7 egyszerű lépés a Facebook adatvédelmi szempontjából

Védje Facebook adatvédelmét


Fedezzük fel, hogyan védheti meg személyes adatait a Facebookon. Sokan publikálnak dolgokat a közösségi médiában anélkül, hogy másodszor is elgondolkodnának azon, hogy ki láthatja és hogyan érzékelheti. Nézzük meg, hogyan maradhatunk magántulajdonban a Facebookon!

A Facebook sok kritikával szembesült adatvédelmi gyakorlataikkal és azáltal, hogy 1,3 milliárd felhasználó adataikat felhasználták a reklámozásra. Ha valaha is belépett a Hirdetéskezelőbe, felismeri, hogy a Facebook mennyit tud rólad, ez kissé félelmetes!

Hogy megbirkózzanak velük, van egy nagyon szépen kialakított oldaluk, a Facebook adatvédelmi alapok elnevezésű oldaluk, ahol többet olvashatnak arról, hogy mások mit látnak rólad, mások hogyan lépnek kapcsolatba veled, és hogyan testreszabhatják, amit látnak a barátok és a hirdetők részéről..

Természetesen nem szabad elfelejteni, hogy a Facebook nagy érdeklődést mutat a reklámok eladása iránt, az összes adat alapján, amely minden felhasználójukra vonatkozik. A Facebook-on végzett összes tevékenysége és az ahhoz kapcsolódó alkalmazások (például ahol bejelentkezik a Facebook-profiloddal) segítenek számukra az ön profiljának felépítésében. Még azt is megkérdezik tőled, hogy milyen hirdetések relevánsak az Ön számára, és mindent felhasznál, amelyet a Facebookon tesz, hogy hirdetéseit Ön felé célozza. Még nyomon követi az Ön tevékenységeit harmadik fél webhelyein, és ezt használja a reklámozáshoz, kivéve, ha aktívan lemond.

Néhány általános Facebook adatvédelmi tipp

1. Olvassa el a Facebook adatpolitikáját

Olvassa el teljes adatpolitikáját, amely lefedi az általuk gyűjtött információkat, hogyan használja fel őket, hogyan osztja meg az adatait, hogyan kezelheti vagy törölheti az ön adatait, hogyan reagál a jogi kérésekre, és hogyan vegye fel velük a kapcsolatot az adatvédelmi kérdésekkel kapcsolatban..

Facebook-Data-PolicyA Facebook egyértelmű útmutatásokat nyújt arról, hogy milyen információkat gyűjtenek és hogyan használják fel, olvassa el többet az adatpolitikájukban

2. Módosítsa az adatvédelmi beállításokat az identitás jobb védelme érdekében

Az Ön személyes adatait alapértelmezés szerint nem biztosítja a Facebook, módosítania kell a Facebook adatvédelmi beállításait. Itt megváltoztathatja, ki láthatja az Ön dolgait, aki kapcsolatba léphet veled, és ki kereshet fel téged. Menj át rajta.

Facebook-privacy-beállításokTestreszabhatja adatvédelmi beállításait az Ön igényei szerint

3. Ne fogadja el az idegenektől származó baráti kérelmeket

Ha elfogad valakit barátjaként, akkor láthatja az összes profilodat és a barátok számára látható képet. Tehát ha aggódik a magánélete miatt, ne fogadja el ezeket az idegeneket. Ne feledje, hogy mindig eltávolíthatja és blokkolhatja őket, ha tévedésből elfogadta őket. Azt is választhatja, hogy bizonyos embereket kategorizál-e megismerésként, így csak a profilod korlátozott verziója jelenik meg. Ezután, ha elküld valamit, kiválaszthatja, hogy melyik baráti csoportnak képesnek kell lennie annak megtekintésére.

4. Kijelentkezés a keresőmotorokban való megjelenésről

Alapértelmezés szerint profilját olyan keresőmotorok indexelik, mint például a Google, és így megjelenhetnek az eredményeikben, ha valaki a nevére keres. Ennek megállításához lépjen a fiókbeállításokhoz, majd a magánélethez (bal oldalon), és törölje a jelet a „Szeretné, hogy más keresőmotorok kapcsolódjanak az idővonalához?” Négyzetből. választási lehetőség.

Facebook-adatvédelem - tiltsa le a keresőmotorokat a profil feltérképezésérőlLetilthatja a Keresőmotorokat a Facebook-profil indexeléséhez

5. Hagyja abba a helyzet megosztását

A Közeli barátok funkcióval láthatja, hogy kik vannak körülötted, ugyanakkor lehetővé teszi, hogy a Facebook adatokat gyűjtsön a helyelőzményeiről. Ezután felhasználják egy adatbázis létrehozására a meglátogatott helyekről, és ennek alapján célozhatnak meg önöket.

Kapcsolja ki a helymegosztástA célzott hirdetések elkerülése érdekében hagyja abba a hely megosztását a Facebookon

6. Törölje a keresési előzményeket

Nyissa meg a Tevékenységi Naplót, ahol az összes tevékenységet a Facebookon láthatja. Lépjen a További elemre a bal oldali navigációban, majd kattintson a Keresés gombra. Ezután megtekintheti a teljes keresési előzményeket, és akár törölheti a kereséseket egyenként vagy a teljes listát is, ha a Keresések törlése elemre kattint. Amint látni fogja, a Facebook nyomon követi az összes, emberekre, oldalakra és másra vonatkozó keresést.

Tisztítsa meg a Facebook keresési előzményeitTörölje a keresési előzményeket. Kattintson a Szerkesztés elemre a keresőmező alatt.

7. Szerezzen adatvédelmi ellenőrzést a barátságos kis dinoszaurusz részéről

Azt is hagyhatja, hogy a Facebook barátságos kis dinoszaurusza adatvédelmi ellenőrzést nyújtson Önnek, ha rákattint a jobb felső sarokban lévő lock-szimbólumra, miután bejelentkezett a Facebookba, így néz ki:

 A Facebook adatvédelmi beállításainak ellenőrzése

A kis dinoszaurusz ezután 3 lépésben végigvezeti Önt az adatvédelem biztosítása érdekében, amikor a bejegyzésed, az alkalmazások és a profilod megjelenik – így néz ki:

 A Facebook adatvédelmi ellenőrzési beállításai

Ez egyszerű és nagyon egyértelmű, a Facebook nagyszerű munkát végzett egy ilyen barátságos kis dinoszaurusz toborzásakor!

Ha további kérdése van, javaslom, olvassa el a Facebook adatvédelmi kérdéseit.

Végső gondolatok…

Annak ellenére, hogy a SaferVPN segíti az adatok titkosítását és névtelenné tétele az interneten, ahogyan látja, továbbra is aktívan le kell lépnie a követésből, és meg kell változtatnia a közösségi média adatvédelmi beállításait. Tegyen lépéseket az adatvédelem biztosítása érdekében a közösségi médiában – látogasson el a Facebook kis adatvédelmi dinoszauruszába!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map