Közösségi média napja: 6 kötelezően elolvasható tipp az internetes adatvédelem védelmére a közösségi média alkalmazásokban

Internetes adatvédelem a közösségi média alkalmazásokban a közösségi média világnapján


Boldog szociális média világnapja! Minden évben, június 30-án a világ egy pillanatra felismeri a közösségi média hihetetlen hatását a globális kommunikációra. A SaferVPN-nál szeretnénk hangsúlyozni annak fontosságát is, hogy biztonságban maradjunk és védjük az internetes adatvédelmet! Ebben a blogban hat kulcsfontosságú tényezőt emelünk ki, amelyeket szem előtt kell tartani a közösségi média alkalmazások használatakor.

A közösségi média világszerte gyakorolt ​​hatása túlmutat a képek megosztásán és a kedvenc barátainak „Top 8” összegyűjtésén. Manapság összekapcsolja az embereket, kultúrákat, mozgalmakat a világ minden tájáról.

Ahogy a közösségi média befolyása tovább terjed, ugyanúgy, mint a széles körben összekapcsolt és összefonódott technológiákkal kapcsolatos potenciális fenyegetések. A vírusok, rosszindulatú programok, hackerek, az adatok behatolása és az adatvédelem megsértése egyre gyakoribbá váltak. Manapság, amint arra Joseph Steinberg, a kiberbiztonsági szakértő és a SecureMySocial alapítója rámutatott egy nemrégiben írt cikkben, még egy látszólag ártalmatlan vírusos „10 koncert” felmérésben való részvétel is veszélyeztetheti Önt.!

A Közösségi Média Napja tiszteletére néhány nagyszerű mutatót adunk neked arról, hogyan lehet biztonságban tartani a közösségi média jelenlétét.

Nézze meg ezeket a fontos #InternetPrivacy és #OnlineSecurity tippeket az idei #SMDay-re! Kattintson a Tweet-re

Mi a közösségi média napja??

2010-ben a Mashable elindította a Közösségi Média Napját annak érdekében, hogy felismerje és megünnepelje azt, ahogyan a közösségi média forradalmasította a globális kommunikációt. Az Egyesült Államok lakosainak tömeges összeköttetésétől az cenzúrázott országokig, akik küzdenek az internet elérése érdekében, a Social Media Day az egész világon élő emberek összejöveteleit idézi elő..

Ez az éves globális esemény lehetővé teszi, hogy tükrözzük a közösségi média fejlődését és azt, hogy ez hogyan járult hozzá a képességünkhöz, hogy kapcsolatba lépjünk a barátokkal, a családdal és a kollégákkal.   

A perspektíva szempontjából az interneten retweetelt, kedveltetett, megosztott és rögzített tweet, üzenet és kép mennyisége hihetetlenül megdöbbentő számot halmozott fel..

Az Internet Élő Statisztika Twitter használati statisztikája és a Domosphere adatai szerint soha nem alszik:

 • Twitter A felhasználók általában percenként több mint 350 000 tweetet küldenek – vagy másodpercenként nagyjából 6000 tweet.
 • Facebook A felhasználók kedvelik percenként 4 166 667 hozzászólást – vagy csaknem 70 000 hozzászólás másodpercenként.
 • Instagram a felhasználók szereti a percenként 2.430.555 üzenetet – vagy körülbelül 40 000 hozzászólás másodpercenként.
 • pinterest A felhasználók percenként 9722 képet rögzítenek – vagy körülbelül 160 csap másodpercenként.

Hihetetlen, ugye ?! Nem az egész helyzet Debbie Downerje, de minden alkalommal, amikor ezek a kölcsönhatások bekövetkeznek, minden felhasználó képessége az internetes fenyegetések és a biztonság áldozata lehet. Beszéljünk arról, hogyan lehet biztonságosan böngészni a közösségi médiában.

Adatvédelem a közösségi média alkalmazásokban

Az internetes adatvédelem fenntartása a közösségi média platformon nem egyszerű feladat. 

Megtanultuk figyelmen kívül hagyni a közösségi média alkalmazásainak adatvédelmét. A „kedvelés”, „követés”, „megosztás” és „újraküldés” hozzáférhetősége minden platformon arra ösztönözte a felhasználókat, hogy szabadon osszák meg gondolataikat és érdeklődésüket a világ számára.

De mi az, ami valójában a bejegyzésed mögött zajlik, azért aggódnia kell. A számítógépes bűnözők felhasználják az Ön személyes adatait, amelyeket a megosztott ártalmatlan üzenetek, az Ön által kedvelt dolgok és a megcímkézett fényképeid hagytak el. A személyes adatok ilyen összegyűjtésével rosszindulatú programok, fertőzések, spam áldozatává válhatnak. , adathalász és sok más típusú csalás.

