8 Sebab VPN Anda Akan Membayarnya Sendiri

8 sebab VPN - Lebih selamatVPN


Rangkaian Peribadi Maya jauh lebih banyak daripada pelaburan yang bermanfaat. Dalam blog ini, kami akan mendedahkan 8 alasan bahawa VPN anda dijamin akan membayarnya sendiri.

Seperti kata pepatah, tidak ada makan siang percuma. Namun, itu tidak bermaksud tidak ada kesepakatan yang baik. Dalam dunia digital yang semakin tidak selamat yang dilanda oleh jenayah siber yang menakutkan, rangkaian peribadi maya (VPN) adalah pelaburan yang hebat dalam masa depan digital peribadi yang selamat, fleksibel untuk usaha peribadi dan profesional anda.

Sekiranya anda tidak biasa dengan VPN atau tidak mempunyai masa untuk menyiapkannya untuk diri sendiri atau syarikat anda, lihat lapan sebab VPN anda akan membayarnya sendiri. Kami yakin anda hanya memerlukan satu.

Lihat 8 sebab VPN anda akan membayarnya sendiri. Kami yakin anda hanya memerlukan satu. Klik Untuk Tweet

1. Anda Tidak Terikat dengan Geografi

Di mana pun anda berada, VPN membolehkan anda berada di tempat lain – atau, lebih tepatnya, ia membolehkan anda kelihatan bahawa anda berada di tempat lain. Sistem kami memanfaatkan beratus-ratus pelayan di lebih daripada 30 negara, semuanya dikendalikan secara dalaman. Ini membolehkan anda menukar pelayan sekerap yang anda mahukan, dengan jeda minimum. Anda selalu menikmati kelajuan sambungan secepat mungkin, membenarkan paip air tempatan.

Intinya, VPN anda membolehkan anda melayari Internet pada bila-bila masa, seolah-olah anda berada di mana sahaja, dan tidak pernah membungkuk pada kehendak pemerintah tuan rumah atau kroninya. Kebebasan sepenuhnya dari pengawasan dan gangguan – itu adalah cadangan yang kuat.

2. Maklumat Peribadi Anda Sentiasa Selamat

Tidak semua rangkaian tempatan dikompromikan, tetapi selalu lebih selamat untuk menganggap bahawa rangkaian tempatan anda tidak selamat. Sebenarnya, 99 peratus hotspot Wi-Fi Awam tidak selamat, meninggalkan data peribadi dan maklumat sensitif anda untuk diambil..

Ini adalah pemikiran yang cukup menyedihkan, jadi anggap ia sebagai versi pertahanan Pascal’s Wager yang moden dan defensif, hujah yang terkenal untuk agama. Sekiranya iman anda ternyata sia-sia, itu bukan masalah besar. Sebaliknya, jika apa yang anda percayai ternyata nyata, anda pasti akan mendapat ganjaran yang luar biasa.

Apa yang dilakukan oleh setia digital? Mereka menganggap bahawa setiap rangkaian tempatan tidak selamat dan menggunakan VPN penerbangan teratas untuk melindungi diri mereka daripada pengintip, pencuri, dan pelaku jahat. Sekiranya mereka salah, bukan masalah besar. Sekiranya mereka betul, dan VPN mereka berjaya melindungi mereka dari kompromi, mereka akan menghindari dunia kesusahan.

Dengan SaferVPN, ini sangat mudah, kerana aplikasi kami untuk iOS dan Android kini dilengkapi dengan Keselamatan Wi-Fi Automatik. Ini bermakna sebaik sahaja telefon anda menyambung ke rangkaian Wi-Fi awam yang tidak selamat, kami akan mengamankan data anda secara automatik – walaupun telefon anda berada di dalam poket dan dalam mod terkunci.

Walaupun VPN tidak mengurangkan risiko kompromi rangkaian, mereka sangat membatasi kesan buruk dari ancaman rangkaian. Oleh kerana semua lalu lintas yang disalurkan melalui VPN dienkripsi, hampir mustahil bagi penyerang untuk memahaminya, walaupun secara teknikal mereka dapat melihatnya. Sekiranya anda perlu menghantar maklumat sensitif atau berharga, seperti data kewangan atau pembayaran mudah alih, VPN dengan penyulitan dan keselamatan bertaraf bank – seperti milik kami – adalah tiket anda untuk tenang.

3. Nikmati Kelajuan Sambungan Lebih Cepat di Sudut Internet yang Jauh

Bilakah kelajuan bukan keutamaan? Salah satu faedah susulan daripada tidak terikat dengan geografi adalah kemampuan untuk menggunakan Internet seperti mana anda berada di sebelah pelayan tempat anda bekerja.

Menggunakan VPN tempatan bermaksud mengelakkan laluan yang sering berliku-liku di mana lalu lintas Internet global disalurkan. Contohnya, jika anda berpusat di Chicago dan berharap dapat mengakses sumber di Bangkok, anda akan lebih baik dilayan oleh VPN yang ditempatkan di pelayan Thailand daripada berbilang pelayan antara kampung halaman dan Thailand.

Lebih-lebih lagi, banyak ISP melumpuhkan trafik antarabangsa, menyukarkan usaha pengguna yang memerlukan akses tanpa izin ke sumber luar negara. Dengan mengaburkan sumber permintaan mereka, VPN membolehkan pengguna menghindari had lebar jalur ini sama sekali – suatu keharusan untuk operasi intensif data dalam bentuk apa pun.

