Wachtwoordbeveiliging: hoe u een sterker wachtwoord kiest

Hoe u een sterkere wachtwoord-wachtwoordbeveiliging kiest


Het kiezen van goede wachtwoorden is net zo essentieel als het gebruik van een gecodeerde verbinding om uw privégegevens op internet te beschermen. In deze handleiding zal ik enkele praktische tips verkennen en enkele snelle tips geven om u te helpen bij het kiezen van een sterk hackerveilig wachtwoord!

Houd er nu rekening mee dat SaferVPN uw verbinding versleutelt om u veilig te houden, vooral wanneer u openbare hotspots gebruikt die anders onbeveiligd zijn.

Maar als het erom gaat u online veilig te houden, zijn er helaas enkele dingen die u niet uit handen hebt.

Een van hen gebruikt sterke en goede wachtwoorden. Zelfs met de meest geavanceerde anti-malware of ‘s werelds beste VPN-service, ben je nog steeds kwetsbaar als je zwakke wachtwoorden gebruikt.

Een snelle achtergrond over wachtwoordcodering

Allereerst moet u er altijd op letten of de website HTTPS gebruikt om de verbinding tussen deze en uw computer te beveiligen. Hoewel de meeste populaire websites het tegenwoordig gebruiken, zoekt u altijd naar het slotsymbool in de URL-balk.

Er zijn verschillende manieren waarop websites wachtwoorden kunnen opslaan, sommige veiliger dan andere. Als gebruiker weet u niet welk type wachtwoordbeveiliging door de website wordt gebruikt. Als de opslag van websites niet veilig genoeg is, kunnen alle wachtwoorden in hun hele database in één keer worden gekraakt als een aanvaller erin slaagt hun systeem binnen te dringen. In dat geval ben je erg kwetsbaar als je dezelfde inloggegevens gebruikt voor andere websites.

Hoe wachtwoorden worden versleuteld (optioneel te lezen)

Dit deel wordt semi-technisch, met als doel de wachtwoordbeveiliging voor iedereen begrijpelijk te maken, maar ga gerust door naar de volgende sectie.

Sommige websites slaan al hun wachtwoorden op in platte tekst, wat betekent dat iedereen die erin slaagt erin te hacken alle wachtwoorden kan lezen zonder zelfs maar gekraak of extra tools nodig te hebben.

Bij het versleutelen van wachtwoorden doen websites iets met de naam “hashing”:

Wachtwoordhashing is een eenrichtingsfunctie die wachtwoorden omzet in een reeks cijfers en letters om ze veilig te houdenZo zien gehashte wachtwoorden eruit

Een hash is een eenrichtingsfunctie die uw wachtwoord omzet in een reeks letters en cijfers van vaste lengte. Elke wijziging in het wachtwoord, zoals een hoofdletter of vervanging van een letter door een cijfer, resulteert in een compleet andere hash. Elk wachtwoord heeft altijd dezelfde hash, wat betekent dat het wachtwoord ‘hallo’ altijd wordt vertaald in dezelfde hash-reeks.

Het laatste punt is belangrijk, want zelfs als een website een hashing-systeem gebruikt om zijn wachtwoorden te coderen, kan een aanvaller een heel woordenboek door hashing-software laten lopen en vervolgens een software gebruiken die probeert in te loggen met alle hashes. Dus als u bijvoorbeeld een eenvoudig wachtwoord zoals ‘wachtwoord’, ‘amerika’ of ‘geheim’ gebruikt, duurt het niet lang voordat de aanvaller toegang heeft tot uw account.

De uitzondering op het bovenstaande is als de website een “salt” gebruikt om uw wachtwoord te versleutelen. In wezen (sorry dat ik hier technisch ben geworden) voegt het een willekeurige reeks letters en cijfers toe aan uw wachtwoord voordat het wordt gehasht.

Er zijn databases online met de hashes van alle meest gebruikte wachtwoorden. Met dergelijke tools kan een hacker in feite gewoon alle gestolen gehashte wachtwoorden invoeren om ze te converteren naar hun wachtwoord in gewone tekst.

Hackers hebben een breed scala aan tools tot hun beschikking om databases te hacken of brute kracht te gebruiken om wachtwoorden te raden. Als u uw verbinding niet versleutelt en ze controleren deze, kunnen ze uw gehashte wachtwoorden in handen krijgen. Zodra ze in het bezit zijn van de hacker, hoeft hij of zij alleen maar de hash in een dergelijke database uit te voeren om deze te ontcijferen en in te loggen op uw persoonlijke accounts. Als u hetzelfde wachtwoord gebruikt voor meerdere sites, kan de hacker zich bij al deze sites aanmelden.

