Hva er kryptering? Og hvorfor er det så viktig for personvernet ditt?

Hva er kryptering? Og hvorfor er det så viktig for ditt privatliv? SaferVPN-blogg


Kryptering er ikke bare et teknisk begrep, det har en virkelig innvirkning på personvernet ditt. I dette blogginnlegget skal vi fortelle deg alt om kryptering og hvorfor det betyr noe. 

Whatsapp fanget oppmerksomheten til millioner da de kunngjorde planene sine om å implementere ende-til-ende-kryptering til alle former for kommunikasjon tilgjengelig av deres tjeneste.

Så hva handler oppstyret om? Hva er kryptering? Og hvorfor betyr det så mye for hverdagen?

Hva er kryptering?

Kort sagt er kryptering prosessen med å kode meldinger og / eller informasjon. I tech-verdenen blir det ofte sett på som den mest effektive måten å oppnå datasikkerhet på.

Kryptering er faktisk et veldig enkelt konsept. Hvis du tenker tilbake på et puslespill du løste som barn som krevde “å knekke koden” for å avkode en setning, har du hatt personlig erfaring med kryptering.

Koden du brukte til å knekke setningen, er ‘koderen’ – også kjent som krypteringsnøkkelen. Det kreves en krypteringsnøkkel for å la personen som mottar meldingen dechiffrere meldingen. 

Kan du knekke denne ?? Den første til å knekke dette og sende en melding vår Facebook med den dekodede meldingen vil motta en gratis måned av SaferVPN! Her er det:

SWKCTDZORDZQWKM WK STDSBQKC ZAX SWIX! KWU JWO SDK XKGWJ D LTXX HWKZA WL MDLXTPNK!

Trenger litt hjelp? Tweet det ut!

Hjelp meg med å knekke koden slik at jeg kan vinne en #fri måned! SWKCTDZORDZQWKM WK STDSBQKC ZAX SWIX! KWU JWO SDK XKGWJ D LTXX HWKZA WL MDLXTPNK! Klikk for å Tweet

Hvordan fungerer kryptering?

I den elektroniske verdenen er kryptering konvertering av data til en virvlete, gibberisk form, slik at de bare kan leses av individene den var beregnet på – disse menneskene, egentlig som har ‘krypteringsnøkkelen’ for å fjerne det.

Det er to hovedtyper av kryptering: Symmetrisk nøkkelkryptering og offentlig nøkkelkryptering. Hva er forskjellene mellom de to?

Som Microsoft forklarer i sitt TechNet-bibliotek, Symmetrisk nøkkelkryptering bruker samme nøkkel for kryptering og dekryptering av informasjon. Den symmetriske nøkkelen er også kjent som en hemmelig nøkkel. Dette er fordi det er en delt hemmelighet mellom avsender og mottaker av informasjonen. Ellers vil konfidensialiteten til informasjonen som ble delt mellom de to partene bli kompromittert.

Offentlig nøkkelkryptering, også kjent som asymmetriske nøkkelalgoritmer, er en slags kryptering som bruker forskjellige nøkler for kryptering og dekryptering av informasjon. Kryptering av offentlig nøkkel inkluderer bruk av både en privat nøkkel (bare kjent for eieren) og en offentlig nøkkel (en nøkkel tilgjengelig og kjent for andre enheter i nettverket). I hovedsak betyr dette at informasjon som er kryptert med en offentlig nøkkel bare kan dekrypteres med de tilsvarende private nøklene.

Det er også forskjellige nivåer av kryptering. Blant de høyeste nivåene er 128-bit og 256-bit. Antall biter indikerer størrelsen på størrelsen på nøkkelen. Akkurat som et lengre passord har en større tast flere mulige kombinasjoner, og selvfølgelig, jo flere mulige kombinasjoner, jo vanskeligere er koden å sprekke. For eksempel er 128-biters kryptering en billion ganger sterkere enn 40-biters kryptering. Både 128-bit og 256-bit er de foretrukne militære og bankklasse nivåene av kryptering.