4. Sekatan Akses di Larian Akhir

Internet bukan medan terbuka. Ia lebih seperti kursus rintangan kasar dan berlumpur dengan halangan berlimpah. Dengan masa dan bakat, anda dapat mengatasi beberapa halangan digital. Dengan orang lain, lebih baik mencari jalan keluar.

VPN adalah sebaliknya. Di negara dan wilayah di mana akses ke laman web dan rangkaian tertentu dibatasi secara meluas, seperti China dan Rusia, VPN sangat diperlukan bagi sesiapa yang ingin mendapatkan gambaran penuh dan adil mengenai keadaan permainan tempatan. Walaupun di tempat yang lebih terbuka, seperti Eropah Barat dan Amerika Utara, larangan setempat dapat memberi kesan buruk terhadap aktiviti dan pengalaman pengguna. VPN memudahkan akses sumber oleh pengguna yang tidak berniat jahat yang disekat secara tidak adil oleh organisasi yang baik.

Sebaliknya, organisasi awam dan swasta sering mempunyai alasan yang baik untuk mengenakan sekatan akses. Sekiranya organisasi anda prihatin mengenai akses tanpa had ke sumber sensitif, atau bimbang kaedah pengesahan tradisional (seperti log masuk yang dilindungi kata laluan) tidak akan berkesan menghalang penyerang yang berdedikasi, pertimbangkan untuk menyiapkan VPN yang membenarkan akses sumber hanya kepada pengguna yang mempunyai akses ke VPN itu sendiri.

5. Kumpulkan Sumber Anda Bersama

Sekiranya rangkaian peribadi atau kerja anda merangkumi banyak sumber jauh yang terdapat di pelbagai rangkaian, gunakan VPN untuk menyatukannya dengan selamat tanpa menjejaskan keselamatan. Sebagai contoh, jika organisasi anda mempunyai lima bahagian, masing-masing dengan rangkaian yang terpisah, sediakan satu VPN yang memudahkan akses ke sumber umum, seperti pencetak pejabat dan fail proprietari. Anda juga dapat menggunakan VPN di seluruh organisasi untuk memudahkan akses yang selamat untuk pekerja jarak jauh atau yang bepergian, menghilangkan pergantungan mereka pada rangkaian awam yang tidak jelas.

6. Lindungi Muat Turun Anda

Kerajaan asing bukan satu-satunya entiti yang menjaga apa yang anda lakukan dalam talian. Walaupun tabiat penggunaan kandungan anda tidak membawa anda ke dalam air panas yang sah, hanya memuat turun aplikasi yang mengalir (seperti BitTorrent) boleh menjadi bendera merah bagi syarikat-syarikat yang ingin membuat contoh penggemar muzik atau filem malang. Sekiranya anda memuat turun kandungan pihak ketiga secara berkala, adalah tidak praktik sempadan untuk tidak menggunakan VPN untuk mengaburkan jejak anda, walaupun anda yakin anda tidak melanggar undang-undang hak cipta atau melanggar doktrin penggunaan wajar.

Sampaikan dengan cara ini: Adakah anda lebih suka mengacara dan membela diri terhadap tuntutan hukum sembrono di mahkamah, atau mengambil langkah pencegahan sekarang dan mengelakkan sama sekali pengesanannya?

7. Elakkan Pembalakan dan Penjejakan

Apa pun alasan anda menggunakan VPN, privasi mungkin menjadi pertimbangan utama. Semua VPN menawarkan beberapa ukuran penyulitan, yang memastikan tahap privasi.

SaferVPN melangkah lebih jauh dan benar-benar menghindari log aktiviti. Apabila anda menggunakan perkhidmatan VPN kami, anda boleh yakin bahawa aktiviti dalam talian anda tidak akan dijejaki – jangka masa.

8. Manfaat Dari Diagnostik dan Perbaikan Automatik, Sokongan Plus

Adakah penyelesaian masalah bukan tepat untuk anda? Tidak perlu risau. Sistem VPN kami secara automatik mendiagnosis dan menyelesaikan masalah rangkaian, selalunya sebelum pengguna kami menyedari ada sesuatu yang tidak beres.

Kebolehan ini tidak biasa untuk semua VPN. Kami mempunyai penyelenggaraan yang sangat rendah.

Sekiranya anda menghadapi masalah yang tidak dapat kami diagnosis dan perbaiki secara automatik, anda boleh menggunakan pangkalan data bantuan komprehensif kami, yang disumbat ke insang dengan artikel maklumat percuma mengenai SaferVPN. Dan, untuk masalah yang tidak dapat diselesaikan, kami sentiasa menjaga pasukan sokongan pelanggan kami 24/7. Mereka boleh didapati melalui sembang langsung dan e-mel, jadi anda tidak perlu mengangkat telefon.

Pemikiran Akhir

Setiap perkhidmatan VPN berbeza, sama seperti setiap pengguna akhir VPN. Sebab anda menggunakan VPN mungkin berbeza dengan jiran anda, dan mungkin juga pesaing terdekat anda. Tetapi kenyataan bahawa VPN dan motivasi untuk menggunakannya terdapat dalam semua jenis konfigurasi tidak bermaksud mustahil untuk menganalisis pilihan anda secara objektif dan mencapai kesimpulan yang paling sesuai dengan keperluan peribadi atau perniagaan anda. Sekiranya anda memerlukan pertolongan, jangan ragu untuk bertanya.

Apa yang anda cari dalam VPN?

Tentang pengarang: John Krause adalah peminat teknologi yang menulis mengenai keselamatan dalam talian dan alat terkini & gizmos.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map