Mi a titkosítás? És miért olyan fontos az adatvédelem szempontjából?

Mi a titkosítás? És miért olyan fontos az adatvédelem szempontjából? SaferVPN Blog


A titkosítás nem csupán technikai kifejezés, hanem valódi hatással van az adatvédelemre. Ebben a blogbejegyzésben mindent elmondunk a titkosításról és annak miért fontos. 

A Whatsapp megragadta a milliók figyelmét, amikor bejelentették a teljes körű titkosítást a szolgáltatásuk minden elérhető kommunikációs formájára..

Szóval miről van szó? Mi a titkosítás? És miért számít annyira a mindennapi netizennek??

Mi a titkosítás??

Dióhéjban a titkosítás az üzenetek és / vagy információk kódolásának folyamata. A tech világban ezt általában az adatbiztonság leghatékonyabb módjának tekintik.

A titkosítás valójában nagyon egyszerű koncepció. Ha visszatekint egy olyan puzzle-re, amelyet gyerekként oldott meg, és amelyben egy mondat dekódolása „kód feltörését” tette szükségessé, akkor volt valamilyen személyes tapasztalata a titkosítással kapcsolatban..

A mondat feltörésére használt kód a „rejtjel” – ez a kódoló kulcs is ismert. Titkosító kulcs szükséges ahhoz, hogy az üzenetet fogadó személy megfejtse az üzenetet. 

Meg tudja törni ezt? Az első, aki ezt feltöri, és üzenetet küld a Facebook-nak a dekódolt üzenettel, megkapja egy ingyenes hónap a SaferVPN! Itt van:

SWKCTDZORDZQWKM WK STDSBQKC ZAX SWIX! KWU JWO SDK XKGWJ D LTXX HWKZA WL MDLXTPNK!

Kell egy kis segítség? Küldje el!

Segítsen feltörni a kódot, hogy # hónap nélkül nyerhessek! SWKCTDZORDZQWKM WK STDSBQKC ZAX SWIX! KWU JWO SDK XKGWJ D LTXX HWKZA WL MDLXTPNK! Kattintson a Tweet-re

Hogyan működik a titkosítás??

Az online világban a titkosítás az adatok átalakulása összehajtogatott, hamis formájúvá, így azokat csak azok a személyek olvashatják el, akiknek szánták őket – azoknak az embereknek, akik alapvetően rendelkeznek a „titkosítási kulccsal”, hogy kibonthassák azokat..

A titkosításnak két fő típusa van: a szimmetrikus kulcs titkosítása és a nyilvános kulcs titkosítása. Milyen különbségek vannak a kettő között??

Amint a Microsoft elmagyarázza a TechNet könyvtárban, Szimmetrikus kulcs titkosítás ugyanazt a kulcsot használja az információk titkosításához és visszafejtéséhez. A szimmetrikus kulcsot titkos kulcsnak is nevezik. Ennek oka az, hogy megosztott titok az információ feladója és fogadója között. Ellenkező esetben a két fél között megosztott információk titkossága veszélybe kerülne.

Nyilvános kulcs titkosítása, aszimmetrikus kulcsalgoritmusként is ismert, egy olyan titkosítás, amely különféle kulcsokat használ az információk titkosításához és visszafejtéséhez. A nyilvános kulcsú titkosítás magában foglalja mind a privát kulcs (csak a tulajdonos számára ismert), mind a nyilvános kulcs (a hálózat más szervei számára elérhető és ismert kulcs) használatát. Lényegében ez azt jelenti, hogy a nyilvános kulccsal titkosított információkat csak a megfelelő magánkulcsokkal lehet visszafejteni.

Különböző szintű titkosítások is vannak. A legmagasabb szint a 128-bites és a 256-bites. A bitek száma jelzi a kulcs méretét. Csakúgy, mint egy hosszabb jelszó, a nagyobb kulcsnak több lehetséges kombinációja van, és természetesen minél több lehetséges kombináció, annál nehezebb a kód feltörése. Például a 128 bites titkosítás egy billiószor erősebb mint 40 bites titkosítás. Mind a 128 bites, mind a 256 bites titkosítás az előnyben részesített katonai és bankminőségi szint.

Mi szükséges a titkosításhoz??