Íme egy nagyszerű videó az illinoisi technológiai szolgálattól, amelyben többet olvashat arról, hogy mi történik az online személyes adataival:

6 tipp az internetes adatvédelem védelméhez

Ha szeretné csökkenteni az ilyen típusú számítógépes bűnözés iránti érzékenységét, miközben továbbra is élvezné a közösségi média alkalmazásainak előnyeit, íme néhány tipp, hogy megvédje magát:

 1. Óvakodj a gyanús linkektől

  Ha olyan bejegyzés jelenik meg, amely rövidített linkeket tartalmaz automatikus előnézet nélkül, valószínűleg egy átverés vagy adathalász link. Egyszerűen fogalmazva: csak ne kattintson rá.

 2. Vigyázzon a túlzott megosztásra

  Amikor kitölti profilját a közösségi média alkalmazásokban, korlátoznia kell a benne szereplő részleteket. Hagyja ki például az olyan információkat, mint például a születésnapja, a telefonszám, a lakóhely vagy a munkahely. A lehetséges számítógépes bűncselekmények mellett a fizikai támadások és az otthoni betörések a biztonsági fenyegetések teljesen új szintjévé válnak. Mint fentebb említettük, még bizonyos vírusfelmérésekben való részvétel is kockázatot jelenthet! Ezért ne jelenítse meg nyilvánosan a fizikai helyzetét azáltal, hogy megosztja a jelenlegi tartózkodási helyét vagy az otthoni utcai címet.  

 3. Frissítse az adatvédelmi beállításokat

  Az internetes adatvédelmi beállítások frissítése az első lépés a szociális média alkalmazások biztonságos gyakorlatához. Ha még soha nem zavarodott adatvédelmi beállításaival, akkor valószínű, hogy a saját adatai nyilvánosságra kerülnek. Minél kevesebb ember látja személyes adatait, annál biztonságosabb lesz. Ezért csökkentse a beállításokat, hogy csak a barátok láthassák őket.  

 4. Kezelje harmadik féltől származó alkalmazás-engedélyeket

  Emlékszel, amikor létrehozott egy fiókot egy véletlenszerű webhelyen vagy alkalmazásban, de nem érezte úgy, hogy megadja a személyes adatait, ezért rákattintott a szuper praktikus opcióra: “bejelentkezés a Facebookon”? Amikor a Facebook engedélyt kér harmadik féltől a fiókjához történő jóváhagyáshoz, Nos, amikor engedélyezi az alkalmazások számára a fiók elérését, akkor a számítógépes bűnözők számára lehetővé teszi a hálózathoz való hozzáférést. Jelentkezzen be a fiókjába, és tekintse át ezeket az alkalmazásokat, és a lehető legtöbb felhasználót törölje. Csak megbízható és biztonságos szolgáltatásokat szabad engedélyezni.

 5. Válasszon erős jelszavakat

  Ezt nem lehet eléggé hangsúlyozni. Ha egyedi jelszavakat használ az egyes közösségi médiaalkalmazásokhoz, fiókja biztonságos. Ezenkívül mindig kétlépcsős hitelesítést kell végrehajtania egy további „tényező” hozzáadásával, amely igazolja személyazonosságát bejelentkezéskor. Ha egy webhely például alternatív e-mailt kíván felvenni, vegye igénybe ezt.
  Olvassa el a blogunkat Erősebb jelszó kiválasztása további információért.

 6. Használjon biztonságos kapcsolatot

  Kerülje a nyilvános Wi-Fi használatát, nehogy véletlenül ne adjon át személyes adatait hackerek számára. Ezért mindenkinek szüksége van VPN-re (virtuális magánhálózat). Anonim VPN segítségével titkosított kapcsolaton keresztül böngészhet az interneten az internetes tevékenységek távoli kiszolgálón keresztül történő irányításával. Ez biztosítja a teljes adatvédelmet, miközben megakadályozza az internetszolgáltatókat és a kormányokat az online tevékenységeik figyelemmel kísérésében. A SaferVPN segítségével biztosíthatja, hogy ez soha ne történjen veled! Egy 256 bites bankszintű titkosított alagút böngészésével, a snooperek, a hackerek és a harmadik felek semmilyen módon nem férhetnek hozzá az Ön adataihoz, és adataikat bizalmasan kezelik.

          További információ hogyan lehet automatikusan biztonságban maradni a nyilvános hotspotokban!

Hogyan lehet ünnepelni

Keresse meg a Közösségi Média Napi ünnepségét a közelben a Mashable weboldalán! Még ha nem is tudja megszerezni egyet, függetlenül attól, hol laksz, ünnepelhet úgy, hogy követi a @MashSMDay-t a Twitteren, követi a #SMDay frissítéseket, vagy csatlakozhat a Facebookon lévő Mashable Meetup Organizer csoporthoz.!

Az Internet magánéletének védelmét a közösségi média alkalmazásokban azonnal el is kezdheti, ha letölti a rendkívül biztonságos VPN-alkalmazásokat, és ma már böngészhet banki szintű titkosítással és névtelen IP-címmel.!

Reméljük, hogy ez a blog segít biztonságban maradni az interneten. Van visszajelzése, javaslata vagy szolgáltatáskérése? Ne habozzon kapcsolatba lépni velünk, és csatlakozzon hozzánk a közösségi médiában! Szeretnénk hallani felőled.

Boldog szociális média napja!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map