7 eenvoudige stappen om uw Facebook-privacy te beschermen

Bescherm uw Facebook-privacy


Laten we bespreken hoe u uw privacy op Facebook kunt beschermen. Veel mensen publiceren dingen op sociale media zonder na te denken over wie het zou kunnen zien en hoe het zou kunnen worden waargenomen. Laten we eens kijken hoe we privé kunnen blijven op Facebook!

Facebook heeft veel kritiek gekregen vanwege hun privacypraktijken en het gebruik van de gegevens van hun 1,3 miljard gebruikers voor advertenties. Als je ooit in de Ads Manager bent geweest, realiseer je je hoeveel Facebook van je weet, het is een beetje eng!

Om ermee om te gaan, hebben ze een super mooi ontworpen pagina met de naam Facebook Privacy Basics, waar je meer kunt lezen over wat anderen over jou zien, hoe anderen met je omgaan en hoe je kunt aanpassen wat je van vrienden en adverteerders ziet.

Natuurlijk mag niet worden vergeten dat Facebook een groot belang heeft bij het verkopen van advertenties op basis van alle gegevens die ze van al hun gebruikers hebben. Al uw activiteiten op Facebook en apps die ermee zijn verbonden (bijvoorbeeld wanneer u inlogt met uw Facebook-profiel) helpen hen hun profiel van u op te bouwen. Ze gaan zelfs zover dat ze u vragen welke advertenties relevant voor u zijn, samen met alles wat u op Facebook doet om advertenties op u te richten. Ze volgen zelfs uw activiteit op websites van derden en gebruiken die voor advertenties, tenzij u zich er actief voor afmeldt.

Enkele algemene privacytips voor Facebook

1. Lees het gegevensbeleid van Facebook

Lees hun volledige gegevensbeleid dat betrekking heeft op wat voor soort informatie ze verzamelen, hoe ze deze gebruiken, hoe ze uw informatie delen, hoe u informatie over u kunt beheren of verwijderen, hoe ze reageren op juridische verzoeken en hoe u contact met hen kunt opnemen met vragen over privacy.

Facebook-gegevensbeleidFacebook geeft duidelijke richtlijnen over wat voor soort informatie ze verzamelen en hoe ze die gebruiken, lees meer in hun gegevensbeleid

2. Wijzig privacyinstellingen voor een betere identiteitsbescherming

Uw privacy is niet standaard beveiligd op Facebook, u moet enkele wijzigingen aanbrengen in de privacyinstellingen van Facebook. Daar kunt u wijzigen wie uw spullen kan zien, wie contact met u kan opnemen en wie u kan opzoeken. Ga er doorheen.

Facebook-privacy-instellingenPas uw privacy-instellingen aan uw wensen aan

3. Accepteer geen vriendschapsverzoeken van vreemden

Als je iemand accepteert als je vriend, kunnen ze al je profielinformatie en afbeeldingen zien die zichtbaar zijn voor vrienden. Dus als je je zorgen maakt over je privacy, accepteer die vreemden dan niet. Onthoud dat je ze altijd kunt verwijderen en blokkeren als je ze per ongeluk hebt geaccepteerd. Je kunt er ook voor kiezen om bepaalde mensen te categoriseren als kennissen, zodat ze slechts een beperkte versie van je profiel zien. Zodra je iets hebt gepost, kun je selecteren welke vriendengroep het moet kunnen bekijken.

4. Meld u af voor weergave in zoekmachines

Uw profiel wordt standaard geïndexeerd door zoekmachines zoals Google en kan dus in hun resultaten verschijnen als iemand naar uw naam zoekt. Om dit te stoppen, ga je naar je accountinstellingen, vervolgens naar privacy (aan de linkerkant) en verwijder je het vinkje bij ‘Wil je dat andere zoekmachines linken naar je tijdlijn?’ optie.

Facebook Privacy - Schakel zoekmachines uit om uw profiel te crawlenU kunt voorkomen dat zoekmachines uw Facebook-profiel indexeren

5. Stop met het delen van uw locatie

Met de functie Vrienden in de buurt kun je zien wie er om je heen is, maar tegelijkertijd kan Facebook gegevens over je locatiegeschiedenis verzamelen. Ze gebruiken het vervolgens om een ​​database met uw bezochte plaatsen op te bouwen en kunnen op basis daarvan advertenties op u richten.

Schakel het delen van locaties uitStop met het delen van uw locatie op Facebook om gerichte advertenties te voorkomen

6. Wis uw zoekgeschiedenis

Ga naar je activiteitenlogboek waar je al je activiteiten op Facebook kunt zien. Ga naar Meer in de navigatie aan de linkerkant en klik vervolgens op Zoeken. Vervolgens kunt u uw volledige zoekgeschiedenis bekijken en zelfs zoekopdrachten één voor één of de volledige lijst verwijderen door op Zoekopdrachten wissen te klikken. Zoals je zult zien, houdt Facebook al je zoekopdrachten naar mensen, pagina’s en meer bij.

Wis uw Facebook-zoekgeschiedenisWis uw zoekgeschiedenis. Klik op Bewerken onder het zoekvak.

7. Ontvang een privacycheck door de vriendelijke kleine dinosaurus

Je kunt Facebook’s vriendelijke kleine dinosaurus je ook een privacycheck geven als je op het slot-symbool rechtsboven klikt nadat je bent ingelogd op Facebook, het ziet er zo uit:

 Controle van Facebook-privacyinstellingen

De kleine dinosaurus leidt je vervolgens door 3 stappen om je privacy te garanderen als het gaat om je berichten, apps en profiel – het ziet er zo uit:

 Facebook Privacy Checkup-instellingen

Het is eenvoudig en heel duidelijk, Facebook heeft geweldig werk verricht bij het rekruteren van zo’n vriendelijke kleine dinosaurus!

Als je nog vragen hebt, raad ik je aan naar de privacy FAQ op Facebook te gaan.

Laatste gedachten…

Hoewel SaferVPN helpt bij het versleutelen van uw gegevens en u online anoniem maakt, moet u, zoals u ziet, zich nog steeds actief afmelden voor bepaalde tracking en uw privacy-instellingen op sociale media wijzigen. Onderneem actie om uw privacy op sociale media te waarborgen – bezoek nu de kleine privacy-dinosaurus van Facebook!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map