Most, hogy válaszoltunk a titkosítás kérdésére, mi az ideje, hogy beszéljünk annak szükségességéről és miért olyan fontos. Az információ titkosítás kódolása kulcsfontosságú módja a személyes adatainak és az érzékeny információk online védelmének, különösen a pénzügyi információknak. Mint észre fogja venni a bank webhelyét, ott van egy HTTPS, egy kis zöld zárral a webcím elején. Ez azt jelenti, hogy a webhely biztonságos, titkosított böngészést és adatcserét kínál online.

Az Internet Szövetség fantasztikus videóval rendelkezik, amely elmagyarázza a „Mi a titkosítás?” Pontot és hogyan biztosítja a magánélet védelmét:

Mostanra feltételezheti, hogy manapság sok platform és webhely van titkosítva – de meglepő módon nem ez a helyzet. Valójában az átláthatósági jelentésben a Google elismerte forgalmának 25% -át nincs titkosítva és hogy a világ legnagyobb webhelyének néhány titkosítása nem sikerült.

A Google elemezte a 100 legnépszerűbb nem Google oldalt – amelyek a teljes webforgalom 25% -át képviselik, és megállapította, hogy a nagyobb webhelyek, mint például az eBay, a BBC, az Alibaba, a CNN, a Craigslist, a New York Times és a Yelp, valamint több mint 60 másik oldal, a felhasználókat sebezhetővé teszik a HTTPS betartása!

Míg a Gmail, a Search és a Drive szolgáltatás szerencsére teljes egészében biztonságos HTTPS-en keresztül érkezik, a „technikai és politikai kihívások” miatt a hirdetések, a hírek, a pénzügyek és a Maps termékei még nem érték el a 100 százalékot. A HTTPS biztonságának hiánya különösen érzékeny a Maps alkalmazásban, mivel azt jelenti, hogy a helyadatok valóban továbbadhatók az interneten..

Ennek fényében nagyon fontos, hogy a felhasználó a kezébe vigye a titkosítást és az online biztonságot, és szerencsére van egy nagyon egyszerű módja annak, hogy.

A tökéletes titkosítási megoldás

Van egy könnyű és nagyon egyszerű megoldás, amely titkosítást kínál minden online böngészési tevékenység során – akár útközben is. Ez a megoldás egy VPN.

A virtuális magánhálózat technológiája számos lenyűgöző előnyt kínál, és ezek közül az egyik képessé teszi az internetet böngészni egy biztonságos, titkosított alagúton keresztül..

Hogyan működik: 

Biztonságos kapcsolat: Amikor csatlakozik egy VPN-hez, privát, biztonságos kapcsolatot létesít egy másik, távoli hálózattal. A VPN technológiát, amelyet eredetileg arra használtak, hogy az alkalmazottak távolról biztonságosan hozzáférhessenek irodai hálózatához, ugyanazokat az előnyöket mindenki számára elérhetővé teszi bármilyen eszközön.

Titkosított alagút: Ez a titkosított alagút azt jelenti, hogy harmadik fél nem foghatja meg adatait, és még akkor is, ha a WiFi hálózat vagy a böngészés alatt álló oldal nem biztonságos, az adatai továbbra is teljesen biztonságosak és megbízhatóak.

A VPN technológia további előnye, hogy most már könnyen elérhető és különféle eszközökön elérhető az alkalmazásokban – tehát nincs korlátozás arra, mikor használható.

A SaferVPN például egyszerűen használható, egyetlen kattintással elérhető alkalmazásokat kínál Windows, Mac, iOS, Android és Chrome böngészőhöz, és bankszintű 256 bites titkosítást használ ügyfeleink adatainak védelme érdekében, biztosítva a teljes biztonságot.

Mi a titkosítás? VPN Protection SaferVPN minden eszközön

Ha ki akarja használni a titkosítási technológia előnyeit és megóvja magánéletét bármilyen eszközön, webhelyen vagy helyen, próbálkozzon a következővel: ingyenes 24 órás próba, vagy iratkozzon fel szolgáltatásunkra (van egy 30 napos garancia Pénzvisszafizetési garancia, tehát nincs mit veszíteni!)

Reméljük, hogy válaszol minden kérdésére, ami a titkosítás. További kérdése van? Lépjen kapcsolatba az ügyfélszolgálatunkkal a [email protected] címen, elérhető az Ön számára 24 órán keresztül.

Boldog biztonságos böngészés!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map