Cara Dapatkan WiFi Percuma Di Mana Saja

Cara Dapatkan WiFi Percuma Di Mana SajaAdakah anda pernah melancong atau kerap dalam perjalanan dan mencari WiFi percuma? Kadang-kadang, sangat sukar untuk mencari titik panas yang boleh dipercayai. Berita baiknya ialah terdapat beberapa aplikasi hebat di luar sana yang akan membolehkan anda melayari dalam talian secara percuma di mana sahaja, walaupun anda berada di luar negara!


Dalam blog ini, kami akan memberitahu anda:

Walaupun awan WiFi mungkin belum meliputi seluruh planet, anda boleh cari WiFi percuma hampir di mana sahaja, jika anda tahu di mana mencarinya. Jadi, apa rahsia bagaimana mendapatkan Wifi percuma dari mana sahaja? Kami akan menyenaraikan beberapa pilihan mencari WiFi yang memungkinkan anda untuk mengimbas persekitaran anda dan mencari berjuta-juta hotspot percuma dan sah yang tidak memerlukan kata laluan. Selain itu, kami akan memberitahu cara menggunakannya sambil memastikan keselamatan dalam talian anda.

Gunakan trik ini untuk mencari WiFi percuma, dan anda tidak akan lagi tanpa WiFi percuma lagi! Mengikuti petua dan trik di bawah, kami bahkan akan memberitahu anda cara melayari dengan selamat dan selamat ketika menggunakan tempat panas awam.

Mengenai Mengimbas Aplikasi

Satu perkara yang perlu diingat semasa mencari WiFi percuma adalah bahawa banyak rangkaian WiFi memerlukan pendaftaran untuk mengaksesnya. Ini mungkin termasuk memberikan nama, umur, alamat e-mel dan juga nombor telefon anda. Sebabnya adalah bahawa penyedia boleh membuat wang mereka kembali dari menawarkan perkhidmatan “percuma” ini dengan menjual maklumat anda kepada pemasar. Salah satu cara untuk mengatasi ini adalah dengan buat alamat e-mel WiFi percuma yang berasingan khas untuk tujuan ini. Dengan begitu, jika akaun anda dibebani dengan mesej spam, anda tidak perlu melihatnya.

Awas: Sebilangan besar hotspot percuma tidak disulitkan, jadi sangat penting anda mengambil langkah-langkah untuk melindungi diri anda di rangkaian WiFi ini. Tanpa penyulitan, setiap penekanan kekunci yang anda taip dapat dilihat sebagai teks biasa oleh sesiapa sahaja yang menonton. Ini bermaksud setiap kata laluan yang anda taipkan, setiap e-mel yang anda hantar dan setiap data yang anda hantar dapat dibaca dengan jelas oleh mana-mana penggodam. Untuk melindungi diri anda, kami meminta anda untuk mengamankan peranti anda dan menyulitkan data anda semasa menggunakan sambungan ini!

Lindungi keselamatan dalam talian saya dengan SaferVPN 

Cara Dapatkan WiFi Percuma

Sementara kami menunggu WiFi di seluruh bandar (dan semoga di seluruh dunia) muncul – walaupun banyak yang menyatakan keprihatinan mereka untuk jenis sambungan berterusan ini – berikut adalah beberapa aplikasi yang akan memberitahu anda bagaimana untuk mendapatkan WiFi percuma, di mana pun anda berada di dunia.