Hva er behovet for kryptering??

Nå som vi har svart på det brennende spørsmålet om hva som er kryptering, er det på tide å snakke om behovet for det og hvorfor det er så viktig. Koding av informasjonskryptering gir er en viktig måte å beskytte dine personlige data og sensitiv informasjon på nettet, spesielt din økonomiske informasjon. Som du vil merke når du går til bankens nettsted, er det en HTTPS med en liten grønn lås på begynnelsen av nettadressen. Dette betyr at nettstedet tilbyr sikker, kryptert surfing og datautveksling online.

Internet Association har en fantastisk video som forklarer ‘Hva er kryptering?’ Og hvordan den sikrer personvern:

Nå kan du anta at mange plattformer og nettsteder er kryptert nå for tiden – men overraskende er det ikke tilfelle. Faktisk innrømmet Google i sin åpenhetsrapport at 25% av trafikken er ikke kryptert og at noen av verdens største nettsteder ikke klarer å legge til kryptering.

Google analyserte de topp 100 ikke-Google-nettstedene – og representerte 25 prosent av all webtrafikk og fant at store nettsteder som eBay, BBC, Alibaba, CNN, Craigslist, New York Times og Yelp og mer enn 60 andre lar brukere være sårbare av ikke overholder HTTPS som standard!

Mens Gmail, Search og Drive heldigvis leveres fullstendig over sikre HTTPS, på grunn av “tekniske og politiske utfordringer”, har deres annonser, nyheter, finans og kartprodukter ennå ikke nådd 100 prosent. Mangel på HTTPS-sikkerhet er spesielt følsom når det gjelder Maps fordi det betyr at ens posisjonsdata faktisk kan overføres over nettet.

I lys av dette er det veldig viktig som forbruker å ta kryptering og din online sikkerhet i egne hender, og det er heldigvis en veldig enkel måte hvordan.

Den perfekte krypteringsløsningen

Det er en enkel og veldig enkel løsning som tilbyr kryptering på tvers av alle nettlesingsaktivitetene dine – selv når du er på farten. Den løsningen er en VPN.

Virtuell privat nettverksteknologi gir flere fantastiske fordeler, og en av disse er muligheten til å surfe på nettet gjennom en sikker, kryptert tunnel.

Slik det fungerer: 

Sikker tilkobling: Når du kobler til et VPN, setter du opp en privat, sikker tilkobling til et annet, fjernt nettverk. Opprinnelig brukt som en måte for ansatte å trygt få tilgang til sitt kontornettverk eksternt, gjør VPN-teknologi de samme fordelene lett tilgjengelig for alle på alle enheter.

Kryptert tunnel: Denne krypterte tunnelen betyr at dataene dine ikke kan bli oppfanget av tredjepart, og at selv om WiFi-nettverket eller nettstedet du surfer ikke er sikret, er dataene fortsatt helt trygge og forsvarlige.

En annen fordel med VPN-teknologi er at den nå er lett tilgjengelig og tilgjengelig i apper for en rekke enheter – så det er ingen grenser for når du kan bruke den.

SaferVPN tilbyr for eksempel brukervennlige, enkeltklikks applikasjoner for Windows, Mac, iOS, Android og Chrome nettleser og bruker 256-biters kryptering på banknivå for å beskytte kundenes data, og sikre full sikkerhet.

Hva er kryptering? VPN Protection SaferVPN på alle enheter

Hvis du vil dra nytte av krypteringsteknologi og beskytte personvernet ditt på enhver enhet, nettsted eller sted, kan du prøve vårt gratis 24 timers prøveperiode, eller registrer deg for tjenesten vår (vi har en 30 dagers garanti pengene tilbake-garanti, så det er ingenting å tape!)

Vi håper at svar på alle spørsmålene dine om hva som er kryptering. Har du flere spørsmål? Ta kontakt med vårt supportteam på [email protected], tilgjengelig for deg 24/7.

Happy Safe Browsing!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map