuk melepaskan kelayakan kad kredit anda untuk membayar VPN, pertimbangkan untuk menggunakan kaedah pembayaran tanpa nama termasuk Bitcoin dan Skrill.
 • Pastikan VPN anda tidak pernah terputus: Apabila VPN terputus, maklumat anda yang tidak disulitkan dihantar melalui teks yang jelas. Pastikan VPN yang anda pilih mempunyai ciri Kill Switch. Sekiranya sambungan VPN anda terputus dengan sebab apa pun, begitu juga penghantaran maklumat anda.
 • Penyemak Imbas Tanpa Nama: Gunakan Duck Duck Go untuk keperluan carian anda. Ini memastikan privasi anda dengan meminimumkan penggunaan kuki, ia tidak menyimpan log pengguna dan mereka tidak menyimpan alamat IP anda – pada dasarnya, ia tidak menyimpan atau menyebarkan maklumat peribadi anda.

Daftar untuk SaferVPN atau mulakan percubaan VPN percuma anda dan ikuti petua kami untuk memulakan penyemakan imbas tanpa nama hari ini! Dengan Jaminan Pulangan Wang 30 Hari, anda tidak akan rugi! 

Tetap dikemas kini dengan mengikuti SaferVPN di Facebook, Google+, Twitter dan YouTube. Jangan teragak-agak untuk menghubungi kami untuk sebarang pertanyaan pada waktu siang atau malam, kami sentiasa bersedia membantu!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map