 • Peta WiFi adalah salah satu aplikasi yang paling popular, yang menampilkan 100 juta titik panas WiFi yang terdapat dalam pangkalan data globalnya. Aplikasi iOS dan Android percuma dan mempunyai pilihan seperti navigasi peta, petua, kata laluan, dan sokongan pelanggan.
 • Fon adalah rangkaian hotspot global yang besar, berjumlah lebih dari 20 juta hotspot di seluruh dunia. Misi mereka adalah mengubah router kediaman menjadi hotspot, meningkatkan hubungan aksesibilitas web. Konsep itu? Perkongsian bermakna! Dengan membeli US $ 50 Fonera penghala, anda membahagikan lebar jalur anda menjadi dua: majoriti dikhaskan untuk penggunaan anda, dan yang lain adalah untuk pengguna Fon atau rakan Facebook yang berdekatan. Anda boleh berhubung dengan Fon dan mencari hotspot percuma di seluruh dunia jika anda mempunyai langganan jalur lebar dari salah satu rakan kongsi Fon.
 • Instabridge crowdsources hotspot berdekatan dan memberi anda pelanggan WiFi yang sangat kemas untuk digunakan semasa mencarinya. Dengan Instabridge, anda boleh menghubungkan kedua-duanya ke hotspot rakan Facebook anda, atau sambungan awam. Syarikat itu mendakwa mempunyai lebih dari satu juta kata laluan dan hotspot WiFi terkini untuk telefon anda. Aplikasi percuma ini membolehkan individu, kedai kopi, hotel dan sejenisnya turut serta, memberikan anda peta dan satu platform tunggal untuk mencari dan menyambung ke mana-mana kawasan panas yang tersedia.
 • Zon Bebas adalah aplikasi Android yang secara automatik menemui hotspot di sekitar anda yang benar-benar berfungsi. Anda boleh mendapatkan akses ke kata laluan WiFi yang dikongsi oleh orang lain untuk mengakses kawasan panas kafe atau restoran tempatan. Aplikasi ini secara automatik memberitahu anda jika anda berada di salah satu dari 5 juta titik panas dalam pangkalan data.

Pilihan lain untuk pelancong khususnya adalah menggunakan peta kata laluan tanpa wayar lapangan terbang yang berguna ini yang merangkumi kata laluan WiFi untuk (dalam kebanyakan kes) akses rangkaian percuma di lapangan terbang dan ruang rehat lapangan terbang di seluruh dunia! Apabila anda mengklik mana-mana ikon kapal terbang di peta interaktif mereka, ia memberi anda nama lapangan terbang dan perincian WiFi, termasuk kata laluan.

Cara mendapatkan WiFi percuma di mana sahaja ketika melakukan perjalanan

Peta kata laluan WiFi FoXnoMad

Malah Facebook menguji pencari WiFi awam untuk peranti mudah alih! Ciri iOS eksperimental mempunyai pilihan “Cari WiFi” di menu mereka. Aplikasi ini membolehkan pengguna mengesan dan mencari lokasi dengan WiFi berdekatan percuma dan bahkan menandainya di peta. Pilihan WiFi akan disenaraikan dengan waktu perniagaan dan nama WiFi yang berkaitan untuk memastikan anda tidak tersambung ke rangkaian yang salah. Ini membantu melindungi anda dari rangkaian WiFi awam palsu juga.

Cara Dapatkan WiFi Percuma dengan Selamat

Walaupun sangat senang untuk mencari rangkaian tanpa wayar percuma yang dapat diakses oleh semua orang, hotspot terbuka tidak begitu selamat seperti yang peribadi, jadi berhati-hatilah memasukkan atau menghantar maklumat sensitif ketika disambungkan ke satu.

Lihat video ini yang menerangkan Bahaya Keselamatan WiFi Awam:

Berikut adalah beberapa petua keselamatan untuk menjaga keselamatan diri semasa menyemak imbas:

 • Periksa HTTPS di bar carian untuk memastikan laman web yang anda gunakan selamat. Ini harus disertakan dengan simbol gembok terkunci dan kata “Selamat” di sebelah kiri HTTPS.
 • Pastikan anda perisian antivirus terkini.
 • Gunakan VPN – Pilih VPN yang menawarkan enkripsi peringkat bank untuk memastikan anda dilindungi 100%.

Sekarang setelah anda mengetahui cara mendapatkan WiFi percuma, anda sudah siap untuk mencari hotspot yang boleh diakses di mana sahaja anda pergi! Ucapkan selamat tinggal kepada penggunaan data yang keterlaluan dan bil internet yang mahal.

P.S. Jangan lupa bahawa anda boleh hubungi secara percuma semasa anda berada di luar negara dengan VoIP! Gabungkannya dengan pencari WiFi di atas, dan anda tidak perlu menghabiskan sedikit pun panggilan antarabangsa ketika berada di luar negara!

Ikuti petua keselamatan WiFi kami untuk melindungi privasi dalam talian anda dan semak imbas dengan selamat, masih yakin, Apa itu VPN?

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map