Hva gjør du når din sosiale mediekonto blir hacket

bærbar datamaskin med hacker-klistremerke og reisemerker


Hvis du har mistet kontrollen over kontoen din, må du ikke se lenger! Vi er her for å detaljere alle trinn du må ta for å få tilgang til kontoen din og forhindre at et nytt sosiale mediehack skjer igjen i fremtiden. Bare du kan sørge for at dataene dine er sikre!

Mens et lite hack i sosiale medier kan inkludere pinlige innlegg i sosiale medier, har det også skjedd en enorm økning i store angrep som kan føre til skadelig datatap og til og med identitetstyveri.!

Hvis din sosiale mediekonto blir hacket, er det ikke å redde deg bare ved å endre passord. Kjenner du de andre trinnene du må ta for å sikre at hackeren ikke har klargjort kontoen din for påfølgende angrep? Her er alt du trenger å vite for å holde hackere uendelig!

Hva er risikoen for et hack i sosiale medier?

La oss si at du får noen meldinger fra vennene dine som sier at du har sendt noen skissete meldinger. Det er sannsynlig at datamaskinen din ikke bare er på fritz, selv om det er det vi alle vil tro. Når du er offer for et hack i sosiale medier, må du vurdere det faktum at denne personen har full tilgang til kontoen din. 

Selv om bare ett nettsted blir hacket, kan de andre kontoene dine også bli hacket.

Hackere får ikke bare tilgang til brukernavnet og passordet ditt. Hvis du bruker det samme passordet på andre nettsteder, vil de sannsynligvis få tilgang til hver av de andre kontoene dine. Hvis du er Facebook, er for eksempel koblet til Instagramen din, er det to kontoer som enkelt blir hacket! Tilsvarende, hvis Twitteren din er koblet til Instagramen din, så voilà! Full tilgang til kontoen.

La oss vurdere hvilken informasjon de kan få fra disse kontoene. Sannsynligvis er fødselsdatoen din på Facebook, dine personlige e-postadresser er låst på disse sidene, telefonnummeret ditt er sannsynligvis synlig for hackeren, de kan sende meldinger til alle i kontaktene dine, etc. Husk, dette er ikke bare flaut, men kontaktene dine kan til og med ende opp med å sende dem penger …

Det er mer enn bare passordene dine som er i faresonen.

Det er ikke vanskelig å forestille seg hvordan denne trenden fortsetter å samle seg, og la en angriper til og med utføre identitetstyveri ved å bruke dine personlige detaljer. Alt dette kan påvirke ikke bare ditt omdømme på nettet (spesielt hvis du er en bedrift!), Men også økonomien.

Hvordan vet jeg om kontoen min har blitt hacket?

Ikke alle får en direkte melding fra e-postadressen eller det sosiale nettstedet deres om at kontoen deres er blitt kompromittert. Derfor vet du kanskje ikke umiddelbart at noe er galt med kontoen din, spesielt hvis angriperen bare gjør små endringer eller sender periodiske meldinger. Noen vanlige tegn på at du har blitt offer for et hack i sosiale medier er:

 • Hvis det er noen oppdateringer på kontoen du ikke har lagt ut selv
 • Hvis noen forteller deg at de har mottatt meldinger fra kontoen du ikke sendte (sjekk av og til dine sendte meldinger)
 • Nye spill eller apper tilknyttet kontoen din (disse kan inkludere kjøp)
 • Hvis du får et varsel om at du har gjort endringer i kontoen din
 • Eventuelle andre handlinger på kontoen din, som vennskap, følging / oppfølging, blokkering osv.

Hvordan ble kontoen min hacket?

Det er viktig å forstå nøyaktig hvordan et hack i sosiale medier fant sted for å forhindre ytterligere angrep i fremtiden. Her er de vanligste måtene hackere får tilgang til kontoen din:

 • Malware på enheten din
 • Selve nettstedet som blir hacket
 • Sikkerhetsprogramvaren din er utdatert
 • Du klikket på en skadelig kobling i en e-post, direkte melding eller på en webside
 • Svake eller ofte brukte passord
 • En tredjepartsapp som du har autorisert, blir brudd

Sjekk ut hvor enkelt det er å hacke seg inn i et selskap.