 Lees hier meer voor een zeer diepgaande technische gids over hashen.

Wat dit voor u betekent:

In termen van leken: als u een heel gewoon wachtwoord of een variant daarvan gebruikt, kan een hacker heel eenvoudige tools gebruiken om zich een weg naar uw account te testen, aangezien er databases zijn met alle meest gebruikte wachtwoorden die ze kunnen gebruiken. Om veilig te blijven, moet u uw verbinding versleutelen en sterke wachtwoorden gebruiken. Lees verder voor meer informatie over het kiezen van veilige wachtwoorden!

Hoe u goede wachtwoorden kiest

Oké, nu je weet hoe wachtwoorden worden opgeslagen en hoe ze kunnen worden gekraakt, gaan we kijken naar enkele tips voor wachtwoordbeveiliging.

 Dit zijn de veilige wachtwoorden niet:

 • Gebruik geen voor de hand liggende wachtwoorden zoals namen van uw geliefde familieleden, uw geboorteplaats, favoriete film, uw tienerverliefdheid enzovoort

 • Gebruik geen wachtwoorden die uit slechts één woord bestaan ​​dat u in het woordenboek zou vinden

 • Bewaar geen wachtwoorden in platte tekst op uw computer in uw e-mailinbox, voor het geval een hacker er toegang toe krijgt

 • Gebruik niet hetzelfde wachtwoord voor al uw online accounts – op die manier minimaliseert u uw risico in geval van een inbreuk

Dit zijn de do’s van veilige wachtwoorden:

 • Gebruik lange wachtwoorden: hoe langer ze duren, hoe langer het duurt om ze te kraken

 • Gebruik een combinatie van hoofdletters en kleine letters

 • Meng cijfers in uw wachtwoord

 • Gebruik speciale tekens zoals!, @, #, $ En &

 • Gebruik voor elk van uw belangrijke accounts een ander wachtwoord

 • Gebruik een vertrouwde en veilige wachtwoordbeheerder om uw inloggegevens te onthouden

Dus hoe verzin je een heel veilig wachtwoord?

Nou, hier is een goede truc.

Onthoud het refrein van je favoriete nummer, je favoriete quote, een regel uit een film waar je van houdt, of gewoon iets persoonlijks dat je je herinnert. Gebruik vervolgens de eerste tekens van elk woord als uw daadwerkelijke wachtwoord. Je kunt zelfs afwisselen tussen kleine en grote hoofdletters en een reeks cijfers aan het einde toevoegen om het nog complexer te maken.

Een voorbeeld zou zijn als je van plan bent om op 12 augustus naar Spanje te reizen, dan zou je de zin kunnen creëren: “Ik ga op woensdag 12 augustus 2015 naar Spanje!” die je dan omzet in “IwbvSoWA122015”. Gebruik dat exacte wachtwoord nu niet, maar het is alleen maar om mijn punt te illustreren. Maak in plaats daarvan je eigen variatie!

Als je het moeilijk vindt om een ​​goed wachtwoord te verzinnen, bekijk dan de gratis veilige wachtwoordgenerator van LastPass.

Ga vandaag nog aan de slag door uw huidige wachtwoorden te bekijken en de onveilige te wijzigen. Vergeet niet om altijd te zoeken naar de HTTPS-codering wanneer u inlogt op uw privéaccounts en zorg ervoor dat u uw verbinding met SaferVPN codeert om te voorkomen dat hackers uw wachtwoorden stelen!

Als je het nog niet hebt, probeer SaferVPN nu gratis!

Bonus: hulpmiddelen om u te helpen wachtwoorden te onthouden

Er zijn talloze tools voor wachtwoordbeheer beschikbaar, maar hier zijn twee populaire die u op weg helpen:

LastPass

Met LastPass hoeft u slechts één wachtwoord te onthouden, aangezien het al uw wachtwoorden veilig versleuteld opslaat in hun “kluis”. Het kan zelfs automatisch wachtwoorden voorstellen voor nieuwe online accounts die u aanmaakt en automatisch uw inloggegevens online invullen.

Toegang tot sleutelhanger

Als je een Apple-apparaat gebruikt, kun je de ingebouwde wachtwoordbeheerder gebruiken. Hiermee hebt u toegang tot al uw wachtwoorden die u heeft opgeslagen, maar u kunt ook handmatig nieuwe items maken om te onthouden.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map