VPN vs. välityspalvelin – loistava vertailu

mies vertaamalla vpn vs. välityspalvelinta


Monet käyttäjistämme ja verkkosivustomme vierailijoista etsivät palvelua nimettömän selaamisen ja IP-osoitteidensa piilottamiseksi. Jotkut ovat hämmentyneitä erilaisista vaihtoehdoista ja ihmettelevät VPN: n etuja ja haittoja verrattuna valtakirjoihin. Antakaamme selittää sinulle!

Mikä välityspalvelin on ja miten se toimii

Välityspalvelin on pohjimmiltaan välimies sinun ja käyttämäsi sivuston välillä. Näin se pitää muistissa eniten vierailtujen verkkosivustojen version, mikä nopeuttaa pääsyä niihin. Toisaalta verkkosivustot, joissa viime aikoina ei ole käynyt, tallennetaan välimuistiin. Lisäksi välityspalvelin voi joko antaa sinun estää sisällön estämisen tai jopa estää sisällön käytön sen mukaan.

Koulun tai toimiston käyttämä välityspalvelin voi estää käyttäjiä pääsemästä tietyille sivustoille, jotka eivät ole heidän käyttökäytäntöjensä mukaisia. Sen avulla verkon järjestelmänvalvoja voi kirjata yksittäisten käyttäjien vierailut URL-osoitteet. Tämä mahdollistaa tuottavuuden lisääntymisen, suojaa ulkopuolisilta uhilta ja antaa järjestelmänvalvojan estää sopimattoman sisällön.

Toisaalta välityspalvelinta voidaan käyttää myös pääsyä verkkosivustollesi, jotka ovat estetty maassasi, koska se voi välittää sinut estettyihin verkkosivustoihin. Pohjimmiltaan olet yhteydessä välityspalvelimeen maassa, jonka geoblokatun sisällön haluat estää, ja tällä tavalla kiertää rajoitusta.

Haittapuoli – ja tämä on iso – tietosi siirretään yksinkertaisesti sinun ja verkkosivuston välillä ei salausta. Tämä tarkoittaa, että yksityiset tietosi voidaan helposti kaapata matkalla. Välityspalvelimen operaattori voi helposti salata salasanasi ja evästeet, joten varmista, että käyttämilläsi verkkosivustoilla on suojattu SSL-yhteys ja että ne käyttävät https-koodausta. Muutoin vaarana on huijata!

Mikä VPN on ja miten se toimii

SaferVPN lisää suojaavan salauskerroksen snooppereilta, hakkereilta ja hallituksilta Internet-yhteyden muodostamiseksi ylimääräisen yksityisyyden ja turvallisuuden takaamiseksi.

VPN tarkoittaa virtuaalisia yksityisiä verkkoja, ja sillä on useita käyttötapoja. Esimerkiksi globaali työvoima voidaan kytkeä samaan VPN: ään, jotta sillä on samat jakamistoiminnot kuin jos he istuisivat samassa paikassa. On hienoa myös, kun matkustat ulkomaille ja haluat käyttää toimistoverkkoasi muualta. Tuntuu kuin olisit todella siellä paikallisessa verkossa!

Toimintatapana on, että VPN-tunneliprotokollat ​​ja salaus yhdistetään muodostamaan virtuaalinen yhteys tietokoneesi tai mobiililaitteesi ja palvelimesi välille, johon yhteyden muodostat. Nyt jotkut valoisat kaverit, jotka ovat huolissaan online-yksityisyydestään, kysyivät itseltään: “Miksi et käytä tätä piilota IP-osoitteita – tällä tavalla voimme piilottaa henkilöllisyytemme ja sijaintimme.” Eureka! Ja niin, VPN keksittiin sellaisena kuin tiedämme sen!

Joten olet tajunnut, että välityspalvelin voi antaa sinulle pääsyn estettyihin verkkosivustoihin – mutta hei – haluatko todella antaa snooppereille pääsyn yksityisiin tietoihisi? On suuri mahdollisuus, että käytät välityspalvelinta tai VPN: ää YouTubeen, Twitteriin tai Facebookiin lukituksen estämiseksi – etkö haluaisi, että joku voisi käyttää näitä salasanoja? Varsinkin maassa, joka leimaa sosiaalista mediaa, et halua edes, että viranomaiset tietävät, että olet käynyt ensin kyseisillä sivustoilla!

No, se on VPN: n kauneus. Sen avulla voit ohittaa sensuurin, estää verkkosivustojen käytön ja selata nimettömästi, mutta se myös suojaa tietosi salaamalla. 256-bittisellä pankkitason salauksella voit nukkua hyvin yöllä tietäen, että tietosi ovat suojattuja!

VPN vs. välityspalvelimen syvyysvertailu

valtakirja
VPN

turvallisuusErittäin matala. SSL-yhteyksissä kaikki tiedot ovat salattuja – mutta muissa kuin SSL-yhteyksissä mikään ei ole salattu. ole varuillasi!Pankkitason salaus
NopeusYleensä hidas, koska ylikuormitetut palvelimetErittäin nopea ja suorituskykyinen
yksityisyysVälityspalvelun operaattori voi siepata yksityiset tietosiParas mahdollinen. Tietosi ovat täysin salattuja ja siksi peitettyjä. Internet-palveluntarjoajasi ei voi seurata toimintaa
Sisällön käyttöYmpäri maantieteellisiä rajoituksia, ei 100% luotettavasti Poista kaikki sisältörajoitukset
pysyvyysEpävakaa – usein seisokkeja ja kaatumisriski Erittäin vakaa – 99,9% käyttöaika
OS / laitetukiRajoitettu selaimeen Toimii kaikissa järjestelmissä (Windows, Mac, iOS, Android, Linux, reitittimet) ja reitittää kaiken liikenteen VPN: n kautta (myös sovelluksissa)

Lopuksi ajatukset

malleista: Upea kuin kertaluonteinen verkkosivustojen esto, vain tarkistaaksesi verkkosivustosi, joka on estetty maassasi. Toimii melko nopeasti, jos pääset usein käytetyille verkkosivustoille. Haittapuoli – mikään salaus ei jätä sinua erittäin haavoittuvana snooppereille tai hakkereille. Ei välttämättä toimi mobiililaitteellasi, ja vaikka ne toimivatkin, se ei salli sinun käyttää sijaintisi estämiä sovelluksia. Lisäksi vierailijat ylikuormittavat monia välityspalvelimia, mikä hidastaa yhteysnopeutta.

VPN-verkot: VPN: n kolme pääasiallista etua ovat turvallisuus, luotettavuus ja nopea nopeus. Salausten ja SSL-varmenteiden avulla kukaan ulkopuolinen ei pääse tietoihin. Hallituksenne ei myöskään pääse käsiksi henkilökohtaisiin tietoihisi.
Se on luotettava, koska käyttäjiä kohti on rajoitettu määrä käyttäjiä, ja varmista, että kaistaleveä ja palvelimia on aina riittävästi. Viimeinkin, koska palvelimet ovat omistautuneita ja niillä on rajoitettu samanaikainen käyttäjä, ne ovat usein nopeampia kuin välityspalvelin.

VPN on loistava tarjous Internetin estämiseksi, selaamiseksi haluamallasi tavalla ja pysyä turvassa hallituksilta, hakkereilta ja snooppereilta. Mikä on online-tietosuojasi arvoinen?!

Katso itse – kirjaudu SaferVPN: hen nyt tai kokeile sitä ilmaiseksi!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map