Mengapa Setiap Profesional Perlu Menggunakan VPN

pelanggan vpn untuk profesional untuk melindungi data, keselamatan korporat, mencegah penggodam, pengintip dan pemerintah mencuri data anda


Tahukah anda bahawa pelanggaran data berharga rata-rata AS $ 3.5 juta syarikat? Anda tidak dapat melayari tanpa perlindungan atau meminta pekerja anda melakukannya. Sebagai profesional yang sibuk, sangat penting untuk melindungi dokumen peribadi syarikat anda, terutamanya ketika anda dalam perjalanan atau ketika anda Membawa Peranti Sendiri (BYOD). Baca cara melindungi data syarikat anda!

VPN semakin penting untuk memastikan keselamatan syarikat kerana lebih ramai pekerja bekerja dari jarak jauh atau membawa peranti mereka sendiri. VPN bukan sahaja memberikan keselamatan korporat, tetapi juga membantu pekerja menikmati faedah yang datang dengan bekerja dari rumah, seperti fleksibiliti yang lebih besar, peningkatan produktiviti dan mengelakkan perjalanan yang membosankan. Trend dengan telecommuting dijangka meningkat pada tahun-tahun mendatang, dan untuk alasan itu adalah penting bahawa perusahaan bersedia untuk menghadapinya dan memiliki sistem untuk melindungi rahsia korporat dan data peribadi mereka.

Cara perniagaan dan profesional menggunakan VPN

VPN membolehkan anda membuat sambungan yang selamat dan dienkripsi ke komputer atau pelayan lain di lokasi yang jauh melalui internet awam. Dengan VPN, semua lalu lintas rangkaian anda melalui “terowong” maya yang selamat. Secara teknikal ia membolehkan anda tinggal di Rangkaian Peribadi Maya yang serupa dengan LAN (Local Area Network) yang digunakan pejabat korporat, tetapi tanpa memerlukan sambungan berwayar fizikal.

VPN pada mulanya dikembangkan untuk memberi kemampuan kepada individu pekerja untuk mengakses rangkaian syarikat mereka dari lokasi terpencil dengan cara yang selamat. Dengan menyambung ke rangkaian syarikat, pekerja individu dapat mengakses semua sumber dan perkhidmatan syarikat seolah-olah pekerja itu berada di pejabat secara fizikal. Cuba bayangkan kehidupan tanpa VPN: Pada tahun 2010, 9.4% pekerja A.S. bekerja sekurang-kurangnya satu hari di rumah setiap minggu.

4 sebab mengapa profesional mesti menggunakan VPN

Sekarang, mari kita bincangkan mengapa kami mengesyorkan setiap profesional menggunakan VPN, dan percayalah, ini penting! Ini dia:

1. Hotspot awam tidak menawarkan keselamatan

Oleh kerana tidak ada data anda yang dienkripsi pada WiFis awam, mana-mana penggodam yang mahir dapat mengintip semua data peribadi anda. Kata laluan digunakan untuk diambil dan begitu juga semua fail yang dipindahkan. Anda tidak mahu fail berkaitan kerja anda berada di tangan yang salah, bukan? Apa kata bos anda jika dia mengetahui bahawa anda tidak mempunyai keselamatan dan maklumat sensitif telah dibocorkan? Pastikan anda tetap selamat dengan SaferVPN di hotspot awam untuk keselamatan di peringkat bank. Perkara ini sangat penting jika anda sering bepergian untuk bekerja dan bekerja di hotel dan lapangan terbang di mana kawasan panas tidak menawarkan keselamatan.

2. Reputasi dan kata laluan anda berisiko

Oleh kerana lebih banyak kerja kami bergerak ke awan dengan perkhidmatan seperti Google Drive, Asana, MailChimp, Salesforce dan banyak lagi, anda mesti melindungi kata laluan anda. Anda dapat memahami betapa pentingnya bahawa orang lain tidak dapat mengaksesnya, atau lebih buruk lagi jika seseorang menukar kata laluan anda. Pastikan untuk menukar kata laluan anda secara berkala, jangan sekali-kali mengirimnya melalui e-mel (sekiranya penerima diretas), dan pastikan untuk menggunakan gabungan huruf dan angka kecil dan besar.