Video: Se denne hackeren til et selskap

Hva gjør du hvis kontoen din ble hacket

Hvis du oppdager et hack i sosiale medier, er det noen få trinn du bør ta, umiddelbart:

 • Sjekk datamaskinen din for skadelig programvare: De fleste hackere samler passord ved å bruke skadelig programvare. Kjør en full virusskanning på datamaskinen din for å fjerne skadelige filer og programmer. Start datamaskinen på nytt og kjør skanningen en gang til for å være sikker. Endring av passord uten å rengjøre systemet ditt vil kanskje ikke låse hackere fra kontoene dine.
 • Tilbakestill passordet ditt: Hvis du bruker det kompromitterte passordet på andre nettsteder, kan du endre det der også. Du bør også gjøre passordet ditt sterkere enn du hadde det før. Dette skal være 10 tegn lang og bruke store bokstaver, små bokstaver, tall og symboler.
 • Aktiver 2-trinns bekreftelse (2SV): 2-trinns bekreftelse gir et ekstra lag med sikkerhet til kontoen din. Ved å kreve en spesiell kode sendt til telefonen din når kontoinnstillingene dine endres, kan du sørge for at du alltid er klar over om noen prøver å komme inn på kontoen din.
 • Tilbakekalle tillatelser fra tredjepartsapper: Gå gjennom autoriserte tredjepartsapper og fjern alt du ikke trenger. Mange av oss klikker uforsiktig på “autoriser” uten å innse hvor mye informasjon du gir dem tilgang. Hvis den appen blir brutt, er du et mål.
 • Kontroller at systemet ditt er oppdatert: Angi faktisk datamaskinen din slik at den automatisk oppdateres automatisk, slik at du får beskyttelse mot nye angrep så snart som mulig.
 • Gi beskjed til venner og familie: Selv om de fleste vil innse at det sannsynligvis ikke var det du sendte invitasjoner til å kjøpe et mirakel-vekttapkur, er det verdt å dobbeltsjekke at de fikk notatet. La dine venner og familie vite at du har blitt hacket, spesielt i tilfelle de mottok noen pengeforespørsler. Dette gjelder spesielt hvis hackingen var et resultat av skadelig programvare eller ondsinnede lenker.
 • Sjekk e-postinnstillingene dine: Sjekk e-postinnstillingene dine, da hackere kan endre innstillingene dine for å videresende en kopi av e-postene dine. Du bør også gå gjennom signaturen din for å forsikre deg om at de ikke har lagt igjen skjulte koder eller spor. Ikke glem å se etter en aktivert autosvar som har som mål å gjøre e-posten din til en spam-maskin.
 • Rapporter eventuell spam eller svindel: Sørg for å rapportere bruddet slik at nettstedet kan forhindre at angrepet sprer seg.
 • Kontakt support: Hvis du ikke kan få tilgang til kontoen din, må du kontakte kundestøtte for å gjenvinne kontrollen.

Phishing, svindel og minne

Hvis kontoen din ble hacket, skyldtes det sannsynligvis spamfisking og svindel. Det er verdt å ta et øyeblikk for å friske opp minnet om hvordan disse ondsinnede koblingene ofte ser ut og hvordan du kan unngå dem i fremtiden.

Det er rimelig å si at alt på nettet som høres for godt ut til å være sant, sannsynligvis er. Selv om det ville være fint å ha noen lange tapte familiemedlemmer som vil gi deg millioner av dollar, og alt du trenger å gjøre er å sende dem kontoinformasjonen din – vi er ganske positivt at de bare prøver å få tilgang til den økonomiske informasjonen din. Å, og enda viktigere, bruk sikre nettverk og beskytt deg selv ved hjelp av en VPN.

Bla gjennom privat med SaferVPN

Med SaferVPN blir dataene dine alltid kryptert ved hjelp av banknivå 256 AES-kryptering. Hjelp med å forhindre et hack i sosiale medier ved å sørge for at dine personlige data aldri blir utsatt på nettet.

Hvis du ikke har SaferVPN ennå, kan du få et abonnement i dag (vi tilbyr en 30-dagers pengene-tilbake-garanti, har du ingenting å tape!) eller prøv SaferVPN gratis slik at du kan glede deg over ro online.

Har du tilbakemeldinger, forslag eller funksjonsforespørsler? Ta gjerne kontakt, still spørsmål i kommentarene, og bli med oss ​​på sosiale medier! Vi vil gjerne høre fra deg.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map