De volledige lijst met technische reuzen waarop u kunt vertrouwen – EFF’s “Wie heeft uw rug?” Verslag 2015

EFF


Electronic Frontier Foundation (EFF) heeft onlangs haar jaarverslag opgesteld hoe goed de grote technologiebedrijven uw privégegevens beschermen tegen overheidsvragen. We hebben de volledige lijst voor je op een rijtje gezet, en degenen die je gewoon niet gillen.

Samenvatting van het rapport ‘Wie heeft uw rug’ van 2015

Met de toenemende tijd die dagelijks op internet wordt doorgebracht, weten technische reuzen zoals Facebook, Google en Apple zoveel over u. We vertrouwen hen onze foto’s, locaties en tal van andere persoonlijke informatie toe. Nu zou u niet willen dat die gegevens in verkeerde handen komen, toch? Zeker niet als je in een land bent dat internet censureert, controleert en beperkt.

Snowden bewees ons dat zelfs westerlingen er niet op konden vertrouwen dat hun gegevens veilig zouden zijn voor de nieuwsgierige blikken van onze regeringen. Rapporten en verklaringen geven de mogelijkheid aan dat telecomoperatoren worden betrokken bij het massale toezicht van de NSA.

Om consumenten te helpen, brengt de Electronic Frontier Foundation jaarlijks een rapport uit met de titel ‘Who’s Got Your Back?’. Het doel van EFF met hun rapport is tweeledig:

 1. Individuen opleiden met welke online bedrijven het veilig is om zaken te doen,

 2. Het stimuleren van bovengenoemde bedrijven om op te komen voor de privacy van hun gebruikers in rechtbanken en om transparant te zijn in hun contacten met overheden

Met dit artikel hopen we dat u een beetje wijzer wordt op welke bedrijven u kunt vertrouwen. Maar een waarschuwing: zelfs als deze bedrijven hun best doen om uw privacy te beschermen, kunt u er nooit 100% zeker van zijn dat dit altijd zo zal blijven. Neem altijd voorzorgsmaatregelen om online anoniem te blijven.

Hoe de bedrijven werden geëvalueerd

Er werden vijf criteria gebruikt om de ondervraagde technologiebedrijven te evalueren, namelijk:

 • Door de branche geaccepteerde beste praktijken: Bedrijven moeten aan deze 3 criteria voldoen om een ​​ster te behalen:

  1. Vereist het bedrijf dat de overheid een bevel van een rechter vraagt ​​voordat de inhoud van gebruikerscommunicatie wordt overgedragen?
  2. Publiceert het bedrijf een transparantierapport, d.w.z. regelmatige, nuttige gegevens over hoe vaak overheden gebruikersgegevens hebben opgevraagd en hoe vaak het bedrijf gebruikersgegevens aan overheden heeft verstrekt?
  3. Publiceert het bedrijf gidsen voor wetshandhaving waarin wordt uitgelegd hoe zij reageren op gegevensverzoeken van de overheid?
 • Vertel gebruikers over overheidsverzoeken: Als een overheid om persoonlijke gegevens vraagt, zullen deze bedrijven hun gebruikers van tevoren op de hoogte stellen, tenzij het een noodgeval is.

 • Maak het gegevensbewaarbeleid van het bedrijf openbaar: Om een ​​ster in deze categorie te krijgen, moet het bedrijf bekendmaken hoelang ze gegevens over hun gebruikers bewaren die niet toegankelijk zijn voor de gebruikers, zoals IP-adreslogboeken van gebruikers en verwijderde inhoud. 

 •  Maak het aantal keren bekend dat regeringen de verwijdering van gebruikersinhoud of -accounts wensen en hoe vaak het bedrijf hieraan voldoet: Om een ​​ster te krijgen, moet het bedrijf regelmatig bekendmaken hoe vaak overheden proberen om gebruikersinhoud te verwijderen of gebruikersaccounts op te schorten, en hoe vaak het bedrijf aan die verzoeken voldoet.

 • Openbaar beleid voor pro-gebruikers: tegengestelde achterdeuren: Een ster wordt toegekend aan bedrijven die een openbaar standpunt innemen tegen de gedwongen opname van opzettelijke zwakke punten in de beveiliging of andere gedwongen achterdeuren voor regeringen om in de activiteiten van gebruikers te snuffelen.

Resultaten van de EFF 2015 “Wie heeft je rug?”

eff-2015-rapport

Degenen die volledige punten scoren zijn Adobe, Apple, Credo, Dropbox, Sonic, Wikimedia, WordPress en Yahoo. U kunt er zeker van zijn dat ze hun best doen om hun gebruikers te beschermen tegen de vraag van gebruikers naar gebruikersgegevens.

Een krachtig waarschuwingswoord gaat uit tegen WhatsApp en AT & T, de slechtst presterende in de enquête met elk slechts 1 ster. Pas op voor wat u naar iemand stuurt, aangezien regeringen dit kunnen onderzoeken. Het is best zorgwekkend omdat mensen zeer gevoelige gegevens en vaak privéberichten en foto’s verzenden die niet in verkeerde handen mogen komen.

Afsluitende gedachten

Zoals we kunnen zien, bedreigen sommige van de websites en services die velen van ons dagelijks gebruiken onze online privacy. Terwijl sommigen uitstekend werk leveren om ons online te beschermen, doen anderen dat niet.

We willen dus benadrukken dat het nodig is om extra maatregelen te nemen tegen nieuwsgierige blikken van autoriteiten, niet alleen wanneer we reizen naar landen die Rusland en China censureren, maar ook in westerse landen, omdat we natuurlijk ook niet veilig zijn voor de nieuwsgierige blikken van onze regeringen hier..

Enkele snelle tips om uw privacy te beschermen:

 • Het eerste advies is heel eenvoudig: houd je aan de wet en doe in de eerste plaats geen verdachte activiteiten online

 • Zorg ervoor dat u uw privacyinstellingen voor sociale media bewerkt – lees hier meer over Facebook-privacy

 • Gebruik de privémodus van uw browser, zodat uw activiteiten moeilijker te traceren zijn en tracking cookies worden voorkomen

 • Gebruik nooit een gratis proxy of VPN, want de prijs die u betaalt, is uw privacy

 • Verberg uw IP-adres om effectief online onvindbaar te worden

 • Maak altijd verbinding met internet via een VPN, omdat het uw gegevens versleutelt en overheidssnuffelen voorkomt. Ontvang nu een gratis proefperiode voor SaferVPN, tenzij u deze al heeft!

>

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map