Selain itu, kita semua mempunyai reputasi profesional untuk dijaga. Cegah penggodam mendapatkan akses ke profil Facebook dan LinkedIn anda – anda pasti tidak mahu orang lain merosakkan profil anda di laman web tersebut.

3. Penggodam mungkin cuba mencuri data syarikat anda

Lihat saja kes baru-baru ini Jabatan Kehakiman AS mengemukakan tuduhan terhadap lima orang penggodam tentera China yang didakwa cuba meretas syarikat swasta AS untuk mencuri rahsia perdagangan. Itu adalah contoh yang jelas betapa pentingnya melindungi rangkaian syarikat, tidak kira sama ada tuduhan itu benar atau tidak. Risiko ada di luar sana, jadi tetap dilindungi! Sentiasa gunakan anti-malware dengan firewall dan VPN ketika anda berada di luar pejabat.

4. Akibat undang-undang boleh merosakkan kerjaya anda

Oleh kerana menstrim filem dan rancangan dari laman web yang disokong iklan berada di zon kelabu yang sah, anda tidak ingin mengambil risiko untuk dituntut atas pelanggaran hak cipta. Yang ini penting bagi semua peguam di luar sana, tetapi sama pentingnya untuk semua profesional. Di beberapa negara termasuk Sweden, seorang peguam yang melanggar undang-undang merosakkan reputasinya dan mungkin berisiko kehilangan hak untuk mempraktikkan undang-undang, atau sekurang-kurangnya mengalami kesukaran untuk mendapatkan pekerjaan sebagai peguam. Sekarang itu akan memalukan, bukan? Juga bagi bukan peguam adalah masalah kerana anda tidak mahu mengambil risiko dalam catatan jenayah jika perekrut menjalankan pemeriksaan latar belakang kepada anda.

Pertama, pastikan anda mengetahui dasar VPN syarikat anda

Beberapa syarikat menyekat akses ke laman web seperti Facebook dan YouTube di tempat kerja untuk mengehadkan masa yang terbuang. Mereka melakukannya di komputer kerja tetapi juga di WiFis mereka. Dengan SaferVPN, anda boleh melewati semua sekatan dan mengakses laman web apa sahaja yang anda mahukan. Walau bagaimanapun, kami mesti memberi amaran kepada anda bahawa kadangkala bertentangan dengan dasar syarikat untuk menggunakan VPN untuk memintas sekatan firewall korporat. Syarikat menggunakan firewall untuk mengamankan data mereka dan memastikan bahawa penggodam tidak dapat mengakses sistem mereka. Walaupun SaferVPN selamat (seperti namanya) dan memberikan anda enkripsi yang selamat, kami sangat menggesa anda untuk bertanya kepada pentadbir rangkaian korporat mengenai dasar menggunakan VPN dalam rangkaian syarikat. Kami tidak mahu menyusahkan anda dan anda harus mematuhi peraturan anda.

Bagaimana VPN akan meningkatkan keselamatan BYOD anda

Dengan VPN, semua lalu lintas antara peranti anda dan lokasi akhir yang anda sambungkan akan disulitkan dengan keselamatan di peringkat bank. Ini bermaksud bahawa semua data dan kata laluan anda tetap peribadi dan tidak dapat dijangkau oleh penggodam. Saranan kami kepada individu dan perniagaan tidak kira ukurannya adalah selalu menggunakan VPN untuk meningkatkan keselamatan mereka.

Cubalah SaferVPN secara percuma sekarang. Pastikan anda dan rakan sekerja anda tetap selamat dengan mendapatkan rancangan Perniagaan Kecil yang memberikan sehingga 7 sambungan serentak ke SaferVPN.

Bacaan Bonus: SaferVPN dipaparkan di Dell’s Blog

Ketua Pegawai Eksekutif kami baru-baru ini ditemuramah oleh blog teknologi Dell untuk artikel mengenai bagaimana syarikat menggunakan SaferVPN untuk mengurangkan risiko keselamatan mudah alih sambil membuat pekerjanya bekerja dari luar pejabat. Baca lebih lanjut mengenai bagaimana penggunaan VPN berubah ketika syarikat berusaha meningkatkan keselamatan kerana peningkatan BYOD di Dell Tech Page One